آینده‌پژوهی

کل اخبار:45

  • ۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۱۷:۰۰

    نصری: متفکران جهان اسلام را بیشتر بشناسیم

    عبدالله نصری در نشست نقد و بررسی کتاب «محمد (ص) و آیات خدا: قرآن و آینده اسلام» گفت: باید در فعالیت‌های علمی، متفکران جهان اسلام و جهان غرب را دوشادوش یکدیگر شناخت. علی بهرامیان نیز اظهار کرد که «احیای خلافت» همان معضلی است که از نظر ابوزید دور مانده است. کشتارهای اخیر در منطقه بیان‌کننده این امر است که «خلافت» دغدغه عمده در عالم اسلام است.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۱۱:۱۰

    خانه اندیشمندان علوم انسانی کارگاه آینده‌ پژوهی برگزار می‌کند

    کارگاه آینده‌ پژوهی با محوریت مدیریت در محیط، عدم قطعیت و روش‌های آینده‌ پژوهی برگزار می شود.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۱۴:۱۰

    برگزاری کارگاه آینده‌ پژوهی

    کارگاه آینده‌ پژوهی با محوریت مدیریت در محیط، عدم قطعیت و روش‌های آینده‌ پژوهی برگزار می شود.

  • میان رشته ای ۱۳۹۴-۰۵-۱۹ ۰۹:۰۲

    گفت‌و‌گو با رضا مهدی پیرامون میان‌رشته‌ای ها؛

    دانشگاه در ایران یک دبیرستان معظم با ساختار، فرایند وکتب معین است

    نگاه دانشگاهها و موسسات آموزش عالی ایران به مفاهیمی نظیر دانش، مهارت، نگرش، آموزش و فناوری، به نحوی است که نه تنها برای توسعه میان رشتگی بلکه برای هر نوع ابتکار اساسی دیگر نیز عرصه را باز نمی کند.. تاکنون توسعه میان رشتگی و ایجاد زمینه و شرایط برای توسعه آن، دغدغه و اولویت نظام دانشگاهی ما نبوده است. به نظر من، عملکرد دانشگاهها در قلمرو علوم سخت(Hard science)، بهتر از علوم انسانی بوده است.

  • اسدی ۱۳۹۴-۰۳-۲۷ ۰۹:۰۵

    سخنرانی محمدرضا اسدی در همایش «آینده‌ی فرهنگ»؛

    آینده کجاست؟

    تمامی چیزهایی را که تحت عنوان امکانات از آن یاد می‌کنیم، امکاناتی که در آینده به ظهور می‌رسند، در واقع به‌نحوی بستری است که ما را در خودفهمی توانا می‌کند؛ به تعبیر دیگر می‌خواهم عرض کنم که آینده نه زمان بلکه جایگاه و وضعیتی است که امکانات به فعلیت رسیده‌ی من در برابر من می‌تواند قرار بگیرد.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۱۶ ۰۸:۴۵

    گروه آینده پژوهی و مطالعات جامعه اطلاعاتی در دانشگاه تهران راه اندازی شد

    گروه آینده پژوهی و مطالعات جامعه اطلاعاتی در مؤسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران آغاز به کارکرد.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۵:۵۰

    گروه مطالعات جامعه اطلاعاتی در دانشگاه تهران تشکیل شد

    گروه آینده پژوهی و مطالعات جامعه اطلاعاتی در مؤسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران آغاز به کار کرد.

  • عبدالکریمی ۱۳۹۴-۰۲-۳۱ ۱۱:۳۲

    بیژن عبدالکریمی؛

    شاخصه‌های تفکر آینده

    تفکر آینده‌ی بشری تفکری غیرتئولوژیک و غیرسکولار است. بشری که هم نظام‌ها و تفکرات تئولوژیک و نتایج زیان‌بار آن را در طی قرون‌وسطی تجربه کرده است و هم عقل سکولار و نیهیلیسم پیامد آن را در جهان مدرن با جان آزموده است، شیوه‌ی تفکری را در ورای هر دو تجربه‌ی تاریخی خود جست‌وجو می‌کند.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۶ ۱۸:۰۰

    اعتبار مجمع تشخیص مصلحت نظام برای حمایت از پژوهش

    دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در بودجه مجمع ردیف پژوهشی داریم که برای سال ۱۳۹۳ میزان این بودجه ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان است

  • آرمیتاژ- گالد ۱۳۹۳-۱۲-۱۸ ۱۰:۵۶

    درباره ضرورت بازگشت به کلان‌نگری در تاریخ و علوم انسانی؛

    مانیفست تاریخ (۱)

    مأموریت علوم انسانی این است که با آزمودن سنت‌هایی که طی صده‌ها و هزاره‌ها شکل گرفته‌اند، پرسش‌هایی دربارۀ ارزش‌ها را منتقل کند و ارزش‌ها را زیر سوال برد. و در میان علوم انسانی، این رشتۀ تاریخ است که با ارایۀ شاخص‌هایی برای آیندۀ بلندمدت که از دانش نسبت به عمق گذشته نشأت می‌گیرد، پادزهر کوتاه‌مدت‌گرایی را عرضه می‌کند.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۱:۰۰

    «آینده پژوهی در جنگ نرم» و «سناریونویسی در بحران» در کتابفروشی‌ها

    محمد‌مسعود بهمنی، مدرس دانشگاه علمی کاربردی از انتشار دو کتاب تازه‌اش خبر داد و گفت: به تازگی دو عنوان کتاب «آینده‌پژوهی در جنگ نرم» و «سناریونویسی در بحران» را منتشر کرده‌ام.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۰۵ ۱۴:۰۰

    راه‌اندازی رشته آینده‌پژوهی در دانشگاه آزاداسلامی

    معاون آموزش دانشگاه آزاد اسلامی از ایجاد رشته آینده‌پژوهی در دانشگاه آزاداسلامی خبرداد.

  • فراستخواه ۱۳۹۳-۱۰-۰۹ ۱۱:۳۷

    گزارشی از همایش «پژوهش اجتماعی و فرهنگی در جامعه ایران»/ بخش نخست؛

    چرا دانشگاه در ایران با شکست مواجه شد؟

    فکر تأسیس دانشگاه در ۱۳۰۷ به ایران آمد، ولی ۱۳۱۳ عملی شد. این تأخیر به این دلیل بود که در مرکز قدرت یک بدبینی نسبت به خود دانشگاه وجود داشت، در نتیجه نمی‌خواستند دانشگاه به وجود بیاید. وقتی رضاشاه در کابینه‌ای پرسید برای تکمیل این شهر چه کار دیگری می‌شود کرد؟ گفتند یک عمارت یونیورسیتی وجود دارد که باید آن را در این شهر درست بکنیم، اما ظاهراً بیشتر به این دلیل موافقت شد که تأسیس دانشگاه در ایران بهتر از رفتن دانشجویان به خارج تلقی شد.

  • ۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۸:۱۴

    جهانی‌شدن با خود آشفتگی فرهنگی می‌آورد

    عضو هیات عملی دانشگاه باقرالعلوم(ع)با بیان اینکه جهانی شدن با خود آشفتگی فرهنگی را به همراه می‌آورد گفت: در جهان کنونی وارد عصر چهل تکه‌گی و هویت‌های غیرشفاف شده‌ایم.

  • ۱۳۹۳-۰۶-۲۴ ۱۰:۱۵

    مساله آینده‌پژوهی در گفتگو با دلفانی

    رئیس آموزشکده عالی روش‌شناسی علوم انسانی پاریس با تأکید بر اینکه با توجه به شرایط ژئوپولتیک ایران و توازن قدرت و تمام پیچیدگی‌هایی که در منطقه به صورت ژئواستراتژیک وجود دارد، بهترین مدل برای ایران برای آنکه بتواند خود را در آشوبی که وجود دارد، حفظ کند، این است که آینده پژوهی را خیلی جدی بگیرد، گفت: آینده‌پژوه نه مدیر است و نه کنشگر بلکه کسی است که فقط سناریوهای محتلف را بر اساس روش، اماده می کند و روی میز تصمیم گیر سیاسی یا اقتصادی می گذارد.