مرگ

کل اخبار:91

  • ۱۳۹۶-۱۲-۲۳ ۱۷:۰۰

    نگاهی به کتاب‌های استیون هاوکینگ/ فیزیک‌دانی که «نویسنده» بود

    استیون هاوکینگ فیزیکدان و نویسنده کتاب‌های پرفروش علمی در حالی در ۷۶ سالگی در خانه‌اش در کمبریج درگذشت که آثار پرمخاطبی از خود به یادگار گذاشته است.

  • ۱۳۹۶-۱۲-۲۰ ۱۵:۴۰

    کتاب «انسان و مرگ» منتشر شد

    چاپ دوم ویراست دوم کتاب «انسان و مرگ» تالیف «غلامحسین معتمدی» به تازگی از سوی نشر مرکز منتشر شده‌است.

  • ۱۳۹۶-۱۱-۱۶ ۱۳:۴۰

    تنهایی و مرگ، طنز و خشونت

    تازه‌های داستان ایرانی در نشر چشمه به بازار آمدند.

  • ۱۳۹۶-۱۱-۱۶ ۱۰:۴۰

    در ساعت مرگ/ در حاشیه گزیده شعر «مرثیه‌ای برای درخت» از تادئوش روژه‌ویچ

    روژه‌ویچ از مهم‌ترین شاعران و نویسندگان معاصر لهستان است که در گونه‌های مختلف ادبی نظیر نمایشنامه، شعر، رمان و فیلم‌نامه آثاری منتشر کرده و امروز می‌توان او را یکی از مهم‌ترین شاعران معاصر جهان دانست.

  • مرگ ۱۳۹۶-۱۱-۰۴ ۱۲:۴۲

    مرگ و مدرنیته

    تونی والتر

    مرگ در دنیای مدرن تبدیل به موضوعی پزشکی، عقلانی و بروکراتیک شده است.

  • ۱۳۹۶-۱۰-۲۴ ۱۱:۰۰

    نویسنده‌ای که مرگش از زندگی‌اش حاشیه‌سازتر بود

    روزنامه آیریش تایمز در گزارشی به مناسبت هفتادوهفتمین سالگرد مرگ جیمز جویس، نویسنده مشهور ایرلندی مطالب جالبی درباره مرگ این نویسنده و ماجراهای پس از آن روایت کرده است که خواندنش خالی از لطف نیست.

  • ۱۳۹۶-۱۰-۱۶ ۱۱:۲۰

    چرا ما ایرانی‌ها مهارت کافی برای درنگ روی مرگ نداریم؟

    احد فرامرز قراملکی کتاب «خود فریبی» را برای مطالعه پیشنهاد داد و گفت: امروز اگر آثار یالوم در جهان پرفروش است به دلیل این است که تلاش کرده با روانشناسی فلسفی مهارت‌هایی را در افراد ایجاد کند. متاسفانه ما ایرانی‌ها مهارت کافی برای درنگ کردن در مسایلی مانند مرگ نداریم چون مرگ‌هراس و مرگ‌گریز هستیم و این نوع کتاب‌ها می‌تواند ما را با این مسایل آشتی دهد.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۲۹ ۱۳:۲۰

    نویسنده ایرانی تهدید به مرگ شد/ بایکوت کتابفروشی‌هایی که «ف مثل فلسیطین» دارند؛

    گلبرگ باشی، نویسنده و ناشر ایرانی‌الاصل مقیم آمریکا برای نگارش کتاب «ف مثل فلسطین» تهدید به مرگ شد. حتی کتابفروشی‌هایی که این کتاب کودک را بفروش می‌رسانند نیز از طرف صهیونیست‌های مقیم آمریکا بایکوت شده و تهدید شده‌اند.

  • ۱۳۹۶-۰۸-۲۰ ۱۶:۴۰

    منطق مرگ/ جستاری درباره خودکشی با رویکردی میان‌رشته‌ای

    آلبرکامو، فیلسوف و رمان‌نویسی که آثار او مورد اقبال ایرانیان است در کتاب «اسطوره سیزیف» می‎نویسد: «مساله فلسفی‌ای که واقعا با اهمیت باشد، یکی بیش نیست و آن خودکشی است. داوری درباره اینکه زندگی کردن به زحمتش می‌ارزد یا نه، پاسخ به پرسش بنیادین فلسفه است.»

  • ۱۳۹۶-۰۶-۰۱ ۱۴:۴۹

    مرگ و مدرنیته به روایت تونی والتر

    کتاب «مرگ و مدرنیته» مقالات بخش کوچکی از مطالعات تونی والتر، استاد مرگ‌پژوهِ انگلیسی، در حوزه مرگ و با رویکرد علوم اجتماعی هستند.

  • ۱۳۹۶-۰۴-۲۴ ۱۷:۰۰

    پاییز تحقیق درباره‌ علت مرگ نرودا با پایان می‌رسد

    بعد از سال‌ها گمانه‌زنی در مورد علت اصلی مرگ پابلو نرودا، شاعر شیلیایی، ماه اکتبر سال جاری قرار است پرونده‌ مرگ او روشن شود.

  • ۱۳۹۶-۰۲-۱۹ ۱۴:۰۰

    هستی‌شناسی اشباح/ نگاهی به زندگی و آرای مارک فیشر به بهانه مرگ او

    فیشر در اواخر دهه ٢٠٠٠ اصطلاح «رئالیسم سرمایه‌دارانه» را برای توصیف وضعیت سرمایه‌داری در حوالی بحران مالی  ٢٠٠٨ ابداع کرد. «رئالیسم سرمایه‌دارانه»، به‌عنوان مفهومی فلسفی، برگرفته از مفهوم ایدئولوژی در نظام فلسفی آلتوسر و همچنین آرای اسلاوی ژیژک و فردریک جیمسون است.

  • سینمای مرگ ۱۳۹۵-۱۲-۱۰ ۱۱:۲۹

    جستاری پیرامون مرگ در چند نظریه‌ی سینمایی؛

    بازنمایی مرگ در سینما

    عکس چیزی جز جسم خارجی را به بیننده منتقل نمی‌کند. تئاتر به‌واسطه‌ی رابطه‌ی نزدیک بیننده و بازیگر، واقعیتی تئاتری را می‌آفریند که «واقعیتِ هستی‌شناختی چنین اجراهایی» است، ولی سینما افزوده‌ای دارد که خاص آن است: مرگ.

  • ۱۳۹۵-۱۰-۲۵ ۱۱:۲۰

    مرگ به مثابه بازیابی زندگی است/ مرگ در فلسفه هیدگر

    شاید اگر مفهومی را که هیدگر طرح می کند، به شکل موسعی تفسیر کنیم، به این نتیجه برسیم که اصلاً هر متفکری که از غرقه کردن خود در زندگی عرفی پرهیز می کند، به نوعی از مرگ پرسش کرده است.

  • ۱۳۹۵-۰۸-۱۲ ۱۲:۴۰

    سرنوشت پیکر کوروش بزرگ؛ سه گزارش چه‌ می‌گویند؟

    پیرو نوشته‌های هرودوت، کوروش درگیر یک نبرد با یک گروه سکایی با نام «ماساگت» می‌شود. زنی با نام «تُموریس» یا «تُمیریس» بر آن‌ها فرمان می‌راند. پس از گزینش کمبوجیه به جانشینی، کوروش و سپاهش از سیردیا گذشتند، نخست نبردهایی بی‌نتیجه درگرفت، سپس بخشی از سپاه پارس از میان رفت، شهریار کشته شد، تموریس بر پیکر کوروش دست یافت، سر او را (اشاره‌ای به بریدن سر نشده)، در تشتی از خون کرد

  • ۱۳۹۵-۰۸-۰۳ ۱۱:۴۰

    شوبرت را از قبر بیرون می‌کشم

    سردرگمی‌های حقوق‌بشر با نگاهی به نمایشنامه «مرگ و دختر جوان» آریل دورفمان

  • ۱۳۹۵-۰۷-۲۸ ۱۴:۲۰

    روایت پروانه اعتمادی از استادش بهمن محصص: آن‌گونه که بود و هست

    مطمئنا محصص خودش خواستار این بوده که در ملأعام بمیرد، زیرا همیشه می‌گفت، در بستر مرگ نخواهد خوابید.

  • ۱۳۹۵-۰۷-۱۸ ۱۶:۰۰

    یک روایت صمیمی از تاریخ/ نگاهی به رمان «برای مرگ نام دیگری انتخاب کن»

    رمان «برای مرگ نام دیگری انتخاب کن» نخستین رمان محمد پروین است. محمد پروین، بسیار پرکار در عرصه شعر و داستان و بسیار کم‌کار در انتشار آثارش است.

  • ۱۳۹۵-۰۴-۱۹ ۱۰:۰۰

    ایران و جهان در شوک مرگ کیارستمی

    روزنامه لوموند در پی فقدان این کارگردان مشهور سینما نوشت: «درگذشت عباس کیارستمی را بايد ضایعه‌ای بزرگ برای جامعه سینمای جهان دانست که فقدان این کارگردان، عکاس، شاعر و نقاش در تاریخ سینمای جهان ردی فراموش‌نشدنی از خود برجای خواهد گذاشت». ژولیت بینوش و کیت وینسلت هم ياد او را گرامي داشتند.

  • کیارستمی ۱۳۹۵-۰۴-۱۵ ۱۱:۰۸

    لورا مالوی/کیارستمی؛ سینمای عدم قطعیت، سینمای تأخیر؛

    جایگاه مرگ در فرم روایت سینمای عباس کیارستمی

    کیارستمی مثل بسیاری دیگر از هم‌نسلانش، تحت تأثیر سینمای نئورئالیسم ایتالیا بود و فیلم‌های قبل‌ترش، از جمله «خانه‌ی دوست کجاست؟» در دوره‌ی بازپروری یک زیبایی‌شناسیِ واقعیِ ایرانی ساخته می‌شد. شوکِ زلزله و عواقب بعد از آن، رئالیسم کیارستمی را به مسئله‌ی دشوار واقعیتی کشاند که بازنماییِ درخور را به چالش می‌کشید.

  • مردگان ۱۳۹۵/۰۴/۰۵

    گفت‌وگوی تیموتی شنک و تامس لاکویر دربارۀ کتاب «عملکرد مرده؛ تاریخ فرهنگی جنازه‌ها»؛

    مردگان زنده؛ تاریخ فرهنگی جنازه‌ها

    مناقشات فراوانی دربارۀ مرگ و تدفین اکثر چهره‌های بزرگ روشنگری در فرانسه درگرفت. جنجالی‌ترین و بدنام‌ترینِ این مناقشات در مرگ و خاک‌سپاری ولتر رخ داد. در خاک‌سپاری ولتر دو مسئلۀ ‌مرتبط به‌ هم وجود داشت: نخست اینکه آیا او در بستر احتضار، تشریفات مذهبی دم مرگ را انجام داده و از دیدگاه‌های خود عدول کرده یا نه؛ دوم اینکه اگر چنین کرده، آیا این کار را به‌دلیل آن انجام داده که نهایتاً فهمیده است مرگ بیرون از کلیسا به‌معنی مرگ در نکبت و فلاکت است یا به‌سبب ترس از اینکه جنازه‌اش به‌شایستگی دفن نشود، دست به نوعی نیرنگ زده و آداب مزبور را به جای آورده است؟

  • ۱۳۹۵-۰۳-۲۹ ۱۷:۲۰

    «صمد بهرنگی» منتشر شد/ شرح راز مرگ خالق «ماهی سیاه کوچولو» به قلم نویسنده تبریزی

    کتاب «صمد بهرنگی» نوشته حسین اصل‌عبدالهی، از کتاب‌های مجموعه‌ی «یاد»، به دبیری جواد عاطفه از سوی انتشارات ایده منتشر شد.

  • ۱۳۹۵-۰۳-۲۵ ۱۵:۱۱

    نگاه متفاوت خالق «پیرمرد و دریا» به زندگی و مرگ

    مترجم «مرگ در بعداز ظهر» ارنست همینگوی که برای نخستین بار به فارسی ترجمه شده، می‌گوید این رمان از حیث نگارش و نوع نگاه نویسنده به مرگ و زندگی اثری بدیع و تازه به شمار می‌رود.

  • ۱۳۹۵-۰۲-۲۸ ۱۷:۲۰

    ماموریت دانشگاه‌ها برای کاهش مرگ و میر ناشی از بیماری

    معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: دانشگاه های علوم پزشکی موظف هستند کمیته های استانی خود را با همکاری استانداران تشکیل دهند تا سند کاهش مرگ و میر ناشی از بیماری های غیر واگیر اجرا شود.

  • آدونیس ۱۳۹۵-۰۲-۲۵ ۰۹:۰۳

    آدونیس و تعلیق مرگ در حضور خدایان؛

    آدونیس چه می‌گوید؟

    آدونیس دستمان را می‌گیرد تا ما را خود به پنهانگاه خویش برد تا به کلام خویش ما را در مذبح حقیقت سر ببرد؛ و بدین‌سان در حضور خدایان با زیرکی مرگ را معلق می‌کند. آدونیس کنجکاو است و مشتاق و با دلی مشتاق زیر آسمان پرجبروت گام برمی‌دارد، عطر گلی پژمرده نیز او را مست می‌کند. آدونیس سرور همیشه بیدار شاعران است.

  • ۱۳۹۵-۰۱-۱۸ ۱۴:۰۰

    مرگ، یک سنت همگانی است/ علت ترس انسانها از مرگ/منازل و مواقف آخرت

    حجت الاسلام خسروپناه، رئیس موسسه حکمت و فلسفه ایران گفت: عموم انسان‌ها يا به علت نداشتن شناخت كافى و داشتن تفسير غلط از مرگ و يا در اثر آلودگى به گناه و اعمال غيرصالح از مرگ وحشت دارند.

  • ۱۳۹۴-۱۲-۱۷ ۱۲:۰۰

    خواندن یا نخواندن؛ مساله این است!/ نگاهی به آثار شناخته‌شده «ویلیام شکسپیر» در چهارصدمین سالگرد مرگ وی

    پیش از چهارصد سال از مرگ «ویلیام شکسپیر» می‌گذرد اما هر سال کتاب‌هایی با موضوع این نویسنده و زندگی وی وارد بازار کتاب می‌شود. هدف این نوشته بررسی آثار منتشر شده‌ در سال 2016 است که نویسنده را در ابعادی جدید بررسی می‌کنند.

  • ۱۳۹۴-۱۱-۱۸ ۱۸:۳۰

    انسان حلقه اتصال این جهان و جهان دیگر است

    غلامحسین ابراهیمی دینانی در برنامه معرفت گفت: انسان تنها موجودی است که به مرگ خود و به فراسوی مرگ خود نیز می‌اندیشد. انسان حلقه اتصال این جهان و جهان دیگر است.

  • ۱۳۹۴-۱۱-۱۲ ۱۱:۱۵

    چهر‌ه‌هایی که باید بعد از مرگ هم دریابیم‌

    شاعران و نویسندگان معاصر در کشورهای زیادی جزو گنجینه‌های فرهنگی محسوب می‌شوند، چه در زمان زندگی و چه بعد از درگذشت؛ موضوعی که در کشور ما بعضا مغفول است.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۱۴ ۱۰:۴۵

    سالمرگ سلطان پاریس / پدربزرگ من یک سیاه‌پوست است

    تقویم را که ورق بزنید می‌بینید فردا شنبه را به نام نویسنده مشهور فرانسوی؛ الکساندر دوما (پدر) نوشته‌اند: بله، پنجم دسامبر.