نمایش همه
  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۵ ۱۶:۴۲

    فردوسی نجات‌بخش زبان فارسی، پیوند دهنده تمدن‌ها

    ۲۵ اردیبهشت‌ماه روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی، شاعر حماسه‌سرای بلندآوازه ایران‌زمین است که با اثر سترگش "شاهنامه" به زبان پارسی حیاتی دوباره بخشید و نامش تا همیشه تاریخ با زبان فارسی ماندگار شد.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۵ ۱۶:۴۰

    حکمت حکیم| عظیم محمودآبادی

    حکیم سنایی غزنوی در زمره حکیمانی از ایران زمین قرار دارد که تاثیرِ او در آثار پسینیانش نیز مشهود است. او از جمله بزرگانی است که بزرگ‌پروری کرده و سروده‌هایش در نسل‌های بعد و بعدتر نیز از الهام بخشی بالایی برخوردار بوده است. شاید پیش از هر چیز ذکر این نکته لازم باشد که گرچه سنایی و نظایر او در تاریخ ادب و فرهنگ ایرانی – اسلامی، «شاعر» خوانده می‌شوند، اما واژه «شاعر» نباید ما را بفریبد و از وجه اندیشه‌ای این بزرگان غافل شویم.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۵ ۱۶:۳۸

    تاریخ می‌تواند به جوان هویت ببخشد، جهل تاریخ نیز می‌تواند او را سردرگم کند

    سلیمی نمین گفت: چون در زمینه تاریخ مشغول هستم، فکر می‌کنم امروز تاریخ خیلی سریع‌تر می‌تواند به جوان جهت بدهد و هویت ببخشد، همانطور که تاریخ می‌تواند به جوان جهت بدهد و هویت ببخشد، جهل تاریخ نیز می‌تواند او را سردرگم کند، فکر می‌کنم کسانی که امروز متولی فرهنگ هستند باید بیشتر همت خود را به تاریخ معطوف کنند.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۵ ۱۶:۳۶

    بود و نبود زمینه و امکان زیست مومنانه در روزگار مدرن

    زبان غالب بر همه زیست‌های مومنانه و تجربه‌های زیسته مؤمنان زبان زندگیست.مراد از زبان زندگی زبان زنده است. زبان گرم تجربه زیسته انسان مؤمن است. این زبان زندگی بر زبان استدلال غالب و چیره است.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۵ ۱۶:۳۳

    «قصص‌الخاقانی» اطلاعات ارزشمندی از کانونی‌ترین مساله دوره شاه عباس صفوی ارائه می‌دهد

    گودرز رشتیانی گفت: روایتی که مولف از موضوع قندهار ارایه می‌دهد به عنوان کانونی‌ترین مساله دوره شاه عباس در هیچ منبع دیگری این اطلاعات نیست. یکی از جنبه‌های ارزشمند این اثر مستند بودن به اسناد دیوانی است.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۵ ۱۶:۳۲

    از درباره آرامش تا چگونه تغییر کنیم؟

    نشر ترجمان علوم انسانی از سه عنوان کتاب جدید در نمایشگاه بین‌المللی کتاب رونمایی کرد.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۵ ۱۶:۳۰

    نشست بین‌المللی گسترش نفوذ شاهنامه و فردوسی در کشورهای آسیایی برگزار شد

    پروفسور محمد کمال‌الدین، استاد گروه زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه راجشاهی گفت: مردم بنگلادش فردوسی و شاهنامه هر دو را خیلی خوب می‌شناسند. این در حالی است که بیش از هشت هزار کلمه فارسی در زبان بنگالی به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم به کار برده می‌شود. در واقع ادبیات بنگالی، متاًثر از زبان پارسی رونق گرفته است. ارتباط زبان پارسی و بنگالی، تاریخی قدیمی دارد. ارتباط دو ملت و دو زبان و دو ادبیات که ناگسستنی است.

  • تقی ازاد ارمکی ۱۴۰۱-۰۲-۲۵ ۱۶:۲۹

    «مساله خواندن در ایران» در گفت‌وگو با تقی آزاد ارمکی

    تقی آزاد ارمکی می‌گوید: عمومی کردن یک عنصر در حوزه فرهنگ خطاست و در همان‌جاست که ابتذال و مرگ آن شروع می‌شود؛ اما می‌شود این بحث را مطرح کرد که چرا کسانی که باید کتاب بخوانند و به دانش حرفه‌ای نیاز دارند و همچنین در عرصه فرهنگ و کنش فرهنگی فعالیت می‌کنند، کتاب نمی‌خوانند؟

  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۴ ۱۱:۲۰

    نگاه فلسفی به ایده‌ی دانشگاه

    یک سده از تأسیس دانشگاه مدرن در ایران می‌گذرد، اما تاکنون ما کمتر به شکل منسجم در ایده‌ی دانشگاه مداقه و به عملکرد و وظیفه و ماهیت دانشگاه فکر کرده‌ایم. میثم سفیدخوش مجموعه‌ای از مقالات کلاسیک فیلسوفان اروپایی و امریکایی در باب مساله‌ی دانشگاه را در کتابی با عنوان «ایده‌ی دانشگاه» گردآورده است.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۴ ۱۱:۱۰

    نگاهی گذرا به اجتهادات دینی پیرامون جایگاه زن در فضای فرهنگی جهان عرب| حیدر حب‌الله

    در ابتدا بحث و گفت و گو در موضوع زن همواره بین دو جریان بوده است: جریان آزادی زن که متأثر از تجربه غربی است و در بسیاری از موارد خارج از چارچوب متون دینی و در مواردی خارج از اصل نگاه اسلامی به این موضوع می‌اندیشد و جریان دفاعی که به دنبال دفاع از مفاهیم اسلامیِ برخاسته از متون دینی و تجربه اجتماعی و عادات مردم است. ولی در مرحله بعدی به‌ویژه از یک چهارم پایانی قرن بیستم تا به امروز سه جریان را شاهد هستیم.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۴ ۱۱:۰۸

    مسلمان شدن ایزوتسو سیاسی بود، نه دینی/ نخستین مواجهه ژاپنی‌ها با اسلام

    بهمن ذکی‌پور ضمن اشاره به تاریخچه آشنایی ژاپنی‌ها با دین اسلام اظهار کرد: ایزوتسو در کنار زبان عربی، اسلام را هم یاد می‌گیرد تا اینکه ‌توسط عبدالرشید به اسلام ایمان می‌آورد. البته به نظر من این اسلام آوردن دینی نیست بلکه سیاسی و در جهت آرمان‌های دولت ژاپن بوده است.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۴ ۱۱:۰۵

    بهائیت غیرالهی است/ مطالب زیادی در بهائیت وجود دارد که در غرب ترجمه نمی‌شود

    هادیان گفت: در بهائیت تعارض‌هایی وجود دارد که باعث می‌شود بفهمیم غیرالهی است. همچنین در این کتاب مطرح می‌شود مطالب بسیار زیادی در بهائیت وجود دارد که در غرب ترجمه نمی‌شود؛ زیرا اگر غربی‌ها بفهمند ماهیت واقعی بهائیت چیست متوجه عقب‌ماندگی آن می‌شوند.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۴ ۱۱:۰۳

    چاپ هشتم «ادیان در خدمت انسان» امام موسی صدر به نمایشگاه رسید

    ‌ مؤسسه امام موسی صدر چاپ هشتم «ادیان در خدمت انسان» و تجدید چاپ چند کتاب دیگر را به نمایشگاه آورده است.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۴ ۱۱:۰۲

    ترجمه منظوم «تائیه کبری» ابن فارض منتشر شد

    «متن و ترجمه منظوم قصیده تائیه کبری؛ نظم‌السلوک» ترجمه، مقدمه و پانوشت‌ها از امیرحسین اللهیاری توسط نشر مولی منتشر شد. این ترجمه پیشتر در ترجمه دیوان ابن فارض نیز ارائه شده بود.

  • مازیار بهروز ۱۴۰۱-۰۲-۲۴ ۱۰:۵۸

    پرسش‌ و پاسخ مکتوب با مازیار بهروز

    تفاوت اصلی سوسیال‌دموکراسی با کمونیسم در دو محور اساسی جلوه‌گر شد. کمونیسم خواهان گذر از نظم سرمایه‌داری و ایجاد نظام شورایی (ولی در اصل سیادت حزب کمونیسم) بود و بنابراین لیبرال‌دموکراسی را مردود شناخته و «دیکتاتوری پرولتاریا» را جایگزین آن نمود.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۴ ۱۰:۴۷

    بررسی و نقد کتاب «روش فهم و کنش اجتماعی انسان»

    نظام چند پارادایمی در روابط بین‌الملل

    انتشار آثاری با مضمون «کتاب درسی» (Text Book) در سال‌های اخیر یکی از تحولات مربوط به نشر کتاب‌های دانشگاهی در کشورمان بوده است. هدف از چاپ این‌گونه آثار، در درجه نخست، آشناسازی خوانندگان‌شان با دستاوردهای موجود در زمینه‌های مختلف علمی-‌دانشگاهی بوده است. مطالب این تالیف‌ها یا ترجمه‌ها بیشتر جنبه تخصصی دارند و البته به یک رشته خاص محدود نمی‌شوند.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۴ ۱۰:۴۶

    اقتراح انجمن جامعه‌شناسی از بیژن عبدالکریمی درباره تغییرات اجتماعی ایران

    گسست تاریخی از سنت فکری و فرهنگی خویش

    فهیمه نظری

    هرچند می‌توان درخصوص معانی یکایک واژگان و مفاهیم پرسش شما کنکاش مفهومی کرد، اما شاید کلیدی‌ترین مفاهیم در پرسش مذکور مفهوم «معاصر» و به تبع آن تعبیر «تاریخ معاصر» باشد.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۴ ۱۰:۴۰

    نگاهی به کتاب در ستایش تمدن اسلامی-مسیحی

    خدمات متقابل اسلام و مسیحیت

    کتاب در ستایش تمدن اسلامی-مسیحی اثر ماندگار ریچارد دبلیو بولت، استاد برجسته تاریخ دانشگاه کلمبیا است. بولت به‌واسطه نظریات عالمانه و میانه‌روانه‌اش، هم در عرصه جهانی شهرت دارد و هم جهان اسلام و ایران شخصیتی شناخته شده و مورد احترام است. کتاب او در زمره بسیاری از تلاش‌هایی ارزیابی می‌شود که در دو دهه اخیر برای جلوگیری از رویارویی تمدنی اسلام و غرب نوشته شد.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۲ ۱۵:۲۸

    خرید کفش و دمپایی بی نظیر مستقیم از کارخانه قم

  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۲ ۱۴:۳۸

    بیست و ششمین همایش ملاصدرا مجازی برگزار می‌شود

    بیست و ششمین همایش بزرگداشت حکیم ملاصدرا، اول خردادماه ۱۴۰۱ با موضوع «حکمت، حکومت، ولایت» به صورت مجازی برگزار خواهد شد.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۲ ۱۴:۳۶

    گزارش نشست «بازشناسی فردوسی و شاهنامه در یک‌صد سال گذشته»

    توس همواره منطقه جدال و درگیری به‌منظور مقابله و مبارزه با سلطه بیگانگان و زادگاه دو حماسه‌سرای بزرگ ایران یعنی دقیقی و اسدی طوسی بود. در نقل قولی مشهور، جنازه فردوسی به‌دلیل شیعه بودن، به گورستان شهر راه داده نشد و ناچار او را در باغ خودش در شهر طابران توس، نزدیک به دروازه شرقی رزان به خاک سپردند. مدفن وی زیارتگاه اهل دانش و معرفت بود و با وجودی‌که بارها ویران شد، از نو ساخته می‌شد.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۲ ۱۴:۳۴

    دفتر نشر فرهنگ اسلامی با ۴۳۰ عنوان کتاب به نمایشگاه کتاب تهران آمد

    دفتر نشر فرهنگ اسلامی در طول فعالیت بیش از ۵۰ ساله خود به عنوان مرجع کتب شیعی فعالیت داشته و امسال با ۴۳۰ عنوان کتاب در سی‌وسومین نمایشگاه کتاب تهران حضور خواهد یافت.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۲ ۱۴:۳۲

    رونماییِ قدیمی‌ترین فیلم از مناسک حج در مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی

    نشست «حجّ قدیم» با موضوع رونمایی قدیمی‌ترین فیلم از مناسک حج به روایت اروپاییان، هم‌زمان با هشتم شوال، سال‌روز تخریب حرم ائمۀ مدفون در قبرستان بقیع، عصر سه‌شنبه، بیستم اردیبهشت در تالار امیرالمؤمنینِ مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی برگزار شد.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۲ ۱۴:۳۱

    کن از «پدرخوانده» و «ای تی» یاد می‌کند/ نمایش آثار کلاسیک در ساحل

    جشنواره فیلم کن برنامه فیلم‌هایی را که در بخش جدید ترکیبی خود به نمایش در می‌آیند، اعلام کرد.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۲ ۱۴:۲۹

    شهید مطهری بر زوال تفکر اعتزالی و غلبه تفکر اشعری افسوس می‌خورد

    غلامعلی حداد عادل ضمن اشاره به برخی ویژگی‌های شخصیتی شهید مطهری تصریح کرد: ایشان به عنوان یک متکلم شیعه و فیلسوف مسلمان معتقد بودند کلام شیعی نه معتزلی است و نه اشعری البته کلام شیعی را به کلام معتزلی نزدیک‌تر می‌دانست و بر زوال تفکر اعتزالی و غلبه تفکر اشعری در جهان اسلام افسوس می‌خورد و آن را یک خسارت می‌دانست.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۲ ۱۴:۲۷

    مهم‌ترین دغدغه‌ی سهروردی از تجربه‌ی دینی چیست؟

    نهمین نشست از مجموعه درس‌گفتارهایی درباره‌ی سهروردی به «سهروردی و معرفت شناسی تجربه‌ی دینی» اختصاص داشت که با حضور دکتر مهدی عظیمی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران، چهارشنبه چهاردهم اردیبهشت برگزار شد.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۲ ۱۴:۲۵

    افزایش استقبال مردم از بازار کتاب‌های علوم انسانی اسلامی/ ارائه 15 کتاب جدید در نمایشگاه

    محمد جنتی مدیرعامل سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی می گوید: استقبال مردم از بازار کتاب های علوم انسانی اسلامی در حال افزایش است.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۲ ۱۴:۲۳

    نمایشگاه کتاب نیاز به تبلیغات و اطلاع‌رسانی بیشتری دارد/ ارائه کتاب «قهوه و قهوه‌خانه در ایران» در نمایشگاه

    سید علی آل‌داوود، مولف و پژوهشگر گفت: برگزاری نمایشگاه پس از دو سال وقفه اتفاق خوبی است اما باید برای آن تبلیغات وسیعی صورت بگیرد، به شکلی که رادیو و تلویزیون باید در طول شبانه روز چندین بار تبلیغ و خبررسانی بشود.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۲ ۱۴:۲۱

    نمایشگاه کتاب فرصتی برای کمک به صنعت نشر است/ «سفارت‌نامه ایران» یکی از متون دست اول عثمانی است

    نصرالله صالحی گفت: نمایشگاه کتاب فرصتی برای نویسندگان، خوانندگان و علاقه‌مندان به کتاب است که در بهار طبیعت با بهار کتاب انس و الفت می‌گیرند و سالی یک بار برگزار شدن آن در واقع کمک به صنعت نشر است.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۱۹ ۱۴:۳۹

    عرضه جلد سی‌ام دانشنامۀ جهان اسلام در نمایشگاه کتاب سی‌وسوم

    جلد سی‌ام دانشنامۀ جهان اسلام از سوی بنیاد دایره‌المعارف اسلامی در سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عرضه خواهد شد.