نمایش همه
  • ۱۴۰۱-۰۲-۱۹ ۱۴:۳۶

    تألیف «مقابر» در راستای جلوگیری از خرافات است

    محمدحسین رجبی دوانی در نشست معرفی کتاب «مقابر» گفت: باید از کارهایی که باورهای مردم را تقویت می‌کند و از بروز خرافات جلوگیری می‌کند استقبال کرد. این کتاب نیز در همین راستا نوشته شده است.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۱۹ ۱۴:۳۴

    بزرگداشت ابوالقاسم فردوسی و گرامیداشت روز زبان و ادب فارسی برگزار می‌شود

    مراسم بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و گرامیداشت روز زبان و ادب فارسی به همت انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار می‌شود.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۱۹ ۱۴:۳۳

    خدای موّرخ یا خدای قصه‌گو؟| علی زمانیان

    وقتی قصه‌های متون مقدس، منجمله، قصه‌ی پیامبران و یا داستان خلقت را در قرآن و سایر کتب مقدس ادیان می‌خوانیم، چه برداشتی از آنان داریم؟ آیا آنان را یک گزارش تاریخی می‌یابیم و یا آن‌ها را نه یک متن تاریخی که در قالب یک قصه فهم می‌کنیم؟ به تعبیر دیگر، آیا خدا را در مقام راوی تاریخ و گزارشگر واقعیت‌ها می‌نشانیم و یا او را در موقعیت قصه‌گو می‌بینیم؟

  • ۱۴۰۱-۰۲-۱۹ ۱۴:۳۰

    زبان نوشتاری و وحدت ملی

    رواج شکسته‌نویسی در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی، موجب شیوع آن حتی در برخی آثار جدی شده است، به گونه‌ای که شماری تصور می‌کنند، باید همین گونه نوشت و برای کار خود دلایلی ارایه می‌کنند و از نزدیک شدن زبان گفتار و زبان نوشتار سخن می‌گویند.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۱۹ ۱۴:۲۸

    شاهنامه‌پژوهی و فردوسی‌شناسی اسلامی ندوشن که وجه غالب آثار ادبی اوست

    مولف کتاب «سخنگوی فرهنگ ایران» دیدگاه‌های دکتر اسلامی ندوشن را با مطالعه آثار او و مراودات نزدیکی که با وی داشته گرد آورده و ضمن معرفی کتاب‌ها و نظرات این نویسنده بزرگ در سخن آخر کتاب به پاره‌ای ویژگی‌های شخصیتی و مرام و منش اسلامی ندوشن نیز پرداخته است.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۱۹ ۱۴:۲۵

    میراث مکتوب، ریشه درخت تنومند هویت ملی و دینی ایرانیان است/ نسخ خطی حلقه فرهنگی همه اقوام است

    دکتر اکبر ایرانی، مدیرعامل مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب، به مناسبت 19 اردیبهشت‌ماه، روز اسناد ملی و میراث مکتوب، در یادداشتی به اهمیت این مقوله و لزوم توجه بیش از پیش به آن پرداخته است.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۱۹ ۱۴:۲۳

    سرراست و بدون تعارف مثل هیوم

    دیوید هیوم در میان متخصصان و آشنایان فلسفه چهره‌ای محبوب و بسیار مورد ارجاع است. حتی سرسخت‌ترین منتقدانش هم او را به علت صداقت و بیان سرراست و روشن و صریحش می‌ستایند. او فیلسوفی است که به هیچ عنوان نمی‌توان نادیده‌اش گرفت و نقشی بسیار موثر و کلیدی در تاریخ فلسفه دارد. تاثیرگذاری هیوم تنها در وجه سلبی کار او یعنی تشکیک‌های جدی و انکارناپذیرش در برخی مسلمات فلسفه‌های پیشین نیست.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۱۹ ۱۴:۲۰

    فیلسوف نابهنگام

    فلسفه غربی از آغاز تا به اکنون مسیری پیوسته طی کرده، به‌طوری که هر مکتب و رویکردی از دل مکاتب و رویکردهای قبلی، چه در مقام نتیجه و چه به مثابه واکنش، سربرآورده است. اما در این میان برخی از فلاسفه همچون نقطه عطفی تلقی می‌شوند که قرن‌ها اندیشه‌ها را از خویش متأثر می‌سازند و ثمرات پرشماری به بار می‌آورند، و در عین حال چالش‌های برآمده از چنین اندیشه‌هایی نیز کم شمار نیست.دیوید هیوم تا حد زیادی چنین فیلسوفی است.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۱۹ ۱۴:۱۶

    خاستگاه‌های غربی اسلام

    ظریه‌ی شگرفی که ساموئل هانتینگتون استراتژیست و متفکر بزرگ امریکایی تحت عنوان نبرد تمدن‌ها ساخت و پرداخت، صرفا ناظر بر خط‌کشی‌ها و بقول هانتینگتون “گسل”‌های مابین تمدن‌های بزرگ معاصر بود. البته گرچه فی‌المثل هانتینگتون مطلقا به منشا و تبار تاریخی-جغرافیایی تمدن مسلمین نپرداخت اما اینک در پرتو پژوهش‌های تاریخی جدید در مناطقی از خاورمیانه که متمرکز بر سنگ‌نوشته‌ها و پاپیروس‌های به جا مانده از قرن‌های ششم تا هشتم میلادی است، مورخان حرف‌های تازه‌ای در این باب دارند.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۱۹ ۱۰:۳۰

    اتمام فیلمبرداری فیلم کوتاه «ننه خُضَیره» به کارگردانی سعید کریمی  

    فیلمبرداری فیلم کوتاه «ننه خُضَیره» به کارگردانی سعید کریمی و تهیه کنندگی بِهسا صابری به پایان رسید.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۱۸ ۲۰:۲۰

    مجموعه گفتگو با غلامرضا اعوانی به‌زودی منتشر می‌شود

    کتاب جامع «حکمت شرق و غرب»؛ مجموعه گفتگو با غلامرضا اعوانی به‌زودی توسط مؤسسه انتشارات اطلاعات منتشر می‌شود.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۱۸ ۲۰:۱۷

    شأن وجودی و معرفت‌شناختی زیبایی در فلسفه سهروردی بررسی می‌شود

    دهمین و یازدهمین نشست‌های درس گفتارهایی درباره سهروردی با عنوان «شأن وجودی و معرفت شناختی زیبایی در فلسفه سهروردی» چهارشنبه ۲۱ و ۲۸ اردیبهشت در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار می‌شوند.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۱۸ ۲۰:۱۳

    اندیشه‌های عماد افروغ مورد بررسی قرار می‌گیرد

    دومین عصرانه از سلسله عصرانه‌های علوم انسانی مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم چهارشنبه ۲۸ اردیبهشت به بررسی اندیشه‌ها و خدمات علمی عماد افروغ، جامعه شناس برجسته کشور اختصاص دارد.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۱۸ ۲۰:۰۴

    مقصود فراستخواه:علم به عالمان و دانشگاهیان سپرده شود

    مقصود فراستخواه، استاد مؤسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی معتقد است که دانشگاه یک نهاد خودتنظیم است و به دلیل همان قابلیت‌های علمی و عقلی و فکری که در نخبگان دانشگاهی وجود دارد، دانشگاه بهتر می‌تواند خودش را تنظیم کند، بهبود ببخشد، کیفیتش را بالا ببرد و مشکلاتش را برطرف کند.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۱۸ ۲۰:۰۱

    کتاب‌های میرداماد نسبت به آثار ملاصدرا و ابن سینا کمتر خوانده می‌شود

    واقعیت این است که در حوزه‌های علمی حکمی و علوم عقلی، کتاب‌های میرداماد نسبت به آثار ملاصدرا و ابن سینا کمتر خوانده می‌شود و دلیل آن این است که ملاصدرا و ابن سینا بسیار روان نوشته‌اند. از طرف دیگر، ملاصدرا فلسفه خود یا همان حکمت متعالیه را بر سه اصل منظم شامل برهان، قرآن و عرفان استوار کرد، ولی میرداماد اولاً این‌گونه نظم‌بندی را انجام نداد و دوماً، آثارش بسیار مغلق نوشته شده و فهم آنها بسیار مشکل است.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۱۸ ۱۹:۵۹

    برگزاری مراسم جایزه «علی‌اکبر دهخدا»

    نخستین مراسم جایزه «علی‌اکبر دهخدا» برگزار می‌شود.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۱۸ ۱۹:۵۸

    فراخوان هفتمین و هشتمین دوره‌ی جایزه‌ی دکتر رضا داوری‌اردکانی

    مرکز فرهنگی شهر کتاب به منظور تقدیر از دانشجویان دکتری رشته فلسفه، با مشاوره و هم‌فکری، اشراف و حمایت مادی و معنوی دکتر رضا داوری اردکانی، هفتمین وهشتمین دوره‌ی جایزه‌ی «دکتر رضا داوری اردکانی» را برگزار می‌کند.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۱۸ ۱۹:۵۵

    بزرگ‌مردی که هستی ایران هستی او بود / اصغر دادبه

    گفته‌اند و نیک گفته‌اند که آثار هرکس بازگوینده چیستی و کیستی اوست و آثار زنده‌یاد استاد اسلامی ندوشن نیز از این قاعده مستثنا نیست.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۱۸ ۱۹:۵۲

    گفت‌وگو با علیرضا ملائی توانی، مولف کتاب «چالش‌های تاریخ‌ورزی در ایران امروز»

    علیرضا ملائی توانی گفت: رشته تاریخ مبتنی بر رویکرد پوزیتیویستی بوده است و عمده کسانی که در دانشگاه‌های ایران فعالیت می‌کردند، متاثر از استفاده‌های ابزاری سیاسی و ایدئولوژیک که از رشته تاریخ می‌شد یک نوع نگاه محافظه‌کارانه به رشته تاریخ و به تحقیقات تاریخی داشتند.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۱۸ ۱۹:۵۱

    رونمایی از قدیمی‌ترین فیلم از مناسک حجّ به روایت اروپاییان

    نشست «حجّ قدیم» با موضوع رونمایی از قدیمی‌ترین فیلم از مناسک حجّ به روایت اروپاییان در مرکز دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی برگزار می‌شود.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۱۷ ۱۱:۵۶

    کتاب درآمدی بر روش‌شناسی و اندیشه‌شناسی حقوق در آیینه گفتار بزرگان حقوق

  • ۱۴۰۱-۰۲-۱۵ ۱۵:۲۹

    نظام «دولت‌گرا»ی ایران از الگوهای برنامه‌محور در محیط زیست تبعیت می‌کند

    یک نظام «دولت‌گرا» در ایران حاکم است و حدود ۸۰ درصد از اقتصاد کشور دولتی هستند. در نظام «دولت‌گرا»ی ایران، از الگوهای برنامه‌محور در کشور تبعیت می‌شود، یعنی برنامه‌های توسعه کشور، توسط قوای مقننه تدوین و ابلاغ می‌شود.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۱۵ ۱۵:۲۶

    این زندگی متناقض!

    اگر جهان جای کاملی بود، نیازی به منطق نداشتیم. منطق به ما می‌گوید که برآیند چیزهایی که قبلا به آن‌ها اعتقاد داریم، چیزهایی که قبلا به آنها متعهد بوده‌ایم، چیست. منطق به ما کمک می‌کند محدودیت‌های خطاپذیر و محدود خود را دور بزنیم.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۱۵ ۱۵:۲۳

    تفسیر هیتلر از انقلاب روسیه و آلمان/شکست مارکسیستها در هافبروهاوس

    سازمان‌دهنده واقعی انقلاب و بازیگر خیمه‌شب‌بازی پشت پرده، یعنی یهود اینترناسیونال، موقعیت را به‌درستی انتخاب کرده بود. اما مردم آلمان هنوز مستعد افتادن در باتلاق خون بلشویسم نبودند.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۱۵ ۱۵:۱۶

    برگزاری نمایشگاه کتاب تهران جبرانی پس از دوران حرمان است/ فرصتی برای دیده شدن کتاب‌های تاریخی

    سید مصطفی تقوی‌مقدم، پژوهشگر تاریخ گفت: نمایشگاه پس از دو سال فترت برگزار می‌شود. امیدوارم خوانندگانی که اهل مطالعه و علاقه‌مند به کتاب و به ویژه در عرصه آثار تاریخی هستند با برگزاری نمایشگاه دوران حرمان و دوری از آن برایشان جبران شود و هم مجالی برای دیدن آثار چاپ شده به بهترین شکل ممکن باشد.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۱۵ ۱۵:۱۱

    طالبان و راه‌اندازی مدارس دینی در افغانستان

    مولوی نورالله منیر، وزیر معارف (آموزش و پرورش) طالبان، یک ماهی است که برای ارزیابی و نظارت بر اوضاع مدارس دولتی و دینی سفر به استان‌های مختلف افغانستان را آغاز کرده است. او ضمن بازدید از مدارس رسمی دولتی، به مدارس دینی که معمولا در افغانستان به شکل رسمی یا غیررسمی فعالیت می‌کنند، هم سر می‌زند و در تمام سخنرانی‌های او در استان‌ها و شهرستان‌های افغانستان، یک جمله همواره تکرار می‌شود: «تاسیس یک تا ۱۰ مدرسه دینی در هر یک از شهرستان‌های افغانستان.»

  • ۱۴۰۱-۰۲-۱۵ ۱۵:۰۶

    مرگ پاسبانان فرهنگ فارسی در غربت‌آباد فرنگ

    دو پاسبانِ فرهنگِ فارسی در ایران و افغانستان(محمدعلی اسلامی ندوشن و محمدآصف فکرت) سال‌های پایانی عمر را در کانادا سپری کرده و به قول فکرت؛ «خوش‌نشین غربت‌آباد فرنگ» بودند و در همان‌جا از دنیا رفتند، اما هوای وطن داشتند.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۱۵ ۱۴:۵۷

    اثبات وحیانی بودن متون مقدس از مسیر «غایتمندی زندگی»

    یاسر میردامادی ضمن اشاره به دیدگاه فلای شاکر مبنی بر تقدم عقل بر وحی، بیان کرد: طبق نظر او، اگر از دیدگاه سکولار به ارزش زندگی بنگریم، زندگی ارزش ندارد، ولی اگر نگاه دینی را بپذیریم، همه زندگی‌ها ارزش دارند.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۱۵ ۱۴:۵۳

    این کتاب هم آرزوی شما را برآورده می‌کند هم آرزوی کانت!

    شاید هیچ فیلسوفی به‌اندازه ایمانوئل کانت آرزو نداشت کتاب‌هایش را همه مردم بخوانند، اما وقتی به مرحله دوم و مهمِ تفکرِ خود رسید، زبانِ کتاب‌هایش چنان مشکل شد که خواندنِ آن‌ها حتی برایِ همکاران و دوستانِ اهلِ فلسفه‌اش نیز به کاری مشقت‌بار می‌مانست. این کتاب’ هم آرزویِ کانت را برآورده می‌کند و هم شاید آرزویِ شما را که همیشه دوست داشته‌اید از فلسفه کانت سر درآورید.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۱۳ ۲۳:۱۲

    کارگردان تازه «سریع و خشمگین» معرفی شد/ توقف ضرر میلیون دلاری!

    کارگردان جدید برای هدایت و ساخت فیلم دهم از مجموعه «سریع و خشمگین» انتخاب شد.