شناسهٔ خبر: 20562 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

میزان تولید علم ایران در سال 2013

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) اعلام کرد: بر اساس پایگاه استنادی اسکوپوس میزان تولید علم ایران در 2013 تعداد 4385 مدرک بود. در این سال کل آمار تولید علم جهان 2640502 مدرک است. بدین ترتیب سهم ایران از کل تولید علم جهان برابر با 1.53 درصد است.

به گزارش «فرهنگ امروز» به نقل از مهر، دکتر جعفر مهراد با اعلام این خبر افزود: بر اساس پایگاه استنادی اسکوپوس میزان تولید علم ایران در ۲۰۱۳ تعداد ۴۰۳۸۵ مدرک بود. در این سال کل آمار تولید علم جهان ۲۶۴۰۵۰۲ مدرک است. بدین ترتیب سهم ایران از کل تولید علم جهان برابر با ۱.۵۳ درصد است.

وی گفت: اکنون که تقریبا هشت ماه از سال میلادی سپری شده آمار تولید علم ایران به ۲۵ مرداد ۹۳ (برابر با ۱۷ اوت ۲۰۱۴ میلادی)۲۵۲۱۷ مدرک است. بدین ترتیب سهم تولید علم ایران از کل تولید علم جهان برابر با ۱.۶۵ درصد است.

مهراد اظهار داشت: با نگاهی ساده و مقایسه سهم تولید ایران از کل تولید علم جهان نشان می دهد، در حالی که چندین ماه به پایان سال باقی مانده است تولید علم دانشمندان و پژوهشگران ایران در دانشگاه ها و موسسات پژوهشی کشور در حال حاضر نسبت به سال قبل رشدی برابر با ۷.۸ را تجربه می کند.

وی عنوان کرد: آمار تولید علم ایران در سال ۱۹۷۱ نشان می دهد که کل تولید علم ایران در سال مزبور، ۵۱ مدرک بود. ۱۰ سال بعد یعنی در سال ۱۹۸۱ این رقم به ۱۵۱ مقاله افزایش یافته است. در دهه های اعلام شده میزان تولید علم ایران ۰.۰۲ درصد از کل تولید علم جهان بود. آمار تولید علم ایران در سال ۱۹۹۱ به ۲۰۳ و در سال ۲۰۰۱ به ۲۰۷۸ مدرک بالغ شده است.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت: آمار اعلام شده برای سال ۲۰۰۱، ۱۰ سال بعد یعنی در سال ۲۰۱۰ به ۲۹۴۹۸ مقاله بالغ شده است. بدین ترتیب سهم تولید علم ایران در این سال ۱.۲۴  درصد است. کل تولید علم جهان در سال ۲۰۱۰ میلادی ۲۳۷۳۴۶۳ مدرک است.

وی ادامه داد: مقایسه میزان تولیدات علمی ایران در سال ۲۰۱۴ (به تعداد ۲۵۲۱۷ مدرک) با سال ۲۰۱۰ میلادی که  ۲۹۴۹۸ مدرک است نشان می دهد که تلاش ها کاملا طبیعی و در یک شرایط مطلوب صورت می گیرد.

مهراد افزود: در علم اطلاعات روند تحلیل تولید علم مبین این حقیقت است که تا پایان سال،  تولید علم ایران نسبت به سال های قبل به مراتب بیشتر شده، گرچه به علت تاخیر چاپ و تاخیر در ثبت و نمایه سازی، نمی توان از آمار قطعی تولید علم سخن گفت، با این حال نظر به انجام تحقیقات در تحصیلات تکمیلی انتظار افزایش تولیدات علمی امری کاملا طبیعی است.

وی اظهار داشت: باید توجه داشت که سایر کشورها نیز در این عرصه حضور پربار و موثر دارند. جایگاه و رتبه طبیعی کشورها در تولید علم معمولا بعد از گذشت دو سه سال مبنی تعیین می شود و اعلام رتبه کشور در حالی که ثبت و نمایه سازی مدارک علمی به پایان نرسیده و همچنان جریان دارد، رتبه واقعی نخواهد بود.

نظرات مخاطبان 0 1

  • ۱۳۹۳-۰۵-۲۶ ۱۴:۳۷مهران 0 0

    اگر تولید علم ایران 1.5% باشد خیلی خوب است. ما جمعیتی کمتر از 1% کره زمین رو داریم و حداقل داریم بیشتر از سهم خودمون به جهان پس میدیم. ولی مشکل اینجاست وقتی آمار بالای شما رو دوباره حساب میکنیم سهم تولید علم در ایران 0.16% می شود یعنی یک دهم آنچه شما در فوق ذکر کردی. این یعنی فاجعه! 
                                

نظر شما