نمایش همه
  • ۱۳۹۷-۰۳-۰۸ ۱۷:۰۰

    نامه به نسلهای آینده / داریوش شایگان/ ترجمه کامران فانی

    اکنون نگاهم‌ به‌ جهان‌ گسترده‌تر شده‌ است‌؛ دریافته‌ام‌ که‌ تقارن‌ تمدن‌های‌ جهانی‌ جایگزین‌ توالی‌ پیشین‌ آنها شده‌ است‌. تمام‌ جابجایی‌های‌ الگوهای‌ معرفتی‌، تمام‌ لایه‌های‌ ذهن‌ و شعور ــ از عصر نوسنگی‌ تا عصر انفورماتیک‌ ــ اینک‌ حق‌ خود را می‌طلبند.

  • ۱۳۹۷-۰۳-۰۸ ۱۶:۴۰

    آیین‌های مذهبی آمیخته با ساز و آواز

    کارکردهای ایدئولوژیکی که ما با استفاده از سازهایی مانند سازهای کوبه‌ای در سوگواری‌ها و آیین‌های مذهبی و آیین‌های تشرف استفاده می‌کنیم به این سازها وجه قدسی می‌دهد. به این ترتیب کارکرد آنها از حوزه شخصی و هنری به حوزه مذهبی و معرفتی تغییر ماهیت می‌دهد. موسیقی‌های مذهبی ما در مناسبت‌های مختلف کارکردهای متفاوتی پیدا می‌کنند که می‌توانیم در مناسبت‌های متفاوت آنها را از دو بعد کاربردی و کارکردی مورد ارزیابی مفصل قرار دهیم.

  • ۱۳۹۷-۰۳-۰۸ ۱۶:۲۰

    شعور بدون شجاعت، خوانش بهادری‌راد از ابلوموف

    ایوانف‌ چخوف در اجرای «کوهستانی» مود یا حال‌وهوایی کاملا ایرانی پیدا کرده بود و کوهستانی این‌طوری تماشاگر ایرانی‌اش را با زیست- جهانی ایرانی روبه‌رو می‌کرد که در آن همه اعلام‌ها و اسامی روسی بودند که همین ایده دراماتورژیک بار کنایی ایوانف را تشدید می‌کرد.

  • ۱۳۹۷-۰۳-۰۸ ۱۵:۴۰

    ماهیت متغیر مشروعیت صفویه

    متن زیر گزارشی است از کتاب «سیاست‌ورزی در ایران عصر صفوی: قدرت، دیانت، بلاغت»/ روایتی از تاریخ صفویه در قرن شانزدهم بر اساس متون و اسناد دارالانشاء

  • ۱۳۹۷-۰۳-۰۸ ۱۵:۲۰

    تقی آزاد ارمکی: دفاعم از جامعه‌شناسی مرتبط با واقعیت‌هاست تا مبتنی بر ایدئولوژی!

    تقی آزاد ارمکی با اشاره به ایده‌اش در کتاب «جامعه‌شناسی و رنج‌هایش» گفت: من سعی کردم از جامعه‌شناسی به معنای آن چیزی که با جامعه ایرانی ارتباط دارد دفاع کنم. در این راستا هم دفاعم مرتبط با واقعیت‌هاست تا مبتنی بر ایدئولوژی! نقد من در این آثار به فضای ایدئولوژیکی است که بر آثار سلطه پیدا کرده است.

  • ۱۳۹۷-۰۳-۰۸ ۱۵:۰۰

    دموکراسی علیه دولت چگونه اتفاق می‌افتد؟/ ابنسور پاسخ می‌دهد

    میگل ابنسور در کتاب «دموکراسی علیه دولت: مارکس و لحظه ماکیاولی» به اتکای خوانشی بدیع از مارکس، سعی در تبیین معنا و محدوده‌های دموکراسی به مثابه نیرویی دارد که به هیچ وجه نه با نظام نمایندگی قدر مشترکی دارد و نه حتی با نسخه‌های آگونیستی، رادیکال و تضادآمیزی که درون محدوده‌های دولت در پی حل و فصل مسائل هستند.

  • ۱۳۹۷-۰۳-۰۸ ۱۴:۴۰

    نمایشگاه کتاب تهران و ضرورت بازتعریف آن

    مدیر انتشارات باد با اشاره به اهمیت نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، گفت: برای بهره‌گیری از روش‌های نو در برگزاری نمایشگاه کتاب تهران و رهایی از مشکلات باید به تعاریف اولیه رجوع و بر اساس مقتضیات نوین اجتماعی، فرهنگی و تکنولوژیکی آن‌ها را بازتعریف‌ کنیم.

  • ۱۳۹۷-۰۳-۰۸ ۱۴:۲۰

    هجوم کتاب‌های سطحی به ادبیات جدی

    بیوک ملکی، شاعر نام‌آشنای حوزه نوجوان، معتقد است دراثر بی‌توجهی مسئولان و بی‌تعهدی بعضی ناشران کتاب‌های سطحی و بازاری در طول دو - سه دهه گذشته کتاب‌های جدی را به پشت پیشخوان‌ها کشانده‌اند تا دیده نشوند و مخاطب را از کتاب دور کرده است، هرچند جمع کردن این خرابکاری کار ساده‌ای نیست اما اگر اراده‌اش باشد می‌شود با برنامه‌ریزی دراز مدت، کم‌کم این بساط را به شکل صحیح جمع کرد.

  • ۱۳۹۷-۰۳-۰۸ ۱۴:۰۰

    پیروز ایزدی: بودریار ادامه حیات جامعه سرمایه‌داری را از طریق مصرف می‌داند

    پیروز ایزدی، مترجم کتاب «جامعه مصرفی» می‌گوید: بودریار در این کتاب معتقد است عامل مقوم جامعه سرمایه‌داری مصرف است. البته او خودش را در نقش مبارز معرفی نمی‌کند بلکه آگاهی‌دهنده می‌داند.

  • ۱۳۹۷-۰۳-۰۸ ۱۳:۴۰

    کتاب «علم، عقل و دین» منتشر شد

    کتاب «علم، عقل و دین» مجموعه‌ای از ترجمه‌های زهیر باقری نوع‌پرست پیرامون طبیعت‌گرایی، علم‌گرایی، رابطه علم و دین، علم و ایدئولوژی است.

  • ۱۳۹۷-۰۳-۰۸ ۱۳:۲۰

    کتاب «نهج‌البلاغه، ترجمه و شرح واژگان» نقد وبررسی می شود

    کتاب «نهج‌البلاغه، ترجمه و شرح واژگان» در سرای اهل قلم نقد و بررسی می شود.

  • ۱۳۹۷-۰۳-۰۸ ۱۳:۰۰

    دانشنامه مختصر اقتصاد منتشر شد

    «دانشنامه مختصر اقتصاد» اثر دیوید هندرسن و ترجمه «محمدصادق الحسینی» و «محسن رنجبر» از سوی نشر مرکز به تازگی منتشر شده است.

  • بعد از عشق ۱۳۹۷-۰۳-۰۸ ۱۲:۵۵

    بعد از عشق

    الیف شافاک

    الیاف شافاک در میانه این همه بدی و نومیدی به ما امید می‌بخشد تا بتوانیم تاب بیاوریم و مقاومت کنیم و باز زندگی را معجزه‌وار از سر بگیریم.

  • تقی ۱۳۹۷-۰۳-۰۸ ۱۲:۵۴

    دانشگاه و چالش‌های جامعه ایرانی

    تقی آزاد ارمکی

    دانشگاه یکی از اصلی‌ترین و اثرگذارترین نهادهای اجتماعی در جهان مدرن است.

  • ۱۳۹۷-۰۳-۰۸ ۱۲:۴۰

    کنفرانس بین‌المللی پست‌مدرنیسم و فلسفه قاره‌ای برگزار می شود

    بیست و یکمین کنفرانس بین‌المللی پست‌مدرنیسم و فلسفه قاره‌ای آوریل ۲۰۱۹ در رم، ایتالیا برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۰۳-۰۸ ۱۲:۲۰

    واسازیِ «لاتاری»؛ قهرمان، رویدادِ نابهنگام دوران

    نقد سینمایی در معنایی فلسفی‌تر امری سینمایی نیست. تا جایی که سخن به بازسازی یا واسازی یک فیلم مربوط باشد، هدف فهم امکانات مفهومیِ اثر است.نقد سینمایی تلاش برای بازسازی هستی‌شناختی است.

  • ۱۳۹۷-۰۳-۰۸ ۱۱:۴۰

    پذیرش در ۴۲ رشته کاردانی نظام جدید بدون آزمون شد

    بر اساس مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو، پذیرش دانشجو در تمامی رشته های دوره های کاردانی نظام جدید دانشگاه فنی و حرفه ای و مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی بدون آزمون شد.

  • حسین پاینده ۱۳۹۷-۰۳-۰۸ ۱۱:۲۴

    سخنرانی حسین پاینده در نشست روانکاوی و تحلیل‌های کلان اجتماعی (۱)؛

    روانکاوی، درمان فرد یا اجتماع؟

    اگر جامعه‌شناسی را شکلی از روان‌شناسی بدانیم، به طریق اولی می‌توانیم این گزاره را مطرح کنیم که روانکاوی یک جور روان‌شناسیِ اجتماعی است. برای نمونه، عقده‌ی اُدیپ را در نظر بگیرید. این عقده یک پدیده بینافردی است. برای شکل گرفتن عقده‌ی اُدیپ باید یک گروه سه‌نفره وجود داشته باشد. در واقع مطابق با سناریوی فرویدی، هر مرحله از رشد روانی‌ـ‌جنسیِ فرد، توأم با فرایندهای اجتماعی رخ می‌دهد.

  • ۱۳۹۷-۰۳-۰۸ ۱۱:۲۰

    دانشگاه های برتر در اقتصادهای نوظهور معرفی شدند

    نظام بین المللی رتبه‌بندی تایمز، رتبه دانشگاه‌های کشورهای عضو بریکس و اقتصادهای نوظهور را اعلام کرد.

  • ۱۳۹۷-۰۳-۰۸ ۱۱:۰۰

    اجرای ۴ هدف در سند تحول دانشگاه تربیت مدرس

    رئیس دانشگاه تربیت مدرس گفت: سند تحول این دانشگاه ۴ هدف اصلی را دنبال می کند که پیش بینی می شود این سند تا ۴ سال آینده به صورت کامل اجرایی شود.

  • ۱۳۹۷-۰۳-۰۸ ۱۰:۴۰

    مبالغه درباره صدرا باعث درجا زدن فلسفه شده است

    رئیس انجمن کلام اسلامی حوزه علمیه گفت: مادامی که ما یک فلسفه داریم و می خواهیم آن را اصل قرار دهیم و هر کس که با آن مخالفت کند، او را متهم به ضدیت با فلسفه کنیم، رشد نخواهیم کرد.

  • ۱۳۹۷-۰۳-۰۸ ۱۰:۲۰

    کاربردی‌سازی علوم قرآنی به معنی حل مسائل جامعه است

    احمد پاکتچی گفت: اصلی‌ترین معنای کاربردی‌سازی علوم قرآنی این است که این مطالعات مسائلی که در جامعه وجود دارد را حل کند.

  • ۱۳۹۷-۰۳-۰۸ ۱۰:۰۰

    کتاب فلسفه قاره ای و معنای زندگی منتشر شد

    کتاب فلسفه قاره ای و معنای زندگی نوشته جولیان یانگ استاد فلسفه دانشگاه ویک فورست آمریکا با ترجمه بهنام خداپناه به همت انتشارات حکمت منتشر شد.

  • ۱۳۹۷-۰۳-۰۸ ۰۹:۴۰

    فعالیت ۱۲۰ شرکت دانش بنیان در دانشگاه صنعتی امیرکبیر

    رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیرگفت: درحال حاضر تعداد شرکتهای دانش بنیان به ۱۲۰ شرکت رسیده و پیشرفت دانشگاه از نظر معیار دانشگاه نسل سوم قابل توجه بوده است.