نمایش همه
  • ۱۳۹۷-۰۵-۲۳ ۱۷:۰۰

    هستی متن مقدس منتشر شد

    چاپ سوم کتاب «هستی متن مقدس» اثر محمد محمدی گرگانی با موضوع فلسفه اخلاق از سوی  نشر«نی» منتشر شده است.

  • ۱۳۹۷-۰۵-۲۳ ۱۶:۴۰

    ایرانی ها اسلام را به عنوان یک دین حکمی می‌شناختند

    انشاءالله رحمتی گفت: علت استقبال و پذیرفتن اسلام از سوی ایرانی‌ها این بود که ایرانی ها اسلام را به عنوان یک دین حکمی و نه دین شریعتی صرف می شناختند.

  • ۱۳۹۷-۰۵-۲۳ ۱۶:۲۰

    نقد نظریۀ اسلامی در علوم اجتماعی

    سیدجواد طاهایی می نویسد: بدون اتکاء بر تجربیات عملی در ایرانِ جدید، یعنی ایرانِ پس از نظام جمهوری اسلامی، ظهور نظریۀ دینی در ایران ناممکن است.

  • مراد ثقفی ۱۳۹۷-۰۵-۲۳ ۱۶:۰۹

    صوت/ «شریعتی، سیاست، ایران امروز»(4)

  • کودک ۱۳۹۷-۰۵-۲۳ ۱۶:۰۸

    تفکر نقادانه برای کودکان

    مل لیسستر و دنیس تیلور

    تفکر نقادانه می‌تواند به‌مثابه جعبه‌ابزاری از مهارت‌ها تصور شود که کودکان را قادر می‌سازد عمیق‌تر و روشن‌تر دربارة آنچه به آن باور دارند و دربارة آنچه باید انجام دهند فکر کنند.

  • ۱۳۹۷-۰۵-۲۳ ۱۶:۰۰

    فلسفه سیاسی متعالیه/ مروری بر کتاب فلسفه سیاسی صدرالمتألهین

    باید سعی و تلاش ویژه‌ای شود تا با بازشناسی، بازخوانی و بازنگری انتقادی وضعیت موجود و بازسازی و ارائه فلسفه سیاسی متناسب زمانه بتوانیم به سمت وضعیتی مطلوب حرکت کنیم.

  • ۱۳۹۷-۰۵-۲۳ ۱۵:۴۰

    «ماهیت» غیر از «هویت» است/ تفاوت هویت فرهنگی و هویت دینی

    رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در هفتمین جلسه از سلسله جلسات فلسفه فرهنگ گفت: «ماهیت» غیر از «هویت» است. ماهیت چیستی و هویت، کیستی است.

  • ۱۳۹۷-۰۵-۲۳ ۱۵:۲۰

    اطلاعیه سازمان امور دانشجویان درباره ارز دانشجویی

    سازمان امور دانشجویان در خصوص تخصیص ارز دانشجویی با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد: دانشجویان، بخشنامه جدید بانک مرکزی را ملاک قرار دهند.

  • ۱۳۹۷-۰۵-۲۳ ۱۵:۰۰

    آغاز انتخاب رشته کنکور سراسری دانشگاه آزاد/۳۰مردادماه آخرین مهلت

    رئیس مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد گفت: انتخاب رشته برای دوره های با آزمون دانشگاه آزاد آغاز شده و تا ۳۰ مردادماه ادامه دارد.

  • ۱۳۹۷-۰۵-۲۳ ۱۴:۴۰

    تحریم ها تأثیری در روند ارتباطات بین المللی دانشگاه ها ندارد

    قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل گفت: تحریم ها تاثیری در کاهش روند ارتباطات دانشگاه های ایرانی و خارجی نداشته و باید تدارکات لازم را برای حفظ این روند پیش بینی کنیم.

  • ۱۳۹۷-۰۵-۲۳ ۱۴:۲۰

    نامه ۱۳دانشگاه برای دریافت ارز دولتی امروز به دولت ارسال می شود

    مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه تهران گفت: نامه ۱۳ دانشگاه برتر کشور برای اختصاص ارز دولتی به فعالیت های علمی و آموزشی بین المللی این مراکز امروز به دولت ارسال می شود.

  • ۱۳۹۷-۰۵-۲۳ ۱۳:۲۰

    بیمه خبرنگاران برعهده مدیران مسؤول است نه معاونت مطبوعاتی

    معاون امور مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره طرح جدید این معاونت برای بیمه خبرنگاران می‌گوید که مدیران مسؤول موظفند خبرنگارانشان را بیمه کنند و دیگر نیازی نیست برای دریافت یارانه، لیست خبرنگاران را به معاونت مطبوعاتی ارائه دهند.

  • ۱۳۹۷-۰۵-۲۳ ۱۳:۰۰

    چرا خارجی‌ها حتی با دلار ۱۱هزار تومانی به ایران نمی‌آیند؟

    «ورود گردشگران خارجی در ۴ ماه اول سال، ۳۷ درصد رشد داشته است»؛ جمله‌ای حاکی از تحول آماری که به گفته معاون گردشگری البته تا حد زیادی مدیون عراقی‌ها بوده، چون ۷۵ درصد امسال بیشتر به ایران سفر کرده‌اند؛ همان مسافران و زائرانی که به اعتقاد تورگردان‌ها، نمی‌توان در دسته توریست‌ها قرارشان داد، چون در خانه و حسینیه می‌خوابند و خرج آنچنانی ندارند و درآمدی هم عاید کشور نمی‌کنند.

  • ۱۳۹۷-۰۵-۲۳ ۱۲:۴۰

    جادوی نثر صدراعظم نامدار ایرانی قائم‌مقام فراهانی

    نامه‌ها و منشآت قائم‌مقام را سال‌ها بعد یکی از شاهزادگان قجری – فرهادمیرزا – به چاپ سنگی در تهران منتشر کرد و بسیار محبوب شد نه تنها در میان حکومتیان و ادبا و فضلا که حتی در میان توده‌های مردم و دلیل اصلی این محبوبیت به یک ویژگی اساسی در نثر قائم‌مقام بازمی‌گشت و آن ردپای مردم و ضرب‌المثل‌ها و کنایات و زبانشان در ادبیات این نامه‌هاست.

  • ۱۳۹۷-۰۵-۲۳ ۱۲:۲۰

    جمال‌زاده چگونه اولین داستانش را نوشت؟

    در «شب محمدعلی جمال‌زاده» علاوه بر بررسی تاثیر او در داستان‌نویسی ایران، خاطره‌هایی درباره این نویسنده روایت شد و این‌که چگونه اولین داستانش را نوشته است.

  • علی حاتمی ۱۳۹۷-۰۵-۲۳ ۱۲:۰۷

    نگاهی به سینمای علی حاتمی؛

    تاریخ مصور یا چهل تکۀ تاریخی؟

    حاتمی بارها این موضع را تکرار کرده است که بیش از تاریخ خود را ملزم به «رعایت مبانی درام» می‌دانسته و همواره کوشیده است که «تاریخ را به قواره درام دربیاورد». این در حالی است که منتقدان می‌گویند در برخی از این دستکاری‌های تاریخی، در نهایت چیزی هم عاید «درام» نشده است.

  • ۱۳۹۷-۰۵-۲۳ ۱۲:۰۰

    «شبیه‌نامه» مرجعی کامل درباره تعزیه

    کتاب «شبیه‌نامه» منتشر شد.

  • ۱۳۹۷-۰۵-۲۳ ۱۱:۴۰

    پرده‌خوانی، پرده‌داری/ به مناسبت هفتادوچهارمین سالروز تولد زنده‌یاد علی حاتمی

    به مناسبت هفتادوچهارمین سالروز تولد زنده‌یاد علی حاتمی متن زیر نگاهی دارد به فیلم «حسن کچل».

  • ۱۳۹۷-۰۵-۲۳ ۱۱:۲۰

    قدرت فوق‌العاده رئالیسم انتقادی

    ورود به مجموعه اگر که مبادی‌آداب باشیم و به ترتیب گزینش مترجم و ناشر پایبند باشیم، مواجهه با داستان درخشان «مرد خانه» فرد ارکهارت است. داستانی که خواننده مجموعه را علاقه‌مند می‌کند تا برای خواندن داستان کوتاه دیگری هم‌تراز با آن تا انتهای کتاب برویم و هیچ داستانی را از دست ندهیم.

  • ۱۳۹۷-۰۵-۲۳ ۱۱:۰۰

    آمازون بدون دلیل نویسندگان را سانسور می‌کند

    سرویس انتشار مستقل کتاب‌ در آمازون این امکان را فراهم می‌کند که نویسندگان به طور مستقیم بتوانند کتاب خود را منتشر کنند ولی اخیراً گزارش‌هایی از ممنوعیت بعضی از نویسندگان در این سرویس دیده می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۰۵-۲۳ ۱۰:۴۰

    رقابت‌های محلی که بین امیرمؤید و سردارسپه بعد از کودتا صورت گرفت

    مصطفی نوری گفت: امیرمؤید با وجود این که همیشه به نظام متحد و دولت قوی توجه داشت و می‌گفت: «باید تفنگ را از دست سرباز محلی گرفت و به جای آن، کتاب به دستش داد»، اما رقابت‌های محلی نگذاشتند که امیرمؤید و رضاخان با هم به نتیجه مطلوب برسند. مذاکرات بسیاری بین آنها انجام شد که در نهایت هم امیرمؤید مغلوب شد.

  • ۱۳۹۷-۰۵-۲۳ ۱۰:۳۳

    شاه عباس میدان نقش جهان را با الهام از الگویی در دوره سلجوقیان ساخت

    زهره روحی نویسنده کتاب «اصفهان عصر صفوی؛ سبک زندگی و ساختار قدرت» گفت: شاه عباس توانست رشادت‌های فردی اقوام دیگری را که به ایران آورده بود به کار گیرد. وی با اقتدار خویش از نیروهای دیوانی و لشکری که از غلامان اقوام مختلف بودند سرسپردگانی وفادار نسبت به خود ساخت. او نه تنها ایرانیان را به کار گمارد، حتی ارمنی‌ها را از جلفای قدیم (ارمنستان) به اصفهان ‌آورد و منطقه‌ای را با همان نام برای‌شان آماده کرد. به این ترتیب شهر را گسترش می‌دهد.