علوم انسانی‎ اسلامی

کل اخبار:46

  • ۱۳۹۵-۰۲-۱۴ ۱۰:۴۰

    از انتشار ۳۱ جلد کتاب تا ایجاد شبکه دانشجویان و استادان به همت یک کنگره!

    ۳۱ جلد کتاب که آقای رفیعی آتانی در سخنان خود به آن اشاره کرد تنها دستاوردهای ملموس کنگره های بین المللی علوم انسانی اسلامی است اما نباید از دستاوردهای غیرملموس آن از جمله ایجاد شبکه قوی و بهم پیوسته از اساتید و دانشجویان غافل ماند.

  • ۱۳۹۴-۱۲-۲۲ ۱۵:۴۵

    آسیب‌شناسی رویکردهای غالب حوزوی پیگیر تولید علوم انسانی اسلامی

    یادداشت پیش رو با آسیب‌شناسی رویکرد معرفت شناسانه در تحول علوم انسانی، خطرات روش‌گرایی حاد، بی‌توجهی به تاریخ و میدان واقعیات اجتماعی و نیز ذهن‌گرایی و نخبه‌گرایی يک‌سویه آن را گوشزد می کند.

  • ۱۳۹۴-۱۲-۰۹ ۱۰:۰۰

    حل مسائل با مبانی فلسفه اسلامی گامی به سوی علوم انسانی اسلامی است

    عضو گروه فلسفه علوم انسانی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه گفت: تا زمانی که مبانی فلسفه اسلامی نتواندبه حل مسائل علمی ورفع مشکلات فردی و جمعی کمکی کند گامی به سوی علوم انسانی اسلامی برداشته نمی شود.

  • ۱۳۹۴-۱۲-۰۲ ۱۴:۴۳

    گام اصلی تولید علوم انسانی اسلامی در نگاه شهید مطهری

    منظومه فکری آیت‌الله شهید مطهری ظرفیت بسیار بالایی برای تبیین الگوی تولید علوم انسانی اسلامی دارد؛ به ‌نحوی‌ که می‌توان آن را جامع‌ترین نظرات در این زمینه دانست

  • ۱۳۹۴-۱۱-۱۲ ۱۷:۳۰

    جريان‌شناسی رويکردهای علوم انسانی اسلامی در ايران

    یکی از مهم ترین مباحث در مطالعه اسلامی سازی علوم انسانی، جریان شناسی است. یک مطالعه جریان شناسانه پیرامون این موضوع می تواند تنوعی از اندیشه ها که ذیل اسلامی سازی مطرح می گردند را شرح دهد.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۲۶ ۱۰:۳۰

    تولید علوم انسانی اسلامی نیازمند حمایت همه جانبه پژوهشی، مالی است

    عادل پیغامی، استاد دانشگاه امام صادق(ع)، با اشاره به راهکارهای تحقق علوم انسانی اسلامی در سطح نظام آموزشی و همچنین در میان جامعه، بیان کرد: این مهم نیازمند حمایت همه جانبه پژوهشی و مالی است.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۱۳:۲۰

    بُعد توصیه ای و تجویزی علوم انسانی نباید نادیده گرفته شود

    نادیده گرفتن بُعد توصیه ای علوم انسانی معلول یک نگاه غلط درباره رابطه دانش و ارزش است، اینان گمان کرده اند علمیت یک علم صرفا به توصیف روابط میان پدیده ها است.

  • ابراهیم دادجو ۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۱۵:۰۴

    صوت/ واقع‎گرایی علوم انسانی‎اسلامی

    ابراهیم دادجو

  • سرسنگی ۱۳۹۴/۰۷/۰۷

    گفت‌وگو با مجید سرسنگی، رئیس کارگروه هنر شورای تحول علوم انسانی؛

    بایسته‌های تحول در هنر

    اگر همۀ اقدامات لازم را انجام دهیم، ولی استادان قلباً به اسلامی شدن هنر اعتقاد نداشته باشند و نتوانند نکاتی را که مدنظر ماست در دانشگاه به ثمر بنشانند، همۀ تلاش‌های ما بی‌فایده است. اگر همۀ کتاب‌ها و طرح درس‌ها را هم عوض کنید، در نهایت استاد سر کلاس تصمیم می‌گیرد که چه موضوعاتی را بگوید و چه موضوعاتی را نگوید.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۰۷ ۱۰:۱۰

    هدف جشنواره علامه طباطبایی هویت سازی علوم انسانی اسلامی است

    دبیرجشنواره علامه طباطبایی (ره) ویژه پژوهش های علوم انسانی اسلامی از انتخاب ۲۷ اثر برگزیده در این جشنواره خبر داد و گفت: هدف جشنواره علامه طباطبایی (ره) هویت سازی علوم انسانی اسلامی است.

  • دادجو ۱۳۹۴-۰۷-۰۶ ۰۸:۵۵

    پیشنهادی به احمد احمدی و دیگر متولیان حوزۀ علوم انسانی؛

    ایجاد مکتب رئالیسم در علوم انسانی اسلامی

    دین و معرفت دینی در ارائۀ نظام روابط حاکم بر امور اجتماعی و رفتاری، می‌تواند دست به تأسیس زند و با تأسیس مکتب فکری حاکم بر این روابط در علوم اجتماعی و رفتاری، از طریق «تعامل جدلی میان‌فرهنگی» با سایر مکاتب و فرهنگ‌ها، وارد گفت‌وگو شود و با پذیرش تفاوت فرهنگ‌ها و تمدن‌ها و نظام روابط حاکم بر آن‌ها، در جهت وصول به یک نظام رفتاری مورد پذیرش نوع انسان‌ها تلاش کند.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۳۱ ۰۹:۵۰

    تحلیل وضعیت ستادی مدیریت علوم انسانی

    نشست تحلیل وضعیت ستادی مدیریت علوم انسانی در کشور به میزبانی دانشگاه امام حسین(ع) برگزار می شود.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۷ ۱۱:۴۰

    همایش بین المللی علوم انسانی اسلامی برگزار می شود

    فراخوان ارسال مقالات به همایش بین المللی علوم انسانی از سوی دانشگاه پیام نور گیلان اعلام شد.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۱ ۰۹:۱۰

    سلسله دوره‌های تخصصی علوم انسانی اسلامی

    سومین دوره­ آموزشی و کاربردی علم و ایمان با محوریت آشنایی تخصصی با کلیات علوم انسانی اسلامی در دو رشته­ دانشگاهی «علوم سیاسی اسلامی» و «رشته­ اسلام، مسئله­ نظم و نظام اجتماعی» برگزار می­ شود.

  • ابراهیم دادجو ۱۳۹۴-۰۴-۰۶ ۰۹:۱۶

    گفتاری از «ابراهیم دادجو» درباره‎ی نظریه‎ی «تهذیب باواسطه»؛

    ساخت مکتب، برون‎رفت از گم‌گشتگی علوم انسانی اسلامی

    یک اندیشمند در حوزه‎ی علوم انسانی علوم را نفی نمی‎کند که مدعی باشد من چیز دیگری در حال آفریدن هستم، بلکه یک متفکر علوم موجود را بادقت می‎آموزد و سپس بعد از درک روش آن به تولید نظریه در دانش مورد نظر می‎پردازد؛ این متفکر با این شیوه در واقع تولید مکتب می‎کند.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۰۳ ۱۴:۵۰

    حتی مثال های علوم انسانی ما غربی اند نه بومی و وطنی

    یکی از مهم ترین دلایل کم کاری در عرصه علوم انسانی عدم درک اهمیت آن از سوی مدیران آموزشی کشور است. متاسفانه عمر مفید مدیریت های کلان آموزشی در کشور ما چندان زیاد نیست.