توسعه

کل اخبار:157

  • ۱۳۹۶-۰۷-۱۷ ۱۱:۰۰

    سلسله سخنرانی های خرد و توسعه برگزار می شود

    سلسله سخنرانی های خرد و توسعه در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود.

  • ۱۳۹۶-۰۷-۱۰ ۱۵:۴۰

    توسعه در پس حکمرانی مدرن

    علی سرزعیم معمای توسعه‌نیافتگی از اقتصاد تا اقتصاد سیاسی را بررسی کرد

  • توسعه ۱۳۹۶-۰۵-۲۳ ۱۰:۳۰

    نگرشی بر مواجهه ایرانیان با توسعه؛

    ما و توسعه

    بسیاری از محققان به این نتیجه رسیدند که تنها شاخص‌های اقتصادی و مقیاس‌هایی که نشان‌دهندۀ افزایش رشد و بهره‌وری و ظرفیت‌های اقتصادی هستند، نشان‌دهندۀ پیشرفت نیستند. عده‌ای توسعه را به معنای از بین رفتن نابرابری در جامعه و افزایش شاخص‌های اجتماعی مثل کاهش فقر، بیکاری، عدالت و ... دانستند. همچنین عده‌ای توسعه را در افزایش ضریب مشارکت مردم در مسائل اجتماعی و سیاسی و عده‌ای توسعه را با کارآمدی نظام سیاسی و دموکراتیک بودن نظام سیاسی یکی دانستند.

  • ۱۳۹۶-۰۳-۱۶ ۱۱:۰۰

    ۹ استراتژی جدید دانشگاه آزاد/ توجه به توسعه علوم انسانی

    دانشگاه آزاد در دوره مدیریت جدید خود ۹ استراتژی آموزشی و علمی را در دستور کار خود قرار داده است که جذب نخبگان یکی از مهم ترین استراتژی این دانشگاه بشمار می رود.

  • ۱۳۹۵-۱۱-۰۵ ۱۴:۳۶

    توسعه نمادین در برابر توسعه ابزاری/ سخنرانی محمدامین قانعی‌راد در سمپوزیوم جامعه‌شناسی و مسائل اجتماعی

    توسعه نهادین یک نوع توسعه ابزارگرایانه و با یک نوع نگاه از بالا و اقتدارگرایانه و دارای رویکرد اراده‌گرایانه و خاص‌گرایانه نیست، بلکه توسعه‌ای است که از دل گفت‌وگوهای اجتماعی در بیاید. در همین استان اردبیل باید این را عملیاتی کنید. شما شرایطی فراهم کنید که دانشگاهیان و مسوولان بنشینند و صحبت کنند با  چه کسی؟ با آدم‌های معتاد، با آدم‌های سارق و با آدم‌های دزد.

  • ۱۳۹۵-۱۰-۲۹ ۱۳:۰۰

    راه توسعه و بیست تغییر ضروری در آموزش و پرورش

    در متن زیر مهم‌ترین تغییرات ضروری در نظام آموزشی را با نگاه توسعه‌ای بیان شده است.

  • ۱۳۹۵-۱۰-۰۵ ۱۷:۲۰

    زبانِ مادری و توسعه در ایران/ محسن رنانی

    ما ١١٠ سال است که با انقلاب مشروطیت فاز صفر استقرار دولت مدرن و ورود جامعه‌مان به دنیای مدرن را کلید زده‌ایم، اما همچنان دولت در ایران- قبل و بعد از انقلاب اسلامی- تا تحقق دولت مدرن فاصله‌ها دارد و جامعه‌مان هنوز در سردرگمی دوره گذار به‌سر می‌برد. ما گام‌هایی به‌ پیش رفته‌ایم، اما همچنان تا نقطه مطلوب فاصله‌ها داریم. نه دولت ما اکنون رنگ غالبش رنگ دولت مدرن است و نه جامعه ما خوی غالبش خوی جامعه مدرن.

  • ۱۳۹۵-۰۹-۲۴ ۱۰:۰۰

    پژوهش و توسعه همزاد هستند/ کمیت گرایی در علم و پژوهش فساد زاست

    تنکابنی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با بیان اینکه پژوهش و توسعه همزاد هم هستندگفت: یکی از زمینه‌های فساد در حوزه علم و پژوهش این است که معیار را بر کمیت بگذاریم.

  • ۱۳۹۵-۰۹-۰۷ ۱۳:۰۰

    دانشگاه خوارزمی تا خیابان انقلاب گسترش می یابد

    رئیس دانشگاه خوارزمی از برنامه ریزی برای طرح و توسعه این دانشگاه خبر داد و گفت: در طرح توسعه دانشگاه خوارزمی پیش بینی شده تا به خیابان انقلاب متصل شود.

  • ۱۳۹۵-۰۷-۱۰ ۱۲:۴۰

    کتاب «دولت و توسعه‌ی اقتصادی در ایران» منتشر شد

    تمرکز اصلی کتاب «دولت و توسعه‌ی اقتصادی در ایران» بررسی نقش و تأثیر دولت در روند توسعه‌ی اقتصادی است. سوال اصلی این است که به رغم این که دولت نقش سیاستگذار، مجری و ناظر سیاست توسعه‌ی اقتصادی را برعهده داشت، چرا در پیش‌برد برنامه‌ی توسعه‌ی اقتصادی با شکست مواجه شده است؟

  • ۱۳۹۵-۰۶-۳۱ ۱۰:۴۰

    نشست «توسعه از دیدگاه نهادگرایی» برگزار می‌شود

    گروه تخصصی جامعه شناسی توسعه انجمن جامعه شناسی ایران نشست «توسعه از دیگاه نهادگرایی» را برگزار می کند.

  • ۱۳۹۵-۰۵-۲۳ ۱۴:۴۰

    توسعه دانشگاه‌ها مستلزم توجه به فرهنگ

    با توجه به نقش مهم فعالیت‌های حوزه فرهنگی در دانشگاه‌ها گفت‌وگویی با معاونان فرهنگی دانشگاه‌های دولتی کشور در این‌باره از سوی فرهیختگان انجام شد.

  • ۱۳۹۵-۰۵-۱۳ ۱۱:۴۰

    فرصت‌ها و چالش‌های صنعت گردشگری/ توسعه بدون زیرساخت ممکن نیست

    مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی برای آشنایی نمایندگان مجلس دهم با وضعیت گردشگری کشور گزارشی را منتشر کرده و به تشریح برخی از نکات این صنعت پرداخته است.

  • ۱۳۹۵-۰۵-۱۱ ۱۹:۲۰

    سیاست و مسائل توسعه در سایه خشونت چگونه است؟/ داگلاس سی.نورث در کتابی پاسخ می‌دهد

    کتاب «سیاست، اقتصاد و مسائل توسعه در سایه خشونت» چهارچوب نظری «خشونت و نظام‌های اجتماعی» متعلق به داگلاس سی. نورث، جان ژوزف والیس و باری آر. وینگاست را برای 9 کشور در حال توسعه به کار می‌گیرد.

  • ۱۳۹۵-۰۴-۲۱ ۱۱:۰۰

    توسعه پردیس ۲ دانشگاه علم و صنعت/ ایجاد گرایش‌های جدید

    معاون آموزشی دانشگاه علم و صنعت گفت: برنامه داریم فعالیت پردیس ۲ این دانشگاه را توسعه دهیم و گرایش های جدید در این مرکز آموزشی راه اندازی کنیم.

  • ۱۳۹۵-۰۴-۰۸ ۱۶:۰۰

    قانع‌بصیری: کتاب «غربزدگی» تکنولوژی و توسعه را از ادبیات روشنفکری ایران خارج کرد/ پیامد اثر آل‌آحمد قهرمان شدن لمپن‌ها بود

    محسن قانع‌بصیری مولف «غربزدگی بسته‌بندی نوستالژیک تاریخی» می‌گوید: کتاب «غربزدگی» آل‌احمد تکنولوژی و توسعه را از ادبیات روشنفکری ایران خارج و زبان را از یک عنصر ارتباطی به یک نیروی پوشاننده تبدیل کرد. از سوی دیگر در نتیجه بازگشت به گذشته و سنت‌ها که در غربزدگی مطرح می‌شود، لمپن از ضدقهرمان به قهرمان تبدیل شد و جاهل بودن ارزش پیدا کرد.

  • ۱۳۹۵-۰۴-۰۲ ۱۱:۰۰

    توسعه کرسی‌های آزاداندیشی حوزوی در استانها

    مدیر اداره امور محصولات پژوهشی حوزه‌های علمیه، توسعه کرسی‌های آزاداندیشی در مراکز استان‌ها را یکی از برنامه‌های معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه برشمرد.

  • ۱۳۹۵-۰۲-۲۱ ۰۸:۵۸

    بر اساس دین، چه نوعی از توسعه تکنولوژی مطلوب است؟

    مقاله ای با عنوان «بر اساس دین، چه نوعی از توسعه تکنولوژی مطلوب است؟» توسط مصطفی تقوی، عضو هیئت علمی گروه فلسفه علم دانشگاه صنعتی شریف، ارائه می شود.

  • ۱۳۹۵-۰۲-۱۹ ۱۱:۲۰

    توسعه کرسی‌های آزاد اندیشی دانشگاه تهران/ ورود به موضوعات روز

    معاون فرهنگی دانشگاه تهران گفت: توسعه کرسی های آزاد اندیشی از اولویت های این دانشگاه است و در سال جاری دانشگاه زمان و اعتبارات بیشتری به این موضوع اختصاص خواهد داد.

  • ۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۱۱:۴۰

    محسن رنانی: هزينه‌های توسعه در ايران به صورت بحرانی افزايش يافته است

    «به دليل توسعه تك‌بعدي در ٤٠ سال اخير هزينه‌هاي توسعه به‌شدت افزايش يافته و به نقطه بحران نزديك شده‌ايم، به اين مفهوم كه در شرايطي كه در سال ١٣٨٤ هزينه توليد يك شغل ٢٠٠ ميليون تومان برآورد مي‌شد، امروز اين عدد به ٩٠٠ ميليون تومان رسيده است. » محسن رناني، اين تحليل را در قالب موضوع سخنراني خود تحت عنوان «كودكي توسعه و توسعه كودكي» در چهارمين همايش سالانه مرزهاي دانش اقتصاد توسعه عنوان كرد

  • رضا داوری اردکانی ۱۳۹۵-۰۱-۲۱ ۰۹:۵۷

    رضا داوری اردکانی؛

    ما آینده خودمانیم

    آینده ‌نگری شرایط و لوازم خاص دارد و آینده ­نگران علاوه بر تخصصی که دارند معمولاً از اطلاعات و معلومات تاریخی و علمی و فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی برخوردارند ولی آینده ­نگری نه یک تخصص است و نه داشتن علم و اطلاعات برای رسیدن به آن کافی است. این معلومات و اطلاعات باید با خودآگاهی به امکان‌­های کشور و توانایی­‌های مردمی که باید آینده را بسازند توأم شود.

  • ۱۳۹۵-۰۱-۱۶ ۱۵:۳۰

    غفلت از عدالت در فرآیند توسعه بحران ‌آفرینی می کند

    پیشرفت و توسعه یک هدف قطعی و پذیرفته شده برای کشورها و دولت ‌ها است؛ همه‌ دولت-ملت ‌ها ناچارند برای حفظ خود در جامعه‌ جهانی مسیر پیشرفت را طی کنند و ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست.

  • ۱۳۹۵-۰۱-۱۶ ۱۱:۰۰

    ناپايداري و فقدان ثبات عامل اصلي توسعه نيافتگي ايران

    برخي مورخان غربي مثل آرتور كريستين سن (نويسنده ايران در زمان ساسانيان) و پولياك معتقدند در ايران فئوداليسم حاكم است، اما نه فئوداليسمي كه منبعث از آن سير تحول خطي است. برخي نيز مثل خانم لمبتون از شبه فئوداليسم سخن مي‌گويند. او كه مامور سياسي انگليس بوده، روستا به روستا ايران را گشته و مناسبات ارباب و رعيتي را ضبط كرده است.

  • ۱۳۹۵-۰۱-۱۴ ۱۵:۱۵

    نشست «تحلیل و تبیین روند ناموزون توسعه ایران» برگزار می‌شود

    نشست «تحلیل و تبیین روند ناموزون توسعه ایران» به همت گروه علمی- تخصصی جامعه شناسی توسعه و دگرگونی های اجتماعی انجمن جامعه شناسی ایران برگزار می شود.

  • طباطبایی ۱۳۹۴-۱۲-۱۲ ۱۷:۵۳

    صوت/ برنامه‎ریزی توسعه در آرای رضا داوری‎اردکانی

    سید محمدتقی طباطبایی

  • کارآفرینی ۱۳۹۴-۱۱-۱۹ ۰۸:۴۰

    تاملی بر ویژگی‌ها و کارآمدی‌های دانشگاه کارآفرین؛

    دانشگاه کارآفرین، بخشی از راه‌حل مسائل اجتماعی-اقتصادی

    یکی از دلایل مهم غلبه‌ی رویکرد فنی-اقتصادی بر کلیت کارآفرینی دانشگاهی، کیفیت و ارزش نسبتاً بالای آموزش‌های فنی-مهندسی در دانشگاه‌های غربی به‌ویژه نظام آموزش عالی ایالات متحده امریکاست. به سبب ناکارآمدی نسبی سایر رشته‌های علمی، رویکرد فنی-اقتصادی، تفکر حاکم بر دانشگاه کارآفرین شده و عموم دانشگاه‌های دنیا ازجمله ایران نیز این رویکرد را ترویج و عملیاتی می‌کنند.

  • ۱۳۹۴-۱۱-۱۴ ۱۳:۴۵

    رئیس بنیاد ملت: افکار عمومی، از مؤسسات مالی انتظارات فرهنگی دارند/ ضرورت حمایت جدی از توسعه کتابخوانی

    مسعود غلام‌پور، رئیس بنیاد ملت و از حامیان جشنواره‌های «پایتخت کتاب ایران» و «روستاها و عشایر دوستدار کتاب» گفت: مؤسسات مالی مانند بانک‌ها موظف‌اند علاوه بر داشتن دغدغه‌های مالی ـ اقتصادی نسبت به ارتقای کیفی فرهنگ و بهبود فضای اجتماعی از طریق فعالیت‌های عام‌المنفعه اقدام کنند.

  • ۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۲۳:۰۷

    توسعه همکاری رسانه‌های ایران وچین/سایت‌های خبری رتبه‌بندی می‌شوند

    توسعه همکاری‌های رسانه‌ای میان ایران و چین، تصمیمات تازه دادگاه مطبوعات و خبرهایی در خصوص آغاز طرح رتبه‌بندی سایت‌های خبری، از مهمترین اخبار حوزه رسانه در هفته گذشته بود.

  • ۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۰۹:۱۵

    حالِ توسعه زده ما، حالِ تفکر نیست/ فلسفه؛ بنیاد تمدن غربی است

    مزدک رجبی، استاد دانشگاه شهید بهشتی معتقد است توسعه زدگی گوش شنوایی برای سخن فلسفی ندارد و به این دلیل است که حالِ ما حال و مقام تفکر و فلسفه نیست.

  • ۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۰۹:۰۰

     توسعه روابط ایران و چین با خواهرخواندگی رسانه‌ای

    وزیر ارشاد گفت: اگر روابط دو به دو بین رسانه های ایران و چین شکل گیرد و به اقدامات هم افزا و خواهرخوانندگی رسانه ای منجر شود ، نخبگان دو کشور حتی سریعتر از دیپلماسی رسمی، به توسعه راهبردی روابط دو کشور همت می گمارند.