داستان

کل اخبار:446

  • ۱۳۹۷-۱۱-۰۶ ۱۰:۲۰

    آنتولوژی داستان مدرن ایرانی در قاهره منتشر شد

    اخیرا کتابی تحت عنوان «بهار آبی کاتماندو» که ترجمه‌ای از ۱۳ داستان کوتاه نویسندگان معاصر ایرانی است توسط احمد موسی، مترجم مراکشی به زبان عربی ترجمه و در قاهره منتشر شده است.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۷ ۱۱:۰۰

    ترجمه داستان‌های زنان ترک در ایران نقدوبررسی می‌شود

    ترجمه آثار داستانی زنان نویسنده ترک با حضور جمعی از مترجمان ترکی استانبولی بررسی می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۵ ۰۹:۵۷

    از دلایل دیده‌نشدن «هزارویک‌روز» وجود «هزارویک‌شب» است

    رضا طاهری، نویسنده و پژوهشگر می‌گوید: روایت اصلی «هزارویک‌روز» 19 قصه عاشقانه از زیباترین قصه‌های ایرانی و شرقی است کتاب «هزارویک‌روز» کتاب عاشقانه‌ای است. شخصا حس می‌کنم کتاب تغییر است. یعنی در آن قصه می‌گویند که انرژی پیدا کنند که زندگی کنند. وجه بارز دیگر آن، تو درتویی هزارویک‌روز و دائم تغییر کردن هستی است. اگر بخواهم یک تعریف کلی از هزارویک روز ارائه دهم، باید بگویم یک کتاب کاملا عاشقانه و ایرانی است.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۱۸ ۱۱:۴۰

    زخم های جنوبی/ یادداشت داریوش احمدی بر مجموعه داستان شایسته تقدیر جایزه جلال

    مجموعه داستان «زخم شیر» اثر صمد طاهری شب گذشته در مراسم اختتامیه یازدهمین دوره جایزه ادبی جلال به عنوان اثر شایسته تقدیر معرفی شد، داریوش احمدی نویسنده مجموعه داستان «خانه کوچک ما» که سال گذشته در جایزه جلال به دلیل توجه به فرهنگ بومی در داستان‌نویسی تجلیل شد، یادداشتی بر مجموعه صمد طاهری نوشته و به صورت اختصاصی در اختیار ایبنا قرار داده است.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۱۷ ۰۹:۱۷

    نتایج نهایی پویش انتخاب آتیه داستان ایرانی اعلام شد

    اسامی چهار داستان‌نویس که حائز بیشترین تعداد آرا در پویش انتخاب داستان ایرانی شده‌اند اعلام شد.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۱۲ ۱۱:۲۰

    مصطفی مستور در «کوتاه با داستان» عنوان کرد: داستان‌های صمد بهرنگی را بیشتر از داستان‌های پاستوریزه امروزی دوست دارم

    مستور می‌گوید: در نوشتن به این فکر نمی‌کنم که حال مخاطب با این داستان خوب می‌شود یا نه. به نظر من فردیت خود نویسنده و مواجهه او با هستی مهم‌ترین چیزی است که نویسنده باید به آن توجه داشته باشد.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۱۲ ۱۰:۴۰

    ادبیات انقلاب اسلامی به واسطه ادبیات جنگ شهید شد

    سعید تشکری، نویسنده حوزه ادبیات داستانی درباره وضعیت ادبیات داستانی انقلاب پس از وقوع جنگ تحمیلی، گفت: ادبیات انقلاب اسلامی به واسطه ادبیات جنگ شهید شد. ما در ادبیات انقلاب اسلامی، تعداد زیادی ایده و سوژه داشتیم که باید آن‌ها را می‌پروراندیم و بهترین فرصت را برای تربیت نویسنده‌هایی در این زمینه با وقوع جنگ از دست دادیم و انگار نویسنده‌ها با جهش از یک مرحله گذار به سمت ادبیات جنگ پریدند.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۱۱ ۱۵:۰۰

    نامزدهای بخش داستان یازدهمین دوره جایزه جلال آل‌احمد اعلام شد

    در نشست خبری یازدهمین دوره جایزه جلال آل‌احمد که در حال حاضر در بنیاد شعر و ادبیات داستانی در حال برگزاری است، نامزدهای بخش داستان این دوره اعلام شدند.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۱۰ ۱۱:۴۰

    آتیه داستان ایرانی چه کسانی هستند؟

    اکثریت نویسندگان حاضر در فهرست آتیه داستان ایرانی حائز جوایز متعددی در جشنواره‌های مختلف ادبی بوده‌اند.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۱۰ ۱۱:۰۰

    برگزاری نشستی با موضوع اقتباس از داستان

    نشست «فیلم کوتاه ببینیم، داستان کوتاه بشنویم» روز دوشنبه ۱۲ آذر در موسسه فرهنگی هنری هفت اقلیم برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۰۸-۲۲ ۱۴:۴۰

    جزئیات اختتامیه جایزه داستان تهران

    اختتامیه سومین دوره جایزه داستان تهران ۲۶ آبان ماه در مدرسه دارالفنون برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۰۸-۱۹ ۱۰:۲۰

    کدام داستان شکسپیر جایگاه شماره یک را به خود اختصاص داده است؟

    تری دیری در کتاب «داستان‌های شکسپیر» با نگاهی متفاوت به ۱۰ نمایشنامه مشهور شکسپیر به مخاطبان این فرصت را می‌دهد که بگویند کدام داستان شکسپیر از قرن شانزدهم تا به امروز جایگاه شماره یک را به خود اختصاص داده است.

  • صمد ۱۳۹۷-۰۸-۱۴ ۱۱:۵۱

    قصه های بهرنگ

    صمد بهرنگی 

    آیا نباید به کودک بگوییم که بیشتر از نصف مردم جهان گرسنه اند و چرا گرسنه شده اند و راه برانداختن گرسنگی چیست؟ آیا نباید درک علمی و درستی از تاریخ و تحول و تکامل اجتماعات انسانی به کودک بدهیم؟

  • ۱۳۹۷-۰۸-۰۱ ۱۵:۲۰

    داستانهای فلسفی که در تاکسی نوشته می‌شوند/از هایدگر تا دینانی

    ارسلان عربلویی داستان‌نویس ایرانی ساکن آلمان، همه داستان‌هایش را در تاکسی خود می‌نویسد که متاثر از نگاه فلسفی او به زندگی و مطالعاتش در این حوزه هستند.

  • صلح جو ۱۳۹۷-۰۷-۳۰ ۰۸:۲۸

     علی صلح‌جو؛

    ویرایش ساختاری، حلقۀ مفقود رمان جوان ایران             

    ویراستار داستان ممکن است داستانی ننوشته باشد و اساساً نتواند بنویسد، اما دو قابلیت لزوماً باید در او باشد: آگاهی از اصول و ظرافت‌های داستان‌نویسی از یک سو؛ و خواندن داستان‌های گوناگون در ژانرهای متفاوت. ناتوانی ویراستار داستان در خلق اثر ادبی مانعی در کار او نیست. نوشتن کاری فعالانه است، حال آنکه ویرایش امری انفعالی است.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۲۵ ۱۵:۰۰

    نگاهی به ​سینمای تارانتینو در یک کتاب؛ از داستان عامه‌پسند تا هشت نفرت‌انگیز

    علی روحانی در کتاب «تارانتینو» با نگاهی متفاوت به نقد و تحلیل فیلم‌های کوئنتین تارانتینو پرداخته است.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۲۳ ۱۰:۰۰

    یادداشت عبدالعلی دستغیب بر یک رمان طنز؛ داستان، داستان است همچنان که پودینگ، پودینگ است

    کتاب «من امیراسلان داستان هستم» به تازگی به قلم علی رشیدی از سوی نشر چرخ‌وفلک منتشر شده است. عبدالعلی دستغیب، منتقد پیشکسوت ادبیات یادداشتی بر این رمان طنز نوشته و در اختیار خبرگزاری ایبنا قرار داده است.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۲۱ ۱۴:۲۰

    گفت‌وگو با الکس روزنبرگ، فیلسوف و نویسنده: داستان ما را از فهم تاریخ بازمی‌دارد

    الکس روزنبرگ، فیلسوف و استاد فلسفه دانشگاه دوک می‌گوید: «من خودم قربانی داستانم». او در کتاب جدیدش امیدوار است که خوانندگان را قانع کند که داستان و علی‌الخصوص داستان تاریخی به عنوان ابزاری برای آگاهی ناقص است.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۸ ۰۹:۰۹

    حسن ذولفقاری: مطالعه در حوزه «قصه‌شناسی» در کشور ما دیر رشد کرده است

    حسن ذوالفقاری، استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تربیت مدرس می‌گوید: مطالعه در حوزه قصه‌شناسی یک فرایند است که در کشور ما خیلی دیر رشد پیدا کرد و همین حالا هم مردم خیلی کم با این پدیده‌های علمی آشنا هستند یا حتی محققانی که علاقه‌مندند و فرهنگ‌های بومی خودشان را جمع‌آوری کنند، هیچ وقت دست به طبق‌بندی قصه‌ها و یافته‌های خود نمی‌زنند!

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۰ ۱۰:۲۰

    سید مهدی شجاعی آکادمی داستان تاسیس کرد

    سیدمهدی شجاعی در جلسه «کوتاه با داستان» از تاسیس آکادمی داستان‌نویسی خبر داد.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۰۳ ۰۹:۲۷

    قصه‌ها دریچه‌ای به فرهنگ کهن برای انسان مدرن است

    پگاه خدیش می‌گوید: در اینکه قصه‌ها دریچه‌ای به فرهنگ کهن برای انسان مدرن و رو به همه چیزهایی باز می‌کنند که در پس زمینه ذهن انسان بدوی وجود داشته، هیچ شکی نیست. این دنیا،‌ جهانی است فریبنده و جذاب که در عین حال دشواری‌های خاص خودش را هم دارد اما به محض اینکه وارد آن می‌شوی کلی اطلاعات در حوزه‌های مختلفی مانند جامعه‌شناسی،‌ مردم شناسی،‌ روان‌شناسی و ... به تو می‌دهد.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۰۱ ۱۵:۲۰

    آدم‌های گمشده تاریخ شناسنامه نمی‌خواستند

    داستان کوتاه «آیینه»‌ محمود دولت‌آبادی؛ داستانی که به روشنی ناظر بر تاریخ اجتماعی‌ است روایت تلخی از مناسبات اجتماعی آدم‌هایی گسسته از هم و به ویژه بی‌اعتماد به حکومت وقت و ادارات و بوروکراسی‌اش، می‌تواند اشاره‌ای باشد به یک مناسبت تاریخی: آغاز ثبت احوال و صدور شناسنامه به تصویب هیات وزیران.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۳۱ ۱۵:۴۰

    قاضی، آستوریاس و دیگران

    مجموعه داستان«بی‌ریشه»، کتابی پرو پیمان است که از هر زاویه می‌شود به آن اعتماد کرد چون کسانی که پیش از این، ترجمه‌های قاضی را مطالعه کرده‌اند، به قول معروف پشیمان نشده‌اند.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۲۶ ۱۱:۴۰

    جبار رحمانی: ادبیات محلی و داستان‌نویسی در ایران را نمی‌توان بدون نفت فهمید

    جبار رحمانی درباره کتاب «تحولات اجتماعی شهرهای نفتی: تاریخ یکصدساله نفت در مناطق نفت خیز جنوب» در یادداشتی نوشت: این کتاب به خوبی نشان داده است که تاریخ محلی مناطق مختلقی از ایران را نمی‌توان بدون ملاحظه نفت دید،‌ زیرا نفت نه تنها یک عامل مهم،‌ بلکه نقشی کلیدی و حیاتی در صورت‌بندی اجتماعی و تحولات تاریخی و فرهنگی منطقه داشته است. نه تنها حکومت‌های محلی مانند شیخ خزعل و خان‌های بختیاری،‌ بلکه ادبیات محلی و داستان‌نویسی این منطقه را هم بدون نفت نمی‌توان بررسی کرد و فهمید.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۱۲ ۱۴:۴۰

    چرا باید داستان علمی تخیلی خواند؟ / مسئله عادت‌های قدیمی و جدید

    داستان تخیلی افق دید انسان را به بی‌نهایت می‌برد و محدودیت‌های موجود در ذهنش را برمی‌دارد. حداقل کارکرد داستان علمی تخیلی تغییر دید انسان نسبت به پدیده‌های اطراف خود است. با این داستان‌ها یاد می‌گیریم به ناممکن بودن پدیده‌ها فکر نکنیم بلکه به ممکن بودن هرچیز ذهنی فکر کنیم و فکر کنیم که ممکن است این مسائل ذهنی روزی به واقعیت تبدیل شوند.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۰۶ ۱۶:۴۰

    وقتی اروین د.یالوم داستان یک کتاب می‌شود روان‌درمانی اگزیستانسیال شیوه‌ای از حکمت متفکران بزرگ تاریخ

    شغل روانپزشکی با اتفاقات بسیار زیادی همراه است. روانپزشک‌ها معمولا داستان افراد مختلف گوش می‌دهند و به عنوان بیمار و مراجع آنها را می‌بینند. آنها همیشه داستان‌های جالبی از دیگران دارند اما اگر این بار نقش اصلی داستان خود آنها باشد چه؟ کتاب «من شدن» به قلم اروین د.یالوم و ترجمه حسین کاظمی یزدی به بررسی خاطرات یک روانپزشک می‌پردازد.

  • ۱۳۹۷-۰۵-۳۰ ۱۱:۲۰

    کتاب میرصادقی درباره زنان داستان‌نویس پس از ۱۰ سال مجوز گرفت

    کتاب پژوهشی «زنان داستان نویس نسل سوم» پس از قریب ۱۰ سال در هفته جاری موفق به کسب مجوز نشر از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد.

  • شیروانی ۱۳۹۷/۰۵/۲۹

    گفت‌‍وگو با محمد شیروانی در باب سینمای آوانگارد (۱)؛

    تاریخ سینما یعنی تاریخ امرِ نو

     از نظر من تاریخ سینما یعنی همان تاریخ آوانگاردیسم، در واقع تاریخ امر نو. ما وقتی از تاریخ سینما حرف می‌زنیم مدام داریم به جریان‌هایی اشاره می‌کنیم که درگیر امر نو بودند و سعی داشتند عادت معمول را به چالش بکشند؛ پس وقتی از امر نو یا همان آوانگاردیسم حرف می‌زنیم آن چیز دیگر سنت نیست.

  • ۱۳۹۷-۰۵-۲۳ ۱۲:۲۰

    جمال‌زاده چگونه اولین داستانش را نوشت؟

    در «شب محمدعلی جمال‌زاده» علاوه بر بررسی تاثیر او در داستان‌نویسی ایران، خاطره‌هایی درباره این نویسنده روایت شد و این‌که چگونه اولین داستانش را نوشته است.

  • ۱۳۹۷-۰۵-۱۷ ۱۴:۰۰

    انتشار داستان‌هایی طنز و منتشرنشده از چخوف

    کتاب «به سلامتی خانم‌ها» مشتمل بر ۱۰۰ داستان طنز منتشرنشده از چخوف است که به تازگی راهی بازار کتاب شده است.