به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ الهام زایجانی، دبیر نخستین جشنواره دانشجویی مدولباس دانشجویی «دیبا» به بخشهای مختلف این جشنواره اشاره و بیان کرد: جشنواره دیبا در دو بخش طراحی و دوخت برگزار میشود؛ چون یکی از اهداف ما حضور تعداد بیشتری از دانشجویان در جشنواره مد و لباس دیبا بوده و طبیعی است که همه آنها آمادگی حضور در بخش دوخت را ندارند اما میتوانند در بخش طراحی شرکت کنند و به طراحی پوشش دانشجویی و مشاغل و طراحی فرم فارغ التحصیلی دانشجویان هنر بپردازند.
به گفته معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد هنر، طرحهای برتر داوری و به صاحبانشان، گواهی طرح برتر و ۲۰۰ هزار تومان جایزه نقدی اعطا میشود؛ ضمن اینکه طرحهای برتر میتوانند در دوره بعدی جشنواره و در بخش دوخت شرکت کنند و دانشجویان برتر در زمینه طراحی فرصت این را دارند تا جشنواره بعدی کار خود را آماده و در بخش دوخت شرکت کنند چرا که در این بخش، طرحهای برگزیده دوخته و داوری میشوند.
هدف ارائه الگویی مناسب به دانشجویان است
زایجانی، هدف از برگزاری این جشنواره را ارائه الگویی مناسب به دانشجویان دانست و افزود: قرار نیست اعمال سلیقه کنیم یا مدل و طرحی را بهزور بر تن دانشجویان بپوشانیم. هدف این است که خود دانشجویان برای همنوعان و همنسلان خود، لباس طراحی کنند و بدوزند و به ارائه الگویی ایرانی- اسلامی بپردازند.
دبیر نخستین جشنواره دانشجویی مدولباس دیبا در پاسخ به اینکه این جشنواره تا چه اندازه با جشنواره مد و لباس فجر همپوشانی دارد گفت: در جشنواره فجر، یک بخش دانشجویی وجود دارد. تلاش ما این است که به جای اینکه موازیکاری کنیم، برگزیدگان خود در بخش طراحی و دوخت را به این جشنواره که جنبه ملی دارد معرفی کنیم.
صفر تا صد مراحل برعهده خود دانشجویان است
زایجانی در پاسخ به اینکه جهاد دانشگاهی چه تعاملی با کارگروه مد و لباس برای تولید انبوه طرحهای برتر دارد، گفت: آثار شرکتکننده از سوی استادان مورد داوری قرار میگیرند و انتخاب میشوند. بعد خود دانشجویان به بازاریابی طرحها و دوختهای برگزیده میپردازند. به عبارتی صفر تا صد مراحل برعهده خود دانشجویان است از طراحی تا دوخت و بازاریابی را خودشان انجام میدهند.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد هنر به ثبت طرحهای برگزیده اشاره و بیان کرد: ما قانون کپیرایت را به رسمیت نشناختهایم و این مساله، گاه مشکلساز میشود. به این معنی که طرحها را کپی میکنند و امکان شکایت و پیگیری وجود ندارد. اما طی سالهای اخیر، کارگروه مد و لباس ارشاد طرحها را ثبت و از کپی کردن آن جلوگیری میکند ما با این کارگروه در ارتباط هستیم تا خیانت در امانت نکرده باشیم چون کارهای دانشجویان، به امانت در اختیار ما گذاشته شده است.
نظر شما