اگر کمردرد شما به تازگی شروع شده است، بهترین کار ممکن این است که یک لیست تهیه کنید. در لیست خود تمامی علائم، زمانها، تاریخها و فعالیتهایی که باعث ایجاد درد یا بدتر یا بهتر شدن آن میشوند را یادداشت کنید. اگر کمردرد شما خود به خود برطرف نشد، این اطلاعات را به پزشک خانواده خود نشان دهید.
آیا شما هم درگیر کمردرد هستید؟ این تنها مشکل شما نیست. همه افراد در شرایط خاصی از زندگی خود دچار این عارضه میشوند. با این حال خبر خوش این است که کمردرد همیشه هم جدی و خطرناک نیست. برخی از مواقع ممکن است کمردرد شما خود به خود رفع شود. اما در برخی موارد درد، بروز کمردرد نشان از یک مشکل زمینهای در بدن شما دارد.
در ادامه این مقاله از سایت آی آر مای شاپ با ما همراه باشید، تا با علل، علائم و راههای تشخیص و درمان کمردرد بیشتر آشنا شوید.
کمردرد و دلیل شیوع گسترده آن در میان تمام افراد
قسمت پایین کمر جایی است که ستون فقرات به لگن متصل شده و وزن قسمت بالایی بدن را تحمل میکند. این ناحیه به علت تحرک و استرس بالایی که دارد، منجر به ساییدگی، پارگی و آسیبهای مختلفی میشود.
مهمترین بروز کمر درد و علائم همراه آنها را در ادامه ذکر میکنیم:
شایعترین علل بروز کمردرد
اگرچه کمر درد به دلایل بسیار زیادی در افراد رخ میدهد، اما اصلیترین علت بروز آن مواردی از قبیل زیر است:
- بیماریهای مختص کمر:
- آرتریت ستون فقرات: یا همان انحطاط آهسته مفاصل ستون فقرات، شایع ترین علت کمردرد است. همه افراد با افزایش سن دچار ساییدگی و پارگی مفاصل کمر میشوند. بنابراین طبیعی است که کمر شما هم با بالا رفتـن سن شروع به حرکت کند. همانطور که غضروف بین مفاصل ستون فقرات تجزیه میشود، بافتهای اطراف کمر نیز ممکن است که ملتهب شوند. التهاب و نازک شدن غضروف باعث افزایش اصطکاک در مفاصل و در نتیجه درد و ناراحتی در ناحیه کمر میشود.
- آسیبهای کمر: سقوط از ارتفاع یا تصادف رانندگی بعضا باعث آسیب به کمر میشود. برخی از آسیبهای کمر ناگهانی و آسیبزا بوده و برخی به آرامی در طول زمان اتفاق میافتند. برای مثال در آغوش گرفتـن کودک سنگین وزن به مدت طولانی، به مرور موجب ایجاد کمردردهای مزمن میشود. در حالیکه حمل ماشین لباسشویی نیز به طور ناگهانی آسیب شدیدی به کمر وارد میکند.
- فتق دیسک: یا برآمدگی دیسک به وضعیتی اطلاق میشود که در آن دیسک از پوشش خود بیرون زده است. این عارضه اغلب در قسمت پایین کمر اتفاق میافتد. دیسک آسیبدیده حتی اگر بدون درد هم باشد، محتویات آن اعصاب مجاور را تحت فشار قرار میدهد. بهعلاوه آنها را تحریک میکند که منجر به درد در ناحیه کمر و سایر نواحی شود.
- عوامل سبک زندگی:
- سیگار کشیدن: سیگار باعث افزایش التهاب در داخل بدن میشود و بدن را از بهبودی خود باز میدارد.
- چاقی و اضافه وزن: افراد با شاخص توده بدنی (BMI) بالا، فشار زیادی بر ستون فقرات خود وارد میکنند. در نتیجه به سایش و پارگی بیشتر مفاصل خود کمک میکنند.
- سطح فعالیت بدنی: بیتحرکی و در عین حال فعالیت بدنی زیاد یا شدید خطر ابتلا به کمردرد را افزایش میدهد.
راهکارهای بهبود کمردرد در خانه
اگر کمردرد شما به تازگی شروع شده است، بهترین کار ممکن این است که یک لیست تهیه کنید. در لیست خود تمامی علائم، زمانها، تاریخها و فعالیتهایی که باعث ایجاد درد یا بدتر یا بهتر شدن آن میشوند را یادداشت کنید. اگر کمردرد شما خود به خود برطرف نشد، این اطلاعات را به پزشک خانواده خود نشان دهید.
هنگامی که فهمیدید کدام حرکت یا وضعیت باعث درد کمر شما میشود، از آنها اجتناب کنید و ببینید آیا بهتر میشوید یا خیر.
در صورتیکه درد شما خارج از حد تحمل بود، شروع به مصرف مسکنهای بدون نسخه کنید. سپس در صورت عدم اثربخشی و تشدید علائم مربوطه، برای بررسی علل زمینهای به پزشک مراجعه کنید.
نظر شما