نمایش همه
  • لطفی ۱۳۹۶-۰۲-۱۲ ۱۶:۲۸

    به‌مناسبت ۱۲ اردیبهشت، سومین سالمرگ محمدرضا لطفی؛

    بال در بال

    کاروان موسیقی، لرزش دل است و نغمۀ بلبل، غرش ابر است و عشوۀ خورشید و پایکوبی طبیعت است، ژرفناست، نعره است و نیازی و چرا نگوییم اشتیاقی که گیریم بدبختی به بار آورد. اما این‌همه پیش‌درآمدی بود برای ستایش مردی بزرگ از این تبار سرشناسان و خورشیدوشان.

  • ۱۳۹۶-۰۲-۱۲ ۱۵:۴۰

    تأکید وزیر علوم بر تعامل با دانشگاه آزاد

    وزیر علوم بر تعامل بیشتر با دانشگاه آزاد تأکید کرد و گفت: اسامی سرپرستان دانشگاه‌های شهید بهشتی، ملایر، اردکان و یکی، دو دانشگاه دیگر برای تائید نهایی به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شد.

  • ۱۳۹۶-۰۲-۱۲ ۱۵:۲۰

    بزرگ‌ترین مجموعه آثار تاریخی ایران چگونه به آلمان رسید؟

    ۴۴۶ اثر تاریخی ایران شامل چهار جام طلا در حالی به نمایشگاه آلمان برده شده‌اند که این محموله را می‌توان بزرگترین مجموعه آثار تاریخی خارج شده از ایران دانست.

  • ۱۳۹۶-۰۲-۱۲ ۱۵:۰۰

    نشست «زوال اندیشه سیاسی در ایران» برگزار می شود

    مدیریت همکاری های علمی و بین المللی با همکاری پژوهشکده علوم اجتماعی و انجمن جامعه شناسی ایران نشست «زوال اندیشه سیاسی در ایران» (نگاهی انتقادی به روایت سید جواد طباطبایی) را برگزار می کند.

  • ۱۳۹۶-۰۲-۱۲ ۱۴:۴۰

    آماده ایم کلید نمایشگاه کتاب را در سال آینده به صنوف تحویل دهیم

    وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آمادگی این وزارتخانه را برای تحویل کلید نمایشگاه به صنوف در سال آینده اعلام کرد.

  • ۱۳۹۶-۰۲-۱۲ ۱۴:۲۰

    نویسنده پرفروش آمریکایی به زندگی‌اش خاتمه داد

    نویسنده پرفروش آثاری در زمینه تاریخ شفاهی در نیویورک از ساختمانی پایین پرید و به زندگی‌اش خاتمه داد.

  • ۱۳۹۶-۰۲-۱۲ ۱۴:۰۰

    پول دانشگاه آزاد باید با وسواس خرج شود

    رئیس هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی گفت: باید از پولی که در دانشگاه آزاد است مراقبت و آن را با وسواس خرج کرد.

  • ۱۳۹۶-۰۲-۱۲ ۱۳:۴۰

    ترسیم یک چشم‌انداز رهایی‌بخش/ پاسخ احسان شریعتی به دو پرسش درباره «گفتمان نوشریعتی»

    احسان شریعتی نوشریعتی را نه به معنای «عبور» از ‏شریعتی بلکه نوبازسازی شریعتی می‌داند. او در گفت‌وگوی حاضر به دو پرسش پاسخ می‌دهد، دو پرسشی که در گفت‌وگو با روشنفکران متأثر از شریعتی و نیز موافقان و منتقدان او و در آستانه همایش چهلمین یادمان علی شریعتی با چند تن از آنها مطرح می‌شود.

  • ۱۳۹۶-۰۲-۱۲ ۱۳:۲۰

    پخش سریال «عاشقانه» متوقف شد

    اختلافات پیش‌آمده میان تهیه‌کنندگان و سرمایه‌گذاران مجموعه «عاشقانه» و عدم ارائه محتوا به بسترهای قانونی اینترنتی پخش فیلم و سریال همچون آیو، فیلیمو، نماوا، فیلم‌نت و آی‌سیما، شرایطی را فراهم آورده که پخش قسمت‌های جدید مجموعه «عاشقانه» از طریق این سامانه‌ها را موقتا با مشکل مواجه کرده است و مشترکان این سامانه‌ها نتوانستند ششم اردیبهشت قسمت ششم این سریال را به طور قانونی دانلود کنند.

  • ۱۳۹۶-۰۲-۱۲ ۱۳:۰۰

    ساختار نهاد زندان در تاریخ معاصر

    کتاب «فرآیند ساخت‌یابی نهاد زندان: از مشروطه تا پایان پهلوی» تحولات زندان‌های ایران را در دوره مشروطه و پهلوی اول، با مرور مجموعه‌ متنوعی از منابع ادبی، اسناد رسمی دولتی، تاریخ شفاهی و... بررسی کرده، هرچند می‌کوشد نگاه انتقادی خود را نیز در این میانه حفظ کند.

  • شتای عمر ۱۳۹۶-۰۲-۱۲ ۱۲:۵۲

    شتای عمر

    احمد عزیزی

    مطلع نیستم گروگان‌ها در دوره‌ی نگهداری‌شان به تلویزیون یا روزنامه دسترسی داشتند یا نه. در این صورت باید چهره‌ام برای‌شان آشنا می‌بود. روشن بود که مردم آمریکا با نام و مسئولیتم [در مقام مسئول و هماهنگ‌کننده‌ی کارگروه آزادسازی گروگان‌ها در دولت شهید رجایی] آشنایی کامل دارند...

  • ۱۳۹۶-۰۲-۱۲ ۱۲:۴۰

    از تولد عباس کیارستمی تا «زندگی شیرین» فلینی

    گفت‌وگو با کیارستمی ۱۵۰ صفحه از کتاب را دربرگرفته و در آن به شکل مفصل و مبسوط به زندگی کیارستمی پرداخته‌ است. سیر گفت‌وگو هم به شکلی است که مدام در گذشته و حال و آینده در رفت و آمد است.

  • ۱۳۹۶-۰۲-۱۲ ۱۲:۲۰

    اصلاح‌گر نه نواندیش/ اندیشه و عمل سیاسی شهید مطهری در گفت‌وگو با عبدالله ناصری

    عدالت وجه دیگری از اندیشه سیاسی شهید مطهری است. نگرش انسان به هستی نوع رویکرد جهان‌بینی انسان را مشخص می‌کند. در بحث تشریع و قانونگذاری بحث عدالت شاه‌بیت مرحوم مطهری است، یعنی می‌گوید روح قانونگذاری و تشریع باید بر عدالت مبتنی باشد و هیچ نوع قانونی که در آن روح عدالت نباشد را نه باید تصویب کرد و نه به اجرا گذاشت.

  • ۱۳۹۶-۰۲-۱۲ ۱۲:۰۰

    محمد معتمدی بار دیگر در تهران روی صحنه رفت

    در ادامه تور کنسرت «کویر» محمد معتمدی بار دیگر در تهران روی صحنه رفت

  • ۱۳۹۶-۰۲-۱۲ ۱۱:۴۰

    معرفی ده کتاب مهم در باب انقلاب روسیه

    صد سال از انقلاب روسیه گذشته است و از دیدگان مورخین بالاخره تاریخ نظر خود درباره این موضوع را اعلام کرده است. اکتبر سال ۱۹۱۷ تاریخی است که دیگر هیچ‌گاه تکرار نخواهد شد. در این مطلب در پی آن هستیم تا ده کتاب مهمی که درباره انقلاب روسیه نگاشته شده است به خوانندگان معرفی کنیم.

  • ۱۳۹۶-۰۲-۱۲ ۱۱:۲۰

    ​سومین المپیاد زبان فارسی در ارمنستان برگزار شد

    سومین دوره المپیاد زبان و ادبیات فارسی مدارس فارسی‌آموز ارمنستان، به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ایروان برگزار شد.

  • ۱۳۹۶-۰۲-۱۲ ۱۱:۰۰

    بُن کتاب برای دانشجویان تهرانی

    سهمیه‌ای برای دانشجویان تهرانی به منظور دریافت بُن خرید کتاب در سی‌اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اختصاص یافت.

  • ۱۳۹۶-۰۲-۱۲ ۱۰:۴۰

    فراز و نشیب‌های «اسکات فیتزجرالد» در زندگی شخصی و حرفه‌ای

    «فرانسیس اسکات فیتزجرالد»، نویسنده آمریکایی داستان بلند و کوتاه قرن بیستم است که با رمان «گتسبی بزرگ» در دنیا شناخته می‌شود. او نیز چون دیگر نویسندگان در زندگی شخصی و حرفه‌ای خود فراز و نشیب‌هایی داشته است.

  • ۱۳۹۶-۰۲-۱۲ ۱۰:۲۰

    تقابل روشنفکران رادیکال با اتحادیه‌های کارگری حزب توده

    رهبران حزب توده تصمیم گرفتند از صنعت نفت، کناره گیرند. در عوض بین کارگران غیرنفتی، چون رفتگران، لایروبان قنات، رانندگان تاکسی، نخ‌ریسان و شاگردان نانوایان، اتحادیه‌های محلی تشکیل دهند. گروهی از روشنفگران رادیکال آبادان، ناراضی از این تصمیم حدود ۲۰۰ نفر از کارکنان شرکت نفت ایران و انگلیس را در «اتحادیه کارگران ایران» گردآوردند.

  • ۱۳۹۶-۰۲-۱۲ ۱۰:۰۰

    اعتراض عضو مجلس انگلستان به جایزه ادبی برای رنگین‌پوستان / تفاوتی بین جایزه سفیدپوستان و اقلیت‌ها وجود ندارد

    «فیلیپ دیویس»، نماینده مجلس انگلستان با تنظیم و ارائه شکایتی به کمیسیون حقوق بشر و تساوی انسان‌ها اعلام کرد جایزه Jhalak موجب ایجاد قوانین تبعیض‌آمیز در جامعه می‌شود.

  • ۱۳۹۶-۰۲-۱۲ ۰۹:۴۰

    برگزاری نشست «چگونه کتاب‌های خوب از دستمان نرود؟»

    نشست «چگونه کتاب‌های خوب از دستمان نرود؟» به مناسبت نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، بزرگ‌ترین رویداد کتاب در کشور در کتابفروشی هنوز برگزار می‌شود.

  • مهدی معین زاده ۱۳۹۶-۰۲-۱۲ ۰۹:۲۴

    گفتاری از مهدی معین‌زاده؛

    زیست‌جهان یا مود روشنفکرانه

    بسیاری معتقدند مثال‌هایی مانند جاده، که هایدگر در مقالۀ «فلسفۀ تکنولوژی» مطرح می‌کند، نشان‌دهندۀ این موضوع است که رانۀ اصلی ‌هایدگر، نوستالژیک بوده است. به نظر می‌رسد این مسئله در مورد متفکرین ما هم به‌گونه‌ای صدق می‌کند. گویی شبیه نوستالژی ما به خانۀ پدربزرگ و ایام کودکی‌مان است.

  • ۱۳۹۶-۰۲-۱۲ ۰۹:۲۰

    افزایش ۱۰۰ درصدی بودجه معاونت قرآن و عترت

    معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از افزایش ۱۰۰ درصدی بودجه این معاونت خبر داد.

  • ۱۳۹۶-۰۲-۱۲ ۰۹:۰۰

    ​پیشنهادهای بنیاد سعدی برای بزرگداشت روز زبان فارسی در دنیا

    برنامه‌های پیشنهادی معاونت بین‌الملل بنیاد سعدی برای پاسداشت زبان فارسی در ۲۵ اردیبهشت‌ماه به نمایندگی‌های آموزش زبان فارسی و ادبیات فارسی در خارج از کشور ارائه شد.

  • ۱۳۹۶-۰۲-۱۲ ۰۸:۴۹

    اهالی قلم بن کتاب ۲۵۰ هزار تومانی دریافت می‌کنند

    بن کارت خرید کتاب اهل قلم ویژه سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به مبلغ ۲۵۰ هزار تومان در اختیار اهالی قلم قرار خواهد گرفت.