نمایش همه
  • ۱۳۹۷-۰۶-۰۴ ۱۷:۰۰

    گفت‌وگو با محمد بقایی، پژوهشگر اسناد تاریخی به مناسبت ورود متفقین به ایران: متفقین ایران را مجبور به چاپ اسکناس‌های بدون پشتوانه کردند!

    محمد بقایی، پژوهشگر تاریخ و اسناد گفت: ورود متفقین و اشغال کشور، ایران را از لحاظ اقتصادی، سیاسی و نظامی تحت تاثیر قرار داد. در حالی که می‌توانستند از این موقعیت استفاده کنند و درآمدی کسب کنند. اما نه تنها این اتفاق نیفتاد، بلکه با ورود این ارتش‌ها به ایران، مایحتاج‌شان را هم از کشور ما تامین می‌کردند. تامین مایحتاج آنها، باعث بروز قحطی در ایران شد.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۰۴ ۱۶:۴۰

    کتاب‌های تاریخی مرتبط با اشغال ایران توسط متفقین، در یک نگاه

    سوم شهریور ۱۳۲۰ یادآور روزی است که نیروهای بیگانه سه کشور انگلیس، شوروی و آمریکا خاک ایران را به اشغال خود در آوردند. کتاب‌ها و منابع بسیاری برای شناخت رویدادهایی که منجر به اشغال ایران شد در دسترس پژوهشگران تاریخ وجود دارد. «ایبنا» مروری بر این کتاب‌ها و منابع تاریخی دارد.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۰۴ ۱۶:۲۰

    به مناسبت سوم شهریور، سالروز اشغال ایران از سوی متفقین در جریان جنگ جهانی دوم: آذوقه شهر را از گندم تا پیاز، قشون اجنبی خریده‌ بود

    داستان سووشون سیمین دانشور شاید بهترین و رساترین توصیفی باشد که بتوان از تاریخ اجتماعی مصادف با اشغال ایران از سوی متفقین پس از پایان جنگ جهانی دوم بازجست؛ بازتابی غمگنانه از بافت اجتماعی جامعه‌ای که در بحران فرساینده همزیستی با اشغال‌گران، طیفی از واکنش‌ها را تجربه می‌کرد، از واکنش‌های قهرآمیز و سلبی تا واکنش‌های سرشار از کرنش و پذیرش که هر کدام واجد ضربه‌هایی بر پیکره هویت اجتماعی جامعه وقت بود.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۰۴ ۱۶:۰۰

    ارزشِ افزوده در زبان مقصد/ آنچه در ترجمه بدست می آید

    مترجم ادبی بازرگانی است که ادویه ای را از سرزمینی دور می آورد، این محصول عجیب را باید با معیاری دیگر قضاوت کرد.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۰۴ ۱۵:۴۰

    مهلت ثبت نام برای ارز دانشجویی اعلام شد

    سازمان امور دانشجویان وزارت علوم در اطلاعیه ای اعلام کرد : دانشجویان متقاضی ارز می توانند از چهارم تا نهم شهریورماه، درخواست های خود را در سامانه نشا ثبت کنند.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۰۴ ۱۵:۲۰

    نیچه آغاز یک پایان است/ او خودش را شاعر نمی‌داند!

    علی عبداللهی، مترجم تعدادی از آثار نیچه درباره او می‌گوید: در این که نیچه شاعر بوده شکی نیست اما خودش هم هیچگاه خودش را شاعر ندانسته است. به گفته وی به دلیل اینکه اندیشه‌های نیچه در کتاب‌هایش به صورت پراکنده آمده و نظم کلاسیک را ندارد می‌توان او را آغاز یک پایان دانست بدین معنی که فلسفه کلاسیک با اندیشه او اتمام پیدا کرده و فلسفه مدرن آغاز می‌شود و در واقع اندیشه نیچه سیستماتیک بودن اندیشه فلسفی را ندارد.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۰۴ ۱۵:۰۰

    اجرای طرح نخبه گزینی در حوزه علوم اسلامی دانشگاه صنعتی شریف

    مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاه صنعتی شریف از اجرای طرح نخبه گزینی در حوزه علوم اسلامی این دانشگاه خبر داد.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۰۴ ۱۴:۴۰

    کاربرد «فَشِن» از دوران قرون وسطی متاخر تا به امروز

    کتاب «فلسفه فشن» تاریخ فشن نیست، هر چند تاریخ آن را به دقت موشکافی می‌کند. این کتاب یک تحقیق زیبایی‌شناسی تجویزی نیست. به این معنا که قصد ارزیابی زیبایی‌شناسی فشن‌های مختلف باشد. رویکرد این کتاب در مبحث زیبایی‌شناسی بیشتر توصیف است تا تجویزی.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۰۴ ۱۴:۲۰

    زمان اعلام نتایج نهایی پذیرش در کنکورهای دانشگاه آزاد

    نتایج نهایی پذیرش مقاطع تحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی برای سال تحصیلی ۹۷-۹۸ تا نیمه دهه سوم شهریورماه اعلام می شود.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۰۴ ۱۴:۰۰

    برنامه های راهبردی دانشگاه ها ملزم به داشتن پیوست فرهنگی شد

    معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: برنامه های راهبردی در دانشگاهها باید دارای پیوست فرهنگی باشد .

  • ۱۳۹۷-۰۶-۰۴ ۱۳:۴۰

    جهان‌بینی ارسطویی، جهان‌بینی نیوتنی و جهان‌بینی معاصر در یک نگاه

    کتاب «جهان‌بینی‌ها» (درآمدی بر تاریخ و فلسفه علم) عمدتا خطاب به کسانی نوشته شده که برای نخستین بار به تاریخ و فلسفه علم برمی‌خورند. اگر این تبصره شامل حال شمای مخاطب هم بشود، به کنکاش در قلمرویی جذاب خوش آمدید! کتاب در این باره تصویری نسبتا کلی و جذاب از مناسبات تاریخ، علم و فلسفه ارائه می‌دهد.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۰۴ ۱۳:۲۰

    نتایج کنکور دکتری ۹۷ اعلام شد/ آغاز ثبت نام از ۷ شهریور

    نتایج نهایی آزمون ورودی دوره دکتری تخصصی (Ph.D) نیمه متمرکز سال ۱۳۹۷ اعلام شد.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۰۴ ۱۳:۰۰

    برگزاری کلاس‌های شاعری در دانشگاه آکسفورد

    دانشگاه آکسفورد به واسطه انجمن شعر این دانشگاه کلاس‌ها و دوره‌های تحصیلی شاعری برای دانشجویان این دانشگاه برگزار می‌کند.

  • فروید ۱۳۹۷-۰۶-۰۴ ۱۲:۴۸

    شهریار وقفی پور؛

    فروید و فهمِ هنر

    فروید در مقاله میکل آنژ ستایش شدیدش را به نوشته های انتقادی مورخی هنری نثار می کند، مورخی که اولین بار تحت نامِ ایوان لرمولیف شناخته بودش، و همین جا باید متذکر شد که این ستایش، موردی بیش از علاقه ای محدود و گذراست. فروید بعداً کشف کرد که این نامِ مستعار، هویت جیووانی مورلّیِ بزرگ، یعنی بنیانگذار خبرگیِ علمی، را پنهان می کرد. در آن زمان مورلی بود که بیش از هر کس دیگر مایه بدنامیِ مقوله «محتوای معنوی» در هنر را فراهم آورد.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۰۴ ۱۲:۴۰

    اعتضادالسلطنه در تاریخ نگاری نوین الگویی برای باقی مورخان شد

    زهرا امیری: اعتضادالسلطنه در شیوه تاریخ‌نویسی سنتی از اصل موضوع خارج می‌شد و بیشتر به فرعیات می‌پرداخت. این‌ها گرفتاری‌هایی است که در کتاب «اکسیرالتواریخ» دیده می‌شود که در بسیاری از موارد هم از جاده انصاف خارج می‌شوند. ولی وقتی تاریخ‌نگاری نوین در کنار سایر علوم از کشورهای اروپایی وارد ایران شد، تاریخ‌نگاری او خیلی متحول شد و اصلا او الگویی شد برای باقی مورخین که اغلب درباری بودند و شرح زندگی پادشاهان را می‌نوشتند.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۰۴ ۱۲:۲۰

    قانون و اخلاق مکمل یکدیگر هستند

    خسرو باقری، استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه اخلاق، فعالیتی است در فضای درون فردی برای تنظیم روابط فرد با خود و دیگران، گفت: قانون بدون اخلاق و اخلاق بدون قانون ناقص است‌.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۰۴ ۱۲:۰۰

    مراسم آغاز سال تحصیلی حوزه علمیه تهران ۷شهریور برگزار می شود

    معاون امور طلاب و دانش آموختگان مدیریت حوزه‌ علمیه استان تهران زمان آغاز سال تحصیلی مدارس علمیه استان تهران را اعلام کرد.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۰۴ ۱۱:۴۰

    ایرانیان عصر قاجار مکالمات خیالی را برای انتقاد از متون غربی‌ها گرفتند

    علی باغدار دلگشا مولف کتاب «مکتوبات خیالی» می‌گوید: نمونه‌هایی متعددی از مکتوبات خیالی که در عصر مشروطه می‌بینیم پیش از آن در ادبیات ایتالیا و فرانسه وجود دارد. البته این الگوی انتقادی را ایرانیان دوره مشروطه احتمالا از آثار غربی اتخاذ کرده‌اند و نگاه ایرانیان متجدد و دگراندیش در این دوره به متون غربی در تقلید از ساختار الگوی نگارشی مکالمات خیالی بوده است.

  • مغول ها ۱۳۹۷/۰۶/۰۴

    گفت‌‍وگو با محمد شیروانی در باب سینمای آوانگارد (۲)؛

    آوانگاردیسم یعنی خطر کردن

    فیلم‌سازان پیشرو ایران حول یک محور جمعی مثل چیزی که در سینمای پیشرو فرانسه و آلمان بوده ظاهر نشده‌اند، بلکه هرکس ساز خودش را زده است و این به معنای یک اشکال نیست. هر سینماگر پیشرو ایرانی آمده که یک فاصله‌گذاری با سینمای بدنه انجام دهد که این رویکردها از ابتدای دهۀ ۴۰ آغاز شده و همان‌طور که می‌دانید دهۀ ۴۰ یک دهۀ باشکوه در ادبیات معاصر ما هم هست.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۰۴ ۱۱:۲۰

    آزمون زبان دکتری دانشگاه پیام نور ۱۱ شهریور برگزار می شود

    بیست و پنجمین دوره آزمون زبان دکتری تخصصی دانشگاه پیام نور (ETPNU) ۱۱ شهریور ماه برگزار می شود.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۰۴ ۱۱:۰۰

    عجیب‌ترین کتابخانه‌های دنیا

    از تانک جنگی تا یخچال، دوستداران کتاب از هر وسیله‌ای برای ارائه آن استفاده می‌کنند.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۰۴ ۱۰:۴۰

    گفت‌وگوی جاشوا کوهن با هارولد بلوم

    هارولد بلوم نویسنده و منتقد ادبی امریکایی از زمان انتشار اولین رمانش در ۱۹۵۹ تا کنون بیش از ۴۰ کتاب نوشته است که به بیش از ۴۰ زبان ترجمه شده‌اند.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۰۴ ۱۰:۲۰

    «ماجرای وینستون» در «کتاب شب» رادیو

    برنامه «کتاب شب» رادیو تهران از امشب تا پنجشنبه هشتم شهریور، رمان «ماجرای وینستون» اثر هوارد فاست، ترجمه فرج‌الله‌ پورسرتیپ را برای مخاطبان خود بازخوانی می‌کند.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۰۴ ۱۰:۰۷

    شماره جدید «هنر موسیقی» منتشر شد

    شماره مربوط به تیرماه و مردادماه مجله «هنر موسیقی» با سرمقاله مهدی ستایشگر راهی کیوسک‌های مطبوعاتی شد.