آموزش و پرورش

کل اخبار:146

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۰ ۱۵:۰۰

    برگزاری همایش «نظریه علم اسلامی و کاربست آن در نظام آموزش و پرورش»

    همایش «نظریه علم اسلامی و کاربست آن در نظام آموزش و پرورش» در اسفندماه برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۰۵-۱۷ ۱۰:۲۰

    اعلام آمادگی وزارت علوم برای کمک به تامین کادر «آموزش و پرورش»

    وزیر علوم در نامه ای به رئیس جمهور از آمادگی وزارت علوم برای کمک به تأمین کادر آموزشی وزارت آموزش و پرورش با استفاده از ظرفیت دانشگاه فرهنگیان خبر داد.

  • ۱۳۹۷-۰۵-۱۴ ۱۳:۲۰

    خصوصی سازی آموزش به سپهر اخلاقی آن آسیب می‌ زند/ فرصت برابر آموزش

    سیاست خصوصی سازی آموزش و پرورش اگرچه منافعی برای افزایش کیفیت آموزشی یا کم کردن بار اقتصادی دولت دارد اما بواسطه تبعات سنگین اجتماعی و فرهنگی نیازمند بازنگری و تامل جدی است.

  • ۱۳۹۷-۰۴-۱۷ ۱۶:۴۰

    حلقه گمشده توسعه در ایران

    بسیاری از کشورها که هیچ‌یک از عوامل تولید (منابع، سرمایه و تکنولوژی) را ندارند، تنها با اتکا به منابع انسانی توانسته‌اند به موفقیت و توسعه دست یابند. اما کشور ایران با داشتن کلیه عوامل تولید، منابع زیرزمینی، امکانات، فضا، خاک، آب و از همه مهم‌تر انسان‌های بااراده، مصمم و قوی، با سطح سواد و دانش بسیار خوب نتوانسته است در شأن ایران با تاریخ کهن رشد کند .

  • ۱۳۹۷-۰۴-۱۷ ۱۵:۴۰

    تکثیر موجودات چهارگزینه‌ای

    با وجود این‌همه فشار و نگرانی برای آینده‌ای نامعلوم، دانش‌آموزان در دوران تحصیل، لذتی از آموزش‌دیدن و درس‌خواندن نمی‌برند. پرورش انسان‌هایی که سرنوشت‌شان به تست‌زدن وابسته شده است، به‌راستی به چه میزان این‌گونه آموزش تست‌زنی در کنکور آینده آنان را می‌سازد؟

  • ۱۳۹۷-۰۴-۰۳ ۱۵:۲۰

    بازتولید بی‌مهارتی در ساختار آموزش‌وپرورش

    نیاز به یک بازنگری در مأموریت نظام آموزش کشور، جدی است. ظاهرا مأموریت نظام آموزش‌وپرورش هنوز سواد خواندن و نوشتن است و هنوز هدف همانی است که در زمان تأسیس تعریف شده است.

  • ۱۳۹۷-۰۲-۱۶ ۱۴:۰۰

    بودجه‌های کاغذی آموزش‌وپرورش!

    یک نکته مهم این است که وقتی سیاست‌مداران ما بیرون از قدرت هستند، درباره آموزش‌وپرورش و ارزش و اهمیت آن طوری حرف می‌زنند که آدم گمان می‌کند اگر به قدرت برسند، آموزش‌وپرورش را در اولویت کارهای خود می‌گذارند اما شوربختانه این‌گونه نیست.

  • ۱۳۹۷-۰۲-۰۹ ۱۶:۴۰

    گریز و گزیرها، پارادایم‌های غالب در نظام آموزش‌وپرورش

    پرورش در نظام آموزشی در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته است. محتوای مکتوب کتاب‌ها، مفاهیم و مضامینی را آموزش می‌دهند که فرد در زندگی آینده به آنها نیازی ندارد. مانند یادگیری تانژانت و کتانژانت که از مباحث عمومی ریاضی‌اند و صدها مفهوم بی‌اثر دیگر.

  • ۱۳۹۶-۱۱-۲۹ ۱۱:۴۳

    کتاب جدید حدادعادل با عنوان راهی به سوی عاقبت خیر منتشر شد

    کتاب راهی به سوی عاقبت خیر به قلم حدادعادل از سوی انتشارات مدرسه منتشر شد.

  • ۱۳۹۶-۱۱-۱۵ ۱۳:۰۰

    بررسی یک نیازمندی در عدالت آموزشی

    طراحی و توسعه اکوسیستم همه برنده مبتنی بر ICT در حوزه آموزش

  • ۱۳۹۶-۱۱-۰۱ ۱۴:۲۰

    حذف آموزش زبان انگلیسی رفع دغدغه‌های فرهنگی یا تداوم تصمیم‌گیری‌های تک‌بُعدی

    اعلام موضع اخیر معاونت وزارت آموزش‌وپرورش درباره توقف  یا غیرقانونی‌بودن آموزش زبان انگلیسی، در دوره دبستان، واکنش‌های متفاوتی را برانگیخت؛ واکنش‌هایی که گاهی با طنز همراه بود و گاهی با تأیید و بالطبع گاهی با رد مطلق.

  • ۱۳۹۶-۱۰-۱۹ ۱۵:۲۰

    شایعه‌هایی درباره تغییر نام وزارت آموزش‌وپرورش به وزارت تربیت رسمی و عمومی

    تغییر نام وزارت آموزش‌وپرورش تکذیب شد.

  • ۱۳۹۶-۱۰-۱۷ ۱۶:۵۱

    ارزشیابی و سنجش: اهرم اصلاح آموزش

    تحلیلی بر یافته‌های کنفرانس «انجمن بین‌المللی سنجش آموزش»

  • ۱۳۹۶-۱۰-۱۱ ۰۹:۲۵

    جلسه مشترک وزارت علوم و آموزش و پرورش برای حل مشکل کاردانی پیوسته

    مدیرکل دفتر گسترش آموزش وزارت علوم از برگزاری جلسه ای مشترک با وزارت آموزش و پرورش داد برای حل مشکل دوره کاردانی پیوسته خبر داد.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۲۹ ۱۰:۴۰

    حذف کنکور یک شبه و یک ساله اتفاق نمی افتد/ هماهنگی با آموزش پرورش

    معاون آموزشی وزارت علوم گفت: حذف کنکور یک فرآیند تدریجی است و یک شبه و یک ساله نمی توان این فرآیند را عملیاتی کرد.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۲۶ ۱۳:۴۰

    بودجه آموزش و پرورش و دو نکته

    بودجه آموزش و پرورش برای سال آینده چیزی نزدیک به ٣٦ هزار میلیارد تومان است. دو نکته در این بودجه قابل توجه است.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۲۱ ۱۰:۲۰

    رشد ۱۳.۲ درصدی اعتبارات وزارت علوم در لایحه بودجه ۹۷

    معاون اداری مالی وزارت علوم گفت: رشد کل اعتبارات وزارت علوم در لایحه بودجه ، ۱۳.۲ درصد بوده، که بالای ۲۰ درصد آن به موسسات پژوهشی و پارک ها و ۱۲.۸ درصد به دانشگاه ها اختصاص دارد.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۱۱ ۱۵:۰۰

    تربیت دانش«جو» یا دانش«آموز»؟/ آموزش مادام‌العمر ضرورت آینده

    شد علم در دنیای امروز بسیار سریع شده و به حدی رسیده است که کارمندان و کارفرمایان باید به‌صورت مستمر آموزش ببینند تا بتوانند خود را با جهان امروز هماهنگ کنند. زبان‌های برنامه‌نویسی به‌صورت مدام درحال به‌روزرسانی هستند. دستگاه‌های موجود در کارخانه‌ها در حال تغییر هستند. کسب و کارها به‌سرعت در حال جایگزینی هستند. این سرعت نشان می‌دهد آموزش مستمر برای بسیاری از کسب‌وکارها به یک ضرورت تبدیل شده است.

  • ۱۳۹۶-۰۸-۲۰ ۱۵:۴۰

    چالش‌های مدارس هوشمند و بی‌توجهی به تولید محتوا

    اکثر دبیران به علت دغدغه مالی علاقه‌ای به فراگیری فناوری‌های نوین آموزشی ندارند. در این شرایط نمی‌توان انتظار داشت با سرعت کافی هوشمندسازی مدارس تحقق پیدا کند. از طرفی تکنولوژی نوین آموزشی این امکان را فراهم می‌آورد تا امکانات آموزشی در دورترین نقاط کشور نیز فراهم و به مرور باعث توسعه عدالت آموزشی در کشور شود

  • ۱۳۹۶-۰۷-۱۹ ۱۰:۴۰

    اسناد همۀ کشورها ایدئولوژیک اند/ نقد و بررسی سند تحول بنیادین

    محمد حسنی گفت: یدئولوژیک بودن اشکال نیست و اسلامی بودن هم ایدئولوژی بومی ماست. ما که نمی‌توانیم برای آموزش و پرورش خود مثلاً از پراگماتیسم استفاده بکنیم.

  • ۱۳۹۶-۰۷-۱۱ ۱۴:۰۰

    کارآفرینی و کاربردی‌کردن آموزش در سیستان‌وبلوچستان

    با نظری کوتاه بر گستره جنوب شرقی ایران، می‌توان این گزاره مهم را فهم کرد که حوزه سیستان‌وبلوچستان سرزمین استعدادهای سرشار انسانی، اجتماعی، فرهنگی و طبیعی از تنوع در ارکان مختلف زیستی برخوردار است.

  • ۱۳۹۶-۰۶-۲۰ ۱۳:۲۰

    تصویری دگرگونه از نهاد سنتی آموزش‌وپرورش در تاریخ ایران

    دختران و پسران کنار هم در مکتب‌خانه آقا میرزا

  • ۱۳۹۶-۰۵-۲۸ ۱۳:۰۰

    بایدها درآموزش‌وپرورش

    وزیر در آموزش‌وپرورش نقش محوری و تعیین‌کننده دارد: می‌تواند مسئولیت‌ها را توزیع کند و سپس فارغ از آنچه انجام می‌شود، وقت خود را بگذراند. به اندازه کافی هم جلسه و همایش و بازدید و... قابل تعریف است که وزیر هفته را به ماه، ماه را به سال و سال را به چهار سال پیوند بزند و دیگران هم کار خود را بکنند.

  • ۱۳۹۶-۰۵-۲۸ ۱۲:۰۰

    آشتی «اقتصاددانان» با «آموزش‌وپرورش»

    اگر پنج نکته زیر جایگاه شاخصی در برنامه‌های وزیر جدید آموزش‌وپرورش داشته باشند، می‌توان امیدوار بود سد زیربنایی محکم برای رشد محسوس تعامل وزارت آموزش‌وپرورش با جامعه اقتصاددانان، برداشته شود.

  • ۱۳۹۶-۰۵-۲۵ ۱۷:۳۰

    آموزش و پرورش در هند

    متن زیر نگاه کوتاهی است به آموزش و پرورش در هند

  • سارا شریعتی ۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۰۹:۵۳

    گفتاری از سارا شریعتی (۲)؛

    علوم انسانی خصلتاً مزاحم است

    اگر همین دو نکته را (نقد و فاصلۀ انتقادی و رفلکسیویته را که خود من را هم مشمول همان نقد می‌کند) به‌عنوان مهم‌ترین ویژگی‌های علوم انسانی و علوم اجتماعی در نظر بگیریم، درمی‌یابیم که این علوم خصلتاً علوم مزاحم و دردسرسازی هستند، علومی هستند که نظام‌های موجود اصولاً آن‌ها را نمی‌پسندند؛ به این دلیل که موضوع ارجح این علوم این است که نظم را به چالش بکشند و مورد نقد قرار دهند. در نتیجه یک دوگانه‌هایی داریم در علوم انسانی و علوم اجتماعی که یکی از معروف‌ترین آن‌ها دوگانۀ مارکس است.

  • ۱۳۹۶-۰۴-۱۰ ۱۳:۴۰

    آموزش‌وپرورش در دام حباب نخبه‌پروری/ علوم انسانی، بار برزمین‌مانده کشور است

    دغدغه این روزهای محمدمهدی نائبی، تأسیس بنیادی در حمایت از رشته علوم انسانی است؛ بنیادی که هر سال به تعدادی از دانشجویان علوم‌انسانی‌خوانده‌ای که از دانشگاه‌های خوب دنیا پذیرش گرفته‌اند؛ اما در تأمین هزینه‌هایشان مشکل دارند، کمک می‌کند تا آنها نیز مانند مهندس‌ها به بهترین دانشگاه‌های دنیا بروند و تحصیل کنند.

  • سارا شریعتی ۱۳۹۶-۰۴-۰۳ ۱۰:۲۲

    گفتاری از سارا شریعتی (۱)؛

    چرا باید علوم انسانی بخوانیم؟

    در جهان امروز که جهان قطعه‌قطعه شده‌ای است، جهانی که به شکل پارادکسیکال هم جهانی‌شدن آن را یک‌پارچه می‌کند و هم در واکنش به جهانی‌شدن دارد قطعه‌قطعه می‌شود، اگر ما این سنت حسنۀ جابه‌جایی و رفتن به جایی که منتظر ما نیست را انجام ندهیم، همیشه زندانی و محصور یک قوم و قبیله باقی می‌مانیم، ذهن‌های بسته و تنگ خواهیم داشت.

  • ۱۳۹۶-۰۳-۲۷ ۱۴:۲۰

    برای یادنگرفتن تجزیه کنید!/ آفت تجزیه در یاددهی و یادگیری

    داشتن یک زنگ خلاقیت در برنامه هفتگی کلاس، اگر به جداسازی امر خلاقیت و محدودکردن آن به یک جلسه بینجامد، به‌ندرت کودکان خلاق تربیت می‌کند. درمقابل نظام آموزشی می‌تواند در سراسر برنامه‌هایش به خلاقیت بها بدهد و آفرینندگی را تشویق کند.

  • ۱۳۹۶-۰۳-۲۰ ۱۷:۰۰

    متولی پنهان بی‌کاری کدام نهاد است/ «هدایت تحصیلی» فرصت یا معضل برای بازار کار

    مسئله هدایت تحصیلی صرفا انتخاب رشته تحصیلی برای باسوادشدن دانش‌آموز نیست بلکه سرنوشت نسل آینده کشور را رقم می‌زند. حساسیت خانواده‌ها بر سرنوشت آینده دانش‌آموزشان نیز از روی نگرانی‌هایی است که برای آینده شغلی فرزندشان دارند.