الهیات

کل اخبار:47

  • ۱۳۹۶-۰۲-۰۶ ۱۲:۴۰

    دانشگاه دینی شبکه ای برای آموزش الهیات تاسیس می شود

    رئیس دانشگاه زبانشناسی مسکو با اشاره به اینکه مدل شبکه‌ای بهترین حالت برای توسعه همکاری‌های بین المللی و ارتباطات بین فرهنگ‌هاست گفت: احتمال تاسیس دانشگاه دینی شبکه‌ای برای آموزش الهیات هست.

  • دین ۱۳۹۵-۱۲-۰۳ ۰۹:۵۶

    تاملی در پیش فرض های فلسفه دین؛

    معصومیت فلسفه دین؟!

    فلسفه دین به هیچ وجه صرفا نامی دیگر برای الهیات عقلانی، به معنای سنتی ‏اش نیست، چرا که معیارهای عقلی ‏ای که در مسائل الهیاتی به کار گرفته می‏شوند، در این جا به طور جدی تغییر یافته‏ اند. اگر عالم الهیات نمی‏خواهد غافلگیر شود، باید آماده باشد تا این ضوابط را زیر سؤال برد و بدین سان موضعی خرده ‏گیرانه و نامانوس در قبال ملاک‌های عقلی اتخاذ کند. امروزه محاوره میان فلسفه و الهیات صرفا امری نیست میان ذهن سؤالگر فیلسوف و روح پرهیزکار عالم الهیات! انتظارها و پیش‌فرض‏هایی که فلسفه دین را تغذیه می‏کنند عمیقا رنگ و بوی اندیشه جدید غرب را با خود دارند.

  • ۱۳۹۵-۱۱-۲۴ ۱۶:۲۰

    کرسی ترویجی «سقط جنین از منظر الهیات اخلاقی» برگزار می شود

    نقد و مناظره به همت معاونت پژوهشی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و خانه ملی گفتگوی آزاد دبیرخانه کرسی های نظریه پردازی، کرسی ترویجی «سقط جنین از منظر الهیات اخلاقی» برگزار می شود.

  • ۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۱:۰۰

    «الهیات جنسیتی» منتشر شد

    کتاب «الهیات جنسیتی» نخستین کتاب حلقه مطالعات زن و خانواده مرکز فرارشته‌ای و بینارشته‌ای وابسته به پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی اثر زهرا امین مجد به چاپ رسید.

  • ۱۳۹۵-۰۶-۲۹ ۱۴:۴۰

    دوفصلنامه علمی پژوهشی «الهیات تطبیقی» منتشر شد

    شماره بهار و تابستان ۱۳۹۵ دوفصلنامه علمی پژوهشی الهیات تطبیقی (دانشگاه اصفهان) منتشر شد و مقالات آن در دسترس علاقمندان قرار گرفت.

  • ۱۳۹۵-۰۳-۰۵ ۰۹:۴۵

    الهیاتِ تاریخ/ فلسفه تقابل حق و باطل

    یکی از دغدغه های علمی عصر جدید، تاسیس دانش هایی است که معطوف به برنامه ریزی و توسعه جامعه باشند. این سوال وجود دارد که کدام یک از دانش های موجود برای این مهم سودمند هستند؟

  • فلسفه و الهیات ۱۳۹۵-۰۳-۰۵ ۰۹:۲۸

    بحثی در باب کلام در روزگار ما؛

    رابطه ميان فلسفه و الهيات در دوران پسامدرن

    امروزه محاوره ميان فلسفه و الهيات صرفا امرى نيست ميان ذهن سؤالگر فيلسوف و روح پرهيزكار عالم الهيات. هر سؤالى با انتظارهايى ناگفته، در مورد نوع جوابى كه ممكن است‏ شايسته بنمايد، همراه است. هر جستجويى از دليل، معيارى را براى تبيين، پيش فرض دارد. انتظارها و پيشفرض‏‌هايى كه فلسفه دين را تغذيه مى‏كنند عميقا رنگ و بوى انديشه جديد غرب را با خود دارند.

  • ۱۳۹۵-۰۲-۱۱ ۱۸:۰۰

    قديمي‌ترين نسخه الهيات شفاي ابن سينا در ايتاليا تصحيح مي شود

    نماينده «پروژه تصحيح و ترجمه به انگليسي الهيات شفاي ابن سينا» در دانشگاه اسکوالا نرماله سوپريوره ايتاليا با حضور در کتابخانه و موزه ملي ملک و بازديد و مطالعه قديم‌ترين نسخه شفا اثر ابن سينا، جزييات اين پروژه را تشريح کرد.

  • ۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۱۳:۴۰

    برای پیشبرد پروژه تصحیح وترجمه الهیات شفای ابن سینا به ایران آمدم

    استاد فلسفه اسلامی دانشگاه اسکوالا نرماله سوپریوره ایتالیا با حضور در کتابخانه وموزه ملی ملک، پروژه تصحیح و ترجمه به انگلیسی الهیات شفای ابن سینا را از جمله اهداف سفر خود به ایران عنوان کرد.

  • مهدی معین زاده ۱۳۹۵-۰۱-۲۸ ۰۸:۵۷

    مهدی معین‌زاده؛

    عقل و خطوط قرمز

    نتیجه‌ طبیعی نگرش حداکثری بـه عـقل و عـقلانیت، تولد مفهومی است‌به نام خطوط قرمز. آنان‌که در توانمندی عقل در عرصه شـناخت قـطعی و یقینی جهان طبیعت و مابعدالطبیعه کمترین تشکیکی روا‌ نداشته‌اند‌ و در مواجهه با اصالت واقع و امکان علم به جهان خـارج رویکردی نـقادانه اتـخاذ نکرده‌اند، در برخورد با اموری که به دشواری تن به تبیین و تعلیل عـقلانی‌ مـی‌دهند،‌ نـاگزیرند که دست‌به ترسیم خطوط قرمز بزنند.

  • ۱۳۹۴-۱۲-۱۲ ۱۹:۱۵

    بررسی دو طرح نامه در کرسی علوم عقلی

    طرحنامه «نقد انسجام‌گروی کیث لرر در توجیه معرفت» و نظریه «تبیین رخدادهای فیزیکی با قرائتی نو از فعل الهی در الهیات نوصدرایی» بررسی شد.

  • لمید مهرگان ۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۰:۴۶

    یادداشتی بر کتاب الهیات ترجمه، امید مهرگان؛

    علیه کاشفان بیماری زوال

    مهرگان ‌با ‌تأکید ‌بر ‌مفهوم «ایده‌ی ‌نثر»،‌ به ‌معنای ‌نامی ‌برای ‌خود ‌مدرنیته ‌و‌ قلمداد ‌کردن‌ آن‌ به‌عنوان ‌سویه‌ی‌ بنیادینِ مفهوم ‌ترجمه ‌نزد ‌بنیامین، ‌تا ‌حدودی‌ وجوه ‌کلی ‌فلسفی ‌و ‌سیاسی ‌این ‌ایده ‌را ‌روشن‌ می‌کند. ‌اما ‌همچنان ‌وسوسه‌ی‌ مسئله‌ی ‌آغازین ‌کتاب ‌دست ‌از ‌سرش‌ برنمی‌دارد: ‌چگونه ‌رسالت ‌مترجم به ‌کنش ‌انضمامی ‌ترجمه ‌پیوند ‌می‌خورد؟‌

  • فوگلین ۱۳۹۴-۰۴-۲۲ ۰۹:۲۵

    رضا بهشتی معز؛

    اریک وگلین: عرفان و سیاست در عصر مدرن

    آرزوی هر نوع جامعه‌ی ایده‌آل و آرمانی را از آنجا که مطالبه‌ی سعادتی معادشناختی است، باید نوعی رویکرد عرفانی به سیاست تلقی کرد. اندیشه‌ی عرفانی در این رویکرد خود یک «متا-سیاست» است که کیفیت و سیطره‌ی الهی، الهام و وحی رسالت و قدرت زمامدار را در خود یکجا گرد آورده است. شخص حاکم تبلور اراده‌ی الهی است و به‌عنوان عارف تمام‌عیار یا کسی که معارف مطلق نسبت به جان و جهان دارد، از اختیاراتی همپای ذات الوهی برخوردار است.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۲۷ ۱۸:۲۰

    کتابی که فهم آثار دیگر شیخ‌الرئیس را آسان می‌کند

    «الهیات نجات: دروس آیت‌الله سید حسن سعادت مصطفوی» عنوان کتابی است که حسین کلباسی اشتری، آن را از مجموعه سخنرانی‌های آیت‌الله سیدحسن سعادت مصطفوی درباره بخش «الهیات» کتاب «نجات» ابوعلی سینا فراهم آورده و به چاپ رسانده است.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۱۱ ۱۱:۵۰

    «ساخت اجتماعی واقعیت» واکنشی به نگاه انتزاعی پارسونز به دین

    نشست «مساله پیتر برگر؛ نسبت الهیات به دین» در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد. ابوالفضل مرشدی در این نشست گفت: برگر کتاب «ساخت اجتماعی واقعیت» را در واکنش به نگاه انتزاعی پارسونز درباره دین نوشت.

  • ۱۳۹۳-۰۳-۲۸ ۱۱:۲۵

    اتمام بازنگری رشته الهیات در مقطع کارشناسی

    رئیس دانشکده الهیات دانشگاه تهران آخرین وضعیت بازنگری رشته الهیات را در مقاطع مختلف تشریح کرد.

  • ۱۳۹۳-۰۱-۱۷ ۱۳:۴۸

    کتاب «الهیات نخستین فیلسوفان یونان» منتشر شد

    کتاب «الهیات نخستین فیلسوفان یونان» سعی دارد به نحوی صریح و روشن جایگاه ممتاز اندیشمندان پیشاسقراطی را در سرآغاز‌های الهیات فلسفی یونان شرح دهد.