سیدجواد میری

کل اخبار:48

  • ۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۱۰:۳۰

    وحدت در گروی تعامل حوزويان و روشنفكران

    پيش از پرداختن به اينكه چه عواملي سبب طرح بحث وحدت حوزه و دانشگاه در ساحت سياسي شد، بايد گفت در جهان اسلام به صورت كلي و در جامعه ايران به شكل ويژه، اتفاقاتي رخ داده بود كه اغلب ذيل بحث سنت و تجدد از آن ياد مي‌شود ...

  • ۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۱:۰۰

    تنگناهای علوم انسانی/نظام آموزشی ما متفکر تولید نمی کند

    ما نیازمند مدلی در علوم انسانی و بلکه فلسفه و جهان تفکر هستیم که در آن متفکر تولید شود اما نظام های آموزشی ما که بر اساس تنگناهای معرفتی و ساختاری گرفتار هستند، به هیچ وجه قادر به این مهم نیستند.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۰۹ ۰۸:۵۴

    میری: نیازمند بازخوانی مفهوم تاتار هستیم

    رحیم محمدی، عضو هیات علمی دانشگاه امام حسین(ع) درباره کتاب «ایران فرهنگی: فرصت‌ها و چالش‌های ایران در تاتارستان» گفت: نویسنده کتاب سعی می‌کند که تاتارستان را در متن تمدن ایرانی قلمداد کند اما باید بگویم که تاتارستان هیچ وقت در متن ایران بزرگ و حتی تمدن اسلامی نبوده است. از سوی دیگر ما تاتار را در فرهنگ ایرانی به معنای مغول می‌شناسیم اما نویسنده شاید عمداً نمی‌خواهد این مفهوم را ببیند.

  • ۱۳۹۴/۰۸/۲۰

    اندیشه، بی رسانه تحول زا نیست/ از آمدن تفکر به عرصه عمومی نهراسیم

    جواد میری، عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی گفت: اگر اندیشمندان ما در اتاق خود بنشینند و تفکر کنند و کتاب و مقاله بنویسند و در سمینارها ارائه بدهند هیچ تحول بنیادینی ایجاد نمی شود.

  • مالک شجاعی ۱۳۹۴-۰۷-۲۱ ۰۸:۵۶

    نقد و بررسی کتاب «ما و فارابی»/ بخش دوم؛

    لزوم مواجهه‌ی عقلایی با میراث فکری خود

    در «ما و فارابی» منظور این نبود که یک علم هویتی یا جامعه‌شناسی و علوم انسانی ایرانی-اسلامی و بومی را در برابر جامعه‌شناسی سکولار غربی قرار دهم، بلکه بحث من این است که ما یک سنت و میراث فکری داریم ... و تا زمانی که با این میراث فکری یک مواجهه منطقی و عقلایی نداشته باشیم و نخواهیم ... آن را مفهوم‌سازی کنیم، ممکن است به گونه‌ای دیگر دوباره برآید، شاید به گونه‌ای نقدنشده ... و گریبان ما را بگیرد.

  • قانعی مرادی ۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۰۹:۱۵

    نقد و بررسی کتاب «ما و فارابی»/ بخش نخست؛

    لزوم بازسازی علوم در بستر جغرافیای بومی

    آن وحدت منی که نویسنده به دنبال آن است در بنیادهای آنتروپولوژی شکل می‌گیرد.باید ببینیم علوم را چگونه می‌خواهیم بازسازی بکنیم، علومی که در بستر جغرافیای خودمان شکل گرفته است؛ یعنی بتوانیم خرد کویری‌مان را توضیح دهیم ... خرد به‌اصطلاح عشایری‌مان را توضیح دهیم، خرد کوهستانی‌مان را توضیح دهیم. این همان دغدغه‌ای است که جناب میری دارد، اینکه چگونه دانش می‌تواند در درون ما شکل گیرد؟

  • ۱۳۹۴-۰۶-۲۹ ۱۷:۴۰

    ﻧﺸﺴﺖ ﻧﻘﺪ و ﺑﺮﺭسی ﻛﺘﺎﺏ «ﻣﺎ و ﻓﺎﺭابی» برگزار می‌شود

    ﻧﺸﺴﺖ ﻧﻘﺪ و ﺑﺮﺭسی ﻛﺘﺎﺏ «ﻣﺎ و ﻓﺎﺭابی» ﺷﻨﺒﻪ ۴ ﻣﻬﺮﻣﺎﻩ با حضور کارشناسان در سرای اهل قلم برگزار می شود.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۰۳ ۱۶:۳۰

    دست نوشته های هایدگر زلزله به پا می کند اما حرف از تحول نه!

    مثلا گاه اگر دست نوشته ای از هایدگر پیدا می شود، زلزله ای در جهان فلسفه پدیدار می شود حال آن که کتاب هایی که در شورای متون و تحول نوشته می شود، گاه در خودِ تهران و ایران انعکاسی ندارد.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۰۹:۴۰

    میزگرد «شریعتی و روشنفکری»؛

    پروژه ناتمام روشنفکری در ایران/ روشنفکری جدیدی در حال تولد است

    فریدالعطاس گفت: پروژه روشنفکری در ایران تمام نشده و همچنان نیاز به بحث درباره مسائل بزرگ وجود دارد. جواد میری نیز معتقد است: نوع دیگری از روشنفکری در سپهر اندیشه جامعه ایران در حال تولد است.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۱ ۱۵:۲۰

    با ترجمه آثار و فعالیتِ در خلوت نمی توان جهانی شد!

    تنها با ترجمه نمی توان متفکر جهانی شد، افکاری که از غرب وارد فضای کشور می شود، وقتی به صورت ترجمه در دسترس قرار می گیرد، منجر به دیالوگ نشده و اینگونه نمی توان سازنده یک نوع فضای جهانی در کشور شد.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۱ ۱۳:۳۰

    سید فرید العطاس: جامعه‌شناسان ایرانی از سنت‌های جامعه‌شناختی خود غفلت کرده‌اند

    سید فرید العطاس در میزگردی که در اتاق گفت‌‌وگوی ایبنا برگزار شد، گفت: «در بسیاری از کشورها سنت‌های جامعه‌شناختی به فراموشی سپرده شده‌اند و در کشورهایی مانند ایران و ترکیه جامعه‌شناسان تقریباً به طور کامل از سنت‌های جامعه‌شناختی خود غفلت کرده‌اند و این مساله‌ساز است.» به گفته میری نیز جامعه‌شناسان غیر غربی باید بتوانند سنت‌ها و میراث خود را بازسازی کنند. این کار ساده نیست و زایشی است و باید بسیار بدیع باشد.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۰۷ ۱۶:۱۰

    میری: علوم انسانی در ایران وحدت معرفت را قبول ندارد

    سید جواد میری مولف کتاب «پوشکین و شیخ‌الاسلام دربند: روابط ایران و روسیه در ژئوپلتیکِ نوین اوراسیا» می‌گوید: یکی از مشکلات علوم انسانی در ایران این است که تقلیدی از علوم انسانی در اروپا و آمریکا بوده و وحدت معرفت را قبول ندارد. مخاطب من در این کتاب یک دسته از اصحاب علوم انسانی است که به وحدت معرفت باور دارد و سیاستمدارانی که در این منطقه سیاست‌های کلان را معماری می‌کنند.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۲۴ ۰۹:۴۰

    نشست «ازخودبیگانگی روشنفکران» برگزار می‌شود

    پژوهشکده مطالعات اجتماعی نشست «ازخودبیگانگی روشنفکران» را برگزار می‌کند.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۱۹ ۰۹:۲۰

    سیدجواد میری: علوم انسانی ما ترجمه‌ای است/ پرسپکتیوی از جهان نداریم

    نویسنده کتاب «روایت های موازی در علوم انسانی» گفت: چون پرسپکتیوی از جهان نداریم، علوم انسانی برای ما تقریباً علوم انسانی ترجمه ای است.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۱۸ ۱۵:۰۰

    زباله‌دان تاریخ اندیشه کجاست؟

    سید جواد میری در نشست «روایت‌های موازی در علوم انسانی» با محوریت بررسی کتابی به همین نام گفت: اگر بتوانیم تاریخ‌نگاری علوم اجتماعی و علوم انسانی را بازخوانی کنیم، متوجه خواهیم شد که عرصه تاریخ‌نگاری، عرصه مفروضات و ایدئولوژی‌هاست که نیازمند بازبینی نقادانه است.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۱۶ ۱۲:۰۰

    نشست «روایت­‎های موازی در علوم انسانی» برگزار می‎شود

    نشست «روایت­‎های موازی در علوم انسانی» در انجمن جامعه‎شناسی ایران برگزار می‎شود.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۱۹ ۰۹:۳۰

    برگزاری نشست اندیشه مالکم و اهمیت آن برای روابط ایران و آمریکا

    نشست«نگاهی به اندیشه مالکم و اهمیت آن برای روابط ایران و آمریکا» به همت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۱۴ ۰۸:۳۵

    نشست «نگاهی دوباره به وضعیت علوم انسانی در ایران» برگزار می‌شود

    پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی سخنرانی با عنوان«از آرکادی نستوویچ هانیبال تا علی هانیبال (نگاهی دوباره به وضعیت علوم انسانی در ایران)» را برگزار می‌کند.