نمایش همه
  • ۱۴۰۱-۰۱-۲۲ ۱۳:۵۸

    معرفی برندگان جوایز اولیویه ۲۰۲۲/ ادی ردمین بهترین بازیگر شد

    برندگان جوایز اولیویه که معتبرترین جایزه تئاتر و هنرهای نمایشی بریتانیاست، معرفی شدند.

  • ۱۴۰۱-۰۱-۲۲ ۱۳:۴۹

    نقطه عطفی در انسان‌شناسی ایران

    کتاب «سرّ سکون» اقدامات و آثار نادر افشارنادری را به‌طور نمادین و در عمل، به‌عنوان نقطه عطفی در انسان شناسی ایران مورد بررسی قرار داده است.

  • ۱۴۰۱-۰۱-۲۲ ۱۳:۴۷

    فلاسفه چه دیدگاهی نسبت به معاد و وحی دارند؟

    اولین نشست از سلسله نشست‌های قدرِ وحی با موضوع «نظریه وحی فیلسوفان مسلمان» به مناسبت ایام ماه رمضان در قالب برنامه‌های پخش زنده صفحه اینستاگرام دین آنلاین با ارائه دکتر امیر مازیار برگزار شد.

  • هایدگر ۱۴۰۱-۰۱-۲۲ ۱۳:۴۴

    نگاهی به کتاب هایدگر و پدیدارشناسی پزشکی

    در مسیر ناخانه گونی

    کتاب «هایدگر و پدیدارشناسی پزشکی» مقالاتی از فردریک اسونوس و دیگران به گردآوری و ترجمه ناصر مومنی از سوی نشر لوگوس منتشر شده است. فردریک اسونوس استاد دانشگاه سودنتورش سوییس است. حوزه کاری او فلسفه پزشکی، اخلاق زیستی، علوم انسانی پزشکی و انسان‌شناسی فلسفی است. او آثار زیادی را با رویکرد عمدتا پدیدارشناسانه خلق کرده است.

  • یحیی یثربی ۱۴۰۱-۰۱-۲۲ ۱۳:۴۲

    از صداقت شیخ اشراق بیاموزیم

    سید یحیی یثربی (متولد ۱۳۲۱) استاد نام‌آشنای فلسفه و کلام اسلامی نزد علاقه‌مندان فلسفه، به خاطر اظهارنظرها و دیدگاه‌های انتقادی و متفاوتش درباره سنت فلسفه و حکمت ایرانی- اسلامی مشهور است.

  • ۱۴۰۱-۰۱-۲۲ ۱۳:۴۰

    مارسل کونوش؛ زندگی و مرگ سرخوشانه/وداع با حکیم اپیکوریِ فرانسویها

    من نیازی به آماده شدن و یا پذیرایی یا مهمان نوازی از مرگ ندارم. چنانکه انگاری بخواهم برای خوابیدن خودم را آماده کنم، البته ممکن است با فکر کردن به اینکه چگونه بمیرم، اندوهی احساس کنم.

  • ۱۴۰۱-۰۱-۲۱ ۱۸:۴۹

    یک بازنگری در روابط بی‌قیدوبند جنسی غرب؛

    وعده‌های توخالی که جنبش‌های جنسی به جوامع مدرن دادند

    کریستن امبا ستون‌نویس روزنامه واشنگتن‌پست در کتاب «بازنگری در روابط جنسی» به بررسی مشکلات روابط جنسی بی‌قید و بند در جوامع مدرن می‌پردازد.

  • ۱۴۰۱-۰۱-۲۱ ۱۸:۱۲

    فرمان‌های سنگی منابعی مهم برای پژوهش درباره فرودستان جامعه در دوره صفویه است

    سید سعید میرمحمدصادق می‌گوید: اطلاعات حوزه اجتماعی را کمتر می‌توانیم از منابع تاریخی دوره صفویه به دست بیاوریم و این فرمان‌های سنگی منابع مهمی به شمار می‌آید برای پژوهش در حوزه تاریخ اجتماعی و پژوهش در حوزه فرودستان جامعه در دوره صفوی و همچنین پژوهش در حوزه کسب و کارها و درآمدها و اخذ مالیات‌ها و این‌که چه رابطه‌ای بین شهر و روستا بوده و این‌که حاکمیت از چه زمینه قدرتی استفاده می‌کرده برای حضور در عمق جامعه

  • عماد افروغ ۱۴۰۱-۰۱-۲۱ ۱۸:۰۵

    رابطه مردمسالاری دینی و نهج البلاغه/ ارکان فلسفه سیاسی

    عماد افروغ در برنامه تلویزیونی سوره گفت: از نهج البلاغه دموکراسی و تئوکراسی درنمی‌آید اما مردمسالاری دینی درمی‌آید.

  • ۱۴۰۱-۰۱-۲۱ ۱۴:۲۴

    تجدید چاپ کتاب سوم کسروی درباره مشروطه/از استالین تا حیدر عمواغلی

    دومین چاپ کتاب «مشروطه به روایت کسروی» به کوشش مهدی نورمحمدی توسط نشر علم منتشر شد. این کتاب بر اساس یادداشت‌های احمد کسروی در روزنامه پرچم گردآوری شده است.

  • ۱۴۰۱-۰۱-۲۱ ۱۴:۱۸

    تنوع در دسترسی مشتریان به خدمات، سیاست اصلی افق کوروش در سال ۱۴۰۱

  • ۱۴۰۱-۰۱-۲۱ ۱۴:۰۵

    سلسله گفت‌وگوهای انتقادی در حوزه علوم انسانی

    سلسله گفت‌وگوهای انتقادی در مباحث مهم و کلیدی علوم‌ انسانی به سبکی علمی و غیرسیاسی توسط مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، برگزار می‌شود.

  • ۱۴۰۱-۰۱-۲۱ ۱۴:۰۴

    مکس وبر، اخلاق و سیاست

    مکس وبر (۱۸۴۶-۱۹۲۰)، جامعه‌شناس و اقتصاد سیاسی‌دان شهیر آلمانی در مقاله کلاسیک خود، ”سیاست به مثابه یک حرفه“، به بررسی رابطه اخلاق و سیاست از منظر جامعه‌شناسانه پرداخته است.

  • ۱۴۰۱-۰۱-۲۱ ۱۲:۴۴

    تاریخ فلسفه آنتونی کنی در گفتگو با رضا یعقوبی مترجم و پژوهشگر

    تاریخ فلسفه غرب همواره در میان علاقه‌مندان به فلسفه در ایران جایگاه ویژه‌ای داشته است. نخستین متن مهم و قابل توجه در زمینه آشنایی ایرانیان با فلسفه جدید اروپایی، سیر حکمت در اروپا اثر زنده‌یاد محمدعلی فروغی در واقع یک تاریخ فلسفه است که هنوز هم با وجود تولید و تکثیر متون بسیار و روزآمدتر و تحقیقی‌تر از جهات گوناگون شأن و ارزش خود را حفظ کرده است.

  • ۱۴۰۱-۰۱-۲۰ ۱۵:۱۶

    مجازات ویل اسمیت تعیین شد/ محرومیت ۱۰ ساله از حضور در مراسم اسکار

    هیات مدیره آکادمی اسکار شب پیش اعلام کرد مجازات ویل اسمیت را تعیین کرده و وی به مدت ۱۰ سال حق حضور در مراسم اهدای جوایز اسکار را نخواهد داشت.

  • عصر سکولار ۱۴۰۱-۰۱-۲۰ ۱۵:۱۳

    عصر سکولار

    عصر سکولار روایتی است تاریخی از روند پدیدار شدن جوامع سکولار غربی.

  • ۱۴۰۱-۰۱-۲۰ ۱۵:۰۵

    فاصله هولناک ما با قانون‌مداری/شوفری که کانتی عمل می‌کرد!

    جامعه‌ای که هرسال فقط در ایام عیدش حدود هزارتن در راه‌ها و بر اثر رانندگی فاجعه بار جان می‌سپارند مسلما تا دموکراسی فاصله درازی دارد. فعلا باید بیاموزیم که زندگی مدنی قواعد سختی دارد.

  • ۱۴۰۱-۰۱-۲۰ ۱۵:۰۲

    دین، جنسیت و اقلیت جنسی

    صلح‌پژوهان مدت‌ها است متوجه شده‌اند که دانش‌های بومی منجر به برنامه‌ریزی کاربردی‌تر و مؤثرتر می‌شود. با این حال، دانش جنسیت و هویت‌های تراجنسیتی و همچنین شیوه‌های فرهنگی مرتبط با آن علیرغم اینکه اغلب معانی نمادین، مذهبی و سیاسی بسیار مهمی دارند عمدتاً مغفول مانده است.

  • ۱۴۰۱-۰۱-۲۰ ۱۴:۵۷

    شمشیر یا نصحیت؛ مساله نهی از منکر مسلحانه در میان فِرَق اسلامی| رسول جعفریان

    انقلابیون در میان فرقه های مختلف، اغلب از دسته اولند. در میان شیعه، گروه زیدیه قائل به خروج با شمشیر است، اما امامیه، از آغاز به موضع عکس آن شهرت داشته است. در اینجا، مروری بر این آراء خواهیم داشت و استدلالهای هر کدام را مرور خواهیم کرد. گفتنی است که بخشی از این مساله به موضوع امر به معروف و نهی از منکر نیز باز می گردد.

  • داوری ۱۴۰۱-۰۱-۲۰ ۱۴:۵۷

    رضا داوری اردکانی؛

    مقدمه‌ای بر «آزادی، قانون و سازمان»

    در این دفتر تاریخ آزادی سیاسی و شرایط ظهور و بسط دموکراسی در صورت‌های لیبرال دموکراسی و سوسیال دموکراسی و نئولیبرالیسم به اجمال و اشاره ذکر شده و قصد اصلی نویسنده این بوده است که راهی به درک سیاست در جهان توسعه‌نیافته بیابد...

  • ۱۴۰۱-۰۱-۲۰ ۱۴:۴۰

    مرور یک مقاله؛

    آیا کرونا پایانی بر عصر نئولیبرال بود؟

    دیگر نمی‏‌شد انکار کرد که نقطه عطفی فرا‏رسیده بود. آیا بالاخره شاهد مرگ سنتی بودیم که از دهه ۱۹۸۰ بر خط‌ ومشیه‌ای اقتصادی سایه افکنده بود؟ آیا ناقوس مرگ نئولیبرالیسم به صدا درآمده بود؟

  • گنگ خوابدیده ۱۴۰۱-۰۱-۲۰ ۱۴:۳۷

    رضا مختاری اصفهانی/ به بهانه انتشار «گنگ خوابدیده»؛

    گام نخست در مسیر شناخت غرب

    نویسنده مواجهه ایران و غرب را به «برخورد» و «آشنایی» تقسیم کرده است. حاصل برخورد با غرب در صحنه‎هایی چون جنگ‎های ایران و روس تبعاتی مانند قراردادهای استعماری داشت، اما آشنایی به فهمی هرچند ناقص از تمدن جدید غرب انجامید. اگر برخورد با غرب تبعاتی قهری داشت، اما آشنایی با آن، تلاشی بیشتر داوطلبانه بود و این تلاش در مأموریت یا مسافرت صورت گرفت...

  • ۱۴۰۱-۰۱-۲۰ ۱۴:۱۶

    عبده و مساله مقتضیات زمان

    در تاریخ معاصر اسلام حلقه‌های مفقود یا آشکاری وجود دارند که می‌توان از آنها در یک حرکت طولی و فرآیندی معنادار، به عنوان سنت احیاگری اسلامی نام برد و یاد کرد. سنتی که اگرچه به ایران اسلامی و دغدغه روشنفکرانش به الزام ختم نمی‌شود، لیکن به این معنا نیست و نبوده که آن را به عنوان یک جریان ارزشمند و هدفمند در کل عالم اسلام یا جامعه بزرگ اسلامی نیز تصور نکرد.

  • ۱۴۰۱-۰۱-۲۰ ۱۳:۵۹

    جایگاه عقل در اندیشه شیخ مفید

    قرن چهارم به‌خصوص با تجربه تلخ عصر غیبت کبری که در اوایل قرن در سال 329ق رخ داد و شیعیان در فرود و فرازهای بین نقل و عقل و شبهه و ردیه و اصول و فروع سرگردان مانده بودند و مسلّطین از آنها قائل به مرجعیت امام و رعایت روایت و حدیث ایشان بود، منشأ تحولات عظیمی در افکار و اندیشه‌های مسلمین از شیعه شد.

  • ۱۴۰۱-۰۱-۱۸ ۱۶:۰۷

    امیرمحمد گمینی: بسیاری از پژوهش‌ها در زمینه تاریخ علم ارزش علمی ندارند

    در کتاب‌ها و مقالات و سخنرانی‌ها، از تاریخ علم در دوره اسلامی و ایرانی سخن زیاد گفته می‌شود؛ اما هدف از این مباحث، شناخت تاریخ علم در آن دوران نیست. هدف صرفا افتخار کردن و خود را بزرگ جلوه دادن است. در مجموع، هدف از چنین بازخوانی‌هایی یا افتخار کردن است و یا اینکه بگویند در نهایت این دین بود که منجر به افول علم در جامعه‌ی ما شد!

  • ۱۴۰۱-۰۱-۱۸ ۱۶:۰۴

    مقدمه کتاب آزادی، قانون و سازمان؛ جدیدترین اثر دکتر رضا داوری اردکانی

    آزادی چیزی است که اهل سیاست نظری در این اواخرکمتر دربارۀ آن فکر می‌کنند و از آن چندان حرف هم نمی‌زنند. حتی دفاع از لیبرالیسم در پناه مفهوم عدالت صورت می‌گیرد. کمتر فیلسوفی را می‌شناسیم که بعد از سارتر از آزادی گفته باشد. من هم که می‌خواستم فصلی دربارۀ فلسفه و آزادی در زمان معاصر بنویسم و در این دفتر بیاورم، کار را مشکل یافتم و منصرف شدم.

  • ۱۴۰۱-۰۱-۱۸ ۱۶:۰۰

    فهم قرآن باید در متن باشد نه حاشیه/ باید توان برداشت از قرآن را پیدا کنیم

    اگر در زبان مردم دقیق شویم بسیار کم مثال قرآنی می‌بینیم. من عاشق شعر هستم و به قول عرفی ملک سخن به ممکلت جم نمی دهم، یک بیت عاشقانه به عالم نمی‌دهم. اما با تمام این وصف می‌گویم وقتی صدها شعر در زبان مردم است آیا ما توانسته‌ایم زبان مردم را با یک آیه از قرآن کریم آشنا کنیم؟

  • ۱۴۰۱-۰۱-۱۷ ۱۹:۴۱

    عیسای مسلمانان

    امروزه وقتی از رابطۀ اسلام و مسیحیت یا، به تعبیر دقیق‌تر ، رابطۀ مسلمانان و مسیحیت سخن به میان می‌آید، آن‌چه که به ذهن خطور می‌کند نوعی رابطۀ خصومت‌آمیز است. اگر روزگاران گذشته، به‌ویژه قرون وسطا، را مد نظر داشته باشیم، فوری به یاد جنگ‌های خونین صلیبی می‌افتیم. امروزه هم این دو طرف، نگاه خیلی خوبی نسبت به هم ندارند و تنها گوشۀ چشمی به دهان یکدیگر دارند

  • ۱۴۰۱-۰۱-۱۷ ۱۹:۳۹

    «مارکسیسم و مسایل زبان شناسی»

    در اتحاد جماهیر شوروی سابق، کنار آبراه ولگان، مجسمه بزرگی قرار داشت که ساخته دست زندانیان بود. روزی نگهبان مجسمه متوجه شد سر مجسمه با فضولات پرندگان مهاجری که برای استراحت روی آن می نشینند پر شده است

  • ۱۴۰۱-۰۱-۱۷ ۱۹:۳۷

    کتاب «زندگینامه محمد، ماهیت و وثاقت» منتشر شد

    انتشارات حکمت کتاب «زندگینامه محمد، ماهیت و وثاقت» منتشر کرد