نمایش همه
  • ۱۴۰۳-۱۲-۲۲ ۱۴:۱۵

    ظرفیت پایان‌نامه‌های دانشگاه آزاد در خدمت حل مسائل کشور

    پژوهش در مقطع دکتری نه‌تنها فرصتی برای تولید علم و نوآوری به شمار می‌رود، بلکه نقشی کلیدی در حل مسائل پیچیده ملی، انتقال فناوری به صنعت و رشد اقتصادی کشورها ایفا می‌کند. دانشگاه آزاد اسلامی نیز با رویکرد جدید خود و با تأکید بر پژوهش‌های مسئله‌محور و کاربردی، گامی مهم در راستای استفاده از پتانسیل دانشجویان تحصیلات تکمیلی برای حل چالش‌های جامعه برداشته است.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۲۲ ۰۸:۲۹

    فرصت مطالعاتی کوتاه مدت خارج از کشور برای دانشجویان دکتری فعال شد

    رئیس سازمان امور دانشجویان از فعال شدن فرصت مطالعاتی کوتاه مدت (شش ماهه) خارج از کشور ویژه دانشجویان دکتری خبرداد.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۲۱ ۱۴:۴۵

    نگذاریم سرمایه‌های علمی کشور به راحتی از دست بروند/جاذبه‌ها را برای ماندن نخبگان در کشور افزایش دهیم

    وزیر علوم کاهش امید، نشاط و انسجام اجتماعی را عوامل اصلی مهاجرت نخبگان از کشور دانست و گفت: باید جاذبه ها را برای ماندن نخبگان در کشور افزایش داده و دافعه ها را کاهش دهیم، نباید بگذاریم نخبگان و استعدادهای کشور به عنوان ذخیرهای ارزشمند حوزه علمی کشور به راحتی مهاجرت کنند.

  • رضا امیدی ۱۴۰۳/۱۲/۱۹

    گفتاری از رضا امیدی؛

    سیاست‌گذاری‌ آموزشی ما خلاف قانون اساسی است

    یکی از تأثیرات عدم تأمین بودجه در به‌هم‌خوردن تناسب بین تعداد دانش‌آموز و معلم است که باعث می‌شود تعداد دانش‌آموزان از معلم‌ها بیشتر شوند، زیرا به دلیل کمبود منابع مالی، رغبت برای ورود به شغل معلمی کم می‌شود. ناگفته پیداست که کمبود معلم تبعات منفی در کیفیت‌ آموزشی دانش‌آموزان می‌گذارد.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۱۸ ۱۶:۳۹

    کارکرد شعار برای نمایشگاه کتاب چیست؟

    کارکرد داشتن شعار برای نمایشگاه کتاب چیست؟ آیا این شعار نماد نگاهی است که در دولت به حوزه کتاب و نشر وجود دارد؟ آیا در فرایند انتخاب یک شعار، نظرات تخصصی افراد مرتبط با این حوزه، لحاظ می‌شود؟ شعار نمایشگاه کتاب، قرار است به انتخاب کتاب‌ها سمت و سو و جهتی بدهد؟

  • ۱۴۰۳-۱۲-۱۸ ۰۸:۵۲

    کتابخانه‌های عمومی در ۲۱ سالگی؛ گام‌های نخست برای درآمدزایی

    نهاد کتابخانه‌های عمومی در سومین دهه، علاوه بر تغییر بی‌سابقه سطح دبیرکل، تحولات زیرساختی ازجمله ایجاد مسیرهای جدید تامین مالی را هدف‌گذاری کرده است.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۱۵ ۱۱:۵۹

    دانشگاه‌ها امکان ثبت طلب از دولت را ندارند

    ما نخواستیم هویت دانشگاه را به آن صورتی که ماده ده قانون تشکیل وزارت علوم مشخص کرده؛ به رسمیت بشناسیم و به دانشگاه یک شخصیت حقوقی اعطا کنیم.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۱۳ ۱۴:۲۷

    دکتر داوری اردکانی، معمار اندیشه فلسفی معاصر و آینده‌نگری در ایران است

    رئیس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، در مراسم اختتامیه روز جهانی آینده، ضمن تجلیل از استاد فرهیخته دکتر رضا داوری اردکانی به نقش او در شکل‌دهی به اندیشه فلسفی معاصر ایران و تأثیرگذاری بر مباحث آینده‌نگری اشاره کرد.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۱۳ ۱۲:۵۷

    «شبکه کتاب» تا سه سال آینده خودگردان خواهد شد

    سرپرست شبکه کتاب، در آیین رونمایی از هویت بصری جدید این شبکه گفت: پذیرای ایده‌های جدید هستیم و هدف‌گذاری کرده‌ایم، تا سه سال آینده، شبکه کتاب خودگردان شود.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۱۳ ۱۰:۳۸

    جهان تشنه معارف، دانش و اندیشه بزرگان زبان و ادب فارسی است

    شالویی در نشست رسانه‌ای بزرگداشت حکیم نظامی گفت: این فعالیتها، فرصتی برای معرفی بهتر شاعران و ادیبان پارسی به دنیا خواهد بود؛ جهانی که تشنه معارف، دانش و اندیشه زبان و ادب این بزرگان است.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۱۳ ۰۹:۳۳

    تاکید وزیر علوم بر اصلاح اساسنامه و تقویت دانشگاه‌های غیردولتی

    در نشست وزیر علوم با اعضای شورای مرکزی اتحادیه دانشگاه‌ها و موسسات غیردولتی، وزیر علوم ضمن تاکید بر ضرورت وجود دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی، خواستار انجام اصلاحات نظام حقوقی حاکم بر این موسسات شد.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۱۲ ۱۴:۵۸

    ایرانیان خارج از کشور بخش جدایی‌ناپذیر پیکره ایران اسلامی‌اند

    وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با ایرانیان مقیم قطر گفت هفته‌های فرهنگی و سایر رویدادهای مشابه، نقطه آغاز مجددی برای تقویت دیپلماسی فرهنگی هستند.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۱۱ ۰۹:۱۶

    تشویق اساتید دانشگاه شریف به انتشار مقاله در نشریات «نیچر» و «ساینس»

    معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شریف گفت: نشریات «نیچر» و «ساینس» جزو نشریات با ضریب تأثیر بالا هستند که سعی داریم اساتید را به سمت انتشار مقالات در این نشریات هدایت کنیم.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۰۷ ۱۶:۵۳

    فروش اسناد تئاتر ایران در بازار

    هفته پیش یک پژوهشگر حوزه اسناد و نسخ خطی از فروش اسنادی از تئاتر ایران متعلق به کتابخانه و مرکز اسناد مرکز هنرهای نمایشی خبر داد،‌ موضوعی که مسئولان تئاتر شهر می‌گویند آن را پیگیری کرده‌اند ولی ماجرا همچنان در ابهام است.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۰۷ ۱۱:۳۰

    جدیدترین کشف‌های باستان‌شناسی ایران

    گردهمایی سالانه باستان‌شناسی ایران با معرفی و نمایش تازه‌ترین دستاوردهای باستان شناسی ایران از سال ۱۴۰۲ آغاز شد. تدفین نوزادی از هزاره پنجم پیش از میلاد از محوطه غرق‌شدۀ «چپرآباد» در استان آذربایجان غربی از جمله یافته‌های ویژه نمایشگاه امسال به شمار می‌آید.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۰۷ ۱۰:۲۴

    متفکران و فیلسوفان بزرگی در شرق و غرب، خود را ابن سینایی می دانند

    انشاالله رحمتی گفت: میراث ابن‌سینا در ایران بهتر از هر جای دیگری فهمیده شده است، ولی از شرق تا غرب جهان نیز از این میراث و اندیشه بی‌نصیب نمانده‌اند.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۰۷ ۰۷:۴۰

    پیگیری پایان نامه های متخلف

    رئیس ایرانداک با بیان اینکه افراد نمی‌توانند مقالات و پایان‌نامه‌هایی را که با هوش مصنوعی نوشته می‌شود، به اسم خودشان منتشر کنند، گفت: در حال طراحی سیستمی برای شناسایی تخلفات این حوزه هستیم.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۰۶ ۱۷:۳۰

    ناسازگاری صنعت و دانشگاه

    استاد مدعو دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به مهاجرت دانشجویان پس از فراغت از تحصیل گفت: حقیقت آن است که هنوز ما نتوانستیم زبان دانشگاه را در صنعت و زبان صنعت را در دانشگاه ترجمه کنیم، چون ما دو گروه در دو اتمسفر مختلف سیر می‌کنیم.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۰۵ ۱۲:۳۴

    ضرورت کاهش پذیرش دانشجو در مقاطع ارشد و دکتری

    وزیر علوم، فناوری و تحقیقات با بیان اینکه پذیرش دانشجو خصوصا در کارشناسی ارشد و دکتری باید به شدت کمتر شود گفت: قانون اساسی عنوان کرده که آموزش عالی تا سرحد کفایت رایگان است، ما سال‌ها است از حد کفایت عبور کرده‌ایم و در بسیاری از رشته‌ها نیاز به دانشجو نداریم.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۰۴ ۰۸:۴۷

    افتتاح طرح های فرهنگی در فارس در سفر وزیر فرهنگ به این استان

    وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دومین روز از سفر خود به استان فارس، با حضور در شهرستان فسا، پردیس سینمایی این شهرستان، در شهرستان داراب کتابخانه عمومی دارابگرد و طرح متروکتاب شیراز را افتتاح کرد.

  • ناصر تکمیل‎همایون ۱۴۰۲-۰۲-۰۴ ۱۶:۴۳

    استاد ناصر تکمیل همایون، نماد پیوند جامعه‌شناسی و تاریخ

    در این گزارش، با بهره‌گیری از «کتاب همایون نامه؛ نکوداشت کارنامه علمی دکتر ناصر تکمیل همایون» نگاهی به ادوار مختلف حیات استاد فقید برجسته جامعه‌شناسی و تاریخ پژوهشگاه، دکتر ناصر تکمیل همایون و منظومه فکری ایشان خواهد شد.

  • ۱۴۰۱-۰۷-۲۵ ۱۳:۴۵

    «فرهنگ» چگونه به ما رسید؟

  • اسلامی ندوشن ۱۴۰۱-۰۷-۲۵ ۱۱:۲۰

    انتخاب زبان فارسی به عنوان وطن طبیعی ایرانی

    محمدعلی اسلامی ندوشن معتقد بوده است: نبوغ ایرانی، وطن طبیعی خود را در زبان فارسی یافت. به کمک و از طریق آن بود که جانشینی برای امپراتوری سیاسی از دست رفته یافت شد. گستردگی فرهنگی ایران جانشین امپراتوری شاهنشاهی شد، بی‌درنگ زبان فارسی وارد میدان و به‌عنوان دومین زبان عالم اسلام شناخته شد.

  • ۱۴۰۱-۰۷-۱۱ ۲۰:۲۹

    مولانا؛ روایتِ ادیبی ورای زمان و مکان

    «حیات انسانی پنج گزاره‌ی معرفت شناختی و تجربی مشترک دارد و شاید بشود گفت همه‌ی تقلّاهای معرفت‌شناختی بشری گرد این پنج گزاره شکل گرفته: اله/انسان/زندگی/مرگ/عشق. در سرتاسر هستی بشری، مولاناست شاید که به طرزی مبسوط و متعهدّانه به طرح و تبیین این پنج گزاره در شعرش کوشیده و بنابراین می‌شود او را به عنوان جامع‌ترین دایره‌المعارف مواجه با کلان گزاره‌های هستی بشری شناخت. این است که مولانا را از آن همه‌ی بشریّت می‌کند.»

  • ۱۴۰۱-۰۷-۱۱ ۱۹:۱۹

    مورخ در تاریخ‌نویسی متأثر از حافظه تاریخی مردم زمان خود است

    پیش‌نشست دوم «همایش ملی تاریخ فرهنگی در ایران» با حضور سیروس نصراله‌زاده، فرزانه گشتاسب، محمدامیر احمدزاده و یاسر ملک‌زاده برگزار شد.

  • رضا داوری اردکانی ۱۴۰۰-۱۲-۰۹ ۱۲:۱۷

    آینده‌نگری جمع علم و عمل آدمی برای داشتن و حفظ کردن فرداست

    داوری اردکانی گفت: آینده نگری صرف علم و اطلاعات نیست بلکه جمع علم و عمل آدمی برای داشتن و حفظ کردن فرداست. آینده نگری کمال بشر و علم او نیست بلکه تدارک یک نقص بزرگ است.

  • زبان ۱۳۹۹-۰۷-۱۳ ۱۲:۲۶

    تاملاتی در باب یادگیری زبان مادری در مدارس؛

    آموزش زبان‌های محلی تکلیف دولت نیست

    هرچند در برخی از اسناد بین‌المللی، بر حق اقلیت‌ها در یادگیری زبان مادری تصریح شده است، اما آموزش زبان اقلیت‌ها - و به طریق اولی آموزش به زبان مادری برای اقلیت‌ها - چه از منظر حقوق بین‌المللی و چه از منظر حقوق داخلی، تکلیفی برای دولت نیست و بنابراین مطابق تعریفی که پیش از این آمد، این دست‌ حقوق، آزادی (به‌معنای حقوقی که در قبال آن تکلیفی نیست) تلقی می‌گردند.

  • دبیرمقدم ۱۳۹۸/۱۲/۱۸

    گفت‌وگو با  محمد دبیرمقدم در خصوص مخالفت او با تغییر در خط فارسی؛

    فرهنگستان چشمش را بر حقایق نمی‌بندد

    در کشورهای آسیایی که بالاترین میزان سطح سواد را دارند، مانند ژاپن، کره‌ی جنوبی و تایلند خط‌هایشان براساس معیارهای جهانی و غربی کارآمدی یا سادگی بالا ندارد. در این کشورها، کارآمدی و سادگی خط که خواندن را تسهیل می‌کند، امتیاز چندان بالایی نمی‌گیرد. می‌خواهم نتیجه بگیرم که تناسبی بین سطح سواد و خط تغییریافته گزارش نشده است.

  • کوروش صفوی ۱۳۹۸/۱۱/۰۱

    گفت‌وگو با کوروش صفوی درباره‌ ایده تغییر خط فارسی؛

    از صحبت من سوءبرداشت شد

    مسئله‌ خط فارسی  باید مسئول داشته باشد. بهترین جایی که می‌تواند این کار را کند مگر فرهنگستان زبان نیست؟ چرا به این دست نمی‌زنند. بهترین متخصصان همین الآن اعضای فرهنگستان‌اند. از دکتر دبیرمقدم، دکتر ثمره، دکتر صادقی و... همه‌ این‌ها غول‌های زبان‌شناسی‌اند. خود آن‌ها متوجه‌اند که نمی‌شود به این دست زد که دست نمی‌زنند و برای آن قانون نمی‌گذارند.

  • داوری ۱۳۹۸-۰۹-۲۰ ۱۵:۴۰

    یادداشت رضا داوری اردکانی به مناسبت سالگرد تأسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی؛

    قانون وصف مقصد و مقصود نیست بلکه راهنما و مددکار اهل طریق است

    دیگر مشکل بزرگ شورای عالی انقلاب فرهنگی به رابطه ­اش با دانشگاه و مدرسه و سازمان های فرهنگی بازمی­ گردد. شورا به ساز آن سازمان ها گوش نمی­ کند. آنها هم شاید مقابله به مثل می­ کنند. اینکه کدام حق دارند در اینجا اهمیت ندارد.