به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایسنا؛ بنابر اعلام دولت تونس، این شهرهای دانشگاهی و پزشکی، میزبان شمار زیادی مراکز تحقیقاتی، موسسات علمی و شعبههایی از دانشگاههای خارجی خواهند بود. پروژه «شهر اقتصادی تونس» یک پروژه عظیم توسعه شهری و اقتصادی است که خبر احداث آن به صورت رسمی در خلال کنفرانس بینالمللی با عنوان «سرمایهگذاری در تونس و آغاز دموکراسی» که هشتم سپتامبر در پایتخت این کشور برگزار شده، اعلام شد.
«شهر اقتصادی تونس» که ۹۰ کیلومترمربع وسعت دارد در منطقه «دار البی» تونس که درست در منطقه کانونی آفریقا، اروپا و خاورمیانه واقع شده با هزینه ۵۰ میلیارد دلار احداث خواهد شد. این شهر پس از تکمیل طی ۱۵ سال برای ۲۵۰ هزار نفر اشتغال تامین میکند. احداث این شهر اقتصادی معضل بیکاری را به ویژه در میان فارغ التحصیلان دانشگاهی حل خواهد کرد.
این شهر اقتصادی از ۱۴ منطقه هوشمند و چهار مرکز اقتصادی توریستی، دانشگاهی، سلامتی و تجاری تشکیل میشود که در آن همچنین مناطق مسکونی نیز پیشبینی شده است. مراکز علمی شهر اقتصادی تونس نیز شامل یک کانون تحقیقاتی، شهر دانشگاهی، شهر پزشکی و یک مرکز کشاورزی میشود.
آمارهای رسمی تونس از روند نگرانکننده فرار مغزها در میان فارغ التحصیلان این کشور که در دانشگاههای خارجی تحصیل میکنند حکایت میکند. بنابراین آمار، تنها حدود هفت درصد از فارغ التحصیلان تونس که در دانشگاههای خارجی تحصیل کردهاند طی پنج سال اخیر به کشور بازگشتهاند. با این اوصاف احداث چنین شهرهای علمی با هدف ارتقای دانش علمی در تونس انجام میگیرد.
نظر شما