به گزارش فرهنگ امروز به نقل از تسنیم؛ کارگردان فیلم ملکه در نشست هفته فیلم برج میلاد تهران با اشاره به اینکه ساخت این فیلم کاری طاقت فرسا بود، گفت: من در این فیلم میخواستم بگویم که برای جنگیدن شعور لازم است، یعنی فردی که میخواهد بجنگد باید بداند برای چه بجنگد و جنگیدن فقط کشتن نیست. لذا هیچ ایرانی در طول هشت سال دفاع مقدس سر هیچ سربازی را نبرید ویا اموالی را ندزدید.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، اکران و نشست نقد و بررسی فیلم ملکه با حضور محمد علی باشه آهنگرکارگردان فیلم و میلاد کی مرام بازیگر اصلی فیلم شب گذشته (شنبه 5 مهر ماه) و مجریگری امیر پوریا توسط باشگاه هواداران برج میلاد تهران برگزار شد.
محمد علی باشه آهنگر کارگردان فیلم سینمایی ملکه در جلسه نقد و بررسی با اشاره به اینکه خود از اهالی جنوب کشور است گفت: زمانی که جنگ تحمیلی علیه ایران شروع شد من 18 ساله بودم و در نزدیکی اروند زندگی میکردیم به همین دلیل جنگ را کاملا از نزدیک لمس کردهام.
وی ادامه داد: من در منطقهای بودم که مدت هشت سال از همه جهات گلوله برروی ان میبارید لذا بسیار دوست دارم که همیشه در جهان صلح برقرار باشد.
باشه آهنگر با اشاره به اینکه در فیلم ملکه سعی کرده است بخشی از واقعیتهای جنگ را بگوید افزود: بسیاری ازباورها و رفتارهای که در زمان جنگ اتفاق افتاد را نمیتوان سینمایی کرد و کاری بسیار سخت است، اما حتی اگر این تصاویر را بسازیم ما را ملامت میکنند.
وی ادامه داد: یکی از سختترین بخشهای فیلم رابطه سیاوش و جمشید بود و من به خاطر اینکه اسم این دو نفر از اسطورهای ایرانی گرفته شده بود بسیار چوب خوردم و بعضی افراد میگفتند که چرا اسم این آدمها از اسطورههای ایرانی گرفته شده است.
ساخت «ملکه» کاری طاقت فرسا بود
باشه آهنگر درباره بازی میلاد کی مرام در این فیلم گفت: قرار بود به جای کی مرام بازیگر دیگری ایفای نقش کند و حتی فیلمنامه را بر اساس وی نوشته بودم اما ناگهان دو روز مانده به فیلمبرداری اعلام کرد که نمیخواهد در فیلم بازی کند و در نتیجه میلاد کی مرام جایگزین شد.
وی ادامه داد: هرچند دور خوانی فیلمنامه کار خوبی است اما در هنگام دور خوانی فیلم و نقش بازیگر کامل نمیشود و باید سر صحنه بازیگر بازی خود را نشان دهد لذا من علاقه به بازیگری دارم که در لحظه بازی میکند و حسی است.
این کارگردان سینمای ایران، درباره صحنه خود کشی فرمانده عراقی و نجات جان وی توسط سرباز ایرانی گفت: حضرت امام خمینی (ره) جملهای دارند که میفرمایند اگر صدام مرد باشد باید خودکشی کند. صحنه این خودکشی به نوعی نماد خود کشی نظام دشمن است اما روحیه جوانمردی ایرانی اجازه نمیدهد که وی خودش را بکشد.
باشه آهنگر با طاقت فرسا بودن ساختن این فیلم آن هم بدون حمایت گفت: بویلری که در فیلم استفاده میشد در تابستان دمایش به 60 درجه میرسید و رفتن از آن حدود 20 دقیقه طول میکشید.
وی با اشاره به موسیقی فیلم گفت: حسین علیزاده برای ساخت موسیقی این فیلم به سر صحنه آمد و حتی در زمان تدوین نیز حضور پیدا کرده بود.
برای جنگیدن شعور لازم است
به گفته باشه آهنگر من در این فیلم میخواستم بگویم که برای جنگیدن شعور لازم است یعنی فردی که میخواهد بجنگد باید بداند برای چه بجنگد و جنگیدن فقط کشتن نیست. لذا هیچ ایرانی در تمام طول هشت سال دفاع مقدس سر هیچ سربازی را نبرید ویا اموالی را ندزدید و یا به ناموس کسی تجاوز نکرد.
وی ادامه داد: در این فیلم میخواستم نشان دهم کسانی که به جنگ رفتند و شهید و جانباز شدند زندگی و خانواده داشتند، اما رفتند و جنگیدند تا ما بتوانیم زندگی کنیم.
باشه آهنگر درباره فیلم نساختنش گفت: بعد از ساخت فیلم ملکه هرگاه متن فیلمنامهای را ارائه میکنم هنوز شلاق فیلمهای قبلیام را میخورم.
کی مرام: ملکه بهترین فیلمی است که تاکنون بازی کردهام
در ادامه نشست نقد و بررسی فیلم «ملکه» میلاد کی مرام با اشاره به جایزهای که برای فیلم ملکه از خانه سینما گرفت، گفت: اینجایزه هرچند دیر هنگام بود اما برای من بسیار ارزشمند بود زیرا آن را از همکاران خودم میگرفتم.
وی ادامه داد: ما نه تنها از هشت سال دفاع مقدس اطلاع زیادی نداریم بلکه حتی از افراد مشهور و قهرمانان این هشت سال همچون شهید باقری و همت و کشوری نیز اطلاعات کافی و زیادی نداریم.
کی مرام با اشاره به پذیرفتن بازی در این فیلم گفت: نقشی که من در این فیلم بازی کردم نقش یکی از دیدبانهای جنگ بود که هنوز زنده است لذا قبل از بازی در فیلم با وی دیدار کردم و او تمام تصورات من را از جنگ و دفاع مقدس و رشادتهای رزمندگان تغییر داد.
نمیدانم باشه آهنگر به چه دلیل نباید سه سال فیلم بسازد
وی ادامه داد: ملکه بهترین فیلمی است که بازی کردهام و جایگاه خاصی در بین نقشهای که تاکنون بازی کردهام، دارد. حاضرم در فیلم بعدی باشه آهنگر نیز بازی کنم زیرا میدانم که قطعا فیلم خوبی است.
به گفته بازیگر فیلم ملکه، این فیلم از جمله فیلمهایی است که بعد از گذشت چند سال قدر آن بیشتر دانسته میشود و من نمیدانم چرا باید کارگردانی مانند باشه آهنگر سه سال تمام فیلم نسازد.
کی مرام افزود: اگر میخواهیم که فاصله بین نسل حاضر و نسل سالهای دفاع مقدس کم و پر شود باید واقعیتهای جنگ را کاملا بیان کنیم.
وی ادامه داد: در این فیلم حمید آذرنگ بسیار من را کمک کرد زیرا بازی در این فیلم کاملا حسی بود و اصلا تکینکال نبود.
نظر شما