به گزارش فرهنگ امروز به نقل از فارس؛ حجتالاسلام پورمحمدی وزیر دادگستری در پنجمین جشنواره و نمایشگاه ملی علم تا عمل که در مصلی تهران در حال برگزاری است، گفت: موضوع این نمایشگاه علم تا عمل است مبنا هم علم، آگاهی، بصیرت و شناخت است. بحث حیات اقتصادی مدرن مهمترین موضوع دنیای معاصر و تحول جدید در چند قرن گذشته است.
پورمحمدی تصریح کرد: محور توسعه و پیشرفت همین اقتصاد مدرن است که امروز میبینیم در دنیا شکل گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: علم بسیار مفید است ولی باید جهت گیری و دستاوردهای آن مشخص باشد، باید دید علم چه پدیدههایی بوجود می آورد و در بحث اقتصاد هم باید ببینیم علم چگونه منجر به توسعه اقتصادی میشود. باید دستاوردها، اهداف و نتیجهای که علم به انسان میدهد مورد توجه قرار گیرد.
وزیر دادگستری اظهار داشت: در دنیای خیلی بی رحمی قرار داریم، امروزه بحثهای سیاسی، امنیتی و مذاکرات خیلی مطرح است و در دنیایی که شتابان پیش میرود حتی بین دوستان هم رقابت سختی وجود دارد و در جهان غرب هم این موضوع را میبینیم.
وی خاطرنشان کرد: اگر امروز همه محدودیتها و تحریمها برداشته شود ما برای بقا و ادامه حیات و پیشرفت و باز نماندن از رقابت نیازمند یک تحول اساسی در رفتار اقتصادی، مدیریتی، پژوهشی و آموزشی خود هستیم.
وزیر دادگستری ادامه داد: باید ببینیم چگونه میتوانیم در دنیای امروز از آرمانها، اهداف، کشور و نظام خود دفاع کنیم و برای این موضوع برنامه ریزی داشته باشیم.
وی گفت: ادبیات ایرانی اسلامی مملو از مفاهیم بلند و قوی است، فرهنگ دینی ما نیز میتواند کمک بسیار زیادی در این رابطه به ما داشته باشد.
پورمحمدی اظهارداشت: علم سلطان است و کسی که میخواهد مقتدر و ممتاز باشد و از موقعیت خودش دفاع کند باید دانش داشته باشد. علم باید با عمل همراه باشد و علمی که با عمل نباشد یک بار زیادی است.
وزیر دادگستری خاطرنشان کرد: ما فارغالتحصیلان، استادان و نخبگان زیادی داریم و نباید بگذاریم آنها آتل و باطل باقی بمانند باید از آنها استفاده کرد. متاسفانه ما نخبگان و فارغ التحصیلان خود را به بنگاههای تولیدی دنیا تقدیم میکنیم.
پورمحمدی افزود: تجارت بدون اتکا به دانش و علم لازم، بی فایده است و نتیجه نمیدهد و مانند انسانی است که در جاده درست حرکت نمیکند.عمل باید به هدف و نتیجه و خروجی برسد و این کار استقامت و پایداری میخواهد، با شعار و مصوبه و جشنواره این کار انجام نمیشود.
پورمحمدی تصریح کرد: امروز اقتصاد مقاومتی اساس کار و توسعه ما است، اقتصاد مقاومتی هم یعنی نگاه به درون، متکی بر منابع داخلی و سرمایه انسانی تربیت شده داخلی براساس دانش و فناوری جدید و پیشرفته.
وی گفت: در دولت دو لایحه اکنون در حال انجام است که یک لایحه آن مالکیت فکری و حمایت از حقوق مالکیت است که تصویب شده و به مجلس ارسال شده است، یک لایحه هم مالکیت اقتصادی است که روزهای آخر را برای تصویب سپری میکند و انشاءالله به مجلس ارائه شود و به تصویب برسد.
وی در خاتمه اظهار داشت: از چند سال قبل یک شورای مالکیت فکری در کشور تشکیل شده و مدیریت این شورا به وزارت دادگستری سپرده شده است.
نظر شما