به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایبنا؛ امروزه تلویزیون و شبکههای ماهوارهای، موبایل، اینترنت و بازیهای رایانهای در کنار دیگر مولفههای فرهنگ به اجزاء جدایی ناپذیر زندگی ما تبدیل شده است و به نوعی هادی سبک زندگی ماست. مجموعه کتاب سبک زندگی در عصر رسانه با توجه به دغدغه والدین در نحوه تعامل فرزند خود با رسانههای جدید و با هدف آموزش سوادرسانهای به خانوادههای ایرانی تدوین شده است.
نخستین کتاب مجموعه «سبک زندگی در عصر رسانه» با عنوان «مدیریت تلویزیون و ماهواره در خانواده» به قلم آزاده شمس کارشناس ارشد ارتباطات به رشته تحریر درآمده است. در بخشهای مختلف کتاب ابتدا خود خانوادهها اطلاعات آموزشی دریافت میکنند و در گام بعد سواد رسانهای را به فرزندان خود آموزش میدهند. رویکرد نویسنده در این کتابها تنها سلبی و کنترلکننده نیست و سعی شده تا با رویکردی مثبت ویژگیهای سودمند رسانهها توسط خانوادهها به فرزندان آموزش داده شود.
«مدیریت تلویزیون و ماهواره در خانواده» شامل چهار فصل است. در فصل نخست کتاب؛ «دریچهای به تلویزیون» مخاطب با واقعیتهایی درباره تلویزیون به عنوان قصهگوی بزرگ این روزها در محیط خانواده آشنا میشود و در ادامه در فصل دوم «راهکارهای عملی برای شناخت تلویزیون» با تلویزیون و تاثیرات احتمالی آن در حوزههای مختلفی چون خشونت، مسائل بهداشتی، آگهی بازرگانی و... آشنا میشود.
فصل سوم کتاب با عنوان «ماهواره قارچ سمی یا راهی به جهان آزاد» با موضوعاتی چون آیا برای خرید ماهواره باید تصمیم گرفت؟، چرا باید نگران ماهواره بود؟، ماهواره چه ویژگیهایی دارد؟ به تبیین نگرانیها و راهحلهای مشکلات ورود ماهواره به خانواده میپردازد. نهایتاً در فصل چهارم کتاب با عنوان «چگونه تلویزیون را شکست دهیم»، نویسنده با مطرح کردن این موضوع که چگونه میتوان عادت تلویزیون دیدن در فرزندان را به یک انتخاب تبدیل کرد و داشتن نگاه انتقادی به برنامههای تلویزیون را به فرزندان آموزش داد، به ارائه راهکارهای عملی برای تماشای تلویزیون و ماهواره در محیط خانواده و آموزش تماشای انتقادی تلویزیون به فرزندان میپردازد.
«مدیریت تلویزیون و ماهواره در خانواده» با شمارگان سه هزار نسخه در ۹۴ صفحه به بهای ۱۰ هزار تومان از سوی انتشارات یادآفرین منتشر شده است.
نظر شما