به گزارش فرهنگ امروز به نقل از خبرگزاری شبستان؛ محمودرضا برازش؛ مدیر کل دفتر چاپ و نشر در نشستی مشترک با مدیر عامل موسسه خانه کتاب، از صنعت چاپ با عنوان صنعتی بزرگ نام برد که هر روز پیشرفته تر می شود و گفت:«قبلا صنعت چاپ فقط به چاپ کتاب و نشریه محدود می شد، اما حالا این صنعت متنوع تر شده و حتی بخش های فرهنگی را هم شامل می شود.»
برازش ابراز امیدواری کرد که اداره چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه خانه کتاب تعامل بیشتری داشته باشند تا این دو نهاد بتوانند از ظرفیت های یکدیگر استفاده کنند.
وی با اشاره به مشکلات حوزه چاپ و نشر کشور، گفت: متأسفانه در کشور ما بحث توزیع و موزع به رسمیت شناخته نشده است. کمبود کتابفروشیها هم از دیگر معضلات حوزه نشر است.
برازش با بیان اینکه هیچ مدیری بدون داشتن اطلاعات نمی تواند کار کند، گفت: متأسفانه آمار و اطلاعات موجود در حوزه چاپ و نشر اصلاً قابل اتکا نیستند. باید با همکاری یکدیگر ریشه این مشکلات را پیدا کرد و نسبت به حل آنها اقدامات لازم صورت بگیرد.
مجید غلامی جلیسه؛ مدیر عامل موسسه خانه کتاب نیز sگفت:«در زمینه پژوهش در حوزه کتاب می توان از ظرفیتهای موجود استفاده کرد. در یک سال اخیر مرکز کتاب پژوهی در خانه کتاب راه اندازی شده است و این ظرفیت وجود دارد که از نظر زیرساختی فضایی فراهم کنیم تا بخشی از کارهای پژوهشی صنعت چاپ در این مرکز صورت بگیرد.»
وی با اشاره به انتشار «مرجع نشر» توسط خانه کتاب اظهار داشت: اطلاعاتی که این منبع در حوزه چاپ دربردارد، بیشتر نگاه آماری است در نتیجه ورود این منبع به مباحثی مانند نوع دستگاههای چاپ، تعداد دستگاههای چاپ و سن دستگاههای چاپ نیازمند مشارکت خانه کتاب و اداره چاپ وزارت ارشاد است.
مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب افزود: در دویستمین سالگرد صنعت چاپ قرار داریم؛ خود ِ این موضوع بهانه خوبی است که بتوان کارهای تألیفی متعددی در حوزه چاپ انجام گیرد.
جلیسه درباره سایر ظرفیت های موسسه خانه کتاب ادامه داد:«سرای اهل قلم در سال گذشته فعالیت های متعددی در حوزه نقد و معرفی کتاب انجام داده. نشست های ثابتی مانند تاریخ شفاهی کتاب در این فضا برگزار می شود که خانه کتاب با کمک اداره چاپ می تواند جلسات تاریخ شفاهی چاپ را برگزار و مشاهیر معاصر چاپ ایران را معرفی کند.»
مدیر عامل خانه کتاب درباره سایر پتانسیل های خانه کتاب که دفتر چاپ و نشر می تواند از آنها بهره بگیرد، توضیح داد:«در خانه کتاب، فصلنامه های مختلفی منتشر می شود که صنعت چاپ میتواند یکی از مباحث ثابت فصلنامه اطلاعرسانی و ارتباطات باشد. همچنین خبرگزاری کتاب ایران به بحث چاپخانه ها می پردازد که با حمایت اداره کل ارشاد می تواند تقویت شود تا حدی که خبرگزاری کتاب بتواند به عنوان بازوی رسانه ای اداره چاپ قرار بگیرد.»
وی از تقویت صنعت ملی به عنوان یکی از اولویتهای خانه کتاب نام برد و گفت:«خانه کتاب به صورت مستقل نمیتواند در این زمینه اظهار نظر کند، اما با استفاده از ظرفیتهای دفتر چاپ و نشر میتوانیم به هم افزایی برسیم.»
در پایان این جلسه مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه تعدادی از مدیران این دفتر از بخش های مختلف خانه کتاب بازدید کردند.
نظر شما