به گزارش فرهنگ امروز به نقل از فارس؛ همایش تحول در نظام دانشگاهی هنر با حضور غلامعلی حداد عادل رئیس شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی در تهران برگزار شد.
حداد عادل در این همایش گفت: هنر به معنای تلاش برای آفرینش زیبایی با مبادی و مبانی دینی و مابعد الطبیعی کاملا ارتباط دارد.
وی افزود: به همین دلیل زندگی فردی و اجتماعی محتاج به هنر و آفرینش هنری است و اصولا هر نظام سیاسی که بخواهد یک جامعه را اداره کند، حتما باید در مورد هنر نظریه داشته باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران ادامه داد: فلسفه هم باهنر ارتباط دارد و میتوان با ابزار فلسفه به سراغ هنر و اثر هنری رفت و این سوال را مطرح کرد که از منظر معرفت شناسی درک زیبایی یک اثر هنری چه روندی دارد؟
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اسلام به عنوان یک مکتب کامل و جامع که به همه ابعاد حیات فردی و اجتماعی انسان توجه داشته است، در مورد موضوع هنر و آفرینش زیبایی دارای نظریه است.
وی افزود: از نگاه اسلام هنرمند، تصویرگر زیبایی و جمال خداوند متعال به عنوان کمال مطللق است و هر چقدر ارتباط هنرمند با این امر متعالی و کمال مطلق قویتر و مستحکمتر باشد، آفرینش هنری وی نیز زیباتر خواهد بود.
رئیس شورای تخصصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی ادامه داد: در طول تاریخ تمدن اسلامی با این نگاه، هنرمندانی وارد عرصه آفرینش هنری شده اند که آثار هنری فاخری را خلق کردهاند.
حداد عادل گفت: هنر اسلامی در عین کثرت، وحدت هم دارد و صرفنظر از تفاوت اقلیم، فرهنگ در تمام آفرینشهای هنری آفریده شده در تمدن اسلامی، یک روح واحد جاری و ساری است.
وی افزود: پژوهشگر هنر اسلامی باید بتواند این روح واحد که در همه این آثار هنری جاری است را تبیین و پیرامون آن نظریه پردازی کند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: کارگروه هنر و معماری شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی، باید برای تربیت پژوهشگر هنر که بتواند در مورد فلسفه هنر و زیبایی شناسی اسلامی نظریه پردازی کند، برنامه داشته باشد.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: کشف روح مندرج و مکنون در اثر هنری اسلامی و نظریه پردازی و تبیین این روح و تفکر، معنای اصلی «فلسفه هنر اسلامی» است.
وی افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی که سرآغاز دوران جدید و نوین حیات دینی در کشورمان است، ملت ما خواست که دیگر مقلد نباشد و اگر چیزی را هم از سایر فرهنگ ها اقتباس و اخذ میکند، این اقتباس دارای مبانی معقول باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران ادامه داد: تجدد خواهی مقلدانه که در این ۱۵۰ سال اخیر دامن ملت ایران را گرفت، ضربات زیادی به حیات اجتماعی ما وارد کرد.
حداد عادل گفت: کارگروه هنر شورای تخصص تحول و ارتقاء علوم انسانی، باید پیرامون موضوعات مبتلا به آموزش هنر در کشور مانند دانشجو، استاد، برنامهریزی آموزشی، برنامه ریزی درسی و ... کار کند.
وی افزود: اقلیم هنری کشور باید متعلق به ملت ایران باشد و در عین حال مکاتب هنری سایر ملل آثار هنری فاخر در سایر کشورها هم باید در کشور مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
رئیس شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی در پایان ادامه داد: بازنگری در مبانی علوم انسانی یک اقدام تمدن ساز است.
انتهای پیام/
نظر شما