به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایرنا، مدیر عامل بنیاد فارابی در این آیین، کمبود آب را مسئله ای جدی نزد افکار عمومی دانست و گفت: امضای این تفاهم نامه مسئولیتی است که خانواده فرهنگ و هنر در قبال موضوع حفظ و پاسداشت آب برعهده می گیرد.
علیرضا تابش با بیان اینکه فرهنگ، هنر، رسانه، سینما، ادبیات، کتاب و نشر این ظرفیت را در جامعه ایجاد می کنند تا مردم این پیام ها را به درستی بپذیرند و به آن عمل کنند، افزود: بنیاد سینمایی فارابی تمام تلاش خود را به کار می بندد تا با زبان فرهنگ و هنر، از این دو عنصر حیاتی یعنی آب و برق به درستی حراست شود.
بر اساس گزارش بنیاد سینمایی فارابی، تابش با اشاره به اینکه آثار سینمایی در بخش کودک و خانواده می تواند در این مسیر بسیار موثر باشد، اظهار کرد: امسال در المپیاد فیلم سازی نوجوانان در همدان موضوع ویژه ای برای فیلم ها ارائه نشده بود، اما بخشی از فیلم ها به موضوع آب اختصاص داشت و این موضوع نشان از حساسیت جامعه هنر به آب است.
وی ادامه داد: در بنیاد سینمایی فارابی نیز امسال شاهد چند اثر هنری هستیم که به طور مستقیم یا غیرمستقیم به مقوله مدیریت در مصرف آب پرداخته است.
** ارائه پیام آب با زبان فرهنگ و هنر
مشاور وزیر نیرو در امور اجتماعی و فرهنگ عمومی نیز با بیان اینکه در زمان حاضر موضوع آب و برق یک مبحث ملی و حیاتی است، گفت: هنر زبان گویایی است که با روح و جسم بشر عجین است و می تواند به خوبی در تفهیم مفاهیم مختلف از جمله آب و برق با اشخاص ارتباط برقرار کند.
ناصر شفق با اشاره به رسالت هنرمندان و محبوبیت آنان در اقشار جامعه افزود: هنرمندان به عنوان گروه مرجع با زبان هنر می توانند جامعه را در راستای پویایی فرهنگ بهینه سازی مصرف آب و برق همراهی کنند.
وی امضای این تفاهم نامه را فتح بابی برای اجرای صحیح مدیریت در مصرف بهینه آب و برق در جامعه دانست و گفت: ما باید بتوانیم با بهره گیری از ظرفیت هنر و رسانه پیام آب را به گوش همه مردم برسانیم و موضوع کمبود آب را به یک دغدغه عمومی تبدیل کنیم.
** تبدیل مسئله آب به گفتمان عمومی از طریق هنر
مشاور وزیر و مدیرکل دفتر روابط عمومی وزارت نیرو نیز با بیان این که دست اندازی بشر در نظم جهان و طبیعت آثار مخربی را برجای گذاشته است، گفت: وضعیت طبیعت نگران کننده است و افزایش روز به روز گرمای زمین، حاصل ناکارآمدی بشر در استفاده از طبیعت است.
مجید رجبی معمار، با اشاره به دو مقوله حیاتی آب و برق که انسان برای ادامه زندگی به آنها نیاز دارد، افزود: آب مصرفی و آب شرب برای حیات انسان و سایر موجودات ضروری است ولی امروزه برای تامین آب، نیازمند برق و برای تولید برق هم نیازمند آب هستیم، بنابراین، این دو مقوله جزو لاینفک و لازم و ملزوم یکدیگر هستند.
وی ادامه داد: نیاز واقعی انسان به آب و برق تبدیل به فهم و درک عمومی شده و مسئولیت ما در این راستا تبدیل آن به گفتمان عمومی از طریق هنر است.
وی تاکید بر لزوم حمایت از جامعه هنری کشور برای تولید آثار فاخر و دلنشین در زمینه آب و برق گفت: وزارت نیرو وظیفه خود می داند که برای گسترش ترویج فرهنگ مصرف درست آب با اهالی هنر همکاری نزدیک داشته باشد.
بر اساس این گزارش؛ موضوع این تفاهم نامه استفاده از ظرفیت های اجرایی، کارشناسی و پژوهشی وزارت نیرو و بنیاد سینمایی فارابی، همکاری و مشارکت در تولید و ساخت فیلم های سینمایی و ویدیویی داستانی، همکاری و مشارکت در حوزه تحقیق و نگارش فیلم های سینمایی و ویدیویی، همکاری و مشارکت در جشنواره فیلم فجر، کودک، نوجوان و المپیاد فیلمسازی نوجوانان، انتشار مطالب مدیریت مصرف آب و برق برای آگاهی بخشی در ماهنامه یا فصلنامه های منتشره توسط بنیاد سینمایی فارابی ذکر شده است.
در این تفاهم نامه بر استفاده از ظرفیت فضاهای محیطی و تاسیسات صنعت آب و برق برای استفاده در لوکیشن فیلم ها، استفاده از ظرفیت کارشناسان وزارت نیرو و همکاری ایشان با نویسندگان فیلمنامه و کارگردانان و برجسته سازی موضوع منابع آب و برق به عنوان یک سرمایه ملی به عنوان میراثی گرانقدر برای آیندگان و راه برون رفت از وضعیت بحرانی منابع آبی در آثار سینمایی تاکید شده است.
نظر شما