به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر، یکی از نگرانیهای خانوادهها در خصوص افزایش موالید، پایین آمدن پیشرفت تحصیلی فرزندانشان است. این نگرانی را البته برخی جمعیتشناسان نیز مطرح میکنند بدون اینکه تحقیقات لازم در جامعۀ ایران پیرامون آن صورت گیرد. خانوادهها نگران هستند که با توجه به محدودیت منابع و درآمد، نتوانند امکانات تحصیلی لازم برای پیشرفت همۀ فرزندانشان را فراهم کنند. پرسش اصلی این تحقیق آن است که آیا در واقعیت و به لحاظ تجربی، اندازۀ خانوار بر تحصیلات فرزندان تأثیری منفی دارد؟ یا این موضوع تنها برآمده از حسابگریها و گمانهزنیهای ذهنی افراد است؟
برای پاسخ به این سؤال، دکتر مسعود عالمی نیسی استادیار دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی که مدتی است برنامه پژوهشیای در حوزۀ «جمعیت و توسعه» و موضوع «بررسی باورهای عامیانه دربارۀ جمعیت» را پیگیری میکند، یافتههای تجربیای که در این رابطه در کشورهای مختلف صورت گرفته را مورد بررسی قرار داده است.
نتایج این پژوهش که بازنگریهای جالبی را به دنبال داشته، قرار است دوشنبه ۲۰ مهرماه از ساعت ۱۳ در سالن شهید مطهری دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران با علاقه مندان به اشتراک گذاشته شود.
این برنامه به کوشش پایگاه علوم اجتماعی اسلامی ایرانی و بسیج دانشجویی برگزار میشود.
نظر شما