به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ حجتالاسلام والمسلمین سید مصباح عاملی در نشست «افقهای پیش روی حوزه علمیه خراسان» دغدغههای مطرح شده در این نشست توسط اساتید حوزه را دغدغههای خود و شورای عالی حوزه علمیه دانست و بیان داشت: ما متعهد هستیم و بر خود لازم میدانیم آنچه را که اساتید و علما و حتی طلاب به عنوان دغدغههای خود مطرح میکنند و راهکارهایی در مورد آنها پیشنهاد میدهند، کارشناسانه تلقی کنیم.
وی افزود: اساس کار ما رسیدگی به مسائل موجود در حوزه علمیه و رفع دغدغههای حوزویان در سطوح مختلف است.
حجتالاسلام عاملی ضمن اعلام خبر تشکیل کمیسیون رفاه و معیشت و فعالیت آن در کنار کمیسیونهای پژوهشی، آموزشی و تبلیغی حوزه علمیه خراسان، اظهار کرد: ما در سطح سه استان خراسان حدود ۲۴ هزار حوزوی داریم و نباید انتظار داشت که به سهولت و سرعت مشکلات رفاهی این عزیزان برطرف شود.
وی ابراز کرد: تلاش ما این است که ریلگذاری مناسب و مطلوبی تا پایان سال تحصیلی ۹۵-۹۶ در مسیر حرکت حوزه علمیه خراسان صورت بگیرد.
مدیر حوزه علمیه خراسان گفت: بازنگریهایی در نظام آموزشی، پژوهشی و تبلیغی حوزه در حال شکلگیری است که امیدواریم در سطح مدارس استان کارساز باشد و نسیم خوش و خوب تحول در فضای حوزه علمیه خراسان بوزد.
حجتالاسلام عاملی آغاز شکلگیری تحول را در نگرش و بینش دانست و ضمن معرفی عامل انسانی به عنوان اولین عامل شکلگیری تحول اظهار داشت: مهمترین عامل در میان عوامل انسانی مؤثر در تحول، استاد است و هیچ کس نمیتواند نقش استاد را در این راستا انکار کند.
وی افزود: اگر معاونتهای آموزشی و پژوهشی و تبلیغی ما بخواهند اثرگذار باشند باید بازتاب فعالیتهای خود را در کار اساتید منعکس کنند.
مدیر حوزه علمیه خراسان در بیانی راهکارهای ایجاد تحول را به «مفاتیح» و حوزه را به «جنان» تشبیه کرد و اظهار داشت: بدون مبالغه مفاتیح الجنان در اختیار شما اساتید حوزه است.
وی با بیان اینکه اصل الاصول حرکت حوزه اجتهاد و فقاهت است، گفت: تخصصها باید در خدمت فقاهت باشد و همچنین فقاهت باید پشتوانه تخصصها باشد و گرنه تخصصها را بدون در نظر گرفتن فقاهت میتوان در دانشگاه نیز فرا گرفت.
حجتالاسلام عاملی ضمن یادآوری مجتهدپروری و اهمیت آن در کلام رهبر معظم انقلاب خاطرنشان کرد: مسئله تخصصها نباید بهانهای برای فرار از حوزه باشد بلکه تخصصها به معنی روزآمد و کارآمد کردن و پاسخ دادن به تمام عرصههای مورد نیاز جامعه و نظام است.
وی گرایش به تخصص برای مدرکگرایی و اشتغال را مورد انتقاد قرار داد و تصریح کرد: پاسخگویی ما در مورد مسائل موجود در جامعه و نظام، باید مبتنی بر فقاهت و در سطوح مختلف صورت بگیرد و در سطوح مختلف باید به طلاب شمّ فقاهت تزریق کنیم.
وی در پایان هویتشناسی را یکی از ضروریات امروزین حوزه علمیه معرفی کرد و گفت: طلبه هر چند که توجیهاتی در ذهن دارد اما در ابتدای ورود به حوزه نمیداند که برای چه وارد حوزه شده است و باز اینجا اساتید باید نقش خود را در بازشناسی هویت طلبه ایفا کنند.
نظر شما