به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایبنا؛ مراسم افتتاحیه «بنیاد فارسی» هند با حضور هادی سعیدیکیاسری مدیر «بنیاد بیدل دهلوی» و هیات همراه و شماری از اساتید و پژوهشگران افغانستان، آسیای میانه و هند در دانشگاه دهلی برگزار شد.در این مراسم علاوه بر تببین، ضرورت و اهمیت تاسیس چنین نهادهایی اهداف برنامههای بنیاد فارسی از سوی علیاکبر شاه جعفری تشریح شد.
به گزارش روابط عمومی «بنیاد بیدل دهلوی»، «بنیاد فارسی» هند با هدف ساماندهی تحقیقات و پژوهشهای فارسی مربوط به میراث خطی شبه قاره هند و فراهم کردن زمینههای آشنایی بیشتر جامعه ادبی هندوستان با ادبیات معاصر تاسیس شده است.
این بنیاد که در ابتدای فعالیت بیش از 60 تن از اساتید را به عنوان عضو همکار با خود همراه دارد بر آن است با تدارک برنامههای آموزشی و پژوهشی روند آموزش زبان و ادب فارسی را در دانشگاههای مختلف هند نقد و تحلیل کند و منابع مختلف پژوهشی و اثرگذاری را در اختیار پژوهشگران فارسی شبه قاره قرار دهد.
در این مراسم هادی سعیدیکیاسری مدیر «بنیاد بیدل دهلوی» با به فال نیکگرفتن تاسیس «بنیاد فارسی» و اشاره به سابقه درخشان زبان و ادب فارسی در شبه قاره به مسئولان بنیاد فارسی هند برای همکاری دوجانبه از سوی «بنیاد بیدل دهلوی» قول همکاری و مساعدت داد.
وی اضافه کرد: زبان فارسی بیش از 700سال زبان اول رسمی و اداری و فرهنگی و سیاسی در شبه قاره بوده است. بر این اساس ذخیره میراث خطی زبان فارسی در شبه قاره منحصر به فرد است و قابل قیاس با سرزمینهای دیگر نیست و بنیاد فارسی هند میتواند با تکیه بر نیروی جوانی و ذوق و توان اعضای دانشورش به نهادی جریانساز و موثر در آموزش و پژوهش فارسی شبه قاره تبدیل شود و «بنیاد بیدل دهلوی» و «کانون ادبیات ایران» به عنوان نهادهای ادبی ایران از هیچ کوششی برای توفیق «بنیاد فارسی» دریغ نخواهند کرد.
همچنین در این مراسم استادانی چون پرفسور شریف حسین قاسمی، پرفسور چندر شیکهر استاد دانشگاه دهلینو و شماری از اساتید دانشگاههای فارسی هند سخنرانی کردند.
چندی پیش نیز «بنیاد بیدل دهلوی» و «کانون ادبیات ایران» با هدف احیای میراث زبان فارسی در هند تفاهمنامهای با «سازمان فروغ اردو» امضا کردند.
«بنیاد بیدل دهلوی» چهارمین عرس بین المللی بیدل را روزهای 29 و 30 دی ماه 1395 در تهران برگزار می کند.
نظر شما