شناسهٔ خبر: 49480 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

اعتراض عضو مجلس انگلستان به جایزه ادبی برای رنگین‌پوستان / تفاوتی بین جایزه سفیدپوستان و اقلیت‌ها وجود ندارد

«فیلیپ دیویس»، نماینده مجلس انگلستان با تنظیم و ارائه شکایتی به کمیسیون حقوق بشر و تساوی انسان‌ها اعلام کرد جایزه Jhalak موجب ایجاد قوانین تبعیض‌آمیز در جامعه می‌شود.

اعتراض عضو مجلس انگلستان به جایزه ادبی برای رنگین‌پوستان / تفاوتی بین جایزه سفیدپوستان و اقلیت‌ها وجود ندارد

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایبنا؛  این عضو محافظه‌کار مجلس انگلیس ادعا کرده بود وجود فستیوال و جایزه ویژه برای رنگین‌پوستان برای از بین بردن تضادنژادی در کشور، تبعیض علیه سفیدپوستان است.
 
«فیلیپ دیویس»، نماینده شهر «شیپلی» در مجلس در ماه ژانویه نامه‌ای برای کمیسیون حقوق بشر نوشته بود و اعلام کرد جایزه Jhalak که مختص نویسندگان رنگین‌پوست است نتیجه عکس خواهد داد و موجب تبعیض علیه نویسندگان سفیدپوست خواهد شد.
 
البته سخنگوی کمیسیون حقوق بشر این شکایت را رد کرد و اعلام کرد: «پس از تحقیقات فراوان به این نتیجه رسیدیم این جایزه موجب شکاف در جامعه نمی‌شود. این کمیسیون، که بر اساس قانون تساوی حقوق انسان‌ها که در سال 2010 تصویب شده است، وظیفه دارد به شکایت‌های افراد رسیدگی کند.»
 
در این میان یکی از ایجادکنندگان این جایزه به نام «سانی سینگ» رسیدگی به شکایت «دیویس» را مورد انتقاد قرار داد و معتقد است این ادعا موجب ایجاد استرس در جامعه شده و وقت کمیسیون حقوق بشر را تلف کرده است.
 
وی که از این ادعای «سینگ» شوکه شده بود: «درک نمی‌کنم که چرا عضو یک مجلس معتبر باید چنین ادعایی کند. بسیار از این اتفاق ناراحت شدم زیرا انتظار رفتار مسئولانه و استفاده بهتر از زمان از یکی از اعضای مجلس انتظار می‌رود.»
 
این جایزه اولین بار در سال 2016 برای قدردانی از نویسندگان غیرسفیدپوست طراحی شد. البته طبق آمار تنها 8 درصد از افراد حاضر در صنعت نشر «بریتانیا» سیاه‌پوست، آسیایی، یا از اقلیت‌های نژادی هستند و به همین دلیل بسیاری از نویسندگان سفیدپوست در صنعت نشر پررنگ می‌شوند. از زمان اعلام این آمار بعضی از ناشران معروف «بریتانیا» طرح‌ها و برنامه‌های جدیدی با مدیر انتشارات «پنگوئن» در میان گذاشتند و هشدار دادند بسیاری از نویسندگان که می‌توانند جامعه را بهتر منعکس کنند نادیده گرفته می‌شوند.
 
«دیویس» اعلام کرد این شکایت را به دلیل مخالفت شدید وی با «تبعیض مثبت» تنظیم کرده است. «من اعتقادی به وجود تبعیض ندارم. به همین دلیل اعتقادی به ایجاد جوایز و رقابت‌هایی که بر اساس نژاد افراد ایجاد می‌شوند ندارم.»
 
وی علاوه بر شکایت طی نامه‌ای از مسئولین «کمیسیون حقوق بشر» درخواست کرد درباره جایزه مخصوص «گاردین» که برای بزرگداشت نویسندگان رنگین‌پوست طراحی و سال قبل برگزار شد تجدیدنظر کنند. وی در سال 2009 موفق شد جایزه Decibel Penguin را که برای نویسندگانی با پیش‌زمینه آسیایی و آفریقایی طراحی شده بود با در نظر گرفتن قانون تبعیض نژادی متوقف کند.
 
خود وی در این باره می‌گوید: «اگر کسی جایزه‌ای را مختص نویسندگان سفیدپوست ایجاد کند گردانندگان همین جایزه‌ها به آن معترض خواهند شد. تا آن جایی که من اطلاع دارم تفاوتی بین جایزه مخصوص سفیدپوستان و اقلیت‌ها وجود ندارد. هر دو گروه با تأکید بر نژادی خاص موجب ایجاد تبعیض شوند و بهتر است هر دو به کار خود خاتمه دهند.»
 
از «دیویس» سؤال شد آیا تاکنون شکایتی علیه جوایزی مانند «بِیلی»که جنسیت خاصی را مورد توجه قرار می‌دهد تنظیم کرده است یا خیر! اما وی جوابی به این پرسش نداد. «دغدغه من جوایز ادبی نیست. دغدغه تبعیض جنسیتی نیز ندارم.» البته سال 2008 بود که وی شکایتی انجام داد و اعلام کرد جایزه «اورنج» که بعدها به «بِیلی» تغییر نام داد تبعیض جنسیتی علیه مردان را اعمال می‌کند.
 
در سال 2009 بود که در طول هجده ماه حدود نوزده نامه به کمیسیون حقوق بشر نوشت و اعلام کرد اینک‌ه اتحادیه پلیس‌های سیاه‌پوست فقط از اعضای رنگین‌پوست استفاده می‌کند بسیار مسخره است. وی در این نامه‌ها نوشته بود: «شاید بهتر باشد گروهی مخصوص چاق‌ها، کچل‌ها، یا حتی قدکوتاه‌ها نیز ایجاد کنیم تا از قافله عقب نمانیم.»

نظر شما