به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ یعقوب فتح الهی گفت: این برنامهها در راستای محقق کردن اهداف طرح تحول راهبردی دانشگاه تربیت مدرس در حوزه پژوهش که برای ۱۰ سال آینده تدوین شده و به تصویب هیات امنا رسیده است، اجرا میشوند.
وی زمان شروع فاز اجرایی این برنامهها را نیمه دوم سال ۹۶ اعلام کرد و افزود: منظور از همترازی این است که دانشگاه تربیت مدرس بتواند با انجام برنامههای پژوهشی، توسعه فناوری و نوآوری پویا، در تراز دانشگاههای برتر جهان (که در هر نوع نظام رتبهبندی دارای رتبه زیر ۲۰۰ هستند) قرار گیرد.
معاون پژوهشی دانشگاه تربیت مدرس، از برخوردار بودن این هستهها از حمایت جدی دانشگاه به مدت ۳ سال خبر داد و تاکید کرد: میزان رشد این هستهها در سال سوم باید به اندازهای باشد که بتوانند از اقتصاد ایران (بنگاهها، شرکتها و بخش تولید) منابع مالی خود را تأمین کنند.
وی ادامه داد: این در حالی است که هستههای مذکور باید در سال چهارم و پنجم بتوانند منابع مالی مورد نیاز خود را برای پژوهش و نوآوری از اقتصاد جهانی تأمین کنند؛ به عبارتی در اقتصاد جهانی به دنبال پیدا کردن مشتری باشند.
معاون پژوهشی دانشگاه تربیت مدرس در تشریح طرح دانشگاه پاک، توضیح داد: پاک سرواژه واژههای «پاسخگویی، اشتغالزایی و کارآمدی» است؛ دانشگاه باید در برابر حل مشکلات جامعه ایران پاسخگو باشد؛ دانشگاه باید دانشجویان را طوری هدایت و تربیت کند که بتوانند فضای اشتغال کشور را اداره کنند و در نهایت اینکه دانشگاه باید کارش را طوری انجام دهد که امور با صرف وقت و هزینه مناسب و با دقت تمام انجام شود.
وی با بیان اینکه سال ۹۶ سال چندان خوبی برای بخش پژوهشی کشور نبود، خاطرنشان کرد: منابع اقتصادی ما در این سال دچار نوساناتی شد و این موضوع بر بدنه پژوهشی دانشگاهها اثر منفی گذاشت. چند سال است که دانشگاهها و مراکز علمی ایران از نوسازی تجهیزات بی بهرهاند و با تجهیزات فرسودهای که مال چند دهه پیش است، کار میکنند. این موضوع به پویایی پژوهش آسیب میزند و آن را عقب میاندازد.
فتح الهی در رابطه با قراردادهای بُرون دانشگاهی گفت: در سال ۹۶ تا بهمن ماه حدود ۳۸ میلیارد تومان قرارداد با بخش صنعت منعقد کردهایم. چشمانداز ما این است که دانشگاه بتواند، در صورت بهبود وضعیت اقتصادی، تا مبلغ ۳۰۰ الی ۴۰۰ میلیارد تومان قرارداد ببندد؛ چرا که دانشگاه دارای چنین ظرفیتی هست اما معادل همین ظرفیت در اقتصاد فعال نیست.
معاون پژوهشی دانشگاه تربیت مدرس همچنین در مورد تخصیص بودجه دانشگاهها گفت: ظاهرا صد در صد بودجه تخصیص داده شده، اما به حساب دانشگاه واریز نشده است و میزان تخصیص اعتبارات تحقیقاتی هم تاکنون حدود ۴۰ درصد در داخل دانشگاه بوده که امیدوارم با واریز اعتبارت تخصیص یافته به حساب دانشگاه، بدهیهای حوزه تحقیقات دانشگاه به محققان و اعضای هیات علمی و دانشجویان و شرکتها تسویه شود.
نظر شما