به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ کتاب «تاریخنگاری محلی ایران در دوره اسلامی (از سقوط عباسیان تا پایان صفویان)» توسط پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به قلم بهمن زینلی منتشر شد.
سنّت تاریخنگاری ایرانی در طی سالهای ۶۵۶ تا ۱۱۳۵ ق، دارای میراث فراوان و تجربه ارزشمندی از تاریخهای محلی است که تداوم تدوین این آثار در طول این دوره کارنامه قابل قبولی از خود نشان داده و هرچه به سمت تاریخ معاصر پیش میرود، مضمونهای جدیدی را در برمیگیرد. مضمونهایی که با توجه به توسعه نظامهای اداری و رونق امور ثبتی، سجلی، زمینه بهکارگیری عناصر جدیدی مشتمل بر، آمار و اسناد را در تدوین تاریخهای محلی فراهم میکند.
تاریخهای محلی ایران از ۶۵۶ تا ۱۱۳۵ ق عمدتاً در دو قالب، تاریخ نامههای محلی و مزارات، تدوین شدند اما آثار محدودی هم در قالب، فرهنگ نامهها، تاریخهای محلی سلسلهای، وقفنامهها، تدوین شده اند. اوج تدوین تاریخهای محلی ایران از ۶۵۶ تا ۱۱۳۵ ق در سدههای ۹و ۱۱ بوده و بیشتر آثار مربوط به کرانههای جنوبی دریای خزر میباشند. این پژوهش به نقد و بررسی تاریخ نگاری محلی ایران در دوره یاد شده میپردازد.
کتاب «تاریخنگاری محلی ایران در دوره اسلامی (از سقوط عباسیان تا پایان صفویان)» توسط پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به قلم بهمن زینلی در ۲۷۱ صفحه و به قیمت ۳۲,۰۰۰ تومان منتشر شده است.
نظر شما