به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ پس از شیوع کرونا ویروس در کشور و همه گیری آن، در اولین گامهای قرنطینه، دانشگاههای کشور تعطیل شد و شرایط به گونهای پیش رفت که هنوز هم زمان دقیقی برای بازگشایی آنها مطرح نیست.
در این میان برگزاری کنکورهای کشوری نیز متأثر از شیوع کروناویروس یکی پس از دیگری لغو شدند به گونهای که اولین آزمون ملی که آزمون دکتری تخصصی بود و قرار بود در اسفند سال ۹۸ برگزار شود، لغو و به فروردین ماه ۹۹ موکول شد.
اما با ادامه روند شیوع کروناویروس مسئولان به این نتیجه رسیدند که زمان آزمون دکتری از فروردین ۹۹ نیز به زمان دیگری موکول شود که زمان جدید ۹ خرداد ۹۹ نیز اکنون در هالهای از ابهام قرار گرفته است.
دلایل اعتراض کنکوریها به برگزاری و تأخیر در برگزاری آزمونها
در روزهای اخیر موجهایی از سوی داوطلبان در شبکههای اجتماعی به راه افتاده است و هر گروهی به فراخور آزمون خود تاکید میکنند که آزمون مهمی است و باید به تعویق بیافتد.
در مقابل تعداد زیادی از داوطلبان نیز در فضای مجازی بر این نکته تاکید میکنند که برای خود برنامهریزی کردهاند و نیاز دارند که زمان دقیق آزمون را بدانند تا برای مرور دانستههای خود برنامه داشته باشند. این گروه از داوطلبان بر عدم تعویق زمان آزمون تاکید دارند.
شاید یکی از دلایل اینکه برگزاری آزمونهای کشوری با موج مخالف و موافق روبرو شده جمعیت زیادی است که قرار است در مدت حداقل ۵ ساعت در یک مکان مشخص حضور داشته باشند.
با وجود تاکید بر اجرای فاصله گذاری اجتماعی در زمان برگزاری کنکورها و آزمونهای ملی، همچنان برخی از داوطلبان مخالف برگزاری آزمون هستند و معتقدند که امکان سرایت بیماری در این شرایط بیشتر میشود.
داوطلبان آزمون دستیاری که در خط مقدم مبارزه با کرونا بودند
یکی از گروههای داوطلبان که به برگزاری آزمون در شرایط فاصله گذاری فیزیکی معترض هستند داوطلبان آزمون دستیاری هستند که با حدود ۱۴ هزار داوطلب قرار است در ۵ تیرماه ۹۹ برگزار شود. این دسته از داوطلبان یادآور شدهاند که به دلیل اینکه گروه زیادی از داوطلبان آزمون دستیاری تا هفته منتهی به آزمون در صف مقدم مقابله با کروناویروس بودند بیم آن میرود که با تجمع در یک مکان مشخص به انتقال بیشتر ویروس کمک کنند.
در ادامه مخالفت با برگزاری کنکورهای سراسری، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی، عدهای از داوطلبان یادآور شدهاند که امکان امتحان دادن با شرایط ماسک و ضدعفونی و تجهیزات شخصی بسیار مشکل ساز خواهد بود.
برخی از داوطلبان به این نکته اشاره میکنند که ممکن است در زمان امتحان و با وجود رعایتها، امکان انتقال کروناویروس از افرادی که ناقل هستند و اطلاع ندارند، وجود داشته باشد و این تجمع به انتقال ویروس منجر میشود.
آزمون دکتری تخصصی با بیش از ۱۷۷ هزار داوطلب قرار است در ۹ خرداد ۹۹ برگزار شود و آزمون کارشناسی ارشد نیز با ۶۵۹ هزار و ۱۹۳ داوطلب قرار است در روزهای پنجشنبه و جمعه ۲۲ و ۲۳ خردادماه ۹۹ برگزار شود. این در حالی است که تعدادی از داوطلبان این آزمونها خواستار تعویق زمان آزمون شدهاند.
بلاتکلیفی کنکور سراسری به دلیل امتحانات نهایی
این موضوع برای کنکور نیز شرایط ویژه ای ایجاد کرده است. همچنین پیش از این سازمان سنجش آموزش کشور زمان برگزاری کنکور سراسری سال ۹۹ را روزهای ۱۲ و ۱۳ تیرماه اعلام کرده بود اما این تاریخ نیز ممکن است با توجه به مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر برگزاری کنکور حداقل ۲۰ روز پس از پایان امتحانات نهایی و مشخص نبودن زمان برگزاری امتحانات نهایی دوره متوسطه، تغییر کند.
امروز و فردا مسئولان ادامه دارد
دکتر سعید نمکی وزیر بهداشت در ۱۰ اردیبهشت ماه ۹۹ در پاسخ به درخواستهای داوطلبان اظهار داشت: بسیاری در مورد برگزاری کنکور در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری سوال داشتند اما امروز و فردا با همکاران مان برآورد میکنیم که در درست ترین زمان که کمترین آسیب را به فرزندان ایران وارد کند، برگزار کنیم. گرچه ممکن است تأخیر در برگزاری کنکور، باعث ایجاد اضطراب شود اما تأخیر را اگر به قیمت تأمین سلامتی آیندگان کشور باشد را با جان و دل میپذیریم.
دو روز بعد وزیر بهداشت در توئیتی نوشت: هرچند برگزاری به موقع آزمونهای سراسری برایمان مهم است، اما سلامتی فرزندانمان قطعاً مهمتراست. لذا تلاش میکنیم با رعایت اصول و به دور از غوغاسالاری سودجویان، بهترین تاریخ ممکن از لحاظ رعایت سطح ایمنی برای حفاظت از داوطلبان را اعلام کنیم. خداوند نگهدار عزیزان برومندمان باد.
در ادامه این سخنان دکتر ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت روز ۱۳ اردیبهشت در پاسخ به سوالی درباره برگزاری کنکور یادآور شد: درباره آزمونها تاکید میکنم که از نظر ما مهمترین موضوع حفظ سلامت شرکتکنندگان است و چه در زمینه کنکور و چه در سایر آزمونها بر این مبنا تصمیمگیری میکنیم. اما تصمیم در این زمینه جمعی و بر عهده ستاد ملی کرونا خواهد بود.
وی با اشاره به اظهارات داوطلبان در فضای مجازی گفت: در حال حاضر هم جوی راه افتاده برخی که فکر میکنند درس را خواندهاند میگویند کنکور برگزار شود و برخی که درس نخواندهاند میگویند کنکور برای سلامتی ضرر دارد. محل نشستن افراد در کنکور قبلاً هم با فاصله بوده، اما در ورود و خروج تراکم وجود دارد و تجمعاتی در اطراف محل برگزاری اتفاق میافتد.
حریرچی گفت: با هماهنگی با وزارت علوم و آموزش و پرورش در مورد کنکور تصمیم گیری و اعلام خواهد شد.
دکتر علیاکبر حقدوست معاون آموزشی وزارت بهداشت نیز در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: قرار است اول هفته آینده جلسهای با حضور مدیران مربوطه وزارتخانههای بهداشت، علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان سنجش آموزش کشور مبنی بر تهیه یک تقویم جدید برای آزمونهای کشوری برگزار شود.
معاون آموزشی وزارت بهداشت افزود: پس از تهیه تقویم جدید آزمونها این تقویم به ستاد ملی مقابله با کرونا ارائه میشود و ستاد در نهایت پیشنهاد آزمونها را بررسی میکند. معمولاً ستاد ملی مقابله با کرونا زمانهای پیشنهادی را بررسی میکند و در صورتی که مغایرتی با سایر موضوعات نداشته باشد آن را نهایی میکند.
حقدوست درباره احتمال تعویق کنکور سراسری ۹۹ نیز یادآور شد: مصوبه قبلی ستاد ملی مقابله با کرونا این بود که کنکور سراسری حداقل باید ۲۰ روز پس از امتحانات نهایی برگزار شود. همچنان این مصوبه برقرار است. هر زمان، تقویم نهایی امتحانات دوره متوسطه از سوی وزارت آموزش و پرورش اعلام شود کنکور ۲۰ روز پس از آن برگزار میشود.
زمزمه تعویق آزمونها قویتر میشود
این سخنان و واکنشها در کنار جوی که برخی داوطلبان در فضای مجازی ایجاد کردهاند زمزمههای تعویق آزمونهای ملی را قوت می بخشد. به این ترتیب احتمال بسیاری زیادی برای تعویق آزمونهای ملی از خردادماه و موکول شدن به زمانی دیگر و تعویق دو هفتهای برای کنکور سراسری و موکول شدن به هفته اول مردادماه وجود دارد.
نظر شما