هنر

کل اخبار:647

  • ۱۳۹۵-۰۷-۰۴ ۰۸:۳۳

    سربازهایی که به تالار وحدت نرسیدند/انتقاد علی رفیعی از مسئولان هنری

    جایزه آکادمی سمندریان انگیزه‌ای می‌شود که سراغ علی رفیعی برویم و از حال‌وروزش بپرسیم. از هنرمند میدان‌های وسیع و میزانسن‌ها و فضاهای گسترده زیباشناسی و مفهومی می‌پرسیم این روزهایش را چه می‌کند و برای کار تازه‌اش برنامه‌ای دارد یا خیر؟

  • ۱۳۹۵-۰۷-۰۳ ۱۰:۲۰

    هنر ایران نگین اپراهاوس دبی شد/ کشف یک رابطه فرهنگی با ژاپن

    سهند حسامیان هنرمند مجسمه ساز به تازگی دو اثر حجمی خود را در شهر نارا ژاپن و اپراهاوس دبی به نمایش گذاشته ونصب کرده است.

  • ۱۳۹۵-۰۶-۳۱ ۰۹:۱۰

    «لوسی بارتون» به ایران رسید/ رمان کاندیدای بوکر در انتظار مجو

    رمان «نام من لوسی بارتون است» نوشته الیزابت استروث با ترجمه سمیه داننده توسط نشر هنر پارینه برای گرفتن مجوز به وزارت ارشاد رفت.

  • ۱۳۹۵-۰۶-۲۹ ۱۲:۰۰

    کتاب مجموعه عکس یکی از بزرگترین خانه‌های خشتی جهان منتشر شد

    کتاب «خانه حاج‌آقا علی» شامل مجموعه عکس‌های سیدمحسن سجادی هنرمند عکاس از یکی از بزرگترین خانه‌های خشتی جهان که در شهر رفسنجان واقع شده است، منتشر شد.

  • ۱۳۹۵-۰۶-۲۸ ۱۰:۰۰

    هنر «هورژین‌ بافی» زنان بختیاری ثبت ملی شد

    «هورژین‌بافی» یا خورجین بافی، از هنرهای سنتی مناطق بختیاری‌نشین استان خوزستان، ثبت ملی شد.

  • لائوکوئون ۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۱۰:۱۷

    تاملی بر زیبایی‌شناسی شعر-نقاشی(۴)؛

    هنر از ورای لائوکئون

    در دوره‌ای که سوبژکتیویته در تجربه‌ی زیباشناختی جایگاه مهمی دارد، بحث بر سر هنرهای مستقل و خودمختار به‌خوبی نشان داده که بعد از این، آنچه اهمیت دارد خود هنر است نه اصول و قواعد جزمی و قراردادی که از متافیزیک، دین و اخلاق منشأ می‌شوند. همچنین زیباشناسی با حفظ کردن پیوند خود با فلسفه به یکی از حوزه‌های ارجح شناخت فلسفی تبدیل شده و در مقام یکی از بخش‌های سازنده‌ی نظام فکری کانت و هگل جایگاه خاصی یافته است.

  • ذهن ۱۳۹۵-۰۶-۲۰ ۰۹:۵۰

    جمع حکمای فلسفه‌ی اسلامی در مفهوم زیبایی‌شناسی (۲)؛

    ورود به عرصه خیال با نقد عقل

    در اسلام برخلاف فلسفه‌ی غربی، زیبایی‌شناسی صرفاً نظریه‌ای برای درک بهتر هنر نبوده است، بلکه هنر خود نوعی متأثره از ذات زیبایی‌شناسی است که در اکمالِ کمال هنرمند مورد استفاده قرار گرفته است. هنر نیز گونه‌ای از شناخت هستی است، البته گونه‌ای متفاوت با زبان و ابزار ویژه‌ی خود؛ و هنرمند نیز کار خود را ابتدا با نقد عقل و ورود به عرصه‌ی عالم خیال آغاز می‌کند و به گونه‌ای هر جا کلام عقل به پایان خودش نزدیک شود، خواستگاه آغازین هنر همان جا است و فارغ از هر بندی، هنرمند را در آسمان خیال خود که طبقه‌ای از طبقات زیبایی‌شناسی است به پرواز درمی‌آورد.

  • شعر نقاشی ۱۳۹۵-۰۶-۱۶ ۰۹:۴۶

    تاملی بر زیبایی‌شناسی شعر-نقاشی(۳)؛

    جنگ هنرها

    آیا نقاشی باید همچون شعر خاموش و بی‌صدا باشد یا شعر باید تابلویی سخنگو باشد؟ این دو پرسش چکیده‌ی مجادلات طولانی شعر همچون نقاشی است که از دوره‌ی رنسانس تا لسینگ در جریان بوده است. این گزاره بیان می‌دارد که شعر مانند نقاشی از قدرت توصیف، القا و بازنمایی تصویری برخوردار است. نقاشان دوره‌ی رنسانس نقاشی را با شعر همتا کردند.اما داوینچی در رساله‌ی درباره‌ی نقاشی با بنیان نهادن سلسله‌مراتب بین هنرها، نقاشی را در صدر نشانده و آن را بر شعر متقدم می‌داند.

  • فیلسوفان اسلامی ۱۳۹۵-۰۶-۱۵ ۰۹:۵۵

    جمع حکمای فلسفه‌ی اسلامی در مفهوم زیبایی‌شناسی (۱)؛

    مناقب حضرت زیبایی

    در فلسفه‌ی اسلامی لفظ آشنایی به نام «عالم اصغر» وجود دارد؛ مراد از این تلقی، جهان پرتلاطم انسانی است که خود به گونه‌ای نمو خاکیِ هستی لایزال الهی بوده و تعالی خود را به قدر جذب فیض الهی می‌داند. هیچ لفظی در بین تفاسیر اسلامی در خصوص زیبایی‌شناسی به‌جز کمال و عالمیت اصغرِ انسان مورد توجه نبوده است. در نهایت نیز هرآینه عالم اصغر (انسان) سعی بر آن دارد که با کسب کمال، ذره‌ای از ذات احدیت را در خویش متجلی کند.

  • هنر ۱۳۹۵-۰۶-۰۹ ۰۹:۱۰

    تاملی بر زیبایی‌شناسی شعر-نقاشی(۲)؛

    زیربنای فلسفی و فکری زیبایی‌شناسی

    از نظر کانت، زیبا چیزی است که بدون مفهوم قابل تصور است، مثل وقتی که انسان بدون کمک مفاهیم، احساس شادی می‌کند و زیبا از سنخ همین حس کردن‌های بی‌واسطه و بدون کمک مفاهیم است و مثل احکام منطقی، اصول و قواعد ابژکتیو ندارد. از نظر او، وقتی قوه‌ی حس ما با یک امر زیبا همچون گل زیبا یا یک تابلوی زیبا روبه‌رو می‌شود، قوه‌ی خیال با این مواجهه می‌کوشد در بازی آزاد خود با قوه‌ی فاهمه، این زیبایی را تحت یکی از مقولات فاهمه قرار دهد.

  • ۱۳۹۵-۰۶-۰۸ ۱۷:۲۰

    مرگ رویای آمریکایی

    «جواکیم اسکیلدسن» عکاس مجله «تایم»، زندگی زیر خط فقر مردم آمریکا و به سراب تبدیل شدن یک رویای جمعی را در عکس‌هایش به تصویر کشیده است.

  • نقاشی ۱۳۹۵-۰۶-۰۳ ۰۹:۵۹

    تاملی بر زیبایی‌شناسی شعر-نقاشی(۱)؛

    تاریخچه‌ی نگرش هنر به‌منزله‌ی زیبایی یا خوب

    زیبایی آن است که بزرگ‌ترین لذت را به ما ارزانی دارد و آنچه بزرگ‌ترین لذت را به ما نثار کند چیزی است که تصورات بسیاری را در کوتاه‌ترین مدت ممکن به ما می‌بخشد. لذتی که از زیبایی به دست می‌آید عالی‌ترین معرفتی است که انسان قادر به تحصیل آن است، زیرا در کوتاه‌ترین زمان ممکن احساسات و ادراکات بسیاری از این معرفت عاید ما می‌شود.

  • ۱۳۹۵-۰۶-۰۱ ۱۵:۴۰

    هفت روایت از هنر معاصر

    «هفت روز در جهان هنر»، عنوان کتابی است از سارا تورنتون که به‌تازگی با ترجمه آرزو احمی توسط نشر نظر منتشر شده است.

  • ۱۳۹۵-۰۵-۲۶ ۱۴:۴۰

    مردی که چشم‌ها مبهوت هنرش شد

    شاید آن روزی که ناصرالدین‌شاه قاجار در بازدید از مدرسه‌ی دارالفنون شیفته‌ی نقاشی‌های یک نوجوان کاشانی شد، کسی تصورش را هم نمی‌کرد این نوجوان در آینده با سرانگشتان هنرمندش دست به خلق نقاشی‌هایی بزند که همه را به حیرت وادارد.

  • ۱۳۹۵-۰۵-۲۶ ۱۳:۲۰

    کنفرانس بین المللی فرهنگ، هنر و معماری اسلامی برگزار می‌شود

    کنفرانس بین المللی فرهنگ، هنر و معماری اسلامی مهرماه به میزبانی جزیره کیش برگزار می شود.

  • ۱۳۹۵-۰۵-۱۹ ۱۲:۰۰

    برترین‌های کنکور امسال را بشناسید/ تهرانیها در صدر گروه ریاضی

    اسامی ۱۰ نفر اول گروه‌های آزمایشی علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی و ۳ نفر اول گروه‌های هنر و زبان‌های خارجی کنکور سراسری ۹۵ اعلام شد.

  • ۱۳۹۵-۰۵-۱۷ ۱۵:۲۰

    ضد هنر همه‌جا هستند / وندالیسم گریبان‌ بنکسی را گرفت/ گزارش تصویری

    بنکسی و آثار تخریب شده، ضد هنرها همه‌جا هستند.

  • ۱۳۹۵-۰۵-۰۵ ۱۱:۴۰

    آزمون عملی رشته های هنر کنکور ارشد ۹۵ آخر هفته برگزار می شود

    مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور از برگزاری آزمون عملی ۷ کدرشته مربوط به رشته های هنری در کنکور کارشناسی ارشد ۹۵ در روزهای ۶، ۷ و ۸ مردادماه خبر داد.

  • اقتصاد فرهنگی ۱۳۹۵-۰۵-۰۴ ۱۲:۱۲

    درآمدی پیشرفته بر اقتصاد فرهنگی

    روث تاوز

    همه اصطلاحات فنی اقتصاد به زبانی ساده در این کتاب شرح داده شده است.

  • ۱۳۹۵-۰۵-۰۳ ۱۲:۰۰

    برپایی نخستین نشست کتاب‌خوان تخصصی هنر

    اولین نشست از سلسله نشست‌های کتاب‌خوان تخصصی هنر با حضور بهزاد قادری و رامتین شهبازی و جمعی از علاقه‌مندان کتاب و کتابخوانی برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۱۵:۰۰

    عقل، موید و پشتوانه‌ خردمندی است/ فقر پرسش فلسفی

    رضا داوری اردکانی در مرکز فرهنگی شهر کتاب گفت: هنر و فلسفه نماینده‌ عقل هستند؛ البته این عقل به معنای منطق نیست؛ این عقل موید و پشتوانه‌ خردمندی است.

  • ۱۳۹۵-۰۴-۱۵ ۱۳:۰۰

    شرکتهای دانش بنیان فرهنگ و هنر در دانشگاه آزاد راه اندازی می‌شود

    معاون فرهنگی دانشگاه آزاد گفت: شیوه نامه اجرایی راه اندازی شرکت های دانش بنیان در حوزه علوم انسانی و فرهنگ و هنر در این معاونت تدوین شده که هفته آینده به واحدهای دانشگاه ابلاغ می شود.

  • ۱۳۹۵-۰۴-۱۴ ۱۱:۲۰

    هنرهای سنتی ایرانی- اسلامی در موزه ملک آموزش داده می‌شود

    شیوه‌های سنتی چاپ کتاب، تکنیک‌های کتاب‌آرایی، کتیبه‌خوانی و طراحی خطوط کوفی، نقاشی پشت شیشه، خط شکسته، مرقع‌سازی و نقاشی ویژه کودکان در کتابخانه و موزه ملی ملک آموزش داده می‌شود.

  • ۱۳۹۵-۰۴-۱۳ ۱۶:۴۰

    «هنر برای هنر» یا «هنر برای هنرمند» / تمایز اجتماعی یا رسالت اخلاقی؟

    یکی از پرسش‌های مهمی که از اواسط قرن بیستم هم‌چنان تا کنون در محافل ادبی مورد بحث است، پرسشی است درباره رسالت هنر به‌ویژه ادبیات؛ آیا هنر برای هنر خلق می‌شود یا رسالت دیگری بر آن متصور است. درباره این پرسش و این‌که چه کسانی هنر را فقط برای هنر پذیرفته‌اند، دو نویسنده «پانکاج میشرا» و «ریوکا گالچن» پاسخ داده‌اند.

  • ۱۳۹۵-۰۴-۱۳ ۱۴:۰۰

    یک قرن گفت‌وگوی سینما و فلسفه

    رابطه فلسفه و سینما چیست؟ آیا می‌توان به سینما به‌عنوان روشی برای تفکر فلسفی نگاه کرد؟ سال‌ها پیش از رونق‌گرفتن «مطالعات فیلم» و در حقیقت از اوایل قرن بیستم و هم‌زمان با تولد سینما، متفکران و فیلسوفان به این پدیده نوظهور پرداخته‌اند.

  • ۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۱۱:۲۰

    احترام به تعهد اجتماعی علی‌اکبر صنعتی

    یک موزه در تهران و دیگری در کرمان نام علی‌اکبر صنعتی را یدک می‌کشند، اما برخلاف معمول که تصور می‌شود وضعیت رسیدگی به آثار در پایتخت بهتر است، موزه تهران چندسالی است که تعطیل شده هرچند این روزها گروهی از مرمتگران گرد متروک‌بودن را از ساختمان آن گرفته‌اند و آن‌طور که حمید شانس می‌گوید، مجسمه‌های آسیب‌دیده با حفظ اصالت اثر درحال مرمت هستند.

  • ۱۳۹۵-۰۳-۳۱ ۱۰:۰۱

    پاسدار هنر خوشنویسی‌مان نبوده‌ایم/ برپایی نمایشگاه در ترکیه

    علی شیرازی از برپایی نمایشگاهی از آثارش در کشور ترکیه خبر داد و نسبت به کم‌توجهی به پاسداری از هنر خوشنویسی کشورمان در جهان انتقاد کرد.

  • هنر نقاشی ۱۳۹۵-۰۳-۳۱ ۰۹:۴۶

    تاملی بر پدیدارشناسی هنر - نقاشی (۴)؛

    نتایج بحث؛ تحقق حقیقت در هنر

    یک اثر هنری بر پایه‌ی معنای عالم بنیان می‌گیرد. در هر اثر هنری حقیقت شیء‌‌ در اثر به ظهور می‌رسد ... و عالمی بنیان نهاده می‌شود و به بیانی لایه‌های پدیدار شده و به ظهور می‌آید (هایدگر, اثر هنری و حقیقت). این ظهور و پدیدار هایدگری را می‌توان به نامستوری و یا کشف حجاب تفسیر کرد؛ تحقق حقیقت نیز در واقع همین نامستوری و انکشاف و پدیدار آمدن است و از این طریق است که در اثر هنری حقیقت تحقق می‌یابد.

  • ۱۳۹۵-۰۳-۲۵ ۱۷:۰۰

    خوشنویسی و سمبولیسم

    بی شک تمامی فرهنگ ها شیوه ها و نقش مایه های مشترکی دارند اما اگر درست باشد که هنر اسلامی دارای نوعی همسانی در حضور است که بازتولید مداوم کلیشه ها را توجیه می کند، این می تواند یک نقد جدی بر هنر اسلامی در مقام یک هنر باشد.

  • ۱۳۹۵-۰۳-۲۵ ۱۶:۴۰

    اکبرزاده «هنر و مالتیتود» را به بازار کتاب‌های فلسفه آورد/ خوانشی هستی‌شناختی از مفاهیم روز

    فرهاد اکبرزاده، مترجم از انتشار «هنر و مالتیتود» اثر «آنتونیو نِگری»، فیلسوف ایتالیایی خبر داد و گفت: این کتاب حاوی نامه‌هایی است که در آن نویسنده در تلاش است مفاهیم روز را با رویکردی هستی‌شناسانه بررسی کند.