حسین پاینده

کل اخبار:50

  • مکارمی ۱۳۹۴-۰۹-۰۹ ۰۸:۵۱

    گزارشی از نشست «تاریخ و روانکاوی» (۱)؛

    درمان گذشته

    ‌تاریخ و روان‌كاوی به یكدیگر شباهت دارند، زیرا هر دو دیسیپلین در پی بازیابی گذشته هستند. تاریخ‌دان می‌خواهد گذشته‌ی تاریخی یك ملت را بازسازی كند تا از آن طریق پرتو روشنی بر حال و روز فعلی آن ملت بیندازد و به طریق اولی روان‌كاو نیز با معلوم كردن زوایای تاریك ضمیر ناخودآگاه بیمار، پرتو روشنی بر وضعیت كنونی او بیندازد. در هر دو رشته، گذشته شالوده‌ای برای فهم اکنون است.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۱۲ ۱۷:۰۰

    آموزش نقد ترجمه در کشور صرفاً نظری است/رشته ترجمه را تقویت کنیم

    حسین پاینده معتقد است: آموزش ترجمه و به خصوص آموزش نقد ترجمه در کشور جنبه‌ صرفاً نظری دارد، در حالی که هدف از سرمایه‌گذاری در رشته‌های آکادمیک تربیت کسانی است که نیازهای عملی و واقعی را هم اجابت کنند.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۳۰ ۱۰:۲۰

    برگزاری نشست تاریخ و روانکاوی

    نشست علمی تاریخ و روانکاوی در مرکز روان شناسی سیاووشان برگزار می شود.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۲۶ ۱۱:۰۰

    روانکاو می‌تواند منتقد ادبی باشد/ شباهت «رویا» با داستان کوتاه

    حسین پاینده معتقد است: همه‌ عناصر داستان در رؤیاهای ما وجود دارند، به این ترتیب، روانکاوی که رؤیاهای بیمارانش را تحلیل می‌کند به منتقد ادبی‌ شباهت دارد.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۲۰ ۱۵:۰۰

    رمان‌ ایرانی امروز مصداق «تهی‌شدگی ادبیات» شده است

    پاینده، منتقد ادبی می‌گوید:‌ بارت در مقاله «ادبیات تهی‌شدگی» استدلال می‌کند که ادبیات داستانی آمریکا در دهه‌ ۱۹۵۰ تهی شده و به جایی رسیده که نویسندگان صرفاً در پی بازی با تکنیک هستند.‌ رمان‌های معاصر ما نیز مصداقی از تهی‌شدگی به مفهوم بارتی آن هستند.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۱۲:۱۹

    به ورطه‌ «آنارشیسم شبه‌نقادانه» سقوط کرده‌ایم

    حسین پاینده می‌گوید:‌ اگر قائل به روشمندی نقد نباشیم، به ورطه‌ آنارشیسم شبه‌نقادانه سقوط می‌کنیم. او معتقد است اگر روشمند بودن نقد را به پرسش بگیریم هیچ‌چیز به جز آنارشیسم جایگزین آن نمی‌شود و این دقیقاً همین وضعیتی است که الان در آن هستیم.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۱۲ ۱۳:۳۰

    کارگاه شالوده­ های نقد ادبی برگزار می‌شود

    کارگاه شالوده های نقد ادبی با حضور حسین پاینده و به منظورآشنایی علاقه‌مندان به نقد ادبی با مبانی نظری نقد برگزار می شود.

  • در دنیای تو ۱۳۹۴-۰۵-۱۴ ۰۹:۲۲

    حسین پاینده؛ خوانشی روانکاوانه از فیلم «در دنیای تو ساعت چند است؟»

    وقتی که زمان متوقف می‌شود

    گذشته در فیلم در دنیای تو … با تمهیدهای مختلف برجسته می‌شود. آشکارترین این تمهیدها، سرریز شدن خاطرات گیله‌گل از ضمیر ناخودآگاهش است. برای مثال، در صحنه‌ای که گیله‌گل در حیاط خانه‌ی پدری با لباسی مبدل قدم می‌زند، خانه‌ای که اکنون چند سال است خالی از سکنه مانده، ناخودآگاه خود را در سن دختربچه‌ای شش‌ـ‌هفت‌ساله به یاد می‌آورد.

  • قانعی راد پاینده ۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۸:۵۶

    نشست تخصصی نقد کتاب «ظهور ژاپن مدرن، نگاهی به مشروطه‌ی ژاپنی» (۱)

    چگونه دوآلیته مانع دوآلیسم شد؟

    در دوران مدرن در ژاپن با توجه به پیشینه‌ی فرهنگی، «مردانی ایجاد شدند که به‌تمامی در برابر نفوذ خارجی، ضدخارجی بودند و به‌تمامی از نظر حفظ منافع ژاپن، محافظه‌کار بودند، ولی به‌تمامی از نظر کسب تجربیات علمی غربی، باز بودند؛ جامعه‌ای ایجاد شد و فرهنگی شکل پیدا کرد که از نظر فرهنگ عمومی، سنتی و درعین‌حال به لحاظ تمایل به اصلاحات، مدرن بودند.»

  • ۱۳۹۴-۰۲-۲۷ ۱۵:۱۰

    پاینده فیلم «قاعده‌ تصادف» را نقد می کند

    حسین پاینده فردا دوشنبه فیلم «قاعده تصادف» ساخته بهنام بهزادی را در دانشکده ادبیات دانشگاه علامه طباطبایی مورد نقد و بررسی قرار می دهد.

  • حسین پاینده ۱۳۹۴-۰۲-۱۰ ۱۶:۴۷

    صوت/ تبلیغات و زندگی روزمره

    حسین پاینده

  • ۱۳۹۳-۱۱-۲۵ ۱۱:۴۰

    حسین پاینده تاریخ بیهقی را از منظر روایت‌شناسی تحلیل می‌کند

    حسین پاینده استاد نظریه و نقد ادبی دانشگاه علامه طباطبائی در همایشی که به همت گروه زبان و ادبیات فارسی این دانشگاه برگزار خواهد شد، «تاریخ بیهقی» را از منظر نظریه روایت‌شناسی تحلیل خواهد کرد.

  • حسین پاینده ۱۳۹۳-۱۰-۱۱ ۰۹:۴۹

    «تبلیغات» در سلسله نشست‎های هنر و زندگی روزمره‌ی شهری؛

    تبلیغات و تغییر جهان‌بینی افراد در مطالعات فرهنگی

    از منظر مطالعات فرهنگی آگهی‌های تجاری تأثیری در جهان‌بینی افراد در برداشت و در رفتارهای اجتماعی و فرهنگی آن‌ها دارد. آگهی‌های تجاری حتی در نظام اجتماع و در حفظ یا به‌هم‌ریختن این نظام دخیل هستند؛ پس محققی که از این منظر به مطالعه‌ی آگهی‌های تجاری می‌پردازد، می‌خواهد آن مکانیزم‌های ایدئولوژیکی را کشف کند که نهایت منجر به ابقای نظم اجتماعی موجود می‌شود.

  • حسین پاینده ۱۳۹۳/۰۹/۱۵

    گفت‌وگو با حسین پاینده؛

    گشودن رمان

    به طور كلی اگر كتابی بتواند نیازهای واقعی و مبرم ما در مطالعات ادبی را تشخیص دهد و اجابت كند، با اقبال دست‌اندركاران این حوزه مواجه خواهد شد. در كشور ما، رمان در حال حاضر ژانر پرطرفداری است، اما بسیاری از پژوهشگران و دانشجویان علوم انسانی به درستی نمی‌دانند كه چگونه باید با نگاهی تحلیلی و نقادانه رمان خواند و به معانی آن پی برد. هر كسی حق دارد با هر میزان از دانش رمان بخواند...

  • ۱۳۹۳-۰۹-۱۰ ۰۸:۳۴

    «تبلیغات و زندگی روزمره شهری» برگزار می‎شود

    دومین نشست از سلسله نشست های هنر و زندگی روزمره شهری با عنوان «تبلیغات و زندگی روزمره شهری» در خانه هنرمندان ایران برگزار می شود.

  • ۱۳۹۳-۰۷-۲۹ ۰۹:۳۱

    کارگاه «روایت‌شناسی عکس» برپا می‌شود

    کارگاه نیم‌روزه «روایت‌شناسی عکس» توسط حسین پاینده در موسسه پژوهشی بهاران برگزار خواهد شد.

  • ۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۱۴:۲۱

    کارگاه «روایت‌شناسی عکس» برگزار می‌شود

    کارگاه نیم‌روزه «روایت‌شناسی عکس» توسط حسین پاینده در موسسه پژوهشی بهاران برگزار خواهد شد.

  • ۱۳۹۳-۰۷-۱۷ ۱۵:۳۲

    نقد «دن کیشوت» در برنامه «کارنامه»

    رمان «دن کیشوت» با حضور نجمه شبیری و حسین پاینده در برنامه تلویزیونی «کارنامه» نقد و بررسی می‌شود.

  • ۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۶:۰۶

    پاینده: رمان‌نویسان طبیبان فرهنگی جامعه هستند

    حسین پاینده در نشست موانع رشد رمان در ایران گفت: اگر رمان در کشوری پا نگیرد جامعه به مسائل و مشکلات درونی خود آگاه نشده و این خطرناک است چرا که رمان‌نویسان طبیبان فرهنگی جامعه هستند.

  • ۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۲:۳۸

    تفاوت سوشون و تنگسیر از نظر پاینده

    حسین پاینده در نشست بررسی بازنمایی رویدادهای تاریخی در «سَووشون» و « تنگسیر» گفت: سیمین دانشور در «سووشون» سعی کرده به واقعیت نزدیک باشد اما صادق چوبک، در «تنگسیر» به سمت اسطوره رفته است.