ادبیات

کل اخبار:891

  • ۱۳۹۴-۰۵-۱۷ ۱۲:۲۰

    انتشار ۶۰ عنوان كتاب ادبی در هفته دوم مرداد

    هفته دوم مرداد ماه بيش از 30 عنوان كتاب نسبت به هفته اول اين ماه در حوزه ادبيات كمتر منتشر شد. شمار چاپ كتاب‌هاي ادبي در اين هفته به 60 عنوان كتاب تقليل يافت.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۱۴ ۱۱:۲۰

    اراده جدی برای حضور ادبیات ایران در صحنه بین‌المللی وجود ندارد

    مدیر آژانس ادبی غزال با بیان اینکه به دلیل بالا بودن هزینه‌ها فعالیت این آژانس ادبی محدود شده است، گفت: ما در نمایشگاه کتاب فرانکفورت غرفه نداریم.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۱۴ ۱۰:۴۰

    علی نصیریان: گنجینه ادب فارسی از طریق نمایش های ایرانی می تواند به مردم منتقل شود

    رییس جشنواره نمایش های آیینی و سنتی با تاکید بر حفظ و اشاعه فرهنگ و تمدن کهن ایرانی از طریق فعالیت های هنری و سپردن آن به آیندگان گفت: گنجینه ادب فارسی از طریق نمایش های ایرانی می تواند به مردم منتقل شود.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۱۳ ۰۹:۲۰

    چرا ادبیات می‌خوانیم؟

    عبدالله کوثری ضمن پاسخ به این پرسش که چرا ادبیات می‌خوانیم، گفت: وقتی به ادبیات تعهد داریم به این معنی‌ است که به انسان تعهد داریم.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۶:۰۰

    شماره اول فصلنامه «نقد کتاب ادبیات» منتشر شد

    نخستین شماره فصلنامه «نقد کتاب ادبیات» ویژه بهار ۱۳۹۴ به سردبیری مرتضی هاشمی‌پور منتشر شد.

  • کارور ۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۱:۰۳

    به بهانه سالروز مرگ ریموند کارور؛

    رئالیسم کثیف در آثار کارور

    کارور نویسنده‌ای است که باور دارد که خواننده می‌تواند بو بکشد، ببیند و لمس کند؛ از آن گذشته، ما در داستان او با راوی‌ای مواجهیم که به منطق خاص خود، وقایع‌نگاری، طرح داستان، روان‌شناسی، خودبودگی معتقد است و این‌ جهانی است که در آن محتوا بر فرم برتری دارد و زبان بی‌پرده و شفاف است.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۸ ۱۲:۴۰

    چاپ پنجم «گروه محكومين» فرانتس كافكا

    چاپ پنجم کتاب «گروه محكومين»نوشته فرانتس كافكا با ترجمه حسن قائميان در انتشارات امیرکبیر منتشر شده است.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۸ ۱۱:۱۰

    ˝تبعید˝ در آینه هنر

    در این نوشتار به موضوع تبعید به واسطه دو کتاب داستانی (دو اثر از فئودور داستایوسکی و منصور کوشان) و یک فیلم سینمایی ("زندگی زیباست" اثر روبرتو بنینی) پرداخته شده است.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۷ ۱۳:۱۰

    کتاب‌هایی برای اهالی ادبیات و سیاست / از ˝سرگذشت شاهزاده خانم ایرانی˝ چه می‌دانید؟

    ˝بز ریش سفید˝، ˝زندگی وحشی˝، ˝سرگذشت شاهزاده خانم ایرانی˝ و کتاب‌هایی در حوزه آموزش سیاسی از آثاری هستند که به تازگی روانه بازار نشر شده‌اند.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۷ ۱۳:۰۰

    جلوه مرگ در آثار هنری

    سید رضا اورنگ: پدیده عجیب و غیرقابل گریز مرگ خیلی زود تاثیر خود را روی شاخه‌های هنری گذاشت؛ اما به نظر می‌زسد مسوولان و هنرمندان یک بازنگری کلی درباره به تصویر کشیدن پدیده مرگ داشته باشند.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۶ ۱۳:۳۰

    «یخ در جهنم» رمانی اجتماعی با روایت دانای‌کل

    رمان «یخ در جهنم» نوشته نسترن هاشمی توسط نشر هیلا منتشر و راهی بازار نشر شده است.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۶ ۱۱:۰۰

    سیاووش جمادی: نشانی از مردم در ادبیات نمی‌بینیم

    سیاووش جمادی گفت: شادی منعکس شده در اشعار و تاریخ، نماینده شادی در بطن مردم نیست؛ زیرا متنی که در اختیار داریم از زبان آنها نیست و نشانی از وجود مردم در ادبیات نمی‌بینیم.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۵ ۱۶:۳۰

    «نشانه‌ــ‌معناشناسی ادبیات» حمیدرضا شعیری منتشر می‌شود

    «نشانه‌ــ‌معناشناسی ادبیات: الگوی مطالعه نظام‌های گفتمانی ادبی» تازه‌ترین کتاب حمیدرضا شعیری، عضو هیات علمی دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس، است که به زودی از سوی انتشارات دانشگاه تربیت‌مدرس روانه کتابفروشی‌ها می‌شود.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۵ ۱۵:۱۰

    شادی و غم در ادبیات از نگاه «محمد صنعتی»

    آیا طرح حالت غم‌بار در شعر فارسی برای مخاطب ایجاد لذت می‌کند یا احساس ناخوشنودی به او می‌دهد؟ در چنین شرایطی که فرد با شعر غمبار مواجهه می‌شود. شاید احساس کند چه خوب که خودش در آن شرایط نیست.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۵ ۱۳:۵۰

    قدرت فرهنگ

    مگر نه این است كه در همه عالم ایران را با هویت فرهنگی و ادبیات فاخر عرفانی و سینمای اخلاقی و هنرهای گرانقدر تجسمی می‌شناسند. اینكه در روزنامه‌های كثیرالانتشار و معتبر دنیا مانند گاردین برای نخستین‌بار در تاریخ ٩٤ ساله پس از توفیق مذاكرات به خط و زبان فارسی می‌نویسند و در سایت می‌گذارند نشانه غلبه فرهنگ بر سیاست و نظامی‌گری نیست؟

  • دریدا ۱۳۹۴-۰۵-۰۳ ۱۰:۰۶

    سایمون کریچلی؛

    دریدا، خواننده (۲)

    برخورد فیلسوف‌های در مسند با دریدا در جهان انگلیسی‌زبان شرم‌آور بود، کاملاً شرم‌آور. به او در مضحک‌ترین اشکال توسط استاد-فیلسوف‌ها افترا زده می‌شد، اما آن‌ها خود بهتر می‌دانستند که این ناشی از کینه‌توزیِ کوته‌بینانه‌ای که انعکاس ناچیز انزاوای فرهنگی‌شان، خودشیفتگی روشن‌فکرانه‌شان، نافرهیختگی و حسادت ساده‌شان به شهرت، کاریزما و فروش فوق‌العاده‌ی کتاب‌های دریدا بدون اشاره به ظاهر خوب و شیک‌پوشی‌اش بود.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۳ ۰۹:۱۰

    لزوم بازنگری در ترجمه متون کلاسیک فارسی/ مترجم قابل نداریم

    یک استاد ادبیات فارسی با تاکید بر لزوم بازنگری در ترجمه های موجود از متون کلاسیک فارسی و به روز رسانی آن گفت: مترجمان امروز بیشتر دنبال متون کم حجم و سبک هستند و نبود مترجم قابل در این کار حس می‌شود.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۱ ۱۴:۲۰

    تلاش برای جبران کمبود ادبیات نظری و عملی ارتباطات در یک کتاب

    غلامرضا آذری، استاد ارتباطات می‌گوید: هدف از تالیف کتاب «زندگی و اندیشه پاول فلیکس لازارسفلد: بنیانگذار رادیوپژوهی» جبران­ کمبود ادبیات نظری و عملی در زمینه‌­های فلسفی، تاریخی و اجتماعیِ مطالعات ارتباطی و رسانه‌‌ای برای دانشجویان، رسانه­‌پژوهان و استادان علوم ارتباطات اجتماعی ایران است.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۱ ۱۴:۰۰

    اولین مخاطب نویسنده هنگام خق اثر ادبی کیست؟

    مخاطب چه نقشی در آفرینش آثار ادبی دارد و اولین مخاطب نویسنده در هنگام خق اثر ادبی کیست؟ پاسخ به این سوال را می‌توانید در بخش ادبی شماره جدید مجله «سینما و ادبیات» بیابید.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۱ ۱۲:۱۰

    زمانی برای کلام / ژاک رانسیر

    سیاست ادبیات نظیر چیزی شبیه به سیاست نویسندگان نیست. به تعهدات شخصی نویسندگان در کشمکش‌های اجتماعی یا سیاسی دورانشان نمی‌پردازد. به شیوه‌ای نیز نمی‌پردازد که نویسندگان ساختارهای اجتماعی، جنبش‌های سیاسی، یا هویت‌های گوناگون را در کتاب‌هایشان بازنمایی می‌کنند. تعبیر «سیاست ادبیات» حاکی از آن است که ادبیات به صرف ادبیات‌بودنش سیاست می‌ورزد.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۱۷:۳۰

    تلفیق ادبیات با پرفورمنس/نخستین برنامه «واژگان ايستاده» در گالری دنا اجرا می‌شود

    لیلی گله‌داران دو شعر از سروده‌های خودش را در نخستین برنامه از سلسله اجراهای «واژگان ایستاده» اجرا می‌کند. این برنامه پنجشنبه اول مرداد (1394) در گالری دنا برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۱۷:۲۰

    «زنگ هفتم» منتشر شد

    اولین مجموعه‌داستان به هم پیوسته‌ محمد منصور هاشمی، نویسنده جوان، شامل هفت داستان کوتاه، توسط نشرچشمه منتشر شد.

  • دریدا ۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۰۹:۳۵

    سایمون کریچلی/ دریدا چگونه روش افرادی مثل من که فلسفه کار می‌کنند را دگرگون ساخت؟؛

    دریدا، خواننده (۱)

    دیکانستراکشن روال خوانش به‌مثابه‌ی ناراحتی از یک میراث است. فرضیه‌ی فلسفی‌ای که این روال را پیش می‌راند این است که اگر قرار است آغاز کنیم، بفهمیم که چه و کجا هستیم و آغاز کنیم تا تغییر دهیم که چه و کجاییم، آن‌وقت این موضوع توجهی پروسواس به میراثی که چه، که و جایی که هستیم را وضع کرده، طلب می‌کند.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۳:۴۰

    آیا نویسندگان ادبیات دینی ما به وظیفه خود عمل کرده‌اند؟

    ادبیات آیینی، ادبیات مذهبی و ادبیات دینی عنوان‌هایی است که برخی از اهل قلم و پدیدآورندگان برای نام نهادن به نوعی از ادبیات با مضامینی دینی آن‌ها را دسته بندی می‌کنند. عده‌ای به این دسته‌بندی معتقدند و برخی دیگر نه. موضوع سلسله گفت‌و‌گوهای ما با اهل قلم درپاسخ به این پرسش بود ‌که آیا تولیدات ادبیات دینی ما طی دهه‌های قبل رضایت بخش بوده یا خیر؟

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۰۹:۳۰

    فلسفه، علم نیست/فلسفه به شکلی اساسی با هنر و ادبیات تفاوت دارد

    اغلب افراد به فلسفه به عنوان رشته ای بسیار انتزاعی با ارتباط بسیار کمی با واقعیت عینی نگاه میکنند. با این حال فلسفه به شکلی اساسی با هنر، ادبیات یا دین تفاوت دارد.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۰۹:۴۰

    ترجمه بهمن فرزانه از «صدسال تنهایی» مارکز به چاپ ششم رسید

    رمان «صدسال تنهایی»،یکی از برترین رمان های تاریخ ادبیات جهان، نوشته گابریل گارسیامارکز؛ نویسنده بزرگ آمریکای لاتین، با ترجمه بهمن فرزانه به چاپ ششم رسید.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۳ ۱۳:۱۰

    توجه به معضل حجاب نباید به غفلت از معضلات بزرگ فرهنگی بیانجامد

    نویسنده و پژوهشگر ادبیات انقلاب گفت: ذهن ناتوان وقتی می‌بیند جامعه از فضای اخلاقی كه قرآن تصویر می‌كند دور می‌شود، این دور شدن را در نزدیك‌ترین شاخصه كه موهای زن باشد ‌می‌بیند؛ در حالی كه خود بی‌حجابی معلول است و علت نیست.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۲ ۱۴:۱۰

    فتح الله مجتبایی: حسرت کتاب‌های نخوانده‌ را دارم

    فتح‌الله مجتبایی متولد 1306 تهران است زمینه مطالعاتی‌اش تاریخ،ادیان و فلسفه‌های شرق است. سال 1350 مدرک دکترای تاریخ ادیان و فلسفه‌های شرق را از دانشگاه هاروارد گرفت و در مرکزمطالعات ادیان جهان (امریکا) به تحقیق در عرصه تاریخ تطبیقی ادیان پرداخت. پس از بازگشت به ایران، در دانشکده‌های ادبیات و الهیات دانشگاه تهران به تدریس مشغول شد.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۱ ۱۸:۰۰

    روایت استاد آمریکایی از فرهنگ ایرانی

    استاد دانشگاه مینه‌سوتای آمریکا که هم تعزیه و نمایش روحوضی را می‌شناسد و هم دستی برآتش ادبیات ایران دارد با گریز به مذاکرات هسته‌ای می‌گوید: دولتمردان ایران و آمریکا شناختی از هم ندارند.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۱۵ ۱۳:۴۰

    قلم زرین در «پنجره» افق رونمایی می شود

    مجله فرهنگی هنری «پنجره» این هفته با موضوع «فعالیت های انجمن قلم و جایزه قلم زرین» از شبکه افق پخش می شود.