غرب

کل اخبار:182

  • ۱۳۹۵-۰۶-۰۹ ۱۷:۰۰

    دین در جوامع غربی

    در نظر نویسندگان تردیدهای ناشی از دگرگونی‌های پرشتاب در همه حوزه‌های زندگی اجتماعی موجب کثرت‌یابی باورها شده است. درعین‌حال نکته‌ای که این نویسندگان سخت بر آن تأکید دارند این است که این باورها با گذر زمان کمتر و کمتر در چارچوب فرمول‌های باورداشتن می‌گنجد که ادیان نهادی ارائه می‌کنند.

  • ۱۳۹۵-۰۶-۰۷ ۱۵:۰۰

    نگاهی به کتاب «هویت ایرانی»

    گفتمان رایج در ایران بیشتر متأثر از غرب بود و بحث جهانی‌شدن کم‌کم به بحثی علمی تبدیل شده و هژمونی پیدا می‌کرد. ما ایرانیان در حیطه علوم اجتماعی و سیاسی و به‌طورکلی علوم انسانی بسیار تحت‌تأثیر دانش غرب بوده‌ایم. طبیعی است وقتی گفتمان جهانی‌شدن به ایران آمد، عده بسیاری عاشق و شیفته آن شدند و ملیت و هویت را زیر سؤال بردند».

  • ۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۴:۲۰

    غرب از اشراق به عقل بازگشت و ما از عقل به اشراق/ علل شکست خردورزی

    یثربی، استاد فلسفه می نویسد: کلیسا برخلاف الهیات و اصول غیرعقلانی خود از افلاطون به ارسطو بازگشت در حالی که عالم اسلام برخلاف تأکید این دین بر عقل و اندیشه، از ارسطو به افلاطون بازگشت.

  • اندیشه سیاسی ۱۳۹۵-۰۵-۳۱ ۱۱:۵۰

    اندیشه‌های سیاسی غرب در دوران مدرن دیالکتیک اندیشه‌ها

    علیرضا اسمعیل زاد

    این کتاب به اندیشه‌های غرب در آستانه عصر روشنگری تا زمان حاضر می‌پردازد.

  • ۱۳۹۵-۰۵-۲۷ ۱۵:۰۰

    بیژن عبدالکریمی: غرب برای هویت بخشی به خود تصویری دروغین از شرق و اسلام ارائه کرد

    عضو هیأت علمی گروه فلسفه دانشگاه آزاد با بیان اینکه غرب برای هویت بخشی به خود تصویری دروغین از شرق و اسلام ارائه کرده گفت: تصویری که از اسلام در رسانه های غربی مطرح شده تنها کاریکاتوری است.

  • ۱۳۹۵-۰۵-۲۵ ۰۹:۰۰

    حال و مقام فیلسوفِ همسخن با هایدگر/ فردید و پرسش از سابقه زبان

    کلام و زبان و نسبت آن با ذوق و معرفت نزد فردید مهم بود و اصلا کار اصلی خود را پرسش از سابقه کلام و زبان می دانست.

  • ۱۳۹۵-۰۵-۱۶ ۱۶:۴۰

    آغازی نو بر شیعه‌پژوهی در غرب

    یادداشت زیر به بهانه انتشار آثار شیعه‌شناسانه توسط یکی از معروف‌ترین انتشارات دنیا به نگارش درآمد.

  • ۱۳۹۵-۰۵-۱۳ ۱۰:۰۰

    «غرب چگونه، غرب شد؟»/ طبقه‌بندی حکایت ما و غرب از نوع روابط عشق و نفرت

    کتاب «غرب چگونه، غرب شد؟» اثر صادق زیباکلام به مخاطب می‌گوید غرب امروز محصول تحولاتی همچون رنسانس، نهضت اصلاح دینی، انقلاب تجاری، شکل‌گیری سرمایه‌داری، انقلاب علمی، خردگرایی، اومانیسم و عصر روشنگری است.

  • ۱۳۹۵-۰۵-۰۴ ۱۵:۴۰

    جامعه شناسی و سنت وبری/ نقد ناامیدانه وبر بر تمدن جدید غربی

    نقد نا امیدانه وبر نه بر بورژوازی نوین که بر کلیت تمدن جدید غربی است. ماکس وبر ویژگی تمدن جدید غربی را در سرمایه‌داری عقلانی می داند.

  • ۱۳۹۵-۰۵-۰۲ ۱۴:۴۰

    عقب‌ماندگی ما پیش‌زمینه غرب شدن غرب نبود/«غرب»یک تجربه متناقض است

    صادق زیباکلام، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران نشست نقد و بررسی کتاب«غرب چگونه، غرب شد» گفت: حکایت ما شدن ما و غرب شدن غرب دو موضوع جدا از هم است. عقب‌ماندگی ما پیش‌زمینه و پیش‌نیاز غرب نبود.

  • ۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۰:۴۰

    «غرب چگونه، غرب شد؟» زیباکلام نقد و بررسی می‌شود

    هشتاد و دومین نشست کتاب و اندیشه به نقد و بررسی کتاب «غرب چگونه غرب شد؟» نوشته صادق زیباکلام اختصاص دارد.

  • ۱۳۹۵-۰۴-۱۹ ۱۳:۰۰

    «ایران در تاریک‌خانه غرب» اثر حامد فولادوند به فارسی ترجمه می‌شود/ رویکرد انتقادی به نگاه وارونه سیاحان به ایران

    حامد فولادوند از ترجمه کتاب «ایران در تاریک‌خانه غرب» از سوی نشر تاریخ ایران خبر داد و گفت: این اثر با رویکرد فرهنگی به بررسی نگاه وارونه سیاحان به ایران می‌پردازد.

  • ۱۳۹۵-۰۳-۳۱ ۱۴:۴۰

    خصومت غرب عليه مسلمانان / توماژ ماستناک

    مقاله حاضر بر پیشینه خصومت غرب نسبت به اسلام و مسلمانان تاکید می‌کند و در این راستا حوادث مهم تاریخی و نیز آرای شخصیت‌های برجسته مسیحی را مورد تامل قرار می‌دهد.

  • ۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۲:۰۰

    رشته‌های فلسفی جذاب در علوم انسانی غربی کدامند؟

    «ریچارد سوئین برن» فیلسوف دین انگلیسی و استاد ممتاز دانشگاه آکسفورد معتقد است فلسفه دین، فلسفه علم، فلسفه منطق و فلسفه زبان در حوزه فلسفه مضاف در دانشگاه های غرب طرفداران بیشتری دارند.

  • آقاجری ۱۳۹۵-۰۳-۲۴ ۱۰:۳۱

    گزارشی از سخنرانی هاشم آقاجری در ​نشست نقد و بررسی کتاب «سرقت تاریخ» (۱)؛

    علیه غول های نظریه پرداز غربی

    گودی تاریخ جهان را بر اساس منطق سرقت یا ربایش تاریخ می نگرد، بدین معنا كه غرب با یك سلسله تمهیدات نظری كوشیده است تاریخ بشریت را به نفع مفاهیم و مقولات خودش مصادره كند و خاستگاه مهم ترین پدیده ها، مثل آزادی، فردیت، دموكراسی، عشق، زندگی مدنی، علم، دانش، تكنولوژی و مفاهیمی از این قبیل را غرب معرفی كرده است به گونه ای كه در پدید آمدن این پدیده ها شرق اساسا هیچ مداخله ای ندارد. گودی این منطق را در هم می شكند و بر اساس رهیافتی مردم شناختی- باستان شناختی نگاه همه جانبه تری به تاریخ جهان می اندازد.

  • ۱۳۹۵-۰۳-۱۰ ۱۲:۲۰

    اصالت اراده در تفکر غرب با فلسفه اسلامی جور در نمی آید

    اعوانی، استاد فلسفه دانشگاه شهید بهشتی گفت: اصالت اراده در تفکر غرب و دکارت با اصالت اراده در فلسفه اسلامی جور در نمی آید چون فلاسفه ما همواره تلاش می کردند از این موضوع فرار کنند.

  • ۱۳۹۵-۰۳-۱۰ ۱۱:۴۰

    کریم مجتهدی: دوره می‌دانم، می‌دانم‌ها تمام شده است/ نحوه شناخت غرب از سهروردی

    مجتهدی، چهره ماندگار فلسفه گفت:دوره می دانم، می دانم ها تمام شده و وقت آن رسیده است که بگوئیم چه می دانیم.

  • ۱۳۹۵-۰۳-۰۸ ۱۵:۴۰

    شناخت دیرهنگام سهروردی در غرب/ شیخ اشراق از طریق «کربن» معرفی شد

    استاد پیشین دانشگاه هاروارد گفت: از آنجایی که آثار سهروردی به زبان لاتین ترجمه نشد مواجهه اندیشمندان اروپایی تا قرن بیستم با آراء و آثار این فیلسوف ایرانی به صورت غیر مستقیم صورت گرفت

  • ۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۱۴:۱۹

    روند علوم انسانی در غرب، خلاف جهت تخصصی شدن است

    استاد پیشین دانشگاه هاروارد گفت: روند کنونی علوم انسانی در دانشگاههای غرب روندی خلاف جهت تخصصی شدن است. از دلایل گرایش به مطالعات میان رشته ای ماهیت مشکلات و مسائل انسان در دنیای کنونی است.

  • ۱۳۹۵-۰۲-۱۱ ۱۰:۴۰

    «مطالعات اسلامی در غرب» ترجمه و منتشر شد

    بنیاد مطالعات اسلامی روسیه با همکاری انستیتو شرق‌شناسی مسکو و سازمان «سمت» در ایران، کتاب «مطالعات اسلامی در غرب» را از مجموعه «اسلام‌شناسی و شرق‌شناسی» منتشر کرد.

  • ۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۱۶:۴۰

    جریان غالب بر مطالعات دین شناسی غرب سکولار است

    رئیس شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی گفت: در ۴ قرن اخیر پس از رنسانس جریان غالب بر مطالعات دین شناسی در غرب، جریان سکولار و با نگاه غیر الهی به دین است.

  • تجدد ۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۰۹:۳۴

    نقدی بر کتاب تجربه تجدّد نعمت الله فاضلی(۳)؛

    حذف سنت در تجدد

    کتاب تجربه تجدد خیلی چیزهایی که در غرب موجود است، دیده ولی موضوع اصلی خود؛ یعنی جامعه ایرانی را به طور کلی ندیده است. مطالعه مردم انگارانه وی از جامعه ایرانی به جز موارد تجربه زیسته خویش کاملاً کتابخانه‌ای و غیرعینی است. سنت‌های اصیل ایرانی که قرار است یکی از مؤلفه‌های تجدد ایرانی در تلفیق با تجدد غربی باشد، جز حذف شده‌های اصلی روایت فاضلی است.سنت ایرانی در همه جای کتاب به مثابه امری دست و پاگیر، مزاحم و معارضه‌جو با تجدد غربی دیده شده است و در همه‌جا سنت ایرانی بوده است که باید به نفع میهمان ناخوانده جدید یعنی تجدد غربی، کنار گذاشته شود.

  • ۱۳۹۵-۰۲-۰۵ ۰۹:۴۰

    نشست«ابن سینا پژوهی در غرب» برگزار می شود

    از سوی مرکز تحقیقات استراتژیک و پژوهشکده تحقیقات راهبردی نشست «ابن سینا پژوهی در غرب» با سخنرانی پروفسور آموس برتولوچی و با حضور دکتر علی اکبر ولایتی برگزار می شود.

  • ۱۳۹۵-۰۱-۲۵ ۱۷:۰۰

    سید حسین نصر وآسیب شناسی تمدن اسلامی

    مشخصا مرزبندی بین تمدن اسلامی وتمدن غربی از مباحثی است كه بعد از رنسانس شكل تازه تری به خود گرفت و رابطه تنگاتنگی با نحوه شكل گیری تمدن مدرن و تاریخ سیر تكاملی آن وبه تعبیرآقای نصرانحطاط فعالانه آن ودر مقابل ركود وخمودگی تمدن اسلامی از معیارهای اصیل وبنیادین اش دارد.او دلیل تخاصم بین این تمدنها را دوری از جنبه های ظاهری وپیام باطنی ادیان می داند .

  • مالجو ۱۳۹۵-۰۱-۱۵ ۱۱:۱۶

    نگاهی به تاریخ و ویژگی های اندیشه اقتصادی در ایران معاصر/ محمد مالجو؛

    وظیفه جامعه عـلمی اقـتصاد چیست؟

    این‌که تاکنون فرایند‌ انتقال‌ اندیشهء اقتصادی خمیر مایهء جامعه علمی اقـتصاد در ایـران را فراهم‌ کرده،چندان جـای تعجب ندارد.این‌که از این پس نیز فرایند انتقال باید پاینده بماند اصلا جای تعرض‌ ندارد؛.. آنچه‌ ‌ ‌مـایهء‌ تعجب‌ و سبب تعرض است و بیشتر به تراژدی می‌ماند این است که،درین سامان،تولید انـدیشهء اقـتصادی از ایـن پس نیز به واقعیتی‌ هستی شناختی‌ تبدیل‌ نشود.این‌جاست‌ که جامعهء علمی اقتصاد به چالش فراخوانده می‌شود.در‌ ایـن‌ میانه،نگاه‌ درجهء دوم است که پاسخگوست و سبب‌ساز.

  • ۱۳۹۴-۱۲-۰۳ ۱۳:۴۵

    ایرانیان مقلدند یا مبتکر؟ / محمدعلی فروغی

    مکرر شنیده‌ام از راه شماتت یا از روی دلسوزی گفته‌اند ایرانی پرمقلد است و زود و بی‌جهت اقتباس می‌کند. به عقیده من این کم از احکامی است که قاضی به عجله صادر کرده و در پرونده دقت کامل به عمل نیاورده است، شک نیست که ایرانیان از اقوام دیگر اقتباس بسیار کرده‌اند..

  • داعش ۱۳۹۴-۱۰-۲۱ ۰۸:۵۲

    شرحی بر عوامل پیدایش بحران اقتصادی امروز؛

    بحران جهانی اقتصاد در پیوند با پیدایش گروه‌های تکفیری، دو روی یک سکه

    بحران مشروعیت سیاسی در جهان اسلام سنی باعث بروز یک راه‌حل بی‌سرانجام و محال گشت که بارها قبل از این در جهان اسلام رخ داده بود و خوارج مدرن را پدید آورد. بنابراین، برون‌رفت دولت‌های غربی از بحران اقتصادی و ظاهر شدن گروه‌هایی مانند داعش دو روی یک سکه‌اند. این موضوع گوشزدی بسزاست برای آنان که برای خروج از بحران چشم به کمک غربیان دارند.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۱۹ ۱۶:۰۰

    آیا نباید نگران تکرار تاریخ بود؟ / احمد مسجدجامعی

    یکی از پرسش‌های اساسی در ذهن من و بسیاری از علاقمندان به تاریخ معاصر ایران همواره این بوده است که جریان‌های چپ به خصوص حزب توده چطور توانستند در تهران و سایر شهرهای کشورمان از طیف‌ها و طبقات مختلف اجتماع هواداران عموما باسواد و در عین حال جان برکفی جذب کنند؟

  • ۱۳۹۴-۱۰-۱۹ ۱۳:۰۰

    علوم انسانی در غرب به سکولاریسم دامن زده است

    باید توجه داشت که خود علوم انسانی در مغرب زمین به فرایند سکولاریسم دامن زده است و نقش مهمی در فرایند سکولاریسم در جوامع غرب داشته است.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۱۳:۰۰

    قداست طبيعت / دكتر سيد حسين نصر

    بحران ارتباط انسان و طبيعت در غرب بر اساس دو اشتباه به وجود آمد: عدم درک درست و عميق‌تر انسان و واقعيت قدسي طبيعت.