محمدامین قانعی راد

کل اخبار:128

  • ۱۳۹۴-۰۶-۰۴ ۱۳:۲۰

    کتاب «چقدر خوبیم ما» نقد و بررسی می‌شود

    کتاب «چقدر خوبیم ما» به همت پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات با همکاری گروه جامعه شناسی اخلاق انجمن جامعه شناسی ایران نقد و بررسی می‌شود.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۱۳:۴۰

    بازخواني آرمان‌هاي مشروطه در یک نشست

    در واقعيت مشروطه نهايتا به فشار نظامي و سياسي محمد علي شاه و لياخوف و در نهايت رضاشاه شكست مي‌خورد، اما نكته بسيار مهم اين است كه تا چه اندازه قانون اساسي مشروطه و نظام حقوقي پيشرفته و دموكراتيك مندرج در آن با ساخت اجتماعي جامعه ايران سازگاري دارد و در اين ساختار اجتماعي قابل استحاله و اجراست؟

  • ۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۰۹:۱۰

    نشست «علم، هژمونی و آب» برگزار می‎شود

    نشست «علم، هژمونی و آب» در انجمن جامعه‎شناسی ایران برگزار می‎شود

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۵ ۱۶:۰۰

    عوامل جامعه‌شناختی اقبال به سیاستمداران در گفت‌وگو با محمدامین قانعی راد

    زمانی كه جامعه به ساخت شخصیت محبوب نیاز دارد این شخصیت ساخته می‌شود بنابراین عملكرد فرد محبوب یا قهرمان را باید در ارتباط با جامعه و تحولات اجتماعی تحلیل كرد نه به عنوان ویژگی‌های فردی و شخصیتی و حتی كاریزمای آنها.

  • محیط زیست 2 ۱۳۹۴-۰۴-۲۰ ۱۰:۳۷

    گفتاری از محمدامین قانعی‌راد در خصوص «الگوهای توسعه، عدالت و محیط‌ زیست»؛

    مارکسیسم تاریخی، عامل جهانی تخریب محیط زیست

    فقط تفکر دکارتی نبود که توسط فروغی به ایران آمد، یک تفکر دیگر تفکر چپ مارکسیستی بود که توسط حزب توده وارد ایران شد و یک نوع عدالت توده‌گرایانه در کشور شکل داد. رکن سوم هم اندیشه‌ی دینی بود که بعد از انقلاب خود را بین نیروهای چپ مذهبی نشان داد. البته باید تأکید کنم برای همه‌ی این مسائلی که مطرح می‌کنم مارکسیسم، عدالت، مذهب و غیره یک کلمه‌ی متعارف هم بگذارید.

  • نوذری ۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۰۹:۴۴

    گفتاری از حسینعلی نوذری درباره جایگاه نظریه‌های محیط زیست در نظریه سیاسی معاصر؛

    ساختار قدرت، عامل اصلی بحران محیط زیست

    با توجه به نقش و ابعاد گسترده‌ای که دولت‌ها به‌عنوان بزرگ‌ترین کارگزاران اساسی فراهم‌کننده‌ی زمینه‌ی ایجاد و بسط و گسترش صنایع یا کارخانجات یا سوژه‌های آلاینده ایفا می‌کنند ماهیت مسائل مربوط به محیط زیست از حوزه‌های علوم اجتماعی و علوم تجربی به حوزه‌ی علوم سیاسی کشیده شد.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۰۴ ۰۹:۰۷

    سمینار «سیاست، توسعه، محیط زیست» برگزار می‌شود

    به همت موسسه مطالعات سیاسی ـ اقتصادی پرسش، سمیناری با عنوان «سیاست، توسعه، محیط زیست»، ۴ تیرماه در این موسسه برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۰۲ ۰۹:۵۰

    دانشگاه نگران است

    دانشگاهيان كجاي جامعه ايستاده اند؟ حسين سليمي، سيدضيا هاشمي، هادي خانيكي غلامرضا كاشي، محمد فاضلي و محمدامين قانعي‌راد پاسخ‌ مي‌دهند

  • محمدامین قانعی‌راد ۱۳۹۴/۰۳/۲۴

    محمدامین قانعی‌راد در گفت‌وگو با «فرهنگ امروز»؛

    علوم انسانی و ساخت دولت-ملت

    به نظر من در مورد ایران اجرای چنین پروژه‌ای ممکن است که دانش، دانشگاه و علم را از جایگاه و رسالت اصلی خود خارج سازد؛ چراکه در نظر من در کشورهایی مثل ما که جزء کشورهای درحال‌توسعه هستیم، دانشگاه نقش بسیار مهمی که دارد، در وهله‌ی اول کمک به ساخت دولت-ملت است و پس از آن کمک به نهادهای اقتصادی قرار دارد؛ یعنی دانشگاه باید دارای نقشی میانجی‌گرایانه و کنشی ارتباطی برای تقویت دولت سالم، فراگیر و قانونمند باشد، دولتی که کلیه‌ی گروه‌ها و طبقات اجتماعی و اقلیت‌ها را پوشش دهد.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۱۹ ۱۱:۴۰

    پرسش از یک حلقه مفقوده

    پیش‌نشست همایش بین‌المللی فلسفه و علوم‌انسانی روز یکشنبه، ۱۰ خرداد ماه در تالار همایش‌های مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار شد و استادان و صاحبنظرانی چون دکتر غلامعلی حداد عادل، دکتر عبدالحسین خسروپناه، دکتر حمید طالب‌زاده و دکترمحمدامین قانعی‌راد به ارائه دیدگاه‌های خود پرداختند.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۱۸ ۱۵:۰۰

    زباله‌دان تاریخ اندیشه کجاست؟

    سید جواد میری در نشست «روایت‌های موازی در علوم انسانی» با محوریت بررسی کتابی به همین نام گفت: اگر بتوانیم تاریخ‌نگاری علوم اجتماعی و علوم انسانی را بازخوانی کنیم، متوجه خواهیم شد که عرصه تاریخ‌نگاری، عرصه مفروضات و ایدئولوژی‌هاست که نیازمند بازبینی نقادانه است.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۱۶ ۱۲:۴۰

    بررسی فساد سیستمی در ایران: روندها، زمینه ها، علل و پیامدها

    بررسی فساد سیستمی در ایران: روندها، زمینه ها، علل و پیامدها در انجمن جامعه‎شناسی ایران برگزار می‎شود.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۱۰:۴۰

    نقد و بررسی مقاله «علیه جامعه شناسی سیاست گذار»

    «علیه جامعه شناسی سیاست گذار» در انجمن جامعه‎شناسی ایران نقد و بررسی می‎شود.

  • قانعی راد پاینده ۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۸:۵۶

    نشست تخصصی نقد کتاب «ظهور ژاپن مدرن، نگاهی به مشروطه‌ی ژاپنی» (۱)

    چگونه دوآلیته مانع دوآلیسم شد؟

    در دوران مدرن در ژاپن با توجه به پیشینه‌ی فرهنگی، «مردانی ایجاد شدند که به‌تمامی در برابر نفوذ خارجی، ضدخارجی بودند و به‌تمامی از نظر حفظ منافع ژاپن، محافظه‌کار بودند، ولی به‌تمامی از نظر کسب تجربیات علمی غربی، باز بودند؛ جامعه‌ای ایجاد شد و فرهنگی شکل پیدا کرد که از نظر فرهنگ عمومی، سنتی و درعین‌حال به لحاظ تمایل به اصلاحات، مدرن بودند.»

  • عطاس ۱۳۹۴-۰۲-۱۷ ۱۰:۵۶

    نگاهی به کتاب «گفتمان‌های دگرواره در علوم اجتماعی آسیا» نوشته فرید العطاس؛

    ذهن اسیر

    چگونه می‌‌توان از سوگیری‌های اروپامحور در ساحت اندیشه‌‌ها، مدل‌‌ها، انتخاب مسئله، روش‌‌شناسی‌‌ها خلاص شد؟ نقش رشته‌‌های مختلف علوم اجتماعی در حقنه‌ ‌کردن ارزش‌های دولت-ملت و هم‌‌پیمانی با این ارزش‌ها در فرآیند استعماری و پسااستعماری چیست؟ آیا می‌‌توان از تسلط قدرت‌‌های علوم اجتماعی بر علوم اجتماعی جهان سوم به‌مثابه‌ی امپریالیسم فکری و یا دانشگاهی یاد کرد؟

  • ۱۳۹۴-۰۲-۱۵ ۰۸:۱۴

    کتاب‌های درسی علوم اجتماعی دوره متوسطه نقد و بررسی می‌شود

    کتاب‌های علوم اجتماعی دوره متوسطه با حضور عماد افروغ، محمدامین قانعی‌راد و حبیب صالح نژاد امروز سه شنبه ۱۵ اردیبهشت در دانشکده علوم اجتماعی نقد می شود.

  • رویا شناسی ۱۳۹۴-۰۲-۱۰ ۰۷:۲۱

    گزارشی از نشست نقد و بررسی کتاب «مقدمه‌ای بر رؤیاشناسی تاریخی»/ (۱)

    تاریخ خواب و رویا

    شاید بتوان خواب را به دو دسته تقسیم کرد: یکی خواب‌های سیاسی که مربوط به تحولات و شخصیت‌های سیاسی است و دیگری خواب‌های فرهنگی که به زندگی روزمره برمی‌گردد. ... شاید بتوان گفت دوران خواب سیاسی در غرب به پایان رسیده است و دیگر افراد بزرگ و مطرح سیاسی برای تبیین، تحلیل، توصیف و تشریح مسائل سیاسی، به خواب پناه نمی‌برند.

  • یوسف اباذری ۱۳۹۴-۰۱-۲۵ ۱۱:۲۵

    صوت/ پدیده پاشایی (6)

    قانعی‌راد، اباذری و فاضلی

  • ۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۳:۵۰

    قانعی‌راد: با انتشار مجموعه 9 جلدی، دومین همایش آسیب‌های اجتماعی را برگزار شده می‌دانیم

    سیدمحمدامین قانعی‌راد، رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران در آیین رونمایی از مجموعه کتاب‌های «مقالات دومین همایش ملی آسیب‌های اجتماعی در ایران» گفت: با وجود اینکه به دلیل مقاومت‌هایی نتوانستیم دومین همایش ملی آسیب‌های اجتماعی در ایران را برگزار کنیم، اما به عقیده ما و به ویژه پس از انتشار مجموعه 9 جلدی مقالات، این همایش برگزار شده است.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۱:۱۰

    رونمایی از کتاب‌های مقالات دومین همایش آسیب‌های اجتماعی در ایران

    نشست رونمایی از مجموعه کتاب‌های «مقالات دومین همایش ملی آسیب های اجتماعی در ایران» به همت انجمن جامعه شناسی ایران برگزار می شود.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۰۴ ۱۵:۱۰

    آموزش دانشگاه‌ها منجر به افزایش قدرت تشخیص دانش‌آموخته نمی‌شود

    با گذشت بیش از 80 سال از تأسیس دانشگاه در ایران، در دهه‌های اخیر آموزش عالی تبدیل به پدیده ای همگانی شده، به نحوی که تقریبا اغلب جوانان در دانشگاه تحصیل کرده و یا می کنند.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۲۳ ۱۱:۴۰

    بازخوانی پدیده پاشایی در انجمن جامعه شناسی(۳)

    پدیده اباذری جای پدیده پاشایی راگرفت/ امرعامه پسند مشروعیت فرهنگی دارد

    نعمت الله فاضلی گفت: نوعی جابجایی در حوادث درگذشت پاشایی رخ داد. پدیده اباذری جای پدیده پاشایی را گرفت. کم اتفاق می افتد که یک استاد دانشگاه به عنوان یک کنشگر عرصه عمومی، مورد بحث قرار گیرد.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۲۱ ۱۱:۴۰

    قانعی راد: آراء ابن‌خلدون با اندیشه‌های کلاسیک اجتماعی قابل مقایسه است

    محمد‌امین قانعی‌راد گفت: فرید العطاس معتقد است نظریه ورزی خلاقانه ابن خلدون با بهترین دستاوردهای فکری اندیشمندان کلاسیک علوم اجتماعی قابل مقایسه و رقابت است.

  • ۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۰۹:۲۲

    برگزاری همایش ملی «روز علوم اجتماعی» همزمان با زادروز دکتر صدیقی

    انجمن ‌های علمی کشور (انجمن جامعه‌ شناسی ایران، انجمن انسان ‌شناسی ایران، انجمن جمعیت‌ شناسی ایران، انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات و انجمن روانشناسی ایران) با همکاری هفت انجمن علمی - دانشجویی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه‌ طباطبایی به احترام دکترغلامحسین صدیقی، مروج علوم اجتماعی در ایران همایش بزرگداشت این استاد جامعه‌ شناسی را برگزار کردند.

  • ۱۳۹۳-۰۹-۱۵ ۰۹:۳۷

    «پدیدارشناسی فرهنگی یک مرگ» برگزار می‎شود

    «پدیدارشناسی فرهنگی یک مرگ؛بررسی جامعه شناختی پدیده درگذشت مرتضی پاشایی» در انجمن جامعه‎شناسی ایران برگزار می‎شود.

  • ۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۰۸:۴۴

    ایده جامعه شناسی ایرانی محصول بلوغ نسبی اجتماع علمی است

    محمد امین قانعی راد، رئیس انجمن جامعه شناسی ایران گفت: به نظرم مطرح شدن ایده جامعه شناسی ایرانی محصول بلوغ نسبی اجتماع علمی جامعه شناسی در گذر از یک تاریخ حدودا 80 ساله است.

  • ۱۳۹۳-۰۹-۰۹ ۱۸:۲۵

    در نشست خبری سلسله همایش های «جامعه شناسان ایرانی و جامعه ایرانی» مطرح شد؛

    جامعه شناسی ایران گالری آثار خلاقانه دیگران است

    نشست خبری سلسله همایش های «جامعه شناسان ایرانی و جامعه ایرانی» ظهر دیروز در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد.

  • ۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۰۹:۳۱

    گزارش تفصیلی نخستین همایش ملی اعتدال

    نخستین همایش ملی اعتدال با حضور شخصیت های سیاسی و فرهنگی دقایقی پیش با قرائت پیام ریاست محترم جمهوری توسط دکتر رضا صالحی امیری رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در سالن همایش کتابخانه ملی آغاز به کار کرد.

  • ۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۰۹:۵۰

    قانعی راد: کتاب از مباحث ناقص رنج می‌برد

    دکتر محمد‌امین قانعی ‌راد ــ رییس انجمن جامعه‌شناسی ایران ــ به بررسی اندیشه‌های دکتر تقی‌آزاد ارمکی در کتاب «یک عمر روی یک صندلی» پرداخت و گفت: آزاد ارمکی در این کتاب، روایتی از تحولات جامعه‌شناسی ایران تا مناسبات درون علم جامعه‌شناسی را نقد کرده است.

  • کاشی-قانعی ۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۱۱:۱۲

    گزارش نشست نقد کتاب «ساخت اجتماعی واقعیت»/بخش دوم؛

    برساخت‎های اجتماعی در مفهوم زبانی

    «زبان» مفهومی که ضمن بیرونی و عینی بودن به همان میزان درونی است. اگر چیزی به نام زبان نبود اساساً جامعه و هستی‎های اجتماعی نظیر اقتصاد، قانون، دین و اخلاق معنا نداشت، در واقع آن‎ها با مفهوم زبان است که به هستی‎های اجتماعی تبدیل می‎شوند؛ بنابراین جامعه اساساً یک هستی زبان‌ساخته است.