علوم اجتماعی

کل اخبار:225

  • ۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۱۳:۲۰

    انتشار ۱۴۰ عنوان کتاب در حوزه علوم اجتماعی

    ۱۴۰ عنوان کتاب در هفته سوم مردادماه (دهم تا شانزدهم مرداد) در حوزه علوم اجتماعی بر اساس اطلاعات آماری موسسه خانه کتاب منتشر شده است. در این هفته تنها دو عنوان کتاب کمک آموزشی منتشر شده که در مقایسه با هفته‌های پیشین کاهش بسیاری داشته است.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۱۹ ۱۱:۴۰

    جزوۀ «فلسفه علوم اجتماعی» منتشر شد

    به همت مؤسسه علمی ـ فرهنگی سدید جزوۀ « فلسفه علوم اجتماعی » از سید سعید راست‌خدیو منتشر شد.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۱۷ ۱۶:۰۰

    ۲۶۹ عنوان کتاب در حوزه علوم اجتماعی منتشر شد

    ۲۶۹ عنوان کتاب در حوزه علوم اجتماعی بر اساس اطلاعات آماری موسسه خانه کتاب در هفته دوم مردادماه منتشر شده است. در این هفته علاوه بر افزایش محسوس تعداد عناوین منتشر شده، کتاب‌های بیشتری در حوزه کودک و نوجوان و آموزشی به چاپ رسیده است.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۵ ۱۷:۴۰

    انواع حکومت و رابطۀ آن با دین

    از جمله مباحثی كه با طرح نظریۀ حكومت اسلامی مطرح می‌شود، نوع ارتباط دین با عرصۀ اجتماعی، سیاست و به طور خاص، حكومت می‌باشد.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۵ ۱۵:۴۰

    «تاریخ فرهنگی مدرن ایران» نقد و بررسی شد

    شماره های ۳ و ۴ فصلنامه نقد کتاب علوم اجتماعی منتشر شد و در آن «تاریخ فرهنگی مدرن ایران» نقد شد.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۵ ۱۱:۴۰

    «وضع بشر» اثری دیگر از هانا آرنت منتشر شد

    «وضع بشر» عنوان اثر دیگری از هانا آرنت است که با ترجمه مسعود علیا توسط انتشارات ققنوس روانه بازار نشر شده است.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۱۶:۵۰

    «به خشونت در مدرسه پایان دهیم» و«مدرسه زدگی» عنوان دو اثر از دکتر زهرا بازرگان

    کتاب «به خشنونت در مدرسه پایان دهیم» به قلم دکتر زهرا بازرگان است که توسط نشر سخن منتشر شده است.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۳ ۱۷:۴۰

    ۱۹۰ عنوان کتاب در حوزه علوم اجتماعی منتشر شد

    ۱۹۰ عنوان کتاب در حوزه علوم اجتماعی بر اساس اطلاعات آماری موسسه خانه کتاب در هفته چهارم تیرماه منتشر شده است. در این هفته تعداد عناوین کتاب‌های منتشر شده در حوزه کودک و نوجوان و کمک آموزشی کاهش داشته است.

  • تکنوکراسی ۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۱۰:۴۳

    گفتاری از علیرضا منصوری دربارۀ کاربردی‌سازی علوم انسانی (۱)؛

    خطر تکنوکراسی در کاربردی‌سازی علوم انسانی

    کارِ باخودبیگانه فقط در حیطۀ اقتصاد وجود ندارد؛ در فعالیت علمی هم بسیار رایج است که دانشجویان نسبت به کار خود بیگانه‌اند و کسانی دیگر مالک نهاییِ محصولات کاری آن‌ها، یعنی پروژه‌ها و مقالات آن‌ها به‌شمار می‌روند؛ دانشجویان مجبورند به‌جای کنجکاوی‌های ماجراجویانۀ شخصی روی مسائل اساتید یا اعضاء ارشد مؤسسه یا دانشگاه کار کنند.. پوپر، هم به دلیل این‌که به علم کروزوئه‌ای اعتقادی نداشت، و هم به‌دلیل ضدیت با تکنوکراسی یا نخبه‌سالاری، مخالف تقسیم کار در علم بود.

  • انفجار اتمی ۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۰۹:۳۲

    علوم انسانی، رقابت تسلیحاتی و آینده تمدن بشری؛

    برنامه‌ریزی و چشم‌انداز رادیکال

    همان‌گونه که جاناتان شل نوشته، «ما سعی می‌کنیم با یک سیاست نیوتونی در یک جهان انیشتینی سر کنیم.» آن‌چه بشریت بدان نیاز دارد، راهی است برای سامانِ نیرو‌های پیشرونده‌ای که به هزینه‌ی توسعه‌ی علوم اجتماعی و از این رو نهایتاً خود جامعه، ترقیات این چنین بهت‌آوری در علوم طبیعی حاصل کرده‌اند. دلیلی وجود ندارد که هوش بشر برای ساخت رایانه کفاف دهد ولی نتواند یاد بگیرد که جامعه‌اش را به شیوه‌ای سامان بخشد که اعضای آن از ابتکارشان برای حل معضلات اجتماعی و نه روانه کردن موشک به سمت یکدیگر استفاده کنند.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۰ ۱۶:۰۰

    ۲۱۸ عنوان کتاب در حوزه علوم اجتماعی منتشر شد

    ۲۱۸ عنوان کتاب در حوزه علوم اجتماعی بر اساس اطلاعات آماری موسسه خانه کتاب در هفته دوم تیرماه منتشر شده است. در این هفته انتشارات بهمن برنا جزو ناشران پرکار حوزه علوم اجتماعی بوده و انتشارات گاج نیز کتاب‌های مختلف آموزشی را در این هفته منتشر کرده است.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۰ ۱۴:۴۰

    چگونه می‌توان خود را با مشکلات غیر قابل پیش‌بینی وفق داد؟

    کتاب «کارآفرینی اجتماعی» بعضی بنیادهای تاریخی این پدیده جهانی را برمی‌شمارد و اشاراتی هم برای آینده ارائه می‌کند. کتاب پرسشی را پیش می‌کشد که بسیاری از «تحول‌سازان» امروز در حال تلاش برای پاسخ به آن هستند. چگونه مردم می‌توانند به صورتی مداوم خود را با مشکلات متغیر و حاد در حال افزایش و غیر قابل پیش‌بینی وفق دهند؟

  • ۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۶:۰۰

    بررسی «جنبش‌های اجتماعی در عصر اینترنت» در شماره پیش‌روی فصلنامه نقد کتاب علوم اجتماعی

    شماره‌های جدید فصلنامه نقد کتاب علوم اجتماعی به زودی توسط خانه کتاب منتشر می‌شود.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۰۷ ۱۵:۴۰

    بزرگداشت سعدی در ویتنام برگزار شد

    معاون آموزش و پژوهش بنیاد سعدی در نشست بزرگداشت مقام سعدی در پایتخت ویتنام، به نگاه انسان‌دوستانه سعدی و اهمیت او به مقوله‌هایی همچون احترام به والدین، شأن و منزلت علم و آموزه‌های اخلاقی پرداخت.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۰۷ ۱۴:۱۰

    جامعه‌شناسان «روش‌های پژوهش تصویری در علوم اجتماعی: بینش‌های آگاهی‌بخش» را ترجمه کردند

    مرتضی قلیچ با همکاری نعمت‌الله فاضلی ترجمه کتاب «روش‌های پژوهش تصویری در علوم اجتماعی: بینش‌های آگاهی‌بخش» را به پایان برده است. این کتاب قرار است توسط انتشارات صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران چاپ شود.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۰۶ ۱۵:۴۰

    بدن و مدرنیته

    مطالعه‌ی کتاب «انسان‌شناسی بدن» اثر داوید لوبروتون، ما را به تاروپود بدنی مدرن می‌برد. در وهله‌ی اول، این بدن از محدودیت‌های نوین خود رها می‌شود، آن‌هم زمانی که در لیون نمایشگاه «بدن ما: زیر پوست» برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۲۳ ۱۲:۱۰

    ۱۲۷ عنوان کتاب در حوزه علوم اجتماعی منتشر شد

    ۱۲۷ عنوان کتاب در حوزه علوم اجتماعی بر اساس اطلاعات آماری موسسه خانه کتاب منتشر شد که از این تعداد ۸۱ عنوان کتاب چاپ اولی بوده و نشان‌دهنده پرکاری ناشران حوزه علوم اجتماعی در این هفته است.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۱۶ ۰۹:۲۰

    ۱۹۹ کتاب در حوزه علوم اجتماعی منتشر شد

    بر اساس اطلاعات آماری موسسه خانه کتاب ۱۹۹ عنوان کتاب در حوزه علوم اجتماعی منتشر شده که از این تعداد ۱۷۱ عنوان کتاب تالیف است و تعداد آثار ترجمه شده حجم کمی را به خود اختصاص داده است.

  • مهدی منتظرقائم ۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۰۹:۴۴

    گفتاری از «مهدی منتظرقائم» در باب روش تحقیق در علوم اجتماعی؛

    روش تحقیق ترکیبی، پرکننده‌ی فاصله‌ی مطالعه تا اجرا

    ما در دانشگاه خودمان را مسئول علم تفسیر می‎کنیم؛ بنابراین تا جای ممکن از توصیه فرار می‎کنیم و حتی اگر فرار هم نکنیم روش تحقیق ما برای توصیف و تبیین می‎تواند توصیه‎های نهایتاً واقع‌گرا را عرضه کند؛ درحالی‌که دولت کمابیش رسالتی ایدئولوژیک برای خودش قائل است و نه از نظر تبیین وضع موجود، بلکه از منظر آرمان یا وضع مطلوب در حال نگاه کردن به جامعه‎ی موجود است

  • ۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۱:۲۰

    خسروپناه: حکمت صدرایی توصیفی است نه توصیه‌ای/ رابطه حکمت صدرا وعلوم اجتماعی

    خسروپناه در نشست «بازخوانی و بازتعریف علوم اجتماعی از منظر حکمت صدرایی» گفت: حکمت صدرایی حکمت توصیفی است نه توصیه ای ولی با واسطه می‌تواند بر توصیه‌ها و فقه ما اثر گذار باشد.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۹:۵۰

    پارسانیا: تا ولایت الهی و فرهنگ اسلامی حاکم نشود، حقیقت عالم منفتح نخواهدشد

    پارسانیا در نشست «بازخوانی و بازتعریف علوم اجتماعی از منظر حکمت صدرایی» گفت: همانطور که تمدن جاهلانه باعث می شود جهان خودش را پنهان کند، اگر تمدن اسلامی و الهی باشد رابطه جهان با انسان نیز عوض می شود.

  • حمید پارسانیا ۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۹:۳۴

    گفتاری از حمید پارسانیا؛

    تأثیر مبناهای فلسفی جهان مدرن بر علوم اجتماعی ایران

    رویکرد پدیدارشناختی در دانشگاه تهران بیش از آنکه در دانشکده‌ی علوم اجتماعی مستقر بشود در دانشکده‌ی ادبیات و در رشته‌ی فلسفه مستقر شد و در آنجا بیشتر کار شد، ولی این‌طور نیست که پیامدهای خود را در علوم اجتماعی نگذاشته باشد و مدعیان خود را نداشته باشد.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۹:۲۰

    در برنامه «حذف و اضافه» مطرح کردند؛

    علوم اجتماعی ما نظریات خود را بر جامعه تحمیل می کند

    سی وهشتمین قسمت از برنامه «حذف و اضافه» به مناسبت فرارسیدن ۸۰ امین سالگرد علوم اجتماعی در ایران، با بررسی رابطه دانشگاه و جامعه برگزار شد. در بخش ابتدایی برنامه و در آیتم خبرنامه، به آخرین اخبار و تحولات دانشگاهی کشور در هفته های جاری پرداخته شد.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۳۰ ۱۲:۴۰

    ​حذف و اضافه در ۸۰ امین سالگرد علوم اجتماعی در ایران بررسی می کند؛

    دانشگاه؛ پاسخگوی نیازهای درونی یا وارداتی؟

    برنامه تلویزیونی «حذف و اضافه» در سی و هشتمین قسمت خود به مناسبت فرارسیدن ۸۰ امین سالگرد علوم اجتماعی در ایران، به بحث و بررسی رابطه دانشگاه و جامعه می پردازد.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۲۹ ۱۷:۱۰

    برگزاری نشست بازخوانی و بازتعریف علوم اجتماعی ازمنظر حکمت صدرایی

    نشست علمی بازخوانی و بازتعریف علوم اجتماعی از منظر حکمت صدرایی با حضور حجج اسلام دکتر پارسانیا و دکتر خسروپناه برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۷:۱۰

    معرفی کتاب "جامعه شناسی ورای جوامع"

    تحرک به همان اندازه ای که ،پدیده ای اجتماعی هست در جغرافیا ریشه دارد.بیشتر ادبیات موجود در این زمینه جامعه را سطحی یکنواخت در نظر می گیرند و به کارگیری فصول مشترکی را که مابین جغرافیا (شهرها ومناطق و مکانها) و مقولات اجتماعی همچون جنسیت و قومیت و طبقه بوجود می آیند را درنظر نمی گیرند .در حالیکه در این کتاب نوسینده حرکت و جریان مردم را نه تنها درون جامعه ، بلکه ورای قلمروی هر جامعه ای در نظر گرفته و به چگونگی ارتباط آنها با امور اجتماعی مختلف همچون کار،مذهب،اوقات فراغت ،روابط خانوادگی و غیره می پردازد . بعلاوه حرکت ابژه های مختلف و روابط آنها با حرکت انسانها نیز مورد توجه می باشد. از طرف دیگر متمرکز شدن بر تحرکات افقی و تحلیل آنها موضوع دیگریست که اری تلاش دارد در جامعه شناسی موردنظرش به آن بپردازد. جامعه شناسی ای که حول شبکه ها، تحرکات و جریانهای افقی شکل می گیرد

  • عطاس ۱۳۹۴-۰۲-۱۷ ۱۰:۵۶

    نگاهی به کتاب «گفتمان‌های دگرواره در علوم اجتماعی آسیا» نوشته فرید العطاس؛

    ذهن اسیر

    چگونه می‌‌توان از سوگیری‌های اروپامحور در ساحت اندیشه‌‌ها، مدل‌‌ها، انتخاب مسئله، روش‌‌شناسی‌‌ها خلاص شد؟ نقش رشته‌‌های مختلف علوم اجتماعی در حقنه‌ ‌کردن ارزش‌های دولت-ملت و هم‌‌پیمانی با این ارزش‌ها در فرآیند استعماری و پسااستعماری چیست؟ آیا می‌‌توان از تسلط قدرت‌‌های علوم اجتماعی بر علوم اجتماعی جهان سوم به‌مثابه‌ی امپریالیسم فکری و یا دانشگاهی یاد کرد؟

  • ۱۳۹۴-۰۲-۱۶ ۱۲:۰۰

    ممانعت از پوشش رسانه‌ای نشست نقد و بررسی «کتاب‌های علوم اجتماعی دوره متوسطه»

    نشست نقد و بررسی «کتاب‌های علوم اجتماعی دوره متوسطه» امروز سه‌شنبه ۱۵ اردیبهشت برگزار شد و از پوشش رسانه‌ای آن توسط خبرنگاران ممانعت به عمل آمد.

  • علوم اجتماعی ۱۳۹۴-۰۲-۱۶ ۰۹:۰۰

    نقدی بر همایش «هشت دهه علوم اجتماعی در دانشگاه تهران» از منظر دانشجویان؛

    به پایان آمد این دفتر، حکایت همچنان باقیست

    در همایش هشت دهه علوم اجتماعی در دانشگاه تهران، دانشجویان علوم اجتماعی این دانشگاه خواستار تریبون شدند تا اعتراضات و سؤالات خود را به گوش اساتید این رشته رسانده و از آنان خواستار دستاوردهای هشت دهه علوم اجتماعی در این دانشگاه باشند. اما سوالات بی‎پاسخ در همایش باقی ماند.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۱۵ ۰۸:۱۴

    کتاب‌های درسی علوم اجتماعی دوره متوسطه نقد و بررسی می‌شود

    کتاب‌های علوم اجتماعی دوره متوسطه با حضور عماد افروغ، محمدامین قانعی‌راد و حبیب صالح نژاد امروز سه شنبه ۱۵ اردیبهشت در دانشکده علوم اجتماعی نقد می شود.