به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایرنا؛ مسعود نصرتی گفت: زمان مظفرالدین شاه آغاز دوره خاصی برای صنعت فیلمسازی ایران است، زیرا او علاقه خاصی به فیلمبرداری داشت.
وی افزود: از مدتها قبل مترصد بودیم پس از گذشت سالها و پیدا کردن فیلمهای مستند فیلمبرداری شده در این دوره، مروری بر فیلمهای کاخ گلستان داشته باشیم.
نصرتی ادامه داد: به همین دلیل برنامه ای مد نظر داریم تا تصویربرداری های با ارزش محور دوره تاریخی قاجار و دوره بعد از قاجار که پهلوی تا معاصر را شامل می شود در این نمایش بگنجانیم.
وی تاکید کرد: فیلم های ارزشمندی از کاخ گلستان مانده که در حال تهیه آرشیوی در این زمینه هستیم.
رئیس کل کاخ گلستان گفت: برای برگزاری برنامه «مروری بر فیلم های کاخ گلستان» با موزه سینما به تفاهم رسیدیم که در روز ملی سینما (۲۱ شهریورماه) این برنامه را هم در کاخ گلستان و هم موزه سینما برگزار کنیم.
وی تصریح کرد: بررسی های اولیه نشان داده ما به جهت قدمت و ارزش ارگ سلطنتی کاخ گلستان در آن برهه تاریخی فیلم های زیادی داریم؛ حتی در نظر داریم فیلمهای مستند با ارزشی که مردم عادی هم تا به امروز گرفتند را جمع آوری و به بایگانی اضافه کنیم.
نصرتی گفت: در حوزه فیلم تاریخی هم، حدود ۲۱ حلقه فیلم دوره مظفرالدین شاه را داریم که نیازمند مرمت هستند و احتمالا به دلیل کیفیت بالای مرمت فیلم های تاریخی در لابراتوار لوور فرانسه به مانند فیلم ۵۶ دقیقه ای قاجار که در سالهای گذشته برای مرمت به فرانسه فرستادیم و به نمایش درآمد این بار هم چنین کنیم.
وی یادآور شد: در ایران تکنیک لازم را برای مرمت این فیلم ها نداریم و یا اگر داشته باشیم با این کیفیت و دقت نیست بنابراین ارزش تاریخی فیلم ها ما را به انجام این کار مجاب می کند.
مدیر مجموعه جهانی کاخ گلستان پیش تر به خبرنگار ایرنا گفته بود: این مجموعه علاوه بر کالبد بی نظیرش، در داخل موزه ها حدود ۸۲ هزار شیء در معرض نمایش دارد و موجودی مخازن آن در بخش اشیا و چه آثار فیلم و موسیقی از نظر تعداد چندین برابر است که هنوز همه این آثار به نمایش در نیامده است.
مجموعه کاخ گلستان، یادگاری به جای مانده از ارگ تاریخی تهران، محل اقامت سران زندیه و سلسله قاجار و از زیباترین و کهنترین بناهای پایتخت ایران به شمار میآید.
سابقه تاریخی ارگ سلطنتی که محدوده مکانی تاریخی آن از شمال به خیابان و میدان امام خمینی (ره)، سپه سابق، از غرب به خیابان خیام، از شرق به خیابان ناصر خسرو و از جنوب به خیابان پانزده خرداد و میدان ارگ محدود میشود، به روزگار صفویه می رسد.
کاخ گلستان در دوم تیرماه ۱۳۹۲ هجری خورشیدی و در سی و هفتمین اجلاس سالانه کمیته میراث جهانی سازمان یونسکو در «پنوم پن» پایتخت کامبوج به عنوان میراث بشری از جانب یونسکو به ثبت رسید.
نظر شما