به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ مجتبی صدیقی با تشریح وضعیت دوره های کوتاه مدت فرصت تحقیقاتی دانشجویان دکتری تاکید کرد: با وجود مشکلات ارزی و وقفه ایجاد شده، اعزام برای فرصت های تحقیقات دانشجویان دکتری ادامه خواهد یافت.
وی به جایگزینی این دوره ها به جای اعزام برای بورس کامل خارج به عنوان سیاست اصولی و قطعی وزارت علوم اشاره و تأکید کرد: از طریق این دوره های ۶ ماهه، بخشی از پژوهش رساله های دکتری با هماهنگی استادان راهنمای داخل و خارج در یکی از دانشگاه های معتبر خارج صورت می گیرد.
رئیس سازمان امور دانشجویان افزود: این دوره ها به ویژه در پروژه هایی با تحقیقات کاربردی که به تجهیزات خاصی نیاز دارند مورد استقبال وسیع دانشجویان دکتری و استادان آنها قرار گرفته است. به همین منظور در سال های اخیر، با تلاش وزارت علوم، آمار اعزام برای این دوره های کوتاه مدت به طور قابل توجهی افزایش یافته است.
وی گفت: در سال جاری با توجه به سیاست های ارزی، تا پایان شهریور ماه ۹۷ با ارز ۴۲۰۰ تومانی این اعزام ها با افزایش کمیت ادامه پیدا کرد؛ به گونه ای که در ۶ ماهه نخست سال ۹۷ نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۰ درصد افزایش اعزام داشتیم. با توقف پرداخت ارز به نرخ قبل، در کنار پیگیری های وزارت برای تأمین مابه التفاوت ریالی ارز به نرخ جدید، یک راه، توقف اعزام ها از ابتدای مهر ماه بود که مشکلات زیادی را برای دانشجویان ایجاد می کرد.
صدیقی خاطرنشان کرد: راه دیگر با پیش بینی های قبلی، استفاده از پس انداز محدود ارز ۶ ماه اول برای اعزام دانشجویانی که ویزا اخذ کرده یا می کنند و مهلت کمی دارند بود و اینکه از آنها خواسته شود طول دوره را کاهش دهند تا تعداد بیشتری از دوستان شان موقتاً از این امکان محدود استفاده کنند تا با تأمین اعتبار بتوان شرایط را مشابه گذشته ادامه داد.
رئیس سازمان امور دانشجویان تأکید کرد: این روند موقتی بوده و امیدوار هستیم پیگیری های مداوم، علیرغم مشکلات تأمین اعتبار در اواسط سال (با توجه به عدم پیش بینی در اعتبارات مصوب) به نتیجه برسد. درهرحال تداوم این امتیاز برای دانشجویان دکتری با توجه به تأثیر آن در افزایش کیفیت پایان نامه ها از سیاست های وزارت علوم است؛ همانگونه که در چند سال گذشته روند صعودی بهره مندان نشان می دهد که دوره های کوتاه مدت از اولویت برخوردار بوده است.
نظر شما