شناسهٔ خبر: 66316 - سرویس کتاب و نشر
نسخه قابل چاپ

انتشار «معلّم‌های منِ» محمّدابراهیم باستانی‌پاریزی در آیندۀ نزدیک

حمید باستانی‌پاریزی: امسال شصت‌وهفتمین کتاب پدرم که مجموعه مقالاتی است که خود جمع‌آوری و دسته‌بندی کرده است با نام «معلّم‌های من» منتشر می‌شود. این کتاب شرح حال استادان و معلمانی است که پدر نزدشان آموزش دیده‌اند.

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایبنا:

حمید باستانی پاریزی با اشاره به تعداد زیاد فیش‌هایی که از زنده‌یاد محمدابراهیم باستانی‌پاریزی مانده است، گفت: سخن من دربارۀ استادانِ استادان است؛ استادان دورۀ اولی که در دانشگاه تهران ودانشسرای عالی نسلی را پرورش دادند که بتوانند تاریخ را مدون کنند و به منابعی که تنها یک نسخه یا دو نسخه در کتابخانه یا خانه‌ای بوده سر بزنند و آن را تبدیل به کتاب کنند، کتابی که بتواند برای یک ملت مفید و کارساز باشد.

او به مثالی در این زمینه پرداخت و افزود: افرادی مثل وحیدالملک شیبانی، محمدحسن گنجی، عباس اقبال آشتیانی، علامه قزوینی و… استادان نسل اول دانشگاه تهران بودند و کسانی مثل عبدالحسین زرین‌کوب، عباس زریاب خویی، سیدجعفر شهیدی، احسان اشراقی، ایرج افشار، محمدتقی دانش‌پژوه و… را پروراندند و باعث نشر و گسترش علم تاریخ در بین خیلی از مردم شدند. لازم است که نسل جوان که شاگرد شاگردان آن‌ها بودند از آثار ارزشمند این افراد آگاهی داشته باشند و به شکلی نام‌شان را جاودان کنند.

باستانی‌پاریزی ادامه داد: دوسال پیش به دانشگاه تهران پیشنهاد دادم که به‌بهانۀ یک‌صدمین زادروز پدرم (سوم دی ۱۴۰۴) همایشی در دانشگاه برگزار شود؛ اسماً به نام باستانی‌پاریزی ولی رسماً در ستایش استادان نسل اول. نام‌آورانی که هریک شاگردانِ استادشده‌ای را از خود به جا گذاشتند و اگر یادشان گرامی داشته نشود از یادها می‌رود اما متأسفانه هنوز پاسخی به پیشنهاد من داده نشده است.

انتشار «معلّم‌های منِ» محمّدابراهیم باستانی‌پاریزی در آیندۀ نزدیک

حمید باستانی‌پاریزی

او هم‌چنین به کتاب‌ها و یادداشت‌های باستانی‌پاریزی اشاره کرد و گفت: حدود ۶۰ هزار فیش، یادداشت، عکس، نقشه و نسخه‌های خطی از پدر باقی مانده که با کمک حسن باستانی‌راد سعی می‌کنیم آن‌ها را مدون و طبقه‌بندی کنیم و دست‌کم به‌صورت دیجیتال منتشر کنیم زیرا با گذشت زمان بسیاری از آن‌ها از بین خواهد رفت. بنابراین می‌خواهیم این آثار را در جایی قرار بدهیم که در دسترس همگان باشد. زیرا می‌دانم که این فیش‌ها پژوهش‌گران تاریخ را در کار پژوهشی‌شان یاری خواهد کرد.

باستانی‌پاریزی به کتابخانۀ شخصی پدرش نیز اشاره کرد و گفت: هم‌چنین ۷ تا ۸ هزار جلد کتاب در کتابخانۀ شخصی‌اش وجود دارد و دوستانی که با پدرم آشنا هستند می‌دانند که پشت هر جلد کتاب یک صفحه فیش بود و هر نکته‌ای که مهم بود در آن‌جا یادداشت می‌کرد که این فیش‌ها خودش منبع و مرجعی مهم برای کسانی است که می‌خواهند از اطلاعات کتاب استفاده کنند.

او در پایان سخنانش به کتابی که قرار است از باستانی‌پاریزی منتشر شود اشاره کرد و گفت: پیش از درگذشت پدر ۶۵ عنوان کتاب از او منتشر شده بود. کتاب «کوه‌ها باهم‌اند و…» زمانی چاپ شد که متأسفانه خودش دیگر حضور نداشت. امسال شصت‌وهفتمین کتاب او که مجموعه مقالاتی است که خود جمع‌آوری و دسته‌بندی کرده است با نام «معلم‌های من» منتشر می‌شود. این کتاب شرح حال استادان و معلمانی است که پدر نزدشان آموزش دیده‌اند. معلمان و استادانی نظیر عباس اقبال اشتیانی، فلسفی، سعید نفیسی، محمدحسن گنجی و… که قرار است ازسوی انتشارات علم منتشر شود.

نظر شما