شناسهٔ خبر: 61414 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

داور دو دوره جایزه جهانی هانس کریستین اندرسن: آثار فرهاد حسن‌زاده با کیفیت بالای ادبی و هنری گره خورده است

سحر ترهنده، داور دو دوره جایزه جهانی هانس کریستین اندرسن، گفت: عشق و دوستی، صلح و توجه به فرهنگ بومی از معیارهای آثار فرهاد حسن‌زاده است که با کیفیت بالای ادبی و هنری گره خورده و خوشحالیم که داوران بین‌المللی جایزه نوبل ادبیات کودک بر نظر داوران شورای کتاب کودک صحه گذاشتند.

آثار فرهاد حسن‌زاده با کیفیت بالای ادبی و هنری گره خورده است

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایبنا؛ سحر ترهنده در گفت‌وگویی درباره راهیابی فرهاد حسن‌زاده به لیست نهایی جایزه جهانی هانس کریستین اندرسن 2020 گفت: شورای کتاب کودک برای دومین بار فرهاد حسن‌زاده را به عنوان نویسنده ایرانی، برای نامزدی در بزرگترین جایزه ادبیات کودک و نوجوان که به نوبل ادبیات کودک هم معروف است یعنی جایزه هانس کریستین اندرسن معرفی کرده است.
 
داور دو دوره جایزه جهانی هانس کریستین اندرسن، افزود: امسال 34 نویسنده و 36 تصویرگر از سراسر دنیا برای رقابت در این جایزه معرفی شده بودند که بعد از بررسی‌های صورت گرفته از سوی داوران جایزه هانس کریستین اندرسن 6 نویسنده به لیست نهایی راه یافتند که یکی از آن‌ها فرهاد حسن‌زاده بود که با نویسندگانی چون ماریا کریستینا راموس (آرژانتین)، بارت مویرت (بلژیک)، مَری اودِ موغای (فرانسه)، پیتر اسوتینا (اسلوانی) و ژاکلین وودسون (آمریکا) رقابت خواهد کرد. همچنین شورای کتاب کودک فرشید شفیعی، را هم به عنوان تصویرگر به جایزه جهانی هانس کریستین اندرسن 2020 معرفی کرده بود که به لیست نهایی راه نیافت.
 


این نویسنده، تصویرگر و مترجم در ادامه بیان کرد: البته این دومین باری است که فرهاد حسن‌زاده از سوی شورای کتاب کودک معرفی می‌شود و دومین باری است که به لیست نهایی راه می‌یابد و امیدواریم آقای حسن‌زاده در رقابت با سایر نویسندگان بتواند برگزیده این جایزه بزرگ و مهم ادبیات کودک شود.

ترهنده یادآورد شد: البته باید توجه داشت سایر نویسندگانی که به لیست نهایی راه یافته‌اند نیز نویسندگان بسیار خوب، موفق و شناخته‌شده‌ای هستند و به نظر من همه این 6 نفر شانس‌های مشابهی برای برنده شدن دارند و رقابت تناتنگی خواهد بود.
 
وی در ادامه به ویژگی آثار حسن‌زاده اشاره کرد و گفت: جایزه هانس کریستین اندرسن شاخصه‌ها و معیارهایی دارد که آثار نامزدها، بر اساس آن معیارها ارزیابی می‌شود ازجمله: کیفیت بالای ادبی و هنری، توجه به مسائل بومی کشورها، جهانی بودن موضوعات و دیدن دنیا از زاویه دید کودکان و نوجوانان. و با نگاهی به آثار فرهاد حسن‌زاده می‌بینیم که این معیارها در آثار او وجود دارد.
 
ترهنده همچنین گفت: عشق و دوستی، صلح و توجه به فرهنگ بومی از معیارهای آثار فرهاد حسن‌زاده است که با کیفیت بالای ادبی و هنری گره خورده و خوشحالیم که داوران بین‌المللی جایزه نوبل ادبیات کودک بر نظر داوران شورای کتاب کودک صحه گذاشتند.
 
عضو هیات مدیره شورای کتاب کودک درباره پرونده فرهاد حسن‌زاده نیز توضیح داد: پرونده‌ای که امسال از سوی شورای کتاب کودک برای فرهاد حسن‌زاده تهیه و ارسال شده به مراتب کامل‌تر و پربارتر از پرونده‌ای است که در سال 2018 برای او تهیه شده بود و همه فعالیت‌های این نویسنده در طول دو سال گذشته به پرونده او اضافه شده است که ازجمله آن‌ها می‌توان به تالیف تعدادی کتاب جدید، حضور در چند گنگره ملی و بین‌المللی، حضور در بین کودکان و نوجوانان و برگزاری نشست‌هایی با بچه‌ها، سفرهای بین‌المللی، سخنرانی و ... اشاره کرد.

نظر شما