نمایش همه
  • ۱۳۹۵-۰۸-۱۷ ۱۷:۳۰

    استثنایی در تاریخ صدساله داستان‌نویسی ایران / علی دهباشی

    سید محمدعلی جمالزاده در تاریخ یکصد ساله اخیر کشورمان یک استثناء به شمار می‌آید که با دیگر نویسنده‌های قبل از خود تفاوت بسیاری دارد.

  • ۱۳۹۵-۰۸-۱۷ ۱۷:۰۰

    مشکل «علم و دین» از کجا ناشی می‌شود؟ / غلامحسین مقدم حیدری

    از زمان ظهور علم جدید، مسأله «علم و دین» همواره مورد بحث و نقادی بوده است. این مقاله سعی می‌کند به اجمال به ریشه‌یابی علل طرح این مسأله بپردازد.

  • ۱۳۹۵-۰۸-۱۷ ۱۶:۳۰

    فرهنگ جمعی و رسانه‌های نو / هادی خانیکی

    مشکل دیگری که در زمینه صنعتی شدن فرهنگ رسانه‌ای بروز پیدا می‌کند، انفعال مخاطبان و تقلیل فعالیتهای فکری آنهاست که عمدتاً به دلیل گسستگی و پراکندگی عناصر فرهنگی منتشر شده از طریق وسایل نوین ارتباط جمعی به وجود می‌آید.

  • ۱۳۹۵-۰۸-۱۷ ۱۶:۰۰

    یک دهه فلسفه سارتر

    کتاب «خرد و خشونت» حاصل شرح و بسط سه اثر سارتر به نام‌های «ژنه قدیس، کمدین و شهید» (١٩٥٢)، «مسائل روش» (١٩٦٠) و «نقد عقل دیالکتیکی» (١٩٦٠) است. «در مورد کتاب حاضر می‌توان گفت کتاب طولانی کوتاهی است – چون هم نوشتن‌اش طول کشیده و هم شکی نیست که خواندن‌اش هم طول خواهد کشید»

  • ۱۳۹۵-۰۸-۱۷ ۱۵:۳۰

    مکتب نگارگری بخارا / مسعود زبانران

    تداوم نقاشی های بهزاد همراه با خصوصیات نقاشی محلی بخارا , مجموعا خصوصیات نقاشی بخارا را بوجود آوردند. از ویژگیهای این مکتب ، ثابت بودن رنگها و تابش آن است.

  • ۱۳۹۵-۰۸-۱۷ ۱۵:۰۰

    «طنز در کاغذ کاهی» از نگاه عمران صلاحی منتشر شد

    کتابی از عمران صلاحی شاعر و طنزپرداز معاصر، ۱۰ سال پس از درگذشت وی منتشر شد.

  • ۱۳۹۵-۰۸-۱۷ ۱۴:۳۰

    طرح استیضاح وزیر علوم دوباره کلید خورد

    عضو کمیسیون آموزش مجلس گفت: طرح استیضاح وزیرعلوم هفته آینده به کمیسیون آموزش ارایه می شود.

  • ۱۳۹۵-۰۸-۱۷ ۱۴:۰۰

    واکنش مسجدجامعی به احتمال تصدی مسئولیت کتابخانه ملی

    وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی به شنیده ها در خصوص مذاکره با وی برای تصدی مسئولیت سازمان اسناد و کتابخانه ملی واکنش نشان داد.

  • ۱۳۹۵-۰۸-۱۷ ۱۳:۳۰

    آغاز ثبت نام در تکمیل ظرفیت‌ کنکور سراسری ۹۵ از ۲۳ آبان

    جزئیات تکمیل ظرفیت در رشته‌محل‌های جدید و برخی از رشته‌های آزمون‌ سراسری سال‌ ۱۳۹۵ روز یکشنبه ۲۳ آبان ماه اعلام می شود.

  • ۱۳۹۵-۰۸-۱۷ ۱۳:۰۰

    یک مراسم شاهانه برای خوشنویسان

    بزرگداشت مظفر بختیار در حاشیه نمایشگاه «جوهر روح» برگزار شد.

  • ۱۳۹۵-۰۸-۱۷ ۱۲:۳۰

    راز ماندگاری آلبر کامو چیست؟/ در جستجوی «ماهیت انسان»

    آریس رادیش نویسنده و منتقد آلمانی می‌گوید نویسنده‌ای مانند کامو به خاطر طرح سوالاتی عمیق درباره فلسفه و ماهیت انسان توانسته سال‌ها در میان نسل‌های مختلف مخاطبان ماندگار باشد.

  • ۱۳۹۵-۰۸-۱۷ ۱۲:۰۰

    انتصابات جدید در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران

    طی احکامی، مدیرکل توسعه منابع انسانی، مدیرکل خدمات آرشیوی و مدیرکل امور حقوقی، مجلس و استان های سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران منصوب شدند.

  • ۱۳۹۵-۰۸-۱۷ ۱۱:۳۰

    دانشگاه آزاد بزرگترین بدهکار وام شهریه/ ۴۰ میلیارد بدهی وصول شد

    رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم گفت: بیشترین بدهی به صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، مربوط به فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی است.

  • ۱۳۹۵-۰۸-۱۷ ۱۱:۰۰

    قطعه «تختی» در پراگ تولید شد/ همکاری علی رهبری و محمد معتمدی

    علی رهبری رهبر ارکستر از اتمام تولید و ضبط قطعه «تختی» به خوانندگی محمد معتمدی با همکاری ارکستر فیلهارمونیک چک و چند نوازنده ایرانی در شهر پراگ خبر داد.

  • پایان نامه ۱۳۹۵-۰۸-۱۷ ۱۰:۵۶

    آسیب‌شناسی عملکرد اساتید در زمینه‌ی پایان‌نامه؛

    زیر پوست دانشگاه

    چند سالی است که موضوع خرید و فروش پایان‌نامه به عنوان یک آسیب جدی در مقاطع تحصیلات تکمیلی مطرح شده است. دو پرسش اساسی در اینجا مطرح است: نخست اینکه چرا برخی پایان‌نامه می‌خرند؟ دوم اینکه چرا برخی پایان‌نامه می‌فروشند؟ در خصوص پرسش اول باید گفت گرچه پایان‌نامه ابزار مهمی است که دانشجو از طریق آن می‌تواند به رشد علمی دست یابد اما افزایش سرسام ‌آور پذیرش دانشجو در این مقاطع باعث شده است تا بسیاری از دانشجویان در حد و اندازه‌ی تحصیلات تکمیلی نباشند و، در نتیجه، سواد یا انگیزه‌ی نوشتن پایان‌نامه را نداشته باشند. پاسخ پرسش دوم نیز به نوعی به همین نکته بازمی‌گردد. افزایش پذیرش دانشجو و نبود بازار کار باعث شده است تا برخی از فارغ‌التحصیلان به پایان‌نامه‌نویسی برای دانشجویان روی آورند.

  • ۱۳۹۵-۰۸-۱۷ ۱۰:۳۰

    ماریو بارگاس یوسا: فکر نمی‌کنم باب دیلن نویسنده بزرگی باشد

    یوسا درباره آخرین برنده جایزه نوبل، باب دیلن با لبخند همیشگی‌اش گفت: «من باب دیلن را در مقام یک خواننده تحسین می‌کنم. ترانه‌های او را خیلی دوست دارم. اما فکر نمی‌کنم دیلن نویسنده بزرگی باشد. فکر می‌کنم نوبل ادبیات برای نویسنده‌هاست نه خواننده‌ها.»

  • ۱۳۹۵-۰۸-۱۷ ۱۰:۱۰

    فوکو فیلسوف جامعه است نه جامعه شناس/ جنون در ادوار تاریخ

    معتمدی، نویسنده «زایش جنون در اندیشه فوکو» با بیان اینکه فوکو فیلسوفِ جامعه است و نه جامعه شناس، گفت: فوکو فیلسوفی در قد و قواره ویتگنشتاین و هایدگر است ولی عمق فلسفی اش کاویده نشده است.

  • ۱۳۹۵-۰۸-۱۷ ۰۹:۵۵

    جدیدترین فهرست دانشگاههای خارجی مورد تایید وزارت بهداشت اعلام شد

    فهرست دانشگاههای خارجی مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جهت ورودی های سال تحصیلی ۱۸ـ۲۰۱۷ میلادی در رشته های علوم پزشکی به دانشگاههای علوم پزشکی و نهادهای ذیربط کشوری اعلام شد.

  • موسیقی ۱۳۹۵-۰۸-۱۷ ۰۹:۴۹

    نگاهی به کارکرد روان‌شناختی موسیقی ایرانی(۱)؛

    مسئلة تقلیل‌یافتگی شناخت مردم از موسیقی

    بنا به عقیده‌ای سطحی و عامه‌پسند، موسیقی برابر است با ابزار و ابراز شادمانی و مفهوم شادی نیز برای عوام فقط دست زدن و پایکوبی و یا حرکات تند و پرسروصدا تلقین گردیده است. متأسفانه گاه حتی از زبان دانشگاهیان نیز مفاهیمی از همین دست شنیده می‌شود؛ به طور مثال، چندی پیش جامعه‌شناسی که در همایشی در مورد انتقال فرهنگ‌های مفید داد سخن می‌داد، مفیدترین موسیقی را موسیقی پرانرژی جاز و پاپ می‌دانست که غربیان و به خصوص آمریکایی‌ها با تیزهوشی از سرزمین آفریقا کسب کرده‌اند؛ و موسیقی ملی (ایرانی) را با لحن استهزاآمیز با دلِی دلِی خواندن و گرفتن زانوی غم به بغل، بازتاب شکست‌ها و غم‌ها و مصائب دوران حافظ و سعدی و مولانا قلمداد می‌نمود