نمایش همه
  • ۱۳۹۸-۱۰-۱۴ ۱۷:۳۰

    نگاهی به کتاب آلن بدیو درباره ترامپ/ابتذال ترامپ تعمدی است

    آلن بدیو ضمن این‌که معتقد است دونالد ترامپ بیشتر از آن‌که سیاستمدار باشد، یک فیگور است، می‌گوید: ابتذالی که این‌چهره آمریکایی در رفتار و کردار خود دارد، تعمدی است.

  • ۱۳۹۸-۱۰-۱۴ ۱۷:۱۵

    هویت بصری شناسنامه برند شماست

  • ۱۳۹۸-۱۰-۱۴ ۱۷:۰۰

    ۵۰ سال تحقیق و ترجمه در گفت‌وگو با مجدالدین کیوانی: با اتکا به امکانات خود دردهای ایران را دوا کنیم

    چیزهای زیادی به یاد دارم. در اوایل دهه۵۰ دولت تصمیم گرفت، شعبه‌هایی از دانشسرای عالی در چند شهر تاسیس کند. منطق تاسیس شعب این بود که در هر شعبه دیپلمه‌هایی را از میان بومی‌های مناطق اطراف آن شعبه تربیت کنند و به دبیرستان‌های آن مناطق بفرستند. تجربه نشان داده بود که وقتی شهرستانی‌ها به تهران می‌آمدند و در دانشسرای عالی درس می‌خواندند، اغلب راغب نبودند که برای دبیری به ولایات خود بازگردند.

  • ۱۳۹۸-۱۰-۱۴ ۱۶:۳۰

    خدا در اندیشه فارابی

    آرا و فلسفۀ مابعدالطبیعة فارابی از ارسطو و تاملات افلاطونی گرفته شده است. خدا در آثار فارابی از مخلوفاتش فاصله زیاد دارد و جز به تأمل و ریاضت صوفیانه نمی‌توان به آن رسید. همین امر در فرق اسلامی موجب جدال‌های طولانی شد و فقها را به انکار فلسفه و فلاسفه برانگیخت.

  • ۱۳۹۸-۱۰-۱۴ ۱۶:۰۰

    نظام «استاد شاگردی» دانشگاه فرشچیان روی میز وزارت علوم

    جذب دانشجو در دانشگاه فرشچیان قرار بود از سال تحصیلی ۹۹-۹۸ آغاز شود اما به گفته رئیس دانشگاه آزاد، پذیرش دانشجو به مشروعیت بخشیدن شورای گسترش وزارت علوم به نظام «استاد شاگردی» منوط می شود؛‌ نظام آموزشی که قرار است برای تدریس هنر قالی بافی در این دانشگاه مورد استفاده قرار گیرد.

  • ۱۳۹۸-۱۰-۱۴ ۱۵:۳۰

    کتاب ​«روزنامه اتحاد» پس از ۱۰۰ سال منتشر شد

    کتاب «روزنامه اتحاد» منتشر شد. اتحاد از روزنامه‌هایی است که در دوران نشر خود به اتحاد و اتفاق مجاهدین صدر مشروطیت یاری کرد.

  • ۱۳۹۸-۱۰-۱۴ ۱۵:۰۰

    میدان مشق، اولین فرودگاه ایران / هومن زال پور

  • ۱۳۹۸-۱۰-۱۴ ۱۴:۳۰

    اعلام جدیدترین تصمیم فارابی در راستای شفاف‌سازی

    بنیاد سینمایی فارابی در راستای سیاست شفاف‏سازی سازمان سینمایی کشور، و به منظور تسهیل در ارائه‏، ثبت و بررسی فیلمنامه‌های متقاضی خدمات یا مشارکت این بنیاد، سامانه‏‌ی فیلمنامه‌‏ی فارابی را به صورت آزمایشی افتتاح کرد.

  • ۱۳۹۸-۱۰-۱۴ ۱۴:۰۱

    شفای مقدس در یونان و ایران باستان / مهدی لک زایی

    در ذهنیت یونانی، بیماری می‌تواند به مثابه انتقام یا در نتیجه رنجاندن خدایان یا نقض تابویی مقدس به وقوع بپیوندد. اهمیت دینی و اسطوره‌های معطوف به بیماری، مرگ و درمان در ایران باستان نیز نشان از موقعیت هستی‌شناسانه آنها دارد.

  • ۱۳۹۸-۱۰-۱۴ ۱۳:۰۱

    اراده هرمزد در آفرینش / مریم رضایی

    مقاله حاضر به بیان عبارتی در متن پهلوی دینکرد چهارم می‌پردازد که به آن در دیگر متون پهلوی اشاره نشده است. مؤلف در این کتاب پهلوی، پس از مطرح‌کردن عقاید اصلی خویش درباره آفرینش در ادیان اسلام و زردشتی، عبارتی پهلوی را با عبارتی از نص صریح قرآن که همانا «کن فیکون» باشد، مقایسه کرده است.

  • ۱۳۹۸-۱۰-۱۴ ۱۲:۳۰

    رفتارهای فرهنگی ایرانیان؛ از آمار کتابخوانی و تماشای تلویزیون تا استفاده از اینترنت

    یافته‌های موج سوم پیمایش مصرف کالاها و رفتارهای فرهنگی ایرانیان بخشی از وضعیت فرهنگ جامعه را در سه محور فعالیت فرهنگی، مصرف و تقاضای فرهنگی و در قالب مقولاتی؛ مانند آمار کتابخوانان، میزان تماشای تلویزیون، استفاده از اینترنت و نظایر آن ارائه می‌کند.

  • ۱۳۹۸-۱۰-۱۴ ۱۲:۰۰

    در گفت‌وگو با لیلی‌ گلستان بررسی شد؛ چرا در جشنواره تجسمی فجر شرکت نکنیم؟!

    حضور گالری‌ها در جشنواره تجسمی فجر با عنوان «چارسوی هنر» از سال گذشته کلید خورد و امسال نیز قرار است تکرار شود؛ حال لیلی گلستان می‌گوید، این اتفاق بسیار خوبی بود که باعث شد مدیران گالری‌های مرکز و استان‌ها همدیگر را بشناسند؛ این موضوع باعث شد که تعامل میان گالری‌داران بیشتر شود. از نظر فروش نیز وضعیت گالری‌های شهرستان‌ها بسیار خوب بودند. بنابراین چه دلیلی دارد که امسال در این جشنواره شرکت نکنیم؟

  • ۱۳۹۸-۱۰-۱۴ ۱۱:۳۰

    خانیکی: مجازی شدن فرهنگ به معنای آسیب نیست

    استاد ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی گفت: در شرایط رسانه ای جدید می‌توان از تلگرامی و اینستاشدن فرهنگ حرف زد اما مجازی شدن فرهنگ به معنای لطمه خوردن فرهنگ نیست، چون میدان، میدان جدیدی است، نگرانی جایی است که تغییرات در سطح حکومت، جامعه مدنی یا در سطح عاملان تغییر فهمیده و دیده نشود.

  • ۱۳۹۸-۱۰-۱۴ ۱۱:۰۰

    «کرسی» در تاریخ ایران

    با ورود هنر عکاسی در دوران قاجار، تصاویری از ایرانیان آن دوره در کنار کرسی به جا مانده است که حکایت از حضور ریشه‌دار این وسیله‌ گرما بخش دارد. در عکس‌های آنتوان سوروگین پرکارترین عکاس دوران قاجار و پدر عکاسی اجتماعی ایران، عکسی از دو زن ایرانی نشسته زیر کرسی در زمان قاجار وجود دارد که از پیوند عمیق این وسیله با جامعه حکایت می‌کند.

  • ۱۳۹۸-۱۰-۱۴ ۱۰:۳۰

    ناشران نگران کاغذ نباشند/ علیه وزارت ارشاد فرافکنی می‌شود

    در نشست کارگروه تخصیص کاغذ کتاب گفته شد، تا تیرماه سال آینده کاغذ داریم و ناشران نگران تامین کاغذ برای نمایشگاه نباشند و کاغذ به صورت آزاد نخرند. همچنین در این نشست از احتمال کاهش قیمت کاغذ هم سخنانی بیان شد.

  • برسون ۱۳۹۸-۱۰-۱۴ ۱۰:۲۲

    یادداشتی دربارۀ فیلم «خاطرات کشیش روستا» روبر برسون؛

    آیا قوت من قوت سنگ‌هاست؟*

    اگر عیسی در آغاز به ارادۀ خدا معجزه می‌کند و در پایان زندگی احساس تنهایی وانهادگی دارد و پس از مرگ نیز به ارادۀ خدا عروج می‌کند و اگر ایوب آن‌قدر رنج‌ها و سکوت خدا را تحمل می‌کند تا سرانجام خدا با او سخن گفته و پرسش‌هایش را پاسخ گوید، کشیش روستا ظاهراً نه در آغاز و نه در پایان پاسخی از خدا نمی‌گیرد. از آخرین کلمات او («چه فرق می‌کند؟ همه فیض اوست») تنها می‌توان دریافت که او ایمان خویش را تا پایان حفظ کرده است.

  • ۱۳۹۸-۱۰-۱۴ ۱۰:۰۰

    درآمدی بر مناظره لیبرال‌ها و جماعت‌گرایان در فلسفه سیاسی معاصر

    مهمترین هدف نویسندگان شناخت و معرفی برخی از مباحث نظری جدید به جامعه علمی- دانشگاهی و بالاخص شاغلان عرصۀ دانش سیاسی در ایران است. کوشش به کار رفته در این اثر معطوف به شناسایی و تشریح زمینه‌های مطالعاتی نوینی است که در حوزۀ نظریه‌های جدید در دانش سیاسی باید مورد توجه محققان قرار گیرد.