نظام آموزشی

کل اخبار:62

  • سرسنگی ۱۳۹۴/۰۷/۰۷

    گفت‌وگو با مجید سرسنگی، رئیس کارگروه هنر شورای تحول علوم انسانی؛

    بایسته‌های تحول در هنر

    اگر همۀ اقدامات لازم را انجام دهیم، ولی استادان قلباً به اسلامی شدن هنر اعتقاد نداشته باشند و نتوانند نکاتی را که مدنظر ماست در دانشگاه به ثمر بنشانند، همۀ تلاش‌های ما بی‌فایده است. اگر همۀ کتاب‌ها و طرح درس‌ها را هم عوض کنید، در نهایت استاد سر کلاس تصمیم می‌گیرد که چه موضوعاتی را بگوید و چه موضوعاتی را نگوید.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۰۵ ۱۰:۰۰

    رنج‌های نظام آموزشی ایران/ ناصر فکوهی

    تبدیل‌شدن آموزش و علم به کالا باید به‌هرقیمتی از بین برود. مردمی‌شدن از طریق سازمان‌ها و مؤسسات غیردولتی می‌تواند راه‌حلی اساسی در این زمینه باشد. نوسازی کالبدهای فیزیکی مدارس باید با نوسازی ابزارهای آموزشی و تجدیدنظر اساسی در آموزش آموزگاران با استفاده به‌خصوص از تجربه نیروهای بازنشسته به‌عنوان نیروهای کمکی و در صورت امکان داوطلب، انجام شود.

  • کتاب ۱۳۹۴-۰۷-۰۵ ۰۹:۲۹

    نقدی بر کتاب «آن‌ها را مشغول خواندن نگه دار»؛

    اهمیت حق انتخاب دانش‌آموزان در امر خواندن

    این کتاب، ابزار لازم برای آموزگاران جهت حمایت از معلمان و دانش‌آموزان در مقابل سانسور را فراهم کرده و در نتیجه از آزادی آکادمیک و حق آزادی بیان دفاع می‌کند. داشتن برنامه برای چنین رویدادهایی دارای اهمیت است؛ لنت و پیپکین تبیین و مبنای منطقی برای حمایت از حق انتخاب دانش‌آموزان در کلاس درس و حمایت از معلمان، کتابداران و مدیران -یعنی کسانی که می‌خواهند به شکل تأثیرگذار با سانسور مقابله کنند- ارائه می‌دهند.

  • مدرسه ۱۳۹۴/۰۷/۰۱

    نگاهی به آموزش خصوصی و دولتی در نظام آموزشی ایران؛

    رقابتی سودجویانه در آموزش

    مدارس غیرانتفاعی در مقایسه با آنچه که در مدارس دولتی می‌بینیم یعنی تعداد ساعت پایین، جمعیت زیاد، معلم و مدیر بی‌حوصله، مسئولین غیرپاسخگو و خیلی از این ماجراها، خودبه‌خود محیط مطلوب‌تری است، این البته به‌هیچ‌وجه به معنی کارآمدی بهتر آن‌ها نیست، این به معنی روی‌آوری مشتری به کالای به ظاهر بهتر است، هرچند هزینه‌ای که برخی خانواده‌ها در دوره‌ی دبیرستان متحمل می‌شوند بسیار بیشتر از دانشگاه‌های غیرانتفاعی است.

  • مالجو ۱۳۹۴/۰۶/۲۵

    گفت‌وگو با محمد مالجو در باب کالایی‌سازی آموزش؛

    آموزش پولی،‌ شکاف طبقاتی را تشدید می‌کند

    چون دانش و مهارت انسانی قابل مبادله در بازار، یکی از منابع قدرت است که جایگاه طبقاتی افراد را تعیین می‌کند و این مزیت نیز عمدتا از طریق آموزش کسب می‌شود، وقتی آموزش مشمول منطق کالایی می‌شود، امکان بازتولید و تشدید ساختار طبقاتی جامعه بیش‌از‌پیش فراهم می‌شود. به بیان دیگر .. فرزندان طبقات فرودست‌تر با شدت بیشتری محکوم می‌شوند در نسل بعد نیز کماکان فرودست باقی بمانند.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۲۴ ۱۶:۱۵

    تحصیل تا آخر دوره راهنمایی اجباری می‌شود

    وزیر آموزش‌وپرورش گفت: در برنامه چهارم توسعه، تحصیل تا آخر دوره راهنمایی را اجباری کردیم و در برنامه پنجم این بند حذف شد که قصد داریم در برنامه ششم، تحصیل را تا «پایان سال نهم» اجباری کنیم.

  • فبک ۱۳۹۴-۰۶-۲۴ ۰۸:۲۹

    ضرورت توجه بیشتر به برنامه‌ی فلسفه برای کودکان (فبک)؛

    تغییر الگو از حافظه‌محوری به تامل‌محوری

    از بزرگ‌ترین مشکلات نظام تعلیم و تربیت ما حافظه‌محوری است. برنامه‌ی فلسفه برای کودکان در تلاش برای تغییر این الگوست تا تأمل‌محوری را جایگزین حافظه‌محوری کند، این گامی بلند به‌سوی تربیت جوانانی خلاق و مبتکر برای پیشبرد هرچه بیشتر علم و معرفت در نظام آموزشی خواهد بود.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۲۳ ۱۱:۳۰

    معلمان؛ دارندگان دانش و انتقال دهندگان آن

    بسیاری از جامعه‌شناسی که فعالیت‌های روزانه‌ی معلمان را بررسی کرده‌اند به این مسئله اشاره می‌کنند که معلمانی که بهتر از سایرین با تردیدهای موجود در حرفه‌ی خود مقابله می‌کنند کسانی هستند که کارهای روتین و روزمره‌ی مؤثری را به منصه‌ی ظهور می‌رسانند.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۱۶:۲۰

    جزئیات تحول سطح یک نظام آموزشی حوزه

    مدیرکل امور آموزش و مدارس حوزه‌ی علمیه به تشریح جزئیات تحول در سطح یک نظام آموزشی حوزه‌های علمیه پرداخت.

  • فبک ۱۳۹۴-۰۶-۱۷ ۰۹:۳۷

    نگاهی به پروژه فبک در ایران؛

    آموزش فلسفه به کودکان: تجربه جدید در ایران

    بخش عمده‌ی تحقیقات ظرف ۴۰ سال گذشته به این نتیجه رسیده است که دوران بلوغ و سال‌های دانشگاه برای توسعه‌ی مهارت‌های تعقل در افراد بسیار دیر است. حاصل این مطالعات ... دانشمندان حوزه‌ی آموزش را به تفکر درباره‌ی آموزش فلسفه در دوران کودکی تشویق نموده است؛ در نتیجه، طرحی تازه به‌عنوان «فلسفه برای کودکان» مطرح گشت که به دنبال آن فلسفه وارد مدرسه‌ها شد.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۱۶ ۱۶:۲۰

    معلمان جوان، پایان آرمان های بزرگ؟

    معلمان جوان استراتژی‌های حرفه‌ای کاملاً عمل‌گرایانه‌ای را به منصه‌ی اجرا درمی‌آورند. اساس این استراتژی‌ها تطبیق‌پذیری با شرایط مختلی است که ممکن است در مدرسه با آن مواجه شوند. در مورد مدارس مناطق محروم نیز می‌توان از عبارتی که جامعه شناسان انگلیسی استفاده می‌کنند بهره برد

  • ۱۳۹۴-۰۶-۰۲ ۱۶:۵۰

    کلاهی که سر نظام آموزش عالی انگلیس رفت

    نظام آموزش عالی انگلیس با بحرانی روبرو شده که تقریبا می توان گفت در تاریخ این کشور سابقه نداشته است.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۲ ۱۷:۲۰

    جادوی عقل نقاد درگفت‌وگو با پروفسور اریک‌ توماس‌ وبر

    «تفکر انتقادی» یکی از نیازها و ضرورت‌های اصلی زمامداری خردمندانه است. بدون آن، مردم و مسئولان بر اساس باورهای بالقوه خطرناک، عمل خواهند کرد. تفکر انتقادی برای مدیریت خوب و «زمامداری بهتر» چه در سطح اجتماعی و چه برای تصمیم‌گیری هوشمندانه در سطح فردی، لازم و ضروری است.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۲ ۱۳:۵۰

    ساز کار نظام آموزشی فرانسه

    تا قبل از اصلاحاتی که در جمهوری پنجم صورت گرفت، دانش آموزان مسیر تحصیلی خود را پس از دوران ابتدایی انتخاب می‌کردند. برای ورود به مدارس راهنمایی و به دنبال آن دبیرستان، چه در رشته‌های عمومی و چه فنی-حرفه ای، آزمون برگزار می‌شد و دانش آموزان باید در رقابت شرکت می‌کردند. دانش آموزان این امکان را نیز داشتند که پس از پایان مدرسه‌ی ابتدایی، در دوره‌های تکمیلی شرکت کنند و مدرک تحصیلات تکمیلی ابتدایی به دست آورند.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۱۵ ۱۲:۲۰

    ارزیابی یک نظام آموزشی

    از بیست سال پیش تاکنون، ارزیابی هدفمند نظام‌های آموزشی به‌عنوان روش بسیار مؤثری برای اداره‌ی هرچه بهتر و مؤثرتر آن‌ها محسوب می‌شود، ارزیابی‌ها هم در حوزه‌ی آموزش و هم در حوزه‌ی سیاسی صورت می‌گیرد.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۲۷ ۱۰:۵۰

    مراکز تخصصی حوزه باید در نظام آموزشی کشور تعریف شود

    مدیر امور مراکز تخصصی حوزه‌های علمیه کشور معتقد است که مراکز و رشته‌های تخصصی حوزه‌های علمیه باید در نظام آموزشی کشور تعریف شود.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۱۷ ۱۸:۳۶

    دلیل افت تحصیلی در حوزه علمیه/ باید طول تحصیل منطقی شود

    مدیر سابق مدرسه علمیه امام رضا (ع) با بیان اینکه افت تحصیلی در حوزه وجود دارد، گفت: با شیوه های آموزشی جدید طلاب می توانند طی ۶ سال دورس سطوح عالیه را بگذرانند.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۰۹:۰۴

    راهكارهای ایجاد نظام آموزشی اسلامی

    نظام آموزشی ما با رسمیت دین مبین اسلام در تربیت اسلامی انسان باید نقش اساسی و برنامه‌ جامع و دقیقی جهت تربیت كودكان در برنامه‌ درسی داشته باشد تا در مقابل فرهنگ بیگانه كمبود و نقص احساس نکنند.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۳:۴۰

    آیت‌الله ممدوحی: وضع آموزشی حوزه قابل قبول نیست

    استاد حوزه و عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه وضع آموزشی حوزه‌های علمیه قابل قبول نیست، گفت: حوزه روی علمیت قائم است نه مدرک.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۲۴ ۱۵:۰۰

    جنگ پایان خشونت یا خشونت پایان جنگ؟ نگاهی به مستند «رو به جایی دور»

    در فیلم «رو به جایی دور» شاهد تشکیل یک کلاس درس هستیم که برای تعدادی از کودکان افغانی در ایران توسط خانم معلمی به نام مرحوم نزهت حسن نیا به صورتی خودجوش برپا شده است. این کودکان که آسیب دیدگان جنگی نابرابر در افغانستان هستند، با شیوه های مختلفی همراه با خانواده های خود از کشور افغانستان به ایران آمده و در حال حاضر زندگی سختی را می گذرانند و از امکاناتی مانند تحصیل محرومند.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۲:۳۰

    عملکرد اربابی 50 ساله نظام آموزشی

    پیشکسوت حوزه برنامه‌ریزی درسی در میزگرد «کتاب‌های کمک آموزشی، کمک یا کاسبی؟» گفت: نظام آموزش ایران خانواده‌ها را گرفتار کرده و بیش از 50 سال است که عملکرد اربابی دارد.

  • ۱۳۹۳-۰۹-۱۰ ۱۱:۱۰

    تحول در نظام آموزشی حوزه متناسب با مطالبات نسل امروز باشد

    یکی از مراجع تقلید با تاکید بر ضرورت تحول در نظام آموزشی حوزه متناسب با مطالبات نسل حاضر، گفت: وحدت و یکپارچگی اساتید از اهم مسائل حوزه است و باید از هرگونه افراط و تفریط، پرهیز جدی شود.

  • ۱۳۹۳-۰۷-۰۵ ۱۲:۵۵

    حسين بكايی: نظام آموزشی کشور کتابخانه ستیز است

    حسین بکایی، نویسنده، مترجم و منتقد ادبیات کودک، گفت: اگر سری به کتاب‌های درسی بزنیم، می‌بینیم که خلاقیت وجود ندارد و آشفتگی‌ها، ناهماهنگی‌ها و بی‌نظمی‌های زیادی درآن‌ها دیده می‌شود. اين در حالی است كه نظام آموزشی كشور كتابخانه ستيز است.

  • ۱۳۹۳-۰۷-۰۳ ۰۸:۲۰

    برنامه راهبردی نظام آموزشی تا 6 ماه آینده مشخص می‌شود

    سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مراسم افتتاح پروژه‌های عمرانی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: دکتر سلیمی منشاء تحولات در این دانشگاه بوده است و امیدوارم تحولات در این دانشگاه با قدرت بیشتری ادامه یابد و دانشگاه علامه به جایگاهی که باید داشته باشد، راه پیدا کند.

  • غلامرضا جمشیدی‎ها ۱۳۹۳/۰۳/۲۶

    غلامرضا جمشیدی‎ها در گفت‎وگو با «فرهنگ امروز»؛

    محیط آموزش عالی به یک بازار تبدیل شده است

    در حال حاضر محیط آموزش عالی به یک بازار تبدیل شده است و به اصطلاح معروف Marketing محسوب می‎شود؛ افراد پول می‎دهند و مدرک می‎گیرند. بنابراین وقتی شما بخواهید یک محیط آموزشی استاندارد داشته باشید، شاید واقعا نطلبد که این همه دکتر تربیت کنیم. این حجم دانشجو پذیرش شود که در نهایت عمدتا نیز کارمند تربیت ‎شوند. می‎بینیم که از یک سو، نظام آموزش عالی ما کارمند تربیت می‎کند و از سوی دیگر استخدامی وجود ندارد.

  • دانشگاه پولی ۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۰:۵۱

    پيامدهای تجاری‎شدن فزاينده آموزش عالی در ايران؛

    دانشگاه به مثابه بازار

    چون دانشگاه به نحو روزافزون مايل است آموزش را به مردم بفروشد و از اين راه کسب درآمد هنگفت کند، لذا به تدريج فشاری به وجود آمده است تا موانع ورود به دانشگاه برای همگان از ميان برداشته شود و هر کسی بتواند خريدار کالای دانشگاه شود. لذا همان طور که گفته شد، کسانی به کلاس‌های مقاطع مختلف دانشگاهی وارد می‌شوند که حداقل صلاحيت برای نشستن روی صندلی‌های دانشگاه را ندارند.

  • ۱۳۹۳-۰۱-۳۰ ۱۵:۵۰

    کارگاه تخصصی «آسیب‎شناسی آموزش صرف و نحو در نظام آموزش عالی» برگزار می‎شود

    کارگاه تخصصی «آسیب‎شناسی آموزش صرف و نحو در نظام آموزش عالی» در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می‎شود.

  • ۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۲۰:۱۱

    هشتمین همایش ارزیابی کیفیت در نظام‎های دانشگاهی برگزار می‌شود

    دانشگاه تهران و فرهنگستان علوم، هشتمین همایش ارزیابی کیفیت در نظام‎های دانشگاهی را برگزار می‎کنند.

  • ۱۳۹۳-۰۱-۱۱ ۱۵:۲۶

    امضای تفاهم نامه همکاری بین رؤسای دانشگاه‌های ایلام و عراق

    تفاهم نامه همکاری بین دانشگاهی میان دانشگاه های ایلام و واسط جمهوری عراق درچارچوب گسترش همکاری های دو کشور و تمایل طرفین به تعمیم آن دربخش های آموزشی، پژوهشی و فناوری، فرهنگی و دانشجویی امضاء شد.

  • ناصر فکوهی ۱۳۹۲-۱۲-۱۴ ۱۱:۲۱

    ناصر فکوهی؛

    تقلیل یافتن دانشجو به «صندلی»

    دیگر براساس نیازمان دانشجو نمی‌گیریم، بلکه بر اساس میزان «صندلی‌های خالی» در دانشگاه‌ها و نیازهای مالی دستگاه‌های آموزشی، اقدام به اخذ دانشجو می‌کنیم. تقلیل یافتن دانشجو به صندلی یک آفت است. طبیعتاً در چنین شرایطی نمی‌توان انتظار داشت که سطح نظام آموزشی در حد بالایی باقی بماند.