ادبیات

کل اخبار:891

  • ۱۳۹۴-۱۲-۱۲ ۱۱:۳۰

    به حساب نثر/ تاملی در ملاک ارتباط‌‌پذیری ادبیات

    تحمیل ارتباط‌پذیری به ساحت خلاقانه ادبیات، از مواردی است که بازار، خلاقیت را دستخوش محدودیت می‌کند. بدیهی است که ناشر یا سرمایه‌گذار آثار ادبی و هنری بر آن است تا هرچه‌زودتر سرمایه‌گذاری‌اش نتیجه بدهد و به سوددهی برسد.

  • ۱۳۹۴-۱۲-۱۰ ۱۳:۲۰

    ترجمه‌ای برتر از یک اثر یا رونویسی آشکار؟

    می‌دانیم که در گستره ادبیات جهان آثاری یافت می‌شود که دو بار و سه بار به فارسی ترجمه شده است. ترجمه مجدد زمانی مقبول و توجیه‌پذیر است که برگردان‌های پیشین رسانای سبک، زبان، شیوه نگارش یا ویژگی‌های دیگر یک اثر نبوده باشد. برگردان اثری را برداشتن و در آن «است» را به «می‌باشد» تغییردادن و به‌نام خود چاپ‌کردن چیزی جز انتحال نیست.

  • ۱۳۹۴-۱۲-۰۹ ۲۰:۰۰

    ادبیات سیاسی ما باید برآمده از دین باشد

    محمد صادق کوشکی گفت: ادبیات سیاسی ما باید برآمده از ادبیات دینی مان باشد و آنچه که در ادبیات سیاسی دنیا مرسوم و رایج است، الزاما برای نظام و انقلاب ما کارآمد نخواهد بود.

  • ۱۳۹۴-۱۲-۰۸ ۱۷:۱۵

    تحکیم پل ادبی ایران و روسیه

    سرگئی کائیکن، رئیس نمایشگاه کتاب مسکو با علی‌اصغر محمدخانی، معاون فرهنگی و بین‌الملل شهر کتاب، دیدار و گفت‌وگو کرد.

  • ۱۳۹۴-۱۲-۰۵ ۱۲:۳۰

    رمان‌هایمان تک‌صدا هستند/حرفه‌ای رمان بنویسیم نه در وقت بیکاری

    حسین پاینده در نشست آسیب‌شناسی ادبیات ایران با اشاره به تک صدا بودن رمان‌های۲ دهه اخیر گفت: باید به جایی برسیم که به طور حرفه‌ای رمان بنویسیم نه این که بگوییم در وقت بیکاری رمان هم می‌نویسم.

  • ۱۳۹۴-۱۲-۰۵ ۱۰:۱۸

    برگزاری همایش بین المللی شرق شناسی، تاریخ و ادبیات

    همایش بین المللی شرق شناسی، تاریخ و ادبیات پارسی با محورهایی همچون ادیان و مذاهب، فلسفه و کلام و جامعه شناسی به میزبانی دانشگاه دولتی ایروان ارمنستان برگزار می شود.

  • ۱۳۹۴-۱۲-۰۴ ۱۵:۱۵

    برگزاری همایش بین المللی شرق شناسی، تاریخ و ادبیات

    همایش بین المللی شرق شناسی، تاریخ و ادبیات پارسی با محورهایی همچون ادیان و مذاهب، فلسفه و کلام و جامعه شناسی به میزبانی دانشگاه دولتی ایروان ارمنستان برگزار می شود.

  • ۱۳۹۴-۱۲-۰۳ ۱۸:۰۰

    سمینار بین المللی «ادبیات و تعهد» در تهران برگزار می شود

    سمینار بین المللی «ادبیات و تعهد» چهارم و پنجم اسفند ماه با حضور اساتید دانشگاه های مادرید از سوی گروه زبان و ادبیات اسپانیایی دانشگاه تهران برگزارمی شود.

  • ۱۳۹۴-۱۲-۰۳ ۱۳:۰۰

    ادبیات به روایت ‌تری ایگلتون

    تری ایگلتون نامی شناخته‌شده در حوزه نقد ادبی و و رابطه نظریه ادبی و امر سیاسی است و از سال‌ها پیش بخشی از مقالات و آثار او به فارسی ترجمه شده بود. ایگلتون به پشتوانه سنت چپ به مقوله فرهنگ می‌پردازد ..

  • ادبیات پسااستعماری ۱۳۹۴/۱۱/۲۷

    درآمدی بر چیستی مکتب ادبی پسااستعمار در مصاحبه با دکتر نگار شریف؛

    نقد ادبی در عصر پسااستعمار

    اگر در نقد ادبی امروزی مهاجر بودن نه یک عمل، که یک وضعیت انسانی است، پسااستعمارگرایی است که ریشه‌ها و چگونگی آن را واکاوی می‌کند. امروز فقط اقتصاددانان و سیاست‌مداران نیستند که بر بالین کشورهایی حاضر می‌شوند که از بیماری استعمار رها شده و مستقل شده‌اند؛ پسااستعمارگرایان هم هستند که با کوله‌باری از مفاهیم و اصطلاحات نو «روایت‌های» ملی را تعریف می‌کنند و قصه‌های تازه‌ای می‌گویند.

  • ۱۳۹۴-۱۱-۲۵ ۱۰:۰۰

    برپایی نشست «بررسی ادبیات ایران در آثار نویسندگان روسی» در سرای اهل قلم

    مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران با همکاری دانشگاه الزهرا(س) و انجمن ایرانی زبان و ادبیات روسی، ادبیات ایران در آثار نویسندگان روس را مورد بررسی قرار می‌‌دهد.

  • ۱۳۹۴-۱۱-۲۰ ۰۸:۴۲

    کامیار عابدی: جلال آل احمد و علی شریعتی از پیشگامان ادبیات مذهبی هستند

    کامیار عابدی، پژوهشگر و منتقد ادبی، در نشست «شعر و نقد شعر» گفت که جلال آل احمد و علی شریعتی را می‌توان از پیشگامان ادبیات مذهبی نامید چراکه از نخستین افرادی بودند که در نوشته خود دغدغه‌ ادبیات مذهبی داشتند. البته بعدها در شعر نیز این دغدغه ایجاد شد.

  • ۱۳۹۴-۱۱-۱۷ ۱۰:۰۹

    چرا ادبیات امروز از تخیل دور مانده است؟

    ادبیات ما با فانتزی و تخیل عجین است که نمونه بزرگ آن آثاری نظیر هزار و یک شب، شاهنامه و آثار عطار است؛ اما دقیقا مشخص نیست چرا ادبیات امروز ما از این تخیل دور مانده است. این سخن از نویسنده رمان «ملاقات با شانا» است که در سبکی کمتر تجربه‌شده در ادبیات داستانی معاصر ایران، در فضایی تخیلی، از انسانی نو می‌گوید.

  • ۱۳۹۴-۱۱-۱۳ ۱۲:۰۰

    بهرامیان: نتیجه تالیف تاریخ ایران و اسلام بر مبنای دیدگاه فوکویی تمسخرآمیز بود/ تاریخ همچنان جزو تیول ادبیات است!

    علی بهرامیان، پژوهشگر تاریخ اسلام در نشست «تاریخ‌نگاری اسلامی» درباره تاریخ‌نگاری ایران و اسلام از زاویه نگاه فوکو گفت: زمانی که افکار امثال فوکو در ایران ترجمه شد، برخی تلاش کردند که تاریخ ایران و اسلام را از زاویه نگاه فوکو تالیف کنند و نتیجه این تلاش تمسخرآمیز بود زیرا آنها بر مبانی نظری فوکو به اندازه کافی مسلط نبودند.

  • داستایوفسکی ۱۳۹۴-۱۱-۰۸ ۰۹:۴۰

    به مناسبت صدوسی‌وپنچمین سال‌مرگ داستایفسکی؛

    برداشتی آزاد از داستایفسکی

    خواندن رمان‌های داستایفسکی انسان را وادار می‌کند به کاوش در درونی‌ترین لایه‌های ذهن خود بپردازد و خودش را در موقعیت‌های دشواری که شخصیت‌های رمان‌های وی با آن درگیر می‌شوند، قرار دهد که گاه تضاد حاصل از این موقعیت‌ها ذهن را دچار پریشانی می‌کند و انسان احساس می‌کند دقیقاً در همین لحظه باید دست به انتخابی حساس میان نیک و بد بزند.

  • ۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۵:۳۰

    دلیل دودستگی ادبیات داخل و بیرون دانشگاه

    قدرت‌الله طاهری با این اعتقاد که ادبیات داخل و بیرون دانشگاه مسیر متفاوتی را طی می‌کنند، دلیل این دودستگی را بیان کرد.

  • ۱۳۹۴-۱۱-۰۴ ۰۹:۲۳

    مشکلات عمده آموزش ادبیات در دانشگاه‌ها

    احمد تمیم‌داری می‌گوید: تولید ادبی ما نسبت به تعداد دانشجویان و استادان کشورمان بسیار کم است، زیرا حالت تئوری‌زدگی پیدا کرده‌ایم؛ در حالی‌که در ادبیات کلاسیک و معاصر باید فنون طوری آموزش داده شود که تئوری‌ها ما را به سمت تولید ادبی بکشاند.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۲۹ ۱۴:۰۰

    «نقد هرمنوتیکی بر ادبیات غرب» پارسی‌نژاد چاپ می‌شود/ رونمایی از رمانی درباره شهید غنی‌پور

    کامران پارسی‌‌نژاد، نویسنده و منتقد، دو کتاب با نام‌های «نقد هرمنوتیکی بر ادبیات‌ داستانی غرب» و «در زندگی حبیب» را زیر چاپ دارد.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۲۸ ۰۹:۱۵

    توجه دانشگاه به ادبیات معاصر کافی است؟

    نسرین فقیه معتقد است تعداد واحدهای مربوط به ادبیات معاصر در دانشکده‌های ادبیات نسبت به کل واحدها مناسب است و اگر قرار به توجه بیشتر باشد باید کل نظام آموزشی این رشته تغییر کند.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۱۴:۰۰

    ضیایی جدال فیلسوفان و شاعران را در سه دفتر بررسی می‌کند

    سید عبدالحمید ضیایی، نویسنده و پژوهشگر حوزه عرفان و فلسفه از بررسی جدال بین فیلسوفان و شاعران در سه دفتر مستقل خبر داد و گفت: در زمینه فلسفه ادبیات با فقر منابع مواجه هستیم و در این سه دفتر به بررسی نزاع بین این دو گروه، فلسفه هنر و ادبیات از منظر فلسفی پرداخته‌ام.

  • پاموک ۱۳۹۴/۱۰/۲۰

    مصاحبه با اورهان پاموک در خصوص رمان «بیگانگی در ذهن من»؛

    یک ذهن عجیب

    ترکیب، یک امر واقعی است، تقریباً مانند غریزه‌ای حیوانی. می‌خواهم بدانم آیا قابل خوانش است؟ آیا جالب است؟ خواندن و دیدن جهان در ۶۰۰ صفحه از نگاه و طرز تفکر مولوت ممکن است کمی خسته‌کننده باشد؛ می‌خواستم راوی را پاره‌پاره کنم تا صداهايى را وارد متن كنم كه با او مخالفت كنند، تا نقطه‌نظر او و نقطه‌نظر صداى نويساى شخص ثالث را به چالش بكشم و این کار را انجام دادم.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۰۸:۳۰

    مخاطب ادبیات آئینی کیست؟

    سید علی شجاعی درباره ادبیات آئینی بر تأثیر غربالگری تاریخ تأکید کرده و می‌گوید: تاریخ آنقدر با ما صادق است که وقتی «بحار الانوار» را نگه می‌دارد، گوشزد می‌کند که در مطالب آن هم دقت کنید.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۴:۳۰

    غفلت ادبیات از موضوع عدالت اجتماعی

    رضا رسولی از پایان نگارش کتاب جدیدش به نام «سه‌راه سرگردون» با موضوع عدالت اجتماعی خبر داد.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۰۲ ۱۶:۰۰

    شجره‌نامه پست‌مدرنیسم، مدرنیسم ۱۹۱۰ / دیردره مک‌کلاسکی

    جک آماریو می‌نویسند که هر دو نوع مدرنیست‌های ۱۹۱۰ مصمم بودند تا از تاریخ رها شوند، تا به ورای زمان و مکان بروند. در علم یا در هنر، و یا در هر دو، مدرنیسم همانا بالا بردن مدرن‌بودن است تا به درجه‌ای که به قله‌ی کار خلاقه برسد. پیروزی آوانگارد و شکست سنت است. خاصیت اخلاقی امید به همگان نفوذ کرده بود.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۴:۴۵

    استاد ادبیات همه کتاب‌هایش را وقف یک دانشگاه کرد

    علی رواقی، از اساتید برجسته زبان و ادب فارسی تمام کتاب‌هایش را وقف یکی از دانشگاه‌های تهران کرد.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۳۰ ۱۷:۳۰

    مرور نیم قرن خاطرات علی رفیعی در «کتاب هفته خبر»

    شماره جدید مجله «کتاب هفته خبر» (درباره ادبیات، فرهنگ و هنر) با عکس روی جلد علی رفیعی منتشر شد.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۱۰:۱۵

    انتخاب «ناتینگهام» به‌عنوان شهر ادبیات از سوی یونسکو

    شهر «ناتینگهام» انگلستان از سوی «یونسکو» به‌عنوان شهر ادبیات معرفی شد.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۱۳:۴۵

    «فنون بلاغت و صناعات ادبی» تألیف «جلال الدین همایی» منتشر شد

    کتاب «فنون بلاغت و صناعات ادبی» تألیف استاد «جلال الدین همایی» را نشر سخن منتشر کرده است.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۱۰:۱۲

    مراقبی: بدیع‌الزمان فروزانفر شعرش را فدای فرهنگ و ادب ایران کرد

    غلامحسین مراقبی، پژوهشگر و محقق حوزه تاریخ در مراسم سومین جشنواره «بدیع الزمان فروزانفر» گفت: فروزانفر اگر به شعر می‌پرداخت شاعر بزرگ و سرشناسی می‌شد اما عمر خود را صرف پژوهش در ادبیات کرد. در واقع فروزانفر شعرش را فدای فرهنگ و ادب ایران کرد.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۴:۱۵

    یک استاد ادبیات و عرفان مطرح کرد: جای خالی شرح دقیق علمی از «مثنوی» مولوی

    یک استاد ادبیات و عرفان گفت: علی‌رغم شرح‌های گوناگونی که بر مثنوی مولوی نگاشته شده است هنوز هم جای خالی یک شرح دقیق علمی احساس می‌شود.