پست مدرنیسم

کل اخبار:78

  • ۱۳۹۳-۱۱-۱۶ ۱۳:۰۰

    کرمیار: صناعت داستان پست‌مدرنیستی است

    صادق کرمیار در نشست نقد و بررسی کتاب «مفتون و فیروزه» نوشته سعید تشکری که با حضور محمد ابرهیمیان، عبدالرضا فریدزاده و نویسنده کتاب برگزار شد گفت: صناعت داستان «مفتون و فیروزه» رئالیستی نیست و پست‌مدرنیستی است. در این رمان «بازی» نقش مهمی را ایفا می‌کند و به گونه‌ای همه شخصیت‌ها به بازی تئاتر و سینما گرایش دارند.

  • گیدنز ۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۰۹:۲۱

    مروری بر سیر تکوین اندیشه‌ی اجتماعی آنتونی گیدنز؛

    گیدنز؛ مدرنیسم، پست‌مدرنیسم و راه سوم

    گیدنز در مقابل این ادعا که با پایان گرفتن مدرنیته در اواخر سده‌ی بیستم، در آغاز عصر پسامدرنیته قرار گرفته‌ایم، می‌گوید که جعل اصطلاح‌هایی تازه چون پسامدرنیته از سردرگمی گرفتاری در قلمروی رویدادهای خارج از کنترل و درک ما نشئت می‌گیرد. وی مدعی است برای تحلیل چگونگی رخداد این پدیده، وضع اصطلاح‌های تازه مانند پسامدرنیست و نظایر آن کافی نیست، به جای وضع چنین اصطلاحاتی بهتر است به سرشت مدرنیته نگاه دوباره‌ای بیندازیم

  • ۱۳۹۳-۱۰-۱۵ ۱۷:۴۰

    تجدید انتشار سه کتاب نشر ماهی در حوزه زیبایی شناسی

    سومین چاپ «زیباشناسی چیست؟» مارک ژیمنز و پنجمین نوبت نشر دو کتاب «پست‌مدرنیسم» گلن وارد و «مدرنیسم» پیتر چایلدز، از سوی نشر ماهی روانه کتابفروشی‌ها شدند.

  • ۱۳۹۳-۰۸-۰۵ ۲۲:۱۵

    دموکراسی در ویترین های پُست مدرن کتابفروشی ها

    ویترین فروشگاه‌های کتاب به دلیل فراخواندن مخاطبان و عابران به داخل کتابفروشی‌ها اهمیت خاصی دارد. بنابراین طراحی و چیدمان آن و نوع کتاب‌هایی که باید درون آن قرار بگیرند، فکر و ایده خاصی می‌طلبد. همچنین نوع ویترین می‌تواند در جذب مخاطب تخصصی نیز موثر باشد. به نظر شما در فروشگاه‌های کتاب تهران و به‌ویژه خیابان انقلاب ویترین‌ها چگونه طراحی شده‌اند و تا چه حد جذاب هستند؟

  • فلسفه تاریخ ۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۰۹:۰۷

    بیوِرلی سوسگِیت؛

    پسامدرنیسم و فلسفۀ تاریخ

    نظریه‌پردازان مدرنیست و پست مدرنیست (خواه فیلسوف‌ها، خواه تاریخ‌دانان) در مسیرهای سراپا متفاوتی پیش می‌روند، مسیرهایی که ممکن است هم‌پوشانی‌هایی موقتی داشته باشند، اما هم‌گرایی آن‌ها آن‌چنان بعید است که برخی تمایل دارند به جای گفتگوهای مشترک، سرگرم تک‌گویی‌های موازی باشند.

  • روشنفکری دینی ۱۳۹۳-۰۳-۱۰ ۰۶:۱۸

    روشن‎فکری دینی و روش‌شناسی پسامدرن؛

    وقتی دین به مشق‌ شب کودکان شبیه می‌شود!

    به روایت روشن‎فکران دینی، بهترین فراورده‌ی پسامدرنیسم، میل به تأمل بیشتر است، تأمل در این مسئله که بنیادی وجود ندارد و به جای آن کثیری از خردها حضور دارد. اگر گفتمان دیوانگی می‌تواند از حاشیه به متن برگردد، پس سنت این موقعیت را می‌یابد که خود را عرضه کند و اسطوره می‌تواند به‌عنوان مهم‌ترین شالوده‌ی عرصه‌ی فرهنگ موضوعیت یابد.

  • هابرماس ۱۳۹۳-۰۳-۰۳ ۰۶:۲۰

    چرا هابرماس پست‌مدرنیسم را خطرناک می‌­داند؟

    هابرماس در برابر شبه‌فاشیست­‌های پست‌مدرن

    به باور هابرماس فضایی که پست‌مدرن‌ها ایجاد می‌کنند از 2 حالت خارج نیست، یا انسان‌هایی جبرگرا و تسلیم تحویل جامعه خواهد داد که فاجعه‌بارترین کنش نیز برایشان عادی است یا اینکه آن‌ها را تبدیل به فاشیست‌های کوچکی می‌کند که جهت ضربه زدن به غرب، سرمایه‌داری و مدرنیته دست به هر اقدام خشونت‌باری خواهند زد.

  • مارکس ۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۱۰:۱۰

    مایکل راث؛

    کارل مارکس؛ از روشنگری تا انقلاب

    مایکل راث در ادامه‎ی‎ درس‌گفتارهای «مدرن و پست‌مدرن» به کارل مارکس می‌رسد؛ اما ابتدا درنگی کوتاه در هگل می‌کند تا به‌ویژه مفهوم دیالکتیک در نزد هگل را روشن کند. دیالکتیک همان مفهومی است که بیش از هر مفهوم دیگری اندیشه‎ی‎ مارکس را به اندیشه‎ی‎ هگل پیوند می‌دهد (یا بهتر است بگوییم مارکس را وام‌دار هگل می­‌کند) و بنابراین فهم آن برای ورود به جهان اندیشه‎ی‎ مارکس ضروری به نظر می‌رسد.

  • محمد ضیمران ۱۳۹۲-۱۲-۲۹ ۱۱:۳۶

    محمد ضیمران؛

    دغدغۀ مدرنیته چیست؟

    پست مدرن‌ها مبانی اندیشگی خویش را برپایه نوشته‌های فریدریش نیچه، مارتین هایدگر، لودویگ ویتگنشتاین، جان دیویی و ژاک دریدا و ریچارد رورتی قرار داده‌اند و لذا به تأسی از آن‌ها این رهیاف مدرنیستی را که مدعی است نظریه آیینه تمام‌نمای حقیقت است مردود می‌شمارند. به نظر آن‌ها هرگونه امری انکشافی نبوده بلکه از ناحیه افراد و گروه‌ها وضع شده است و کلیه شئون معرفتی، خود معلول فرهنگ و زبان هستند.

  • ۱۳۹۲-۱۱-۱۴ ۱۵:۰۵

    جلد دوم «ایران و اسرائیل در دوران سلطنت پهلوی» از راه می‌رسد

    محمدتقی تقی‌پور از نگارش جلد دوم کتاب «ایران و اسرائیل در دوران سلطنت پهلوی» خبر داد و گفت: این کتاب به روابط اقتصادی، بازرگانی و تجاری اسرائیل و ایران در دوران حکومت رضاشاه و محمدرضا شاه پهلوی می‌پردازد.

  • ۱۳۹۲-۱۱-۱۴ ۱۳:۴۵

    درس‎گفتار «درآمـدی بـر انـدیشـه‌هـای پـسـت‌مـدرن» برگزار می‎شود

    درس‎گفتار «درآمـدی بـر انـدیشـه‌هـای پـسـت‌مـدرن» در موسسه روزگارنو برگزار می‎شود.

  • ۱۳۹۲-۱۱-۰۹ ۰۹:۱۸

    طراحی صنعتی در دوران پسامدرن تحلیل شد

    کتاب «پسامدرن و طراحی فراصنعتی» نوشته بابک امرایی منتشر شد. تحلیل و بررسی هنر طراحی در دوران پسامدرن و جایگاه این هنر در ایران، مبحث اصلی طرح شده در این کتاب است.

  • ۱۳۹۲-۱۱-۰۸ ۱۵:۳۳

    شمارش معکوس برای رسیدن رمان پست مدرن روسی به ایران

    رمان «اومون را» اثر ویکتور پلوین تا 10 روز آینده با ترجمه پیمان خاکسار منتشر می‌شود. این اثر یکی از معروف‌ترین رمان‌های معاصر روسیه و اثری پست مدرن است.

  • ۱۳۹۲-۱۱-۰۳ ۱۰:۴۲

    بیژن عبدالکریمی: سیاست نمی تواند تفکر را رهبری کند

    امروز آدمیت به خطر افتاده است، با ایدئولوژی سیاست در مقابل این سونامی نمی توان مقاومت کرد، باید بصیرت‌های بنیادین سنت خودمان را درک کنیم؛ ‌سیاست نمی تواند تفکر را رهبری کند.

  • ۱۳۹۲-۱۱-۰۲ ۱۳:۵۴

    برنامه زاویه این هفته با موضوع «ایران و پست مدرنیسم» برگزار می‎شود

    مجله تصویری"زاويه" برای بررسی وضعیت ایرانیان در مواجهه با پست مدرنیسم میزبان اساتید دانشگاه می شود.

  • ۱۳۹۲-۱۰-۲۶ ۱۲:۰۲

    عبدالکریمی: پست‌مدرنیسم را باید در مرگ اخلاق جستجو کرد نه ذهن فلاسفه

    نباید پست مدرنیسم را صرفا در آثار کسانی چون رورتی و فوکو و داریوش شایگان دید بلکه امروز پست‌مدرنیسم در فروپاشی سلسله مراتب، ‌در اینترنت، ‌در مرگ اخلاق و روابط انسانی و ... باید جستجو شود.

  • حسینعلی نوذری ۱۳۹۲-۱۰-۱۴ ۱۰:۲۶

    بازخوانی انتقادی آراء «حسینعلی نوذری»؛

    برای مدرن بودن، ابتدا باید پست‌مدرن بود!؟

    نوذری با تعریف پست‌مدرنیته به‌عنوان یک مکتب یا جریانی در مقابل و تضاد با مدرنیته و نپذیرفتن دیدگاه‌های دیگر، به مفهومی به نام «صورت‌بندی» می­‌رسد و بر اساس آن اظهار می‌دارد که مدرنیته تنها زمانی می‌تواند شرط ورود به پست‌مدرنیته باشد که در یک جامعه صورت گرفته باشد، پس از آنجا که جامعه‌ی ایران هنوز به صورت‌بندی مدرنیته نرسیده است، فقدان مدرنیته، مانعی برای امکان پست‌مدرنیته نخواهد بود

  • مراد فرهادپور ۱۳۹۲-۰۸-۲۶ ۰۸:۰۲

    خوانشی انتقادی بر آراء مراد فرهادپور؛

    تفکر سانتریفیوژی

    مراد فرهادپور با تأسی از عامل بیرونی پسامدرنیته، «خصیصه­‌ی سانتریفیوژی» برای خود دست‌وپا کرده است؛ بدین معنی که وی یک هویت فکری گریز از مرکز و بی­‌ثبات دارد و ذرات بی­­‌شماری از هویت­‌های «پاره‌پاره» در فرهادپور گرد آمده است که در چند حوزه­‌ی گوناگون به فعالیت می‌­پردازد. چنین خصیصه­‌ای البته نه تنها نکوهیده نیست، بلکه جذاب و کارگشا نیز هست، اما نکته­‌ی مهم...