نمایش همه
  • تمدن ۱۳۹۲-۰۷-۰۳ ۱۰:۴۴

    محمد پورغلامی/ در نسبت میان «تمدن‌» و «علم»؛

    جایگاه کلیدی «علم» در تمدن‌سازی

    انقلاب اسلامی بعد از گذار از مراحل «نظام‌سازی»، «دولت‌سازی»، «جامعه‌سازی»، باید به سمت «تمدن‌سازی» حرکت کند. تمدن‌ها چگونه شکل می‌گیرند؟ چگونه اوج می‌گیرند و صعود می‌کنند؟ و چه دلایلی موجب زوال آن‌ها می‌شود؟ تمدن‌سازی نیازمند چه عوامل و ابزارهایی است؟ تمدن نوین اسلامی نیاز به چه مؤلفه‌هایی دارد؟

  • علیرضا پیروزمند ۱۳۹۲-۰۷-۰۱ ۰۸:۴۵

    گفت‌وگو با «علیرضا پیروزمند»؛

    جايگاه علوم انسانی در الگوی ایرانی ـ اسلامی پيشرفت

    ما به ميزاني كه توفيق و تحول در علوم اجتماعي و انساني پيدا كرده باشيم مي‌توانيم به الگوي توسعه اسلامي دست يابيم. البته يك رابطه متقابلي هم وجود دارد؛ يعني وقتي الگوي توسعه اسلامي ايراني پايه‌ريزي شود و توسعه كشور بر اساس آن واقع شود اين توسعه حتما بستر ساز توسعه علوم هم خواهد بود.

  • سند دانشگاه اسلامی ۱۳۹۲-۰۶-۳۱ ۱۱:۱۴

    موحد ابطحی/نقدی بر سند دانشگاه اسلامی؛

    ضرورت نقد سند دانشگاه اسلامی

    نگرش‎های فرهنگی یک جامعه و از جمله نگرش طراحان یک بنا می‎تواند در چگونگی طراحی بنا تأثیر بگذارد، چگونگی طراحی و ساخت بناها نیز می‎تواند بر کیفیت تفکر کسی که در آن زندگی می‎کند تأثیر داشته باشد. بنابراین در ساخت و ساز دانشگاه‎ها باید تناسب طراحی‎ها و معماری‎ها را با فرهنگ و ارزش‎های اسلامی در نظر گرفت.

  • امیرعبدالرضا سپنجی ۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۵:۴۹

    «امیرعبدالرضا سپنجی» در گفت‌وگو با فرهنگ امروز:

    تضاد آرا در ترویج و توسعه علوم انسانی مساله ساز است

    تضاد آرا از نقاط ضعف تکثر مراکز تصمیم‌گیری علمی است که عملا پتانسیل‌های موجود را تضعیف می‌کند، و هر توان بالقوه‌ای هم که سال‌ها طول می‌کشد تا به فعلیت برسد را دچار تزلزل می‌کند.

  • نشر ۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۰:۵۷

    عباس حرّی؛

    نقش نظام آموزشی در توسعه‌ی‌ کمی و کیفی نشر

    در نظام آموزشی عناصر اصلی ارتباطی حضور دارند. هرگاه تدریس درس خاصی را در نظر بگیریم عنصر فرستنده پیام در این فرایند، معلم است و محصل گیرنده پیام محسوب می‌شود. پیام نیز مطالبی است که معلم در اختیار می‌گذارد. مجرا نیز –نظیر سایر مجراهای شفاهی ارتباطات- همان امواجی است که صورت را انتقال می‌دهد.

  • ابراهیم فیاض ۱۳۹۲-۰۶-۲۱ ۱۵:۰۹

    گفتاری از ابراهیم فیاض؛

    انقلاب فرهنگی و دانشگاه اسلامی

    بایستی برای دانشگاه‌های اسلامی به عنوان یک سازمان آموزش و پرورش نیز یک معرفت و ساختار مناسب با هم تعریف کرد؛ زیرا اولاً، دانش و معرفت و شناخت اسلامی بر آن حاکم شود و ثانیاً ساختار آن بر طبق این دانش شکل بگیرد، در غیر این صورت بحران دامن این دانشگاه‌ها را خواهد گرفت که به نظر می‌رسد در حال حاضر چنین بحرانی به وقوع پیوسته است.

  • رضا داوری اردکانی ۱۳۹۲-۰۶-۲۱ ۱۴:۰۰

    رضا داوری اردکانی/ملاحظاتی در باب برنامه‌ی آموزش دوره‌های راهنمایی و دبیرستان؛

    انقلاب در آموزش

    ما اکنون به جایی رسیده‌ایم که باید مهیای پذیرش یک انقلاب در وضع آموزش باشیم. در این انقلاب نه فقط باید درس‌ها و کتاب‌های درسی تغییر کند، بلکه باید نسبت میان محصل با مدرسه و کتاب و درس نیز به یک نسبت آزاد مبدل شود.

  • علوم انسانی ۱۳۹۲-۰۶-۲۰ ۱۰:۲۸

    گفت‌وگو با «محمد موحد ابطحی»؛

    موانع تحقق سیاست‌گذاری‌ها در حوزه‌ی علوم انسانی چیست؟

    باید دید چند مرکز رسمی متولی تولید علوم انسانی اسلامی در کشور وجود دارد و باید بودجه‌ی آن‌ها نسبت به مراکز دیگری که در رابطه با سایر علوم فعالیت می‌کنند، سنجیده شود. آیا بخش عملیاتی نقشه‌ی جامع علمی کشور، با نگاه علوم انسانی نوشته شده است؟ بالتبع با این تفاوت‌ها در عرصه‌ی سیاست‌گذاری‌های کلان نمی‌شود انتظار تحول داشت.

  • تولید علم در ایران ۱۳۹۲-۰۶-۱۸ ۰۹:۲۳

    محمدجواد ولی‌زاده؛

    تأملی پیرامون وضعیت تولید علم در ایران

    آمار سال 2013 میلادی، برابر با سال 1392هجری شمسی، مستخرج از پایگاه استنادی اسکوپوس، نشان‌دهنده‌ی افزایش چشمگیر تولید علم ایران است. فعالیت گسترده‌ی دانشمندان ایرانی سبب شد تا ایران در خرداد ۹۲ از رتبه‌ی ۱۶ به جایگاه ۱۵ تولید علم جهان صعود کند.

  • ۱۳۹۲-۰۳-۲۹ ۱۱:۲۶

    نقش عجیب وغریب بهاره رهنما در "پژمان"