به گزارش «فرهنگ امروز»؛ به نقل از مهر؛ نشست خبری سیزدهمین جشنواره بینالمللی رادیو و پنجمین اجلاس جهانی صدا روز گذشته با حضور محمدحسین صوفی معاون صدا، بهروز رضوینژاد دبیر جشنواره، علیاکبر خدابخش مدیر روابط عمومی معاونت صدا و رییس کمیته اطلاعرسانی و تبلیغات جشنواره و اهالی رسانه در طبقه 5 ساختمان شهدای رادیو برگزار شد.
دعوت EBU از ایران برای عقد قرارداد رسانهای
صوفی در بخشی از این نشست با اشاره به امضای تفاهمنامه بین ایران و کشورهای چین و پاکستان در سال گذشته، یادآور شد: در پایان هفته از طرف اتحادیه رادیو و تلویزیونهای اروپا یعنی EBU دعوت شدهایم و این اولین بار است که هیأتی از ایران به EBU دعوت میشود که آنها برای عقد قرارداد مشترک با ژنو به سوئد میروند. بنابراین صدای ایران در رسانههای دنیا جایگاه دارد و بسیاری از شبکهها مایل به همکاری با ما هستند.
صوفی در این نشست با اشاره به برگزاری سیزدهمین جشنواره رادیو و اجلاس جهانی صدا در روزهای 20 تا 22 اردیبهشتماه در ساختمان شهدای رادیو و تالار همایشهای صدا و سیما اظهار کرد: در این مراسم برترینهای عرصه برنامهسازی را معرفی خواهیم کرد و کشف ایدههای خلاقانه و مبتکرانه و تکریم و بزرگداشت برنامهسازان رادیو در کنار تقدیر از برگزیدگان رادیو صورت خواهد گرفت.
بازاندیشی رادیو محور اجلاس جهانی رادیو
معاون صدا بازاندیشی رادیو را موضوع فعالیت در زمینه اجلاس جهانی رادیو اعلام و تأکید کرد: ارتقای سطح نظری و عملی رادیو در دستور کار ما قرار گرفته و از اکتشافات متخصصان، صاحبنظران و اندیشمندان رادیو در داخل و خارج از کشور استفاده خواهیم کرد.
وی با اشاره به اتمام زمان ارسال آثار بخش داخلی در 10 اسفندماه سال 92 یادآور شد: 700 اثر در بخشهای موضوعی و دانشجویی به دبیرخانه رسید که از این تعداد 451 اثر در بخش موضوعی و 50 اثر در بخش جنبی یا دانشجویی به مرحله داوری راه پیدا کردند. بنابراین تمام آثاری که 75 درصد امتیاز را کسب کرده باشند به مرحله بعد میروند و توسط 50 داور ارزیابی و داوری میشوند.
جشنواره سیزدهم 65 جایزه میدهد
صوفی تعداد کل جوایز را 65 اثر معرفی و بخشهای مختلف آن را این چنین اعلام کرد: 20 برنامه در بخش دسته بندی و قالبها، 12 برنامه در بخش موضوعات، 1 برنامه در بخش ایدههای نو و تحول در محتوا، 22 نفر در بخش مشاغل رادیویی و 5 نفر در بخش جنبی یا دانشجویی جایزه میگیرند و شبکههای دارای جدول پخش و برنامههای برتر نیز 5 جایزه خواهند گرفت.
معاون صدا در ادامه سخنانش به بخش بین الملل جشنواره اشاره کرد و در این خصوص توضیح داد: 267 اثر از ایران و 73 اثر از 16 کشور جهان داریم که از این تعداد 59 اثر به بخش داوری راه یافتند. چین، کره جنوبی، عراق، اسلوونی، اسلوواکی، هند، صربستان، لهستان، سریلانکا، فرانسه، رومانی، ایرلند، اوکراین، مقدونیه، آفریقای جنوبی و افغانستان از جمله کشورهای شرکت کننده در جشنواره هستند.
تشریح آثار رسیده به جشنواره
وی تأکید کرد: در مجموع 35 اثر از معاونت صدا، 12 اثر از مراکز استانها، 3 اثر از معاونت برون مرزی و 9 اثر از شرکت کنندگان خارج از کشور بوده، همچنین 10 اثر در بخش آنونس، 10 اثر در بخش نمایش کوتاه، 10 اثر در بخش مینی فیچر، 10 اثر در بخش شخصیت محور، 12 اثر در بخش مستند و 7 اثر در بخش تعاملی به مرحله بعد رفتهاند.
صوفی فضای جدید رسانهای، شیوهها و الزامات ماندگاری رادیو در عرصه نوین و مدیریت رادیو، ویژگیهای برنامههای رادیویی، رادیو و ارتباطات توسعهای، رادیو و بهداشت محیط زیست، رادیو و آینده، ژورنالیسم رادیویی، رادیو و مخاطب، زبان و گفتمان رادیو، رادیو و اخلاق و رادیو و تحولات اجتماعی را سرفصلهای بخش اجلاس جهانی صدا برشمرد.
نمایشهای رادیویی بخش مهمی از جشنواره هستند
معاون صدا یادآور شد: در زمان برگزاری جشنواره، 6 کارگاه آموزشی در یک و نیم روز برگزار خواهیم کرد که هرکدام دو ساعت طول میکشد. اختتامیه نیز با حضور چهرههای مختلف برگزار میشود.
وی تأکید کرد: یکی از بخشهای مهم جشنواره امسال بخش نمایشهای رادیویی است که از طریق مرکز هنرهای نمایشی رادیو و شبکههای گوناگون تولید میشوند.
برگزیدگان چقدر جایزه میگیرند
صوفی درباره جوایز جشنواره توضیح داد: در بخش بین الملل رتبه اول 1500 دلار و رتبه دوم 1000 دلار دریافت خواهد کرد. در بخش داخلی نیز رتبه اول دو میلیون و رتبه دوم یک میلیون و 300 هزار تومان دریافت میکنند.
وی در خصوص دلیل بیشتر بودن جوایز بخش بینالملل تصریح کرد: بخش بینالملل شامل آثار ایرانی هم میشود بنابراین ممکن است همه جوایز را ایرانیها ببرند. بنابراین عدالت رعایت شده است. البته در بخش داخلی شرایط حضور آسانتر است و ما متناسب با شرایط صرفهجویی این مبالغ را در نظر گرفتهایم. در حالی که جشنوارههای همسان ما 4 هزار و 5 هزار دلار جایزه میدهند.
ثبت جشنواره رادیو در تقویم جشنوارههای مطرح دنیا
معاون صدا در خصوص برگزاری جشنواره در تهران هم گفت: تهران هم یکی از استانها است که به نوبت جشنواره در آنها برگزار میشود. در این زمینه باز هم صرفهجویی مدنظر ما بود. از طرفی جشنواره ما در تقویم جشنوارههای معتبر دنیا قرار دارد و در جشنوارههایی چون ABU و EBU ثبت شده است. ماهم به جشنوارههای مختلف اثر میفرستیم و سال گذشته دو برگزیده از 6 برگزیده جشنواره ABU ما بودیم.
وی تصریح کرد: بنابراین کشورهای مختلف منتظر شنیدن اطلاعیه جشنواره هستند و ما چارهای جز برگزاری جشنواره نداریم اما تصمیم گرفتیم با صرفهجویی جشنواره را برگزار کنیم. چون منتظر ما هستند. البته بخش قابل توجهی از هزینهها توسط حامی مالی داده میشود.
برگزاری مسابقه رادیو نگاران و رادیو نویسان
صوفی همچنین از برگزاری مسابقه رادیونگاران بین اهالی رسانه و مسابقه وبلاگی رادیو نویسان بین مخاطبان و شنوندگان رادیو خبر داد و گفت: سفارت خانهها و رایزنان فرهنگی ما به علاوه دفاتر صدا و سیما در کشورهای مختلف، همه را برای شرکت در جشنواره دعوت کردهاند. اما بعضی از حوزههادر عرصه رسانه ضعیف هستند و رسانهای که 140 شبکه داشته باشد ندارند.
در این مراسم رضوینژاد نیز در سخنانی گفت: در بخش اجلاس، بازاندیشی رادیو را مدنظر داشتیم که مقالاتی درباره آن دریافت شده است. کمیته اجلاس نیز با اساتید خاصی تماس گرفت و مقاله سفارش داد. از این اساتید دعوت شده تا در اجلاس هم حضور داشته باشند. ضمن اینکه کتاب کامل مقالات تا پایان جشنواره به چاپ خواهد رسید.
در پایان این نشست خبری از پوستر سیزدهمین جشنواره رادیو رونمایی شد.
نظر شما